Chlap si kúpi nové auto a doma nič nepovie. Ako reagovať?

18. mar 2023

Ahojte žienky. Idem si sem po nestranny názor. Ako by ste reagovali nato keby si váš chlap kupi nove auto a vam by nič nepovedal? Proste by ste sa rano zobudili a nove auto vo dvore? A nič sa neopytal ??? Neporadil ? Mame doma dve auta , toto je tretie ...

tykat
18. mar 2023

zalezi aky mate vztah, ste manzelia? Ak nie tak za svoje peniaze si moze kupit co chce

s_o_n_i_k_e
18. mar 2023

všetko je len o Vašom vzťahu a ako fungujete, ty musíš vedieť na to žiaľ odpovedať, každý vzťah má iné pravidla 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kris_tin257
18. mar 2023

Ak nie ste manželia a sú to jeho peniaze nech si za ne kúpi čo chce, či už je to rozumné alebo nie 🤷

tosomja
18. mar 2023

Nič, môj si nekúpi ani boxerky bezo mňa 😋 a keby aj, tak viem že je aj moje.
Lenže on má rozum. Vie, že nám stačí jedno.

mira0611
18. mar 2023

A nemalo to byt prekvapenie?

terezka1947
18. mar 2023

No,asi je jedno,čo si my myslíme.
To je o vás.

mikadooo
18. mar 2023

Tak opýtala by som sa ho, prečo mi nič nepovedal. Predpokladám, že by mi dal vysvetlenie - napríklad - lebo by som pindala, na čo je nám tretie auto.

januska12323
18. mar 2023

Ak chlap nie je manžel tak by ma to maximálne prekvapilo ale jeho peniaze.

terezka1947
18. mar 2023

My riešime napr.vacsie investície spoločne. Ale keď aj niečo kúpime "sami" ,tak jeden aj druhý vieme,že to bolo asi potrebné.

janinah
18. mar 2023

Všetky autá sme vyberali spolu,lebo jazdíme obaja na všetkých.Rozumiem sa do toho ako hus do piva,ale nie je to predsa nový hrniec.Na autorkinom mieste sa tvárim,že som si to auto ani nevšimla....no ale čudná komunikácia a čudný chlap.

adka176
18. mar 2023

To je dobré...chcela by som mať takého manžela čo má namiesto teplých rožkov ráno prekvapí novým autom....jooj ...a autorka sa ešte sťažuje... pravdepodobne sa máte až veľmi dobre keď nepotrebuje riešiť kúpu nového auta....kokso.... dobré 👍👍👍

olimuc
18. mar 2023

Keď ma na konte milióny, nech si kupuje auto aj každý mesiac … 🤷🏻‍♀️ Keď ich nebude kde parkovať, kúpi väčší dom…

danica2711
18. mar 2023

napísala si málo informácií. Ak ste manželia a on si zo spoločných peňazí kúpi takú drahú hračku bez toho, aby sa s tebou poradil, znamená to, že vo vašom vzťahu nie je niečo v poriadku a treba to riešiť. Ak nie ste manželia, prisťahovala si sa do jeho domu s igelitkou, odvtedy nepracuješ a on ťa živí, tak ťa do toho v podstate nič nie je. Nechcem ťa uraziť, toto sú dva mantinely, medzi ktorými existuje veľa variácií, ale bez poznania základnej situácie je ťažké vytvoriť si názor

anjelicek26
18. mar 2023

Ved ti k tomu snad nieco povedal...tri auta mat je hlupost (mame aj my, aj moj muz ma "hracku"), vsetko treba poistit, tankovat, starat sa, nosit do autoservisu... chce nechat vsetky, ci predat jedno s tych dvoch, co uz mate? Bola to nejaka vyhodna kupa? Ma s tym autom nejake plany? Rozpravajte sa... moja otazka ked moj doviezol to svoje (ale ano, vedela som, ze si taku hracku chce kupit, ziadne prekvapko, rozpraval o tom cele mesiace) bola - ale nie, ze mi zoberies parkovacie miesto pod pristreskom 😂

spadnutaslivka
18. mar 2023

poznám jedného takého, ale nevedela by som takto žiť. On sa bežne takto rozhoduje o čomkoľvek. Ale má na to. Ženuška si žije ako princezná. Ich vec. Nezávidím im. Nechcela by som to takto mať doma. O tvojom prípade nič nevieme, takže sa ťažko vyjadrovať.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavianavi
18. mar 2023

Vo fungujucom vztahu to nie je v poriadku. Mal ti o tom povedat a spytat sa na tvoj nazor. Urcite by som mu dala najavo, ze take spravanie netolerujem. Chcem vediet o vacsich vydavkoch a mat moznost sa k nim vujadrit pred tym ako sa udeju.

pleja
18. mar 2023

@sheila121 To nie je somarina. Zo zákona vyplýva bezpodielové vlastnítvo manželov. Teda všetko čo nadobudnú/zarobia počas manželstva je spoločné bez ohľadu kto na to zarobil. Teda áno, ak sú manželia sú to (zo zákona) ich spoločné peniaze. A až tak by som sa erozkrikovala že peniaze sú toho kto ich zarobí. Napríklad keď jeden ochorie a napr. je dlhodobo na PN alebo ostane na invalidnom tak nemá mať peniaze lebo si ich "nezarobil"?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
spadnutaslivka
18. mar 2023

@sheila121 rozdrapuj sa koľko chceš. V 99% prípadoch jeden super zarába len preto, že mu v tom polovička pomáha - psychická podpora, zázemie doma, často sa dokonca jeden obetuje, aby druhý mohol kariérne rýchlejšie napredovať... Manželia (aj deti) majú nárok zo zákona žiť na spoločnej úrovni. Aj preto po rozvode má (väčšinou chlap) platiť toľko, aby deti mohli žiť na takej úrovni, ako ich rodič. Ak je žena aj počas manželstva napr. na materskej a muž dobre zarába, ale nedával by do spoločnej domácnosti dosť, môže ho ona žalovať o tzv. výživné. Normálne dúfam, že sa raz dožijem času, keď ľudia prestanú sebčiť a budú vo vzťahu ochotní konečne aj niečo dávať. Lebo ak takto sebecky vychovávajú ľudia svoje deti, tak dík moc... čakajú nás ozaj "úžasné" časy. Nechápem, kam sa vytratila ľudskosť.

pleja
18. mar 2023

@sheila121 nie je to zdrap papiera. Je to verejný záväzok/verejné vyhlásenie/priznanie sa, že vybral som si tohoto partnera s ktorým budem / chcem zdieľať život. A tiež nie je celkom na nič... Napr. vdovské dostaneš iba po manželke/manželovi. Jednoducho manželstvo je na spoločenskom rebríčku viac ako obyčajné žitie na kôpke v ktorom sa nikto k ničomu nezaviazal verejne. Prakticky v každej kultúre existuje manželstvo a táto inštitúcia požíva vážnosť. No a k tomu majetku: preto by mal byť človek opatrný pri výbere partnera: nemá si čo brať "pijavicu" ktorá nechodí a ani nechce chodiť do práce, ale ani lakomca, podobne všelijaké dobrodružné typy. Odporúčam prečítať si dr. Plzáka - konkrétne zakázané typy partnerov - podľa mňa by to mala byť povinná literatúra.

konikkon
18. mar 2023

@sheila121 aké pokrytecké? Keď tvoj frajer narobí dlhy, sú to len jeho dlhy. Keď tvoj manžel narobí dlhy, sú to aj tvoje dlhy. A rovnako to je aj naopak, keď tvoj frajer zarobí peniaze, sú to jeho peniaze. Ak manžel, sú to vaše peniaze. Manželstvo nie je zdrap papiera 😂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
konikkon
18. mar 2023

@sheila121 modrý koník má byť akože nejaká relevantna vzorka?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
18. mar 2023

Ak by to bol manžel by ma to nahnevalo a bolo by to na debatu. Ak by to bol len partner tak pokiaľ nemusíš potom ja ťahať élu domácnosť je mi to jedno. Ale teda mne môj povie aj to ze ide kúpiť mačkam trávu.

euka210
18. mar 2023

Ja by som sa mojho opytala ci ho vyhral, lebo peniaze na nove auto nemame.
Ked si ho moze dovolit co ideme riesit. Starsie asi preda a budu zase "len" 2.

eva8
19. mar 2023

Ak podniká, mohol ho kúpiť ako firemné. Potes sa s ním a popros, nech ťa nabudúce poinformuje o podobných kupach