Chlap mi nepomáha

9. okt 2023

Ahojte, ako by ste sa postavili k tejto situácii? Ja vstávam do práce ráno o 5, poobede chodím do škôlky pre dieťa. Ráno ho vodí muž. Ide o to, že mi vyčíta, že syn neposlúcha. Keď sa nahnevá, rozhadzuje veci, kričí, kope. Je veľmi temperamentný. Muž robí sám na seba, takže ma pracovnú dobu takú, aku si urobí. V realite robí od pondelka do soboty od 7-18/19. V sobotu konci čosi skor. V nedele doobeda je prec- vybavuje veci, príde okolo obeda, hodinu pospi a potom zvyčajne pozerá do večera televízor. Synovi sa dajak nevenuje, keď príde, už nie je priestor bo syn ide spať. Som z toho vyčerpaná. Lubim to dieťa nadovšetko ale som neustále s ním. Nemám vôbec čas na seba, napríklad chcela by som cvičiť aspoň 2x do týždňa ale nedá sa. Doma tiež nepomáha, vysaval asi 2x za život, do mycky si riady nenalozi. Ja neviem, už som úplne rezignovala. Som nešťastná

maranta_leuconeura
9. okt 2023

On nema pomahat, on sa ma podielat na chode domacnosti. Tak sa zacni starat o nakup, jedlo, pradlo, spinave taniere len pre seba a syna, jeho veci sa ani nedotkni. Mozno si neuvedomuje, kolko toho robis.

marianarem
9. okt 2023

Tak ked tolko robi, tak hadam aj zarobi, nech zaplati opatrovatelku 2x do tyzdna, aby si mohla ist cvicit. Pripadne aj nejaku vypomoc na upratovanie.

bronkax
9. okt 2023

Kebyže idem po Slovensku s kamiónom tak takýchto chlapov nazbieram kvantum. Poviem ti rovno nezmeníš to. Toto si všetci nesieme z domu. Vždy tam je tá predloha ako to má v domácnosti vyzerať. A to máte iba jedno dieťa. Ženy s takýmto chlapom pri dvoch troch deťoch sa môžu aj zblázniť.

marca12
9. okt 2023

To je na zaplakanie ako sa niektori muzi spravaju. Srdce by mi krvacalo,keby si muz nevytvaral vztah s dietatom,ze by onho nejavil zaujem,netesilo by ho vidiet ako napreduje,nemal by zaujem odovzdavat mu svoje mudra... ked sa s nim dohodnes,ze jeden vecer v tyzdni,nech pride skor,ze by si chcela ist cvicit,co ti na to povie?

janinah
9. okt 2023

To je čo za robota 12 hodín 6 dní v týždni? Aspoň to pocitis v peňaženke? Lebo ak nie.a ak ti to nevyhovuje .tak najvyšší čas sa porozprávať na tému...načo si chcel rodinu a dieťaťu nestačí len dať jesť.potrebuje aj výchovu aj otca...

sono2
9. okt 2023

@janinah presne!

koniarova
9. okt 2023

To čo toľko robí? Ten musí mať iný príjem. 👍👍ak nemá, tak niekde je zjavne chyba. A k otázke. Nezmení sa, nezmeníš to.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
9. okt 2023

Ten nikdy nepomahal, preco ti to vadi az teraz?

bmolko
10. okt 2023

ked doje, nechaj špinavy riad na stole, hadam to po tyzdni da do mycky. Ked sa spyta co je na veceru, daj mu rozok a maslo, alebo sa ho spytaj, ci nieco kupil cestou z roboty.....

puertorico
10. okt 2023

A ja budem za tú zlú ! Prečo ho raz za týždeň nenecháš oddýchnuť? V robote keď je 12hod denne, tak sa tam asi neváľa a robí - zarobí . Ja chápem že aj ty potrebuješ oddýchnuť. Ale môžete si to aj vymeniť, choď robiť jeho prácu a nech sa on stará o deti a o všetko .
Môj ex robil tiež sám na seba v poľnohospodárstve, a veľa krát robil aj viac ako tvoj. Nikdy doma nič nespravil, ani riad si neumyl, ani nič. A bola som rada že máme peniaze a nemusím sa starať či môžem niečo kúpiť alebo nie. Veľa krát som mu vyčítala že nič nerobí. Terajší priateľ síce veľa peňazí nemá , ale zato vyluxuje byt , umyje okná , riady, povysáva, umyje podlahy, operie, spraví všetko čo treba a má čas na všetko, odrobí 8 hod v práci a hotovo. Tak čo je lepšie podľa teba ?

zavana
10. okt 2023

ja nechapem zase tento typ chlapov, ktori si myslia, ze spravia raz za cas nieco a maju pocit, ze POMAHAJU. chlap sa ma podielat rovnako na starostlivosti deti ako matka, to mi nikto nevyhovori.

minenkak
10. okt 2023

Ak dobre zarába, keď je tak často v práci upratovačka a opatrovateľka ,ak nezarába dosť na to pri toľkých hodinách nech sa zamestná od -do a nech je normálny člen domácnosti

anketkarka
10. okt 2023

@puertorico a ju kedy nechá chlap oddýchnuť? On je pán svojej práce a času. Takže keby trocha chcel, tak si vie robotu zadeliť tak, aby mali dosť peňazí a bol trochu aj s rodinou. Neverím, že keď toľko maká, tak len preto, že tak málo zarába a musí tomu venovať toľko času. To potom radšej nech nerobí takú robotu, lebo sa to neoplatí. Asi pre niečo je aj Tvoj ex už ex nie? Asi mu bola práca a prachy prednejšie. Nerozumiem prečo práve Ty, nevieš pochopiť autorku, keď si takého mala tiež doma.
Aj ja som mala takého doma. Je už ex a platí výživné z tých pekných peňazí čo mu stáli za viac ako rodina.

maranta_leuconeura
10. okt 2023

@puertorico moj je tiez viac v robote aj viac zarobi ako ja, ale aby som po nom spratavala veci? To akoze po veceri, ked sme obaja doma, mu ruky odpadnu a zrazu kvoli unave z celeho dna nevladze ten tanier odniest do umyvacky? 😀 Ci ked cez volny den ho poprosim aby dal prat, co je zalezitost 3 minut, lebo pradlo je uz roztriedene, tak mi ma povedat ze neda, lebo chce mat volno? 😀 A zena nechce mat?

Ako uz spominali baby vyssie, ked tolko pracuje, nech zaplati upratovanie a odlahci autorku, ona tiez chodi do prace len ma plus este celu domacnost.

alzbetka83
10. okt 2023

@bronkax presne tak.

puertorico
11. okt 2023

@anketkarka vôbec nie je môj ex preto lebo robota tak nepíš keď do toho nevidíš!!!!!!
Ja som vždy chápala prácu, nikdy som sa nehnevala na to koľko robí , lebo to robil pre nás a nie pre seba. Keď je žatva a kombajn kosí , tak on tiež nemôže povedať že končí , lebo sa ide hrať s dieťaťom domov. Kombajn prišiel z Čiech, pokračuje po Slovenku , Maďarsku , vracia sa späť do Čiech, Pšenicu , jačmeň, repku treba pokosiť v určitom období a nie kedy si to kombajnisti a traktoristi zmyslia. Ak by môj ex povedal , že ide domov, vracať sa už naspäť nemusí a môže si hľadať inde robotu, čo je extrémne ťažké, lebo všetky farmy a družstvá majú svojich ľudí a svoje služby. A on nepríde o 35€/hod len zato lebo ja by som doma plakala že nič nerobí a nevenuje sa nám. Kto by nám platil hypotéku a energie na dom ? Ty ? 😂

@maranta_leuconeura ja si myslím, že ako si ho naučila , tak má . Vedela že ide s ním do vzťahu s tým , že veľa robí a doma nič nespraví . Lenže na začiatku vzťahu sú všetci zaľúbení a jej zrejme nevadilo keď ho obskakovala, a teraz je už neskoro plakať . Ja to vidím aj na iných ľuďoch, čo majú dospelé deti, odrobia 8 hodín v robote, prídu domov a "mami hladný som". A mama mu uteká nabrať jesť , lebo ani to si nevedia. Lebo si ich tak vychovala. Tak nech autorka jednoducho nájde niekoho do domácnosti a povie mu že toho človeka treba zaplatiť a hotovo

katulienkax
11. okt 2023

@puertorico podla mna lepsi je bod B 😉, inac vela chlapov sa tu nadre jak kon, doma nic neporobia, ale asi vela nezarobia pri tych 12h sichtach za 6 dni, kedze zene neposkytnu aspon pani na vypomoc 😠

samimami777
11. okt 2023

Preboha toto hádam nie .... píšeš že pracuje od pondelka do soboty od 7:00-19:00 však to drie kôň... To čo má ešte po 12 hodinách roboty doma na seba hodiť zásteru a ísť ti pucovať podlahu a večeru robiť keď ty si na obed doma ? Vyskúšaj si pracovať šesť 12tok týždenne a ver mi že rýchlo zmeníš názor. Ja som ako zdravotná sestra robila 12tky a chodila som zničená ako kôň ,kopu krát len do sprchy , najesť , hygiena a padla mŕtva do postele. Zasa treba trochu aj toho chlapa pochopiť že tiež nieje ťažný kôň preboha. Ty podľa toho čo píšeš si okolo 15:00-16:00 doma tak aký je problém trochu popratať a uvariť?? Buďme reálny. Stravujete sa práca/škôlka takže 3 chodové menu robiť nemusíš , stačí ti večera spravená do hodinky a keď ste celý deň preč tak toho bordelu doma tiež nebudeš mať denne zrovna na 4 hodiny upratovania. Tiež podľa textu máš 1 dieťa , nie 5. Keby si moc chcela tak si v pohode nájdeš čas na cvičenie doma alebo raz za čas vybavíš svokru/mamu/stráženie. No tvoj muž je niečo iné. Skúsila by sis mesiac robiť ako on a veeeľmi rýchlo by si sa otočila v názoroch a prskala na neho prečo nieje uvarené a popratané keď on je od obeda domenka a ty do siedmej noci v robote. Zasa trošku treba aj na neho pozerať nie len "ja ja ja "

som_realistka
11. okt 2023

Ahoj, pravdepodobne doma nič nerobil ani keď ste boli bezdetni, nezmení sa, to nečakaj, ale treba nájsť výpomoc, opatrovateľku, ak chceš ísť do fitka, pani na upratanie 1x do týždňa, nemusí robiť on osobne, môže zaplatiť výpomoc. Iné by bolo, ak by sa celé dni valal pred telkou, nenosil domov peniaze ani sa neposdielal na domácich prácach,

anketkarka
11. okt 2023

@puertorico žatva nie je celý rok. Ak niekto musí drieť celý rok tak, že doma nie je a ledva zarobí na rodinu a hypotéku, tak je to smutné. Predstav si, keď si taká vysmešná, že ja si zarobím na hypotéku a deti. Na to nepotrebujem chlapa. Keď Ty ho potrebuješ ako banku, tak ten vzťah bol isto super, keď už je ex. Nepochopím načo majú chlapi rodiny, keď potom na nich nemajú čas a dru ako kone a tá rodina z nich má len peniaze a možno fotku v rámiku, že nejakého otca majú.

pielka
11. okt 2023

Toto ma hnevá, keď to niekto berie tak, že chlap nepomáha. S čím ma pomáhať? Veď on je rovnaký člen domácnosti ako aj ty. Aj ty môžeš sedieť na gauči a pozerať telku. Rovnako ako sa ty staráš o všetko by sa mal aj on.

puertorico
11. okt 2023

@anketkarka áno, ale po žatve aj pred žatvou idú aj iné roboty kde robil . Ozaj si doma užíval len medzi sviatkami na Vianoce a to sa venoval dieťaťu na 100%, inak robil stále.
Ukáž mi kde som písala že som ho potrebovala ako banku ? 😅
Áno, ten vzťah bol super ! A to, že prečo je môj ex ťa nemusí trápiť .

janage
11. okt 2023

@puertorico to je ale taká forma vzťahu....ja poznám osobne keď tato bol mimo, mamina takto dlho pracovala, s dieťaťom pomáhala babka. Skončilo to v momente, keď dieťa začalo oslovovať babku "mami" .
A ešte jeden mam kedy dieťa tiež videlo tata minimálne a ten sa spamätal, keď úplne vážne mu pozdravilo ahoj ujo a ty si môj oco? Bolo to v dobe pred mobilmi. Ale keď otec chodí domov až keď deti spia a odchádza kým vstanú alebo v tom čase, kedy si budujú vzťah? 6 dní pracuje, jeden oddychuje. Keby matka nedajbože vážne ochorela? Ten muž nechá tie deti cudzím ľuďom? Nebude jesť, bude žiť v špine a špinavých nevypraných veciach chodiť? Asi nie, asi by sa zariadil. Tak keď sú obaja vyťažení, tak nech sa zabezpečí pomoc.

jezis_ta_miluje
12. okt 2023

Myslím že by ste sa mali porozprávať zoči voči a stanoviť si pravidlá daj si do vyhľadávača
Nova dňa
Ranč Kráľova Lehota robia manželské poradenstvo aj ruším kurzy zvládneš to musíte kontaktovať

alexis617
12. okt 2023

@bronkax Máš pravdu ja mám 4 deti a chlapa čo mi v ničom nepomôže,ale zato mám 2 práce s deťmi sa učím sama,logopedujem s najmenším ,ale beriem to z humorom čo ma nezabije to ma posilni

kvetinka75
12. okt 2023

autorka - v akej oblasti manžel pracuje? Čo také vybavuje v nedeľu doobeda? Mne to pripadá ako zástielka, len aby nebol doma

bronkax
12. okt 2023

@alexis617 tak to klobúk dole pred tebou si veľmi silná škoda že nemáš rovnocenného muža boli by ste spolu silnejší. Hovorím že niektoré matky majú asi superschopnosti.

bluka2
12. okt 2023

Nemozes ist cvicit, ked dieta spi?

mamelka
12. okt 2023

Panecku. Moj tiež tak robí a aj robil keď sme boli spolu v DE, ale veru nejeden x okúpal Máriu, zavolal ,,Schatz, treba niečo kúpiť?,, ... teraz je on v DE ja na SK s deťmi a vždy príde,,čo treba pomôcť/spraviť,,