Je podla vas mozne ze chlap co v zahranici zarobi cca 4000€ v cistom si nic nemoze…nevie usetrit ? Plati najom 500€ a benzin do roboty. Mne to nejde do hlavy.
mozne to je a dokonca sa tak vodi vacsine. Kazdy vecer jedlo v putyke 30 Eur= 900 Eur messcne a este si ani neranajkoval neobedival nekuril nefajcil nebol v kine nedrinkoval .....
@martinmmartin akoze on nepije ani nefajci ani nehra automaty, ja fakt nechapem ci existuje nejake vysvetlenie mimo tohto…
Tak záleží aj kde a ako sa stravuje, plus sú krajiny kde si z netto platí ešte zdravotné poistenie, dane, elektrina zvyčajne v najme nie je, telefón, Internet, strava a voľný čas. Sú ľudia čo vedia ušetriť a sú ľudia čo nevedia ušetriť.
Ale poviem ti tak žijem v zahraničí a dieťaťom môj príjem s pridavkami a výživný je plus mínus ako spomínas keďže pracujem len na čiastočný úväzok, platím toho oveľa viac ako len nájom a benzín do roboty ale ešte aj ušetrím a to chodíme aj do kina, aj na výlety, aj do restiky atď. Takze bud zavádza alebo peniaze rozflaka
Plus faktor Pracujem Tvrdo, obetuvam vela = ZASLUZIM si robit si radost, nejaky ventil tam uz urcite bude a asi nebude lacny
To si myslíš že je "len" nájom a benzín. Môj chlap pracuje "len" v Rakúsku a "len" na ten benzín dá od 400€ mesačne. Tiež asi ako každý človek na svete si musí aj cez ten týždeň čo je preč jesť tam kupovať. Jeho väčšinou ubytovávajú v hotelových izbách bez chladničky a kuchyni čiže priniesť si jedlo z domu nehrozí ani varenie a musí sa stravovať buď priamo v hoteli alebo reštauráciách len to vyjde mesačne iba na neho 600€-700€ (to fakt nepočítam čo ešte prejeme my doma s deťmi a spoločne cez víkendy) tiež ak pracuje vo Viedni alebo niekde kde sa platí všade parkovanie tak sa nie málo na nich naplatí. Chlap takto iba na parkovanie vo Viedni platil aj 50€ týždenne to máš 200€ mesačne . Tiež diaľničné známky. Rovnako treba počítať že ak chlap spraví 3000km až 5000km mesačne treba investovať aj častejšie do auta , opráv atď . Tiež ak je robotník tak niektore firmy chcú aby mali zamestnanci vlastné náradie , to sú tiež nie malé investície a úprimne aj na rovinu keď sa človek nadrie celý týždeň ako kôň tak si zaslúži si aj UŽIŤ si svoje vlastné peniaze. Ak má koníček do ktorého niečo investuje tak je to jeho vec , môj chlap má rybolov a to lacná záležitosť nieje ale nadrie sa, robí pre nás všetko, takže ak si chce niečo dopriať tak ho len podporujem. Takže áno , 4000€ sa dá veľmi ľahko minút
Všetko je možné...strava, zubár, nemôžeš vedieť či neplatí nejakú pôžičku, splátky na cokolvek.Kupi si drahšie oblecenie... možno posiela niečo rodičom domov ...
Tak tomu neverim. My mame s muzom dokopy o trochu viac a polovicu z toho usetrime skoro. A to tu zijeme, čiže platím nájom, energie, garaz, auto, poistky, strava, cestovné, skola a proste všetko.
Samozrejme, ze je to mozne … ale nafta je napr v DE je od 1,6 v stvrtok poobede a 1,8 v pondelok rano, benzin viac, kolko km ma do roboty 10? 50? Strava? Poistka. Atd A co plati na Svk? Hypo. Auto, uver vyzivne.
500mnajkom plus energie? kolko ma poplatky mimo njmu .. poistku na auto ma kolko ... nema naklady o kt nevies- pozicka uver - odklada si a ty nevies.. pripadne vela minie na jedlo posilku a seba (oblecenie) mozne je vsetko
@samimami777 tak potom aky zmysel ma robit vonku?
@autorka, dala si veľmi málo info a určite si nezapočítala všetko. Myslíš, že žije zo vzduchu? Lebo potraviny sú dosť veľká položka. Je to Tvoj priateľ, manžel, kamarát...? Asi Ti všetko nepovie alebo nechce povedať. Si si istá, že zarobí 4000€ v čistom? Lebo zo 4000€ sa dá pekne ušetriť. Buď je finančne negramotný alebo má nejaké dlhy, ktoré musí splácať a o ktorých Ty nevieš.
Ak žije v zahraničí, tak okrem ubytovania a benzínu sa musí aj stravovať, používa drogériu, možno chodí do posilky, občas s priateľmi do reštiky, na výlet, niečo si musí kúpiť aj na oblečenie/obutie, oprava auta, kúpa nejakého nového spotrebiča (ak sa niečo pokazí), dovolenka atď. Platí hypotéku, nejaké iné splátky, výživné, posiela niečo rodičom...?
Ale keby som to aj prehnala a za všetko okrem hypotéky, splátok alebo výživného, keby aj zaplatil mesačne 2000€ (čo je už naozaj dosť), tak 2000€ musí mesačne odložiť.
@sovica nie je mi to nikto. Len sme tak debatovali o jednom znamom ze stale je na tom financne zle. Ja som tiez robila vonku a mala som 3000€, v pohode som si odlozila a to som mala hypo aj ucty aj dieta aj rodicom som pomohla. A dotycny nie a nie vyjst s peniazmi. Hlava mi to neberie…
Načo si tým zatazujes hlavu?možno míňa na štetky, tipuje, hra automaty, snupe koks.Plati niečo za rodičov, rodičom ..čo ty vieš aké má pôžičky?
@sovica no chcel si pozicat od znameho. Tak sme to preberali, ze je to divne…nie prvykrat
Podľa mna bude mat problém buď s gemblerstvom alebo drogami ak na svoju vlastnú riť zarobí 4000€ a ešte potrebuje taký požičiavať. Hanba by ma fackovala. Toto nie je o dopriavaní si. Tam bude do niecoho namočený.
Je velmi pravdepodobne ze ma dlhy a cela vyplata ide tam.
A mozno ani toľko nezarobi ako tvrdí, môže mať. Dlhý o ktorých neviete, alebo nevie narábať s financiami. Ale napr je rozdiel ist do zahraničia, zarábať a šetriť a potom následne použiť peniaze na Slovensku a niečo iné je zas v zahraničí žiť, nielen prežívať.,lebo som prišiel zarobit
@sense
So 4000€ v zahraničí si žije nadpriemerne. Ale kedže za ubytovanie dá len smiešnych 500€, tak problém bude inde. Neviem či si žila v zahraničí, ale v rámci EU sú ceny produktov rovnaké a už aj služieb.
Toto je odvazne tvrdenie, ze nepije nefajci nehra automaty.... Lebo su manzelky,matky, ze by ruky dali do ohna a veru velmi by sa spalili. Hazard a rozne platene stranky sa deju bez svedkov a bez stop za dverami nasich domov. Ale to isto nie je tento pripad.
To bude nejaky hazard...
@katkami123 žijem v zahraničí 20r a nie v jednej krajine a nie nemusí žiť nadpriemerne.najom 500 e bude tak za zdieľanu izbu. A áno benzín je cenovo porovnateľný so svk ale teda služby nie. Takze mne nemusíš vysvetľovať ako sa žije so 4tis nadpriemerne v zahraničí. To len ty máš zrejme z počutia.
Inak sa žije keď sa stravuje z konzervy alebo si varis doma cestoviny 5x do týždňa lebo šetris alebo Zivis z toho rodinu na svk a inak keď ozaj v tom zahraničí aj žiješ so všetkym.
Aj ja si myslím ze najskôr drogy alebo hazard. Samozrejme, kamarátovi od ktorého chce požičať sa tým nepochvali. Možno má už také dlhy, že má aj exekúcie a z vyplaty mu časť sťahujú. V každom prípade, ak by oddo mňa chcel požičať niekto kto toľko zarobí, to by musel mať veľmi dobrý dôvod. Ak by som požičala, tak len raz a nie veľa, že by som to poprípade vedela aj oželieť.
@sense
Nestrapňuj sa 😉 tiež som žila v zahraničí, dokonca v rôznych krajinách -Anglicko, Nemecko, Taliansko, Švajčiarsko. A viem aké sú tam priemerne mzdy, tam našinci zarobia menej, než 4000€, okrem možno Švajciarska. Keď mu po úbytku, čo je vždy najdrahšia položka ostane 3500€ neexistuje, aby nevyžil a bol odkázaný na požičiavanie si. To aj so stravovaním v reštauráciách musí ušetriť. Zas tie ceny nie sú take rozdielne, len to bude tým, že žiješ 20 rokov v zahraničí a nemáš pojem o cenách služieb tu - aktuálnych. Mnohé veci tu ľudia chodia kupovať cez hranice do okolitých štátov, lebo sa viac oplatia.
Coby nie,vies ako je lahko peniaze minat? Hlavne ked sa naraz z chudoby dostanes do vysokeho standardu,riadne ta to oplieska,kym si zvyknes. To si kupis co chces,lebo konecne si mozes dovolit.
Kludne može miňat na prostitutky
Má tam už inú domácnosť, na tú slovenskú za už nezvýši.
Samozrejme, že to je možné, keby som veľmi chcela, tiež viem rozhádzať zopár tisícok mesačne len tak 😅 to že je to hlúposť je už vec druhá...teda podľa výšky nájmu súdim, že to nebude zas tak drahé mesto a nie všetko ide na živobytie...