Chodíte na návštevu k rodine?

28. dec 2022

Manžel je typ človeka čo nemá rád ľudí a najradšej by bol keby žil len vo svojej bubline sám.Cez sviatky ako sú Vianoce a narodeniny chodíme k rodine.Vlastne ja ho prehovaram aby sme išli.Priklad k mojej mame keď ideme,ja sa bavím s mamou a hráme sa s deťmi a muž len sedí a lúka do telky.Ked mu poviem nech ostane teda doma sám ani to nechce že ako by to vyzeralo.Teraz máme ísť k jeho rodičom,aj to som sa s nimi ja dohodla,že dôjdeme.Manzel k nim vôbec nechce ísť,má reči že na čo tam ideme.Ze on chce byť len doma s nami.To radšej svokre ani nepoviem že muž k nim nechce ísť aby nebol oheň na streche.No je mi to čudné.Ja som rada keď ideme k rodine,že si deti užijú na chvíľu aj starých rodičov a nie sme stále len doma.Ku kamarátom tiež nechodi,on ani nemá kamarátov.Ja mám kamarátky,sa stretávame aj s deťmi a manžel je vtedy doma.No aj to okomentuje že na čo sa a nimi stretávam,že som vydatá žena a mám byť len doma a venovať sa deťom a jemu.

dkethe
28. dec 2022

No aka fajna tema, ked mam za sebou odzubane - rozumej prenavstevovane vianoce 😂

U nas je to este horsie. Ja na navstevy chodit nechcem, muz ano, no muz na nich sedi ticho a ja konverzujem, lebo ved slusnost. Ide ma z toho urvat.
O rok budem o takomto case radsej v robote, tri vianocne dni stravime doma osamote, a potom nech si s detmi chodi po navstevach sam.

Inak, je velmi pekne, ak to citi tak, ze chce byt s vami a viac mu netreba 😊

babababka
28. dec 2022

A on bol taký odjakživa,či sa zmenil nedávno?Nechce chodiť ani na narodeniny?Však nech príde návšteva k vám.

sima338
28. dec 2022

a kamáratov má? chodí niekam do roboty či pracuje na home office?

gloria31
28. dec 2022

Ako by si písala o mojom partnerovi. Ide ho poraziť keď niekam idem ja, keď ideme k jeho otcovi tak jemu stačí 2-3hod.v rovnakej dedine je jeho teta, bratrancovia a sesternice tých vôbec nenavstevuje to ho k ním skôr ťahám ja. Moja rodina to ako tak zvláda ale nemusí to tiež len najhoršie ze rovnaký je aj jeho syn z prvého manželstva je presne taký istý. Žijeme spolu 3r on tu nemá žiadnych kamarátov, ja za ten čas už tu mam kamarátky. Jeho život po práci je sadnúť na gauč, telefón do ruky a nič viac nepotrebuje. Niekedy nepotrebuje ani mňa ani syna nášho spoločného.

janetinka27
28. dec 2022

s velkou pravdepodobnostou je introvert. introvert sa najlepsie citi doma a neznasa chodenie po navstevach. na facebooku najdes niekolko skupin o introvertoch, kde je vela vtipnych a vystiznych meme o introvertoch.

kubkovamama
28. dec 2022

Neznášam návštevy ani ja a už som stará koza a nesilim sa do toho,že šak kvôli deťom.Ja som taká povaha,totálny introvert,deti možno nebudú.Nenut manžela,načo je to dobré,veď buď rada,že je s vami a nebehá kade tade.Moj muž je veľmi spoločenský,ale nikdy by neriešil či niekam nechcem ísť,rešpektuje to a ak,dokopem sa k 30minutovym slušným výkonom a hajde domov.Deti sa so starými rodičmi vidia myslím dosť,chodia samé aj na pár dní.Myslim,že im sa nič v živote nepokazí ak uvidia,že rodič niečo nechce

autor
28. dec 2022

@babababka Odjakživa bol takýto svojsky,mne to nevadilo keď sme sa spoznali, aj som tichá povaha. No niekedy to manžel až moc preháňa. Babky nemôžu k nám nemajú auto tak chodíme my k nim vždy na sviatky,stane sa že aj prespime u nich lebo bývajú ďaleko.
@sima338 Chodí do roboty. Kamarátov jedine z roboty kolegov známych,okrem toho nemá nikoho.
@gloria31 My sme sa sťahovali pred 3 rokmi,nemáme tu žiadnych kamarátov. Muž ani to nechce aby som so susedmi sa bavila.

nely1704
28. dec 2022

Nemáš sa baviť ani so susedmi ? No to si naozaj neviem predstaviť. Aj mne by to vadilo. Len keď bol taky vždy, niet sa čo čudovať. Len aby to nebolo ešte horšie.

euka210
28. dec 2022

Skoro vsetko z toho beriem...je asi taka povaha, ani moj otec nechcel chodit na navstevy, sviatky boli len z nutnosti z jeho strany.
Co mi ale bije do oci, ten nazor, ze mas byt len doma s nim a detmi 🤔🤔🤔 ...to odkial toto ma? To mate zit podla neho teraz vo svojej bubline?
Ja som tiez mimo starych kamaratok, ale ako rada si s nejakou mamickou pokecam co sa pozname. Ked boli deti mensie, tak to bola nutnost, psychohygiena, trochu vypnut od tych mojich 3 a s niekym sa normalne porozpravat. 7r okolo deti bolo obcas psycho.

katkine_terapie
28. dec 2022

Problem nie je to, ze nechce nikam chodit (ok nemusi, kazdy sme iny) a ze nema kamaratov (aj to je ok, ak mu to vyhovuje). Co nie je ok, ze to zakazuje tebe.

avanka
28. dec 2022

Vraví ti niečo pojem, že sociálna fóbia? Môj manžel je ťažký introvert, ktorý má 1 kamaráta, s ktorým sa vidaju raz do roka...z akýchkoľvek návštev má stres, nemá rád veľké stretnutia, svadby..našťastie sme malá rodina, to nejako pretrpi..už si zvykol..aj on je najradšej s nami doma a má šťastie, že ja som na Tom rovnako. Nikdy mi však nezakazoval ísť s kamoškou von..nikdy a veľakrát sa pridal🙂
U ľudí, ktorých pozná dlhšie, je to relatívne v pohode.
On sa musí naučiť s tým pracovať a vedieť sa premôcť.

lenka567899
28. dec 2022

Nevedela by som byť s takýmto človekom.. a aj ja som dosť introvert ale toto je strašne takto žiť

h2
28. dec 2022

Ja mám pochopenie pre ľudí, čo nemajú radi návštevy, kamarátov a celkovo ľudí okolo seba. Ale ak odmieta aj cez sviatky ísť k svojim vlastným rodičom, tak to už je trochu moc. Veď to je najbližšia rodina. Jasné, je príjemné byť doma a mať svätý pokoj. Ale vzťahy treba udržiavať. A s názorom, že vydatá žena má byť len doma a starať sa o muža a deti, by u mňa teda nepochodil. Ale pokiaľ si len pofrfle a ináč to nerieši, tak ešte OK.

autor
28. dec 2022

@euka210 Neviem odkiaľ to má,on by najradšej žil v tej našej bubline odlúčeny od ostatných ľudí.
@avanka Nie neviem čo to je sociálna fobia. No prestudujem si o tom večer na nete. Mozno nájdem niečo účinné čo by zabralo na môjho
@h2 On len povie svoje,pomrmle si pod nosom pofrfne a nejak pretrpi tú návštevu. No vidím na ňom aj u svokrovcov keď sme že má problém sa a nimi baviť. On by bol rád keby nikto sa ho na nič nepýtal aby nemusel nič odpovedať.

avanka
28. dec 2022

Skús pozrieť, ono to je v podstate na sedenie s psychológom a má to korene v detstve. Rozprávate sa o tom,ako manžel prežíval detstvo? Kolky v poradí, ako sú súrodenci. Akú má pracu. Môj manžel je pred druhými taký tichý, že keď nám jeho kolegovia z práce prišli na svadbu, so smiechom sa pýtali, či mi vôbec povedal áno, lebo oni ho niekedy celé dni nepočuli rozpravat. Pritom je to jeden úžasný, chápavý, milujúci manžel a otec, ktorý len potrebuje mať okolo seba okruh ľudí, ktorých pozná a má rad. Možno sociálna fóbia je silný pojem , ale možno je to len človek, ktorý proste ľudí nemusí. Z mnohých dôvodov. Ja som tiež najradšej sama s mojimi deťmi a manželom a neprídem si čudná. Na dovolenke tiež chodíme do súkromia.
Ale samozrejme rodiny sa toto netýka.
Je len čudné, že keď je on rád sám, že núti aj teba

zmrzlinka2021
28. dec 2022

@autorka
Nechcela by som zit s niekym, kto nema rad ludi a nema voci nim ani primarnu uctu.
Moj drahy je introvert, ale ludi si vazi.

mimikarol
28. dec 2022

Ja som tiež taká. Mňa to strašne nebaví sedieť u niekoho na návšteve. A keby tam mám prespať tak to nejdem ani keby čo bolo. K rodičom chodim, ale tam nejdem na návštevu, to beriem tak že idem domov

autor
28. dec 2022

@avanka Málokedy rozprávame o tom aké mal detstvo,väčšinou povie že si nepamätá. Ja to potom pýtam sa svokry aky bol dieťa. Že už odmalička bol taký samotár rodičia sa s ním ani nehrali,stále bol a v izbe a sám sa hral.

gloria31
28. dec 2022

To zo začiatku ani on nie ale zvláda dvoch susedov ty co bývajú oproti nám a jednich ktorých syn chodí z našim do škôlky. Ja zvyknutá sa ľudí a byť komunikatívna on je iba on a jeho bublina.

sowka
28. dec 2022

@dkethe presne ako keby som o sebe čítala 😃môj ma na návštevy prehovára, oni musia pomaly každého člena rodiny navštíviť počas sviatkov, ale sedí, počúva, nekonverzuje, každý ho takého pozná, čiže oni neriešia. A ja, čo sa mi tam ani nechce byť, sa musím s nimi vykecávať 😃 som rada, že v tom nie som sama 😄

tianna
28. dec 2022

Môj muž je rovnaký a ja takisto 😄 jediná návšteva budú moji rodičia po Novom roku aj tam sa mu veľmi nechce ísť, no pôjde kvôli deťom 🙂 mňa každá návšteva stresuje, vyčerpáva, jeho rovnako. Najradšej sme doma všetci spolu, na prechádzke, v prírode 😊

eeffka
28. dec 2022

Tiez nemusim povinne navstevy ale nejak to dam, skor by mi vadilo ak by mu moje vyjazdy s kamoskami vadili, sak ked chce nech sedi doma ale nefrfle.

sima338
28. dec 2022

Je to taká povaha, introvert. Mala som takého priateľa, bol tiež taký.

vroni
28. dec 2022

Ja tieto sviatkove tour de rodina bytostne neznášam a ani ich neabsolvujem. Ano, stretávame sa s rodinou, aj nejakú rodinnú oslavu prežijem, ale lietať ako špinavé prádlo od čerta k diablovi, lebo sa to a patrí a sú Vianoce - to teda nie. Pekne sedíme doma, ani nos nevystrcime a svet nás môže milovať. Našťastie sme sa stretli dvaja rovnakí a vyhovuje nám to. Kamarátov mame, spoločných aj nespolocných, aj keď navzájom niektorých veľmi nemusíme, tolerujeme si ich bez nejakých poznámok a komentárov.

mandzula
29. dec 2022

Ta posledna veta mi presne pripomenula, preco som sa rozisla so svojim prvym muzom. To, ze bol introvert, oukej, ale nutit do toho aj mna a este tym stylom, ze ked kamaratov nepotrebuje on, tak mam bez nich vydrzat aj ja, to uz bolo nad moje sily.

zuzzuzi909
29. dec 2022

U nas je to podobne, muz ten moc navstevy nemusi, ani nejako nepotrebuje sa rozpravat, ja ho taham k rodine aby proste nemali pocit, ze na nich kasleme alebo nieco. Len tiez akoze ma to niekedy vycerpava kukat sa na to aky je otraveny.