Popisem vám sestrinu situáciu, ona není tu registrovaná. Bola dlhé roky slobodná mamička sama s dcérkou. V robote si našla muža, zo začiatku všetko v poriadku. Muž bral jej dcéru dá sa povedať ako svoju, venoval sa jej. Videla som to na vlastné oči proste idyla. Narodil sa im syn. Teraz má 4r dcéra 14r. Sestra pracuje, dcéra je v puberte samozrejme vymýšľa. Jej muž začal ju od seba odstrkovat, hovorí sestre že nemá ju rád za to aká je, že na svoj vek nemá rozum, že nič nevie nechce pomôcť v domácnosti. Ani zahrať sa s mladším súrodencom. Sestra aj jej muž pracujú, niekedy nevedia ako vykryť prázdniny. Chlap nedovolí nevlastnej dcére aby strážila sama súrodenca, vraj to s ním nevie a neveri jej. Sestra je z toho nešťastná ako jej muž ochladilo voči jej dcére, nevie čo má robiť ako ich zase zblížiť. Poraďte
Žiaľ sestra sa zle vydala
Aký má dcéra vzťah s Bio otcom? Inak toto tu čítať často keď príde dieťa do puberty, vymýšľa plus je v tom už aj spoločné dieťa. Žiaľ vlastná krv je vlastná krv.
@erikaa09 Každá skúsenost pomôže, kľudne napíš čo prežívas ty.
@zmrzlinka2021 Skôr žiaľ že každý chlap sa ukazuje v lepšom svetle zo začiatku pár rokov, bohužiaľ sestra nemá veštecku guľu aby videla do budúcna čo bude po x rokoch že sa jej muž zmení k dcére.
@jabadabadu Asi tak nejak, no neviem čo jej poradiť ako túto situáciu riešiť.
@sense Bio otca nepozná, možno už ani nežije, bol silný alkoholik nechcel prestať s pitím kvôli tomu sestra od neho odišla.
Ono zrejme nielen on sa zmenil ku "dcére" ale zrejme aj "dcéra" keďže je v puberte rebeluje. A pomáha v domácnosti? Je zodpovedná adekvátne veku? Ako dlho boli. Spolu kým. Prišlo do toho ďalšie dieťa?
Chlap je ten dospely a teda on by mal hladat riesenia ako vychadzat s pubertalnou dcerou. Ocividne vychovu nezvlada. Najjednoduchsie je vsetko hodit za hlavu. Kde bol doteraz, nepodielal sa nahodou aj on na jej vychove? Nech sa skusi vcitit ako sa moze taka 14 citit ak je odstrkovana. Su rodina ci niesu?
Neviem ako je to u chlapcov, ale u dievčat 13 - 15 ročných je ten vzťah aj s vlastným bio otcom taky "vseliaký". Potom sa to obráti a problém s dcérou ma skôr mama v tých 16 tích 🙂
Ja to vidím na dcére, to bolo vždy tatinkove dievčatko, ale od puberty sa to zmenilo, nerada k nemu chodí, tiež ex nešťastný z nej, veľakrat mi volá úplne vytocený ze co mu zas povedala.
A to je jej bio otec, ktorý ju až nekriticky zbožňuje, len tu pubertu proste nezvláda, nechápe. To je myslím ze problém vo veľa rodinách, nepochopenie puberty. Ako je normálne ze sa 3 ročne dieťa rozreve a hodí o zem tak isto bude pubertak papulnatý a lenivý
Prečo vôbec dospelý očakávajú ze 14 ročná sa bude chcieť sama od seba zahrať so 4 ročným bráškom? V takomto veku su títo dvaja súrodenci ako severný a južný pól, každý niekde inde.
Až na zopár výnimiek ktoré sú vyložene materské typy povahy väčšina 14 ročných prisahá že v živote nebude mať deti a svadbu len s miliardárom 🙂😃
Možno by sestre pomohlo keby povyzveda od svokry aký bol on v puberte. Ci poslúchal, nepapuloval, ako pomáhal v domacnosti.
A týmto mu trochu argumentovala keď sa bude na ňu sťažovať. Ja tak vždy hovorím ex, áno máš pravdu ze sa jej nechce, ale spomeň si na seba v jej veku.... Známky príšerne, viac pozaškolu ako v škole a o domáce práce nejavil záujem ani v dospelosti...
Je to ťažká pozícia pre ňu, môže mať chlap v niečom pravdu, ale zas keď sa vôbec nezastane svojej dcéry tak ta jej to bude vyčítať do konca života. Poznám dosť žien ktoré svojho otčima vyložene nenávidia, toto je proste príbeh starý ako ľudstvo.
To je blbec ze hovori ze ju nema rad. Chapala by som Keby vravel ze sa mu nepaci jej chovanie ale ze ju nema za to rad ?? To je silne kafe. Jeho syn bude v 14 taky isty aj jeho nebude mat rad ? Ako moze chciet aby sa 14r hrala s 4r? Ved ona je mentalne niekde uplne inde. A to ze chcu nechcu aby im robila opatrovatelku pre ich dieta cez prazdniny? Trochu moc. Ja by som mu povedala ze uz ho nemam rada pre to ako sa chova k mojej dcere, dievca sa chova normalne k svojmu veku on sa nechova ako otec . Mà ju rad len ked je mala mila zlata. Ked je to lahke. To je velmi plytka laska z jeho strany. A dieta to citi ze ju nema rad. Najvacsi problem je ten chlap .
A to ze dievca nic nevie pomoct v domacnosti je chyba dospelych co ju vychovavaju. Lebo take veci treba viest deti od malicka a ked sa im v puberte nechce jednoducho trvat na svojom. Uplne najvacsi problem je ale on . Keby mi muz povedal ze nema rad moje dieta tak dovi dopp. Aj ked moje deti maju jedneho otca a ten ich miluje . Tvoja sestra nema Krystalovu gulu ale ocividne nema naj vyber na chlapov. Puberta zachvilku prehrmi dcera dospeje zas bude ina. Odide zit si svoj zivot ale tie jeho slova ze ju nema rad .. stym bude tvoja sestra zit dalej . Jeden nevyzrety chlap . Aby sa k zenskej dostal najprv siel na nu cez dieta venoval sa mu tvaril sa ze ju mà rad . Ale ked uz mal svoje dieta zrazu ju nema rad Lebo nepomaha nerobi jeho zivot jednoduchsi nezabava jeho dieta mà nulovu hodnotu a uz moze jej matke kludne povedat ze jej dieta nema rad - ospravedlni to tym ze sa mu nepaci ako sa dieta chova. Chudak dievca. Ona si otca ani otcima nevybrala.
@sense Áno aj dcéra si skúša hranice veď puberta, boli spolu od jej 5rokov teda päť rokov až potom sa narodil menší súrodenec.
@komplikovana Akože podieľal aj on na výchove dcéry no väčšinou nechával všetko na moju sestru. On sa zahral s nevlastnou dcérou nosil ju na výlety učil sa s ňou a podobne
@miadi Máš pravdu v niektorých veciach, určite chlap by sa k tomu mal postaviť ináč a nemať blbé reči že nemá nevlastnú dcéru rád. Neviem čím to je no čo si všímam okolie väčšinou chlapi nemajú tak ozaj zo srdca radi nevlastné deti, že ich neberú z lásky ako keby boli ich. Bohužiaľ. K výchove sestra dcéru vychovala dobre, odmalička ju učila aj k domácim prácam pomáhať keď treba samozrejme adekvátne k veku. No odkedy je v puberte nič sa jej nechce, zmenila sa.
Co poradit sestre? Nech si sadne s muzom a porozpravaju sa. Ako si to teda predstavuje? Akceptoval ju aj s dcerou a teraz ked su « problemy » tak sa chce vzdat? 9 rokov je dlha doba, na to aby uz mali vybudovany vztah. Ak si nevedia rady, nech zajdu za odbornikom. Aj ked nie je jej bio otec, ma ju predsa chranit a nie odstrkovat. Je dost mozne, ze jed pride syn do puberty, objavia sa tiez podobne situacie. Nech si spomenie ake to bolo, ked bol pubertak on.
Moj partner vychadza s mojou najstarsiu lepsie ako ja mozno sme spolu od jej 7mich rokov teraz ma 23 a spolu mame daksie 2 deti 9 a cerstvych 6...
Tu sa pridam ak môžem . Niekedy toto prezivam aj ja :(