Chlapi sú takí, akí sú. Vychovávajú ich prevažne ženy

sante11
30. jan 2017

Uz asi pre rokom ne jednej verejnej diskusii s prevaznym zastupenim zien sa pretriasalo, co vsetko nam ti chlapi zle robia, vsak casto pravda je. Aj vsetky vojny v historii viedli muzi. Viac krat padlo otrepane:,,lebo chlapi su svine". Potom sa z davu nesmelo ozval jeden muz s otazkou",,ALE KTO TIE SVINE VYCHOVAVA? Ked otcovia bud absentuju pri vychove, lebo ide o deti z rozvedenych rodin, alebo preto, ze chodia z prace domov, az ked deti spia, alebo preto, ze maju vlastne konicky a zaujmy a domov sa chodia opat len vyspat. Realny vplyv na deti je casto skoro minimalny. V generacii mojich rodicov, ked otcovia pipali o 14.00 a mamy podobne sa mohli podielat na vychove asi pol na pol, ale to bolo ca.40rokov komunizmu, ktory tu predtym nebol a ktovie ci bude, ak toto obdobie odmyslime, zas nam stoji vychova chlapcov-muzov na matkach. Bud to same ozaj nezvladame, alebo ich vedieme zle? Na skole aj v praci som bola prevazne s muzmi a pocas oslav, kde chlapci popili viac ako treba sem tam z nich vychadzali laskyplne mudrosti od matiek typu: ,,vyuzi a odkopni, inak to spravia oni Tebe a podobne negativity."Zaujmaju ma nazory vsetkych mamiciek, aj ked trochu viac tych starsich, co uz volaco vychovali a co z toho bolo, ale aj mladuckych, akym sposobom vedu svojich malych syncekov. Ak to zacneme zlepsovat u nich, drobcekov, raz sa dockame generacie stastnych rodin, mozno, fakt neviem, som zvedava na reakcie.

dominika6
30. jan 2017

@sante11 zvláštna téma,skôr na pohnutie mozgových buniek,príp vyvolanie horlivej nekonečnej diskusie s nejasným výsledkom..
tak ako matka vychová dcéru,či syna ,dve alebo 4 deti,v rovnakých podmienkach,s rovnakým metrom,s rovnakou láskou,či s otcom,alebo bez...súrodenci sú odlišní,s rôznymi povahymi,psychickou odolnosťou,ich povaha sa odrazí aj tak až v dospelosti..pokým sa neosamostatnia..
dôvod? lebo ked sa musia postarať sami o seba,uživiť sa,budovať svoju osobnosť, tápajú v zamestnaní,v osobnom živote,v láske,...vtedy všetky výchova,vštepovanie toho dobrého, všetko ide do zabudnutia..
dostanú sa možno do zlej spoločnosti,kamarátom,kolegom,podlahnú zlým vplyvom a stanú sa z nich ,,zlí,, chlapci..neberú ohlad na nikoho,na nič a opantajú ,,dobré,,ženy,ktoré dopadnú tak ako tu vidíme v každej druhej téme...a kolotoč sa točí a točí...

libawet
30. jan 2017

@sante11 tak ja som skôr toho názoru, že je to pol na pol. Aj ženy sú svine a poriadne. Skôr by som povedala, že ten vzťah je o tom, ako si ho tí dvaja dokážu urobiť, ako riešia problémy, aké kompromisy vedia robiť. Každý, aj žena a aj muž si nesie veľa zo svojej výchovy doma, takže čím sú starší, tým je to horšie a každý sa snaží si presadiť to svoje, skôr mladšie ročníky sa vedia prispôsobiť jeden druhému navzájom. Mám syna, má 22 a ten mi práve hovorí, že je skôr problém si nájsť dievča, s ktorým by sa mohol plnohodnotne a na úrovni porozprávať, že po väčšine sú to také " oplašené " teliatka a že to ho dosť odrádza a že keď už sa s nejakou dobre rozpráva a má svoje názory, zasa ho fyzicky nepriťahuje, že teda skôr sa chová ako chalan...Syna som nikdy neviedla k niečomu takému - ako využi a odkopni, práve naopak a má doma aj dobrý príklad, ako sa my s manželom k sebe chováme a vidí, že sme spokojní a spolu šťastní, takže aj od tohto dosť záleží, aký majú chlapci doma vzor v rodičoch. Môj muž a môj syn fungujú spolu ako dobrí kamaráti, to isté ja k synovi.

bale1rinka
30. jan 2017

@sante11 je to všetko o vzájomnej komunikácii partnerov. to, že som na materskej neznamená, že môj muž zarába peniaze a živí ma a to je jeho jediná úloha a nemusí sa venovať svojim deťom. neživí nás, po uzavretí manželstva sú tie peniaze aj moje a je jedno kto ich zarobil a či viac ako ja a tak to má byť vo všetkom. Ak nemôže cez týždeň tak môže cez víkend. Treba si rozdeliť domáce práce. Ja nevládzem rúbať drevo tak ho on narúbe ja ho poukladám do pece. Ak on si myslí, že umývanie riadu, je ženská robota, ok ale smeti môže vyhadzovať iba on. Ak má mať navarené, poupratované a o deti postarané po príchode z práce ok, ale potom chcem ísť s kamoškou na vínko 2x za týždeň, ak mám iba ja chodiť na OČR s detmi ok,ale lieky nech platí výlučne iba on lebo mne to ide dolu s platu keď mám OČR, ak chce mať sex, tak nech ide on večer čítať rozprávku a poupratovať hračky a ja sa zatiaľ odreágujem a prichystám bez stresu...presne ako napísala dominika6...je toho veľa, ale môj názor, je že všetko sa dá, ale treba sa dohodnúť kto aké bude mať úlohy, a nepoľaviť, ženy často robia zle to, že všetko robia samy a potom sa sťažujú, že im chlapi nepomáhajú, ale ak by to tak bolo odzačiatku a odzačiatku by mal jasno,čo je jeho úlohou nemuselo by sa to končiť zle...

mima4
30. jan 2017

@sante11
ja len pre upresnenie, deti maju byt vychovavane oboma rodicmi, ale nie vzdy je to prioritou rodicov a mnohym zenam to zial vyhovuje. Muza odprasknu od nemecka, vsak co, hlavne ze byvaju v novostavbe domu a staci im muz "na skype" a pravidelne penazne dotacie.

A zas, aj ten mlady muz sa sprava len tak, co videl vo svojej rodine. Videl tam lasku, uctu, sudrznost, podporu... ? Ci matku striedajucu "partnerov" a prilezitostneho otca raz za dva tyzdne? ci rodicov, ktori zabudli sa lubit, nechcu sa lubit, vidia iba "svoje stastie" a nehladaju dobro toho druhého?....

to aki su ludia, je odrazom rodiny, hodnoty rodin, priorit rodin.

a za mna, nemyslim si, ze chlapi su svine a zeny svate. Velmi vela zien je dnes nestastnych, ubolených, a zranených a zraneny clovek zranuje dalej, je tazke pre neho davat lasku, ak lasku nepoznal.

maminuska
30. jan 2017

@sante11 ano , ja som toho názoru že za dnešný stav mladej mužskej populácie v drvivej väčšine môžu ich matky , samozrejme aj po zohľadnení povahových vlastností toho chlapca - muža.
Ako mama 17 ročného synátora môžem povedať že mne sa zatiaľ osvedčuje prísna a pevná výchova , čo však neznamená že syn nenavštevuje koncerty, diskotéky a nechodí s kamarátmi von . Ja trvám na pomoci v domácnosti , samostatnosti (nevybavujem za neho nič ...) , syn chodí sám k lekárovi , na poštu , do obchodu , robí si desiatu do školy a aj svojim sestrám , žehlí si svoje košele , oblečenie si kupuje sám , gombíky si prišíva sám ...a čuduj sa svete máme medzi sebou veľmi dobrý vzťah. U nás neexistuje také že " mamá urob mi jesť, mamá som smädný ... " dokonalý nie je , nasiera ma svojim bordelom v izbe , zasmradenými vecami v taške z tréningu ..

maminuska
30. jan 2017

No a čo sa týka vo vzťahu k ženám ... u nás je častá veta.. pokiaľ sa neoženíš na prvom mieste medzi ženami som ja , oženením na prvé miesto ide tvoja manželka a deti . Problémy si budeš riešiť s ňou a nie tu u mňa doma .

libawet
30. jan 2017

@maminuska mne zasa moja mama hovorila " Ty nič robiť nevieš, nič som Ťa nenaučila, keď sa raz vydáš, tak mi Tvoj muž bude chodiť nadávať ..." - áno, v tej dobe ma nebavilo chodiť do kuchyne a niečo sa učiť, život ma potom naučil 🙂.

sardinka336
30. jan 2017

@maminuska presne ako pišeš tak to má byt...a všetko je to o rodine, čo deti vidia doma, aky vztah vidia medzi otcom a mamou. Ked chlapec vidi, ze otec si nevazi mamu, pripadne je to nejaky pijan, hulvát...no aky bude on? Samé rozvody, rozchody, striedavky a ,,novy ockovia,,.....ved to je nonsens ako sa to rozmohlo. Ludia nevedia zit v partnersom vztahu. Matky, prestante robit všetko za svoje deti. Vedte ich k samostatnosti. Ale to ked sa povie slovo samostatnost, tak to sa uz mnohé matky stavaju na zadné lebo pocuju ,,trauma,, a ,,narušenie duševnej rovnovahy,, tým ze si dieta ma same upratat izbu alebo natriet chleba.
Pripravujme deti na realny zivot, žial..byt stále šťastný a nemusiet nič robit lebo ,,mám na to lidi,, tak to nie je skutočný zivot. Nie som rodičom preto aby som sa mojim deťom len páčila a robila čo oni chcu aby boli spokojné. Ako včera moj syn zahalašil v jednom nákupáku ked som mu povedala, ze nič na čo tam prstom ukazal nekupujem ,,ved obchody su na to aby sa nakupovalo,,. No a ja peniaze asi ,,serem,,...podla neho. Som rodičom aby som deti pripravila na zivot taký aký je. Ja nehovorím, ze to má byt spartanska vychova to iste nie. Zial, som skeptická ked vidim dnešne deti..pokial znova nebude rodina dolezitým miestom pre zivot tak to nebude dobre. Rodina musi byt miesto kde si otec váži matku, spolu vytvaraju ako tak harmonicky vztah, a kazdý z rodičov dáva ten ,,svoj, podiel...ze chlapec ide s otcom hrat futbal, spolu zatlkaju klince, idu na ryby, na huby...trávia spolu čas.

dorottka
30. jan 2017

Joj tato tema je veeeelmi diskutovana 🙂 Ale stale zaujimava, co si budeme nahovarat :P Ja si myslim, ze niektore mamicky robia chybu v tom, ze si syna vychovavaju hlavne pre seba a nie ako osobku, ktora bude musiet fungovat v svete separatne od nej a navyse s inou zenou.
Take hlasky ako "Vyuzi a odkopni...", to podla mna mozno az take caste nie je, ale rozne obmeny urcite existuju a tie vychadzaju z asi castej prirodzenej vzajomnej nevrazivosti zien - ked raz matka inymi zenskymi pohrda a mysli si o nich, ze su sliepky (zaujimave, ake to je caste v porovnani s chlapmi), tak prirodzene, ze svojho syna nebude viest ku galantnosti a respektu k inym zenam ako k sebe.
Tazka tema, som zvedava, co sa tu este dozviem 🙂.

felycity
30. jan 2017

zaujímavá téma, zaujímavý pohľad tak skúšam rozmýšľať prečo to tak je, jednoznačne prečo to tak je sa nedá povedať, ale určite tam zohráva úlohu rodina, fungovanie rodiny , správanie sa manželov, to ako sa k sebe správajú (úcta a pod.), ako si pomáhajú ako majú podelené povinnosti, určite výrazne ovplyvňuje vývoj a pohľad detí na fungovanie rodiny na funkciu ženy a muža v spoločnosti..či už je to dievča alebo chlapec, akonáhle zlyháva jedne z rodičov tak sú 2 možnosti buď to ovplyvní negatívne deti alebo tie deti si povedia, že oni tak nechcú žiť a urobia všetko preto, aby to bolo iné, mne čo osobne absentuje je , že presne ako bolo spomínané, už je strašne veľa rodín neúplných, nefunkčných, ak zlyháva jedna strana, tak matky sa stanú ochrankyne... otcovia zlyhávajú v tom, že nedávajú príklad svojim chlapcom, nevedú ich už takmer žiadnej zručnosti, o nejakom spoločenskom chovaní nehovorím, my naším deťom pokiaľ dôjde ku konfliktu a neadekvátnemu správania stále pripomíname, že takto sa my s mojím manželom k sebe nechováme, ak si všimnem, že môj syn nepozdraví kočky v škole, vždy ho upozorníme, že sa to nepatrí, čo som strašne vďačná je že moja rodina funguje , nemusím sa doprosovať,aby niečo manžel urobil, syn bežne s ním pomáha na záhrade, v pivnice a nemáme podelené kto čo, proste prirodzene sa každý rozbehne za svojimi povinnosťami... a ked muž nestíha, nemám problém pomôcť, nasekať triesky , zakúriť a naopak zas on mne v tých"ženských prácach" a dnes mám obzlávšť pocit, že deti nesmú nič, len sa učiť, ale celkovo si myslím, že je to o zdravo fungujúcej rodine a sile rodiny...a ja napríklad už dnes na svojich deťoch vidím že môžem zbierať úrodu, sami žiadajú,a by sme pekne stolovali, aby sme si spravili pekný večer... proste chytajú naše návyky, ale zas pravdou je, že nie vždy to tak je, žiaľ niekedy rodič môže robiť všetko preto, aby vychoval slušného človeka a nepodarí sa... čiže je tam aj mnoho iných vplyvov či už povahových alebo vplyv vonkajšieho prostredia, ale zas ma to vedie späť ak je pevná rodina tak by mali tieto deti vedieť odolávať

mima4
30. jan 2017

@sardinka336
skvele si to vystihla!
zial, teraz je velmi silny kult dietata, dieta rozkazuje rodine, dieta manipuluje s rodicmi, priania dietata su nad realne potreby rodiny...a aj ked su niektore mamicky x rokov doma s tymi detmi, vyrasta tu generacia nestastnych a neempatických deti.

dorottka
30. jan 2017

U nas to bolo velmi tazke, ja som 'armadna' dcera, a teda od mala som bola vedena k tomu, ze sa treba vediet o seba postarat za kazdych okolnosti, moj oco ako vojak zvladal vsetky muzske aj zenske prace, aj ich robil na striedacku s mamou, prislo mi to teda prirodzene, ze kazdy robi vsetko (v podstate). Z domu som odisla v 22 a bola som naucena okrem klasickych 'zenskych' prac robit aj 'muzske', viem vrtat, opravit barsco, pajkovat, servisy a tak tiez riesim sama. Tak si viete predstavit, aky bol moj sok, ked som sa dala dokopy s ex-priatelom, ktory skoro do 30tky zil s mamkou a nevedel vobec nic - varenie, ok beriem, ale on nevedel ani umyt vanu, zmyt podlahu, ale co je este horsie - uplne nepouzitelny aj do chlapskych prac. Proste tak bol zvyknuty, ze nic netreba, ze proste z neho vychovali totalne nemozneho maznacika - no na co bolo toto dobre? :D A ked som sa stazovala, bolo mi povedane jeho mamou - vsetci chlapi su taki, v podstate nemozni mamlasi a aj tak vsetko musia riesit zeny; jeho otec sa zasa hrdil, ze u nich bolo vzdy vsetko 'na dobrovolnej baze'. Preto bol on chudak zrobeny a jeho dvaja synovia lenive, nemozne, prepacte mi... hovienka :D
PS: doteraz sa divia, preco si ani jeden z chlapcov nevie najst priatelku - pardon, preco ich ziadna zena nechce (teda neurobi prvy krok a asi aj vsetko ostatne) :o

obsadenemeno
30. jan 2017

Moj drahy ma troch bratov. Boli vychovavani rovnako a predsa su kazdy uplne iny. Vela robi povaha a z toho vyplyvajuce reakcie na okolie a zazitky.
Ja som z troch sestier a zase, kazda sme uplne ina. Uplne.

libawet
30. jan 2017

@sardinka336 TISÍC PALCOV HORE! Z duše mi hovoríš ( väčšinou, ako vždy : ) ).

deltaa
30. jan 2017

ako bolo povedané vo filme Pásla kone ne betóne ... za všetko môže ta emancipácia, každá chce byť ako ta Tečerova 😀

sante11
autor
30. jan 2017

Dakujem vsetky zienky, v kazdom vyroku je kusok pravdy.

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminuska
30. jan 2017

U jedného môjho klienta pracuje pani ktorá má takého nemtavého manžela že musí utekať domov aby mu zohriala jedlo a naložila a to aj vtedy ked majú nejaké posedenie alebo musí byť v práci dlhšie. On je radšej hladný ako by si niečo sám naložil alebo prihrial .
Ale ako ona sama povedala inak je to dobrý chlap 🙂.

alaguema
30. jan 2017

@sante11 budúci vzťah k ženám u muža v podvedomej rovine, vždy definuje matka. Vedome sa zas chová podobne, ako sa choval jeho otec, za predpokladu, že tieto vzorce neodmietne ako nesprávne (napr. synovia alkoholikov, ktorí sú zarytí abstinenti). Niekedy je medzitým rozpor, ktorý vyvoláva vnútorný konflikt a človek sa chová rozporuplne. Podvedomie je plné výbušného materiálu. Ani takmer ideálna rodina nie je záruka, že chlap bude normálny. Ťažká otázka. Najviac, čo môžme urobiť pre seba a zároveň pre naše deti, je byť vyrovnaným človekom. Emocionálne, mentálne, fyzicky fit.

majkeel
30. jan 2017

Pricin je vela, od spolocenskych po osobnostne. Jedna z pricin je, ze po rozvodoch zostavaju deti matkam a pre zle vztahy, urazenu jesitnost, nezabudajuc egoizmu otcov, ktori sa vykaslu na deti, ich odseknu od otcov s odovodnenim, ze deti potrebuju iba matku. A kde sa maju chlapci naucit chlapskej robote a technickym veciam a aku ulohu maju hrat vo vztahoch? Od mamy?
Generacia Husakovych deti je dnes v strednom veku, kde uz za sociku rozvod nebola ziadna hanba a vychovava rovnako "postihnute" deti.
Dalsie pokrivenie prislo nasledovne s r.1989, kde vacsina zien chcu byt doma, nepracovat a zit v luxuse ako dzejarova manzelka v Dallase. 😉 A priemerny muz, co nevie dlhodobo zvladnut uzivit 2-3 deti a dobrovolne dlhodobo nezamestnaného dospelého, je pasovany za neschopaka.

mima4
30. jan 2017

@majkeel no zivit rodinu kym su deti male je primarna rola muza "V pote tváre budeš jesť chlieb, kým sa nevrátiš do zeme, lebo z nej si bol vzatý, veď prach si a do prachu sa vrátiš."

Pokial sa manzelia nedohodnut, muz ma primarnu rolu postarat sa o rodinu, manzelku a vedz, ze pre muzov s velkym "M" je to cťou...

dorottka
30. jan 2017

@majkeel nie vzdy je to tak, moj ex bol z uplnej, 'harmonickej' rodiny, dobry priklad otca mu nechybal, obaja rodicia pracovali a aj tak bol neschopny a nicomu nenauceny... priklad niekedy nestaci, treba aj vychovavat vedome :D

@alaguema super, velmi pekne povedane 🙂

bodka70
31. jan 2017

Veľa tu toho bolo povedané, chcela som len prispieť myšlienkou, že áno vplyv génov a výchovy v rodine je rozhodujúci. Rodina sa však nenachádza vo vzduchoprázdne, je v nejakej spoločnosti, kde sú vedomé i podvedomé prúdy a myšlienky. A bez ohľadu na to, ako sa pozeráme na úlohu mužov a žien v spoločnosti, faktom je, že "hodnota" ženy je ešte stále považovaná za tú menšiu. Objektívne to vidíme v štatistických ukazovateľoch - ocenenie práce žien a mužov je rôzne, v neprospech žien. Postavenie ženy na trhu práce je z mnohých dôvodov (v neposlednom rade kvôli materstvu) nižšie. Z toho vyplýva nižšie spoločenské postavenie žien, finančná závislosť, často až ekonomické týranie..., Subjektívne to vidno vo vnímaní ľudí, v slovných spojeniach, v reklame, kde sa podsúvajú určité stereotypy - kde ženské vlastnosti sú spojené s negatívnymi asociáciami, tie mužské s pozitívnymi. "Nebuď ako baba", "postav sa k tomu ako chlap"....
V partnerstve potom často prichádza rozpor... Mnohí muži, aj tí, čo sa považujú za "emancipovaných" v podvedomí majú zakorenené - ja som predsa len aspoň o štipku viac... Žena už však nie je ochotná byť v podriadenom postavení, napriek všetkým štatistikách nie je úplne finančne a právne bezmocná....A začína boj "kto z koho", v ktorom nikto nie je víťazom a prehrávajú hlavne deti, ktoré to vidia. V dobrom vzťahu, v dobrej funkčnej rodine by mala byť vzájomná úcta a porozumenie. Táto zdanlivo jednoduchá vec je však veľmi ťažko dosiahnuteľná a len nemnohým párom sa to dlhodobo podarí.

pielka
31. jan 2017

@bodka70 presne ako píšeš, gény, dedičnosť dokáže urobiť mnoho. Myslím, že každá matka sa snaží vychovávať všetky svoje deti rovnako, ibaže každý sme iní, na jedného isté veci platia, na druhého nie. Deti sa pohybujú v inej spoločnosti, dosť urobia kamaráti, spolužiaci 🙂

maculo
31. jan 2017

Ľudia sú takí aké mali rodiny. Skôr sa treba pozrieť na to ako vyzerajú tie dnešné. Koľko je tam lásky a aké sú dôvody prečo sú partneri spolu (väčšinou to už ani nie sú manželia, lebo záväzok ich straší). Podľa tém na modrom koníku v tejto skupine to najčastejšie vyzerá, že sú spolu, lebo majú sex a potom sa riešia problémy typu - nadávky, nevera, neochota pomáhať, rozvody, vlastné a nevlastné deti atď... Z takýchto rodín, ktorých je stále viac, nemôžu vyjsť ani múdri a zodpovední potomkovia...

dorottka
31. jan 2017

Geny su dolezite, to je jasne, ale da sa s nimi pracovat, najma ked mame dieta odmalicka, len nie kazda mamicka ma volu/cas/znalosti brat dieta ako individualnu dusicku a tym k nej volit individualny pristup. Casto mi pride, ze na geny je zvalovana nezvladnuta vychova, jasne, niektore crty a vlastnosti je nenormalne tazke preklenut, ale vzdy sa da aspon nieco. A navyse - to, ze chlap je nemozny, lebo doma nemusel nic robit, nevie sa spravat minimalne slusne, ak uz nie s rovnopravnym respektom a sama matka povie, ze od syna nikdy nepocula slovo 'prepac', tak to ma tazko presvedci, ze ide o geny.

dorottka
31. jan 2017

@maculo jasne, mas pravdu, ale take rodiny su dnes - vysledky tych vychov budu zjavne az za 10-20 rokov. Ako je ale mozne, ze mame problemy s chlapmi, ktorych rodicia su 'socikovske' manzelstva, teda z doby, ked bola vraj rodina rodinou. Nemali zvacsa problemy, ake maju rodiny dnes a udajne mali aj normalnejsie hodnoty (vraj) a rodiny boli ucelene...

maculo
31. jan 2017

@dorottka tak určite nebola hodnotou všade... keď posudzuješ nejakého konkrétneho chlapa treba najprv hľadať dôvody v konkrétnej rodine (aký je/bol vzťah jeho rodičov a tiež jeho vzťah k rodičom). Napr. ak človek nepomáha a neváži si vlastných rodičov, ťažko to bude lepšie v prípade partnerky. Napr. k téme nepočula - syna povedať prepáč. A počul syn niekedy otca povedať mame prepáč? Chlapec potrebuje vzor mužskosti... A ak aj počul a neurobil, potom je na otcovi, aby si s chlapcom sadol a vysvetlil čo a ako - možno slovne, možno nejakým zákazom, možno aj ručne. Niečo vo výchove dokáže iba otec, niečo iba mama. Jeden rodič napr. nikdy nevyplní celé miesto vo výchove.

majkeel
1. feb 2017

@mima4 Ono biblia je napisana tak, aby ti co vegetia/vladnu vysvetlili tym, co maju makat, ze to tak chce boh a ze odmeny sa im dostane po smrti. 😀
Asi som muz s malym m. 😉 Nevidim nic "na cti" zivot stravit v praci a mat "ruky vytahane" od roboty po kolena, aby druhy dospely prezil svoj skvely zivot v zahalke. Uprednostnim ako partnera normalne zmyslajuceho cloveka ... 🙂

mima4
1. feb 2017

@majkeel
však to čo si vyberies, je tvoja volba, nikto nie je k ničomu nuteny. Osobne som chcela vzdy pracovitého a zodpovedného chlapa, o ktorého sa budem môcť oprieť a takého aj mám