Chlap ma nahneval

2. jan 2022

Dievčatá, chcem sa vyrozprávať, možno mi poradíte, možno zjazdite, nech sa uvedomím - potrebujem radu. Mám 35,partner 41,sme obaja bezdetni. Po 10 mesiacoch vzťahu ma požiadal o ruku, teraz v decembri. Bola som šťastná, keďže od začiatku mame vzťah intenzívny, klape nám to. Naviac sa už pol roka snažíme o dieťa, žiaľ, nedarí sa. Takže som čakala, že začneme plánovať skorú svadbu. Predtým sme sa bavili, ze chceme malú svadbu, len v najuzsej rodine. Opýtala som sa ho teda, kedy svadbu naplanujeme.On mi na to povedal, že jeseň (ale najskôr sa otalal s odpoveďou, že nevie, že ešte sme sa len zasnubili, blabla, kým toto vypustil) . Mne to príde neskoro, ved mame svoje roky, a načo čakať, hlavne ak by som náhodou otehotnela, musíme si švihnut, aby som sa nevydávala s obrovským bruškom (myslím, že to musí byť dosť unavujuce pre budúcu mamičku). Navrhla som jún, a on na to, že čo to silim, že to nestihneme naplánovať. Ze nevieme co bude ďalší týždeň, aká bude situácia s koronou,ze tam treba veľa vecí vybaviť ...pritom viem, že ich budem tak ci tak vybavovať ja. Ešte, sa na mňa nahneval, zevraj on spravil všetko, čo som chcela (rozumej dal mi prsteň), a ze prečo nie som spokojná. Ostala som smutná, myslela som, že prsteň znamená, že reálne ideme plánovať svadbu, no on sa o nej nechce baviť. Co si o tom myslite? Teraz sa cítim ako harpia, čo tlači chlapa do svadby. Ale dokelu, od začiatku vedel, že je to pre mňa dôležité a tváril sa, že ju chce tiež. Plus dieťa áno, no zväzok nie? To, že sa starám o domácnosť a ma full servis mu očividne vyhovuje. Žijeme spolu pol roka.

liljana
2. jan 2022

Po pol roku zitia spolu svadba? To by si lepsie poznala spolubyvajuceho na sharovanom byte pocas studia.
Manzelstvo je ako obliehana pevnost. Ti dnu, chcu von. Ti co su vonku, chcu dnu. 😂

monka105
2. jan 2022

Takže spolu ešte nie ste ani rok, po štyroch mesiacoch vzťahu ste sa začali snažiť o dieťa a ty sa čuduješ, prečo má pocit, že ho do niečoho tlačíš a ponáhľaš sa? Veď ho ešte ani len nepoznáš a už sa s ním chceš deliť o DNA? 🥴

pribinak
2. jan 2022

Nie ste ani rok spolu a už chceš svadbu, dieťa. Ja neviem, asi som staromódna, ale Spomaľ.

lenkasarka
2. jan 2022

Myslím že má pravdu a tlačiš ho do svadby.

petamich
2. jan 2022

isla si na to podla mna prilis zhurta, vacsine chlapov trva, kym sa odhodlaju poziadat o ruku a potrebuju chvilu cas, aby sa s tym zzili - my sme mali taku istu situaciu, manzel ma poziadal niekde v lete a ze svadba dalsi rok september, nejako som to neriesila ale kedze sme sa aktivne snazili o dieta tak o par tyzdnov som sla na neho racionalne, ze ak sa nam podari otehotniet napr. o dva mesiace, tak idealny termin je najneskor maj, aby som si to aj ja este kusok uzila a on ze dobre a tak aj bolo a aj som sa vydavala tehotna 🙂 dokonca v piatom mesiaci (napokon svadba v case korony a sest ludi ale aj tak) - my sme ale spolu boli uz tri roky v case, ked ma ziadal

podla mna ides na neho prirychlo a sudiac podla jeho slov "spravil co si chcela" - tak aj tie zasnuby boli skor na tvoj popud

autor
2. jan 2022

Partner bol iniciátorom dieťaťa, aj spoločného bývania, tieto veci išli z jeho strany. Myslím, že hlavne ten vek a to, že od začiatku sme si veľmi dobre rozumeli, to urychlilo.

marca12
2. jan 2022

Boze preco sa vsetky zeny vkuse ohanaju full servisom . Naco robis full servis? Neviem kam sa ponahlas a tlacis vsetko narychlo. Ale ked je to takto,tak by som pockala aj s dietatom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
2. jan 2022

@marca12 ja sa cudujem, ze ten moj si ma zobral 🙂 asi mu nikto nespomenul, ze full-servis existuje (nastastie) a hlavne nechapem, to za full-servis je akoze automaticky svadba?

diewcatqoo
2. jan 2022

Mam z teba pocit, ze si myslis, ze mas 35 a uz ti uteka vlak. Neuhanas ho tak trochu? Po tak kratkom case by som sa do svadby a najma do dietata nehrnula. Je to obrovsky zavazok a vobec sa mu necudujem, ze sa mu do toho este nechce.
Pozor, aby si nedopadla tak, ze zostanes sama s dietatom.

andrea_82
2. jan 2022

My sme sa pred 20 rokmi brali 9 mesiacov po zasnubach. Moja sesternica teraz planuje svadbu, termin maju 1,5 roka po zasnubach. Problem nie je ani kratky ani dlhy cas zasnub, skor to, ze sa neviete zhodnut. Aj to je podla mna znak toho, ze sa este dobre nepoznate, takze ten cas do svadby vam len prospeje. Ak sa ti podari otehotniet, vzdy sa to da nejako zariadit.

diewcatqoo
2. jan 2022

A btw, ak sa chce, da sa vsetko naplanovat... u nas sme svadbu naplanovali za necely mesiac.

luccija
2. jan 2022

Chlapi majú na všetko čas...on bol teraz hrdý, že Ti splnil sen mať prsteň a ideu, že raz sa zoberiete a nie, že o pol roka bude stáť pred oltárom🙂oni rozmýšľajú ináč a tiež si myslím, že ste spolu dosť krátko a idete na to zhurta.Ved mu daj tie argumenty čo nám, že dieťa až po svadbe a niet načo čakať a uvidíš...

ailiba
2. jan 2022

Tak svadba pre chlapa, vo všeobecnosti, nie je vôbec to, čo pre ženu. V podstate jemu môže byť jedno, či v júni, alebo septembri 🤷‍♀️. Možno to od teba považoval za silný tlak. Teraz ste sa zasnubili a hneď riešiš svadbu. Ty si asi praktickejšia, ako on. Skus mu navrhnúť kompromis, povedzme v lete (aj co sa týka korony).... A motivuj ho, ako sa už veľmi tešíš, ako ta tým prekvapil a urobil šťastnou. Chlapi to veľmi potrebujú.
A čo sa týka baba, máš úplnú pravdu. Nikdy nevieš, aké budeš mat tehotenstvo.
Trpezlivosť, iste nezhody sú vzdy🙏.

lenkakravcova
2. jan 2022

Normálne by som sa s ním o tom porozprávala..
1. Reálne chce svadbu aj on? Alebo je to len tvoje prianie?
2. Ak ju reálne aj chce, bude ju plánovať on.? Ak áno, okej, ak nie, tak by mal na tebe nechať veci co treba riešiť a viacmenej aj datum
3. V jeseni je väčšia šanca locdownu ako v júni. Ja by som bola za jún, rovnako ako ty.
4. Nemyslím si, že ste sa zasnubili skoro. Nam to síce trvalo dlhšie, ale kamarátka sa zasnubila po 3 týždňoch a sú spolu 8 rokov. Na tom, či je to mesiac, rok a pol alebo 5 rokov nezáleží. Niekto si vie spoločne ciele vydiskutovat po týždni, inému to trvá pomaly roky rokúce. 😄

luccija
2. jan 2022

@ailiba takže sa mu liskat, aby ho dohnala do svadby?🙂

liljana
2. jan 2022

Na dieta vas tlaci cas, kedze mas 35, do svadby vas nic netlaci. A ktovie, ci otehotniete tak rychlo, ked sa bojis, ze svadbu nestihnes kvoli bruchu. Mozno budu problemy s otehotnenim, budete behat po umelom oplodneni, pride frustracia, hadky a o rok po rychlej svadbe bude rovnako rychly rozvod.
Dokonca aj na dieta je to prilis rychle po 10 mesacnej znamosti. Ludia nezmyselne cakaju do 40 tky na partnera, potom to vsetko uponahlaju a zle to dopadne.

liljana
2. jan 2022

Podla mna ides na to prilis rychlo. Ale asi sa snazis kut zelezo, kym je horuce. Aby neusiel.

elizabet173
2. jan 2022

prepáč, ja mám pocit, že si ho dokopala aj do tých zásnub. Viem, že nemáš už dvadsať. ale ani štyridsať, veď či je bude svadba v júni alebo na jeseň, to je takmer to isté. Mne príde skoro sa po štyroch mesiacoch vzťahu snažiť o dieťa, aj keby som mala tých štyridsať, tak by ma to v živote nenapadlo po štyroch mesiacoch a s priateľom.

ailiba
2. jan 2022

@luccija nie, však on svadbu chce, inak by ju predsa nepožiadal. Len ho viac oceniť, aby nemal pocit, že stále robí malo...

autor
2. jan 2022

Dievčatá, ďakujem vám za rýchle reakcie. Vidím, že sa zhodujete v tom, že to moc tlačím. Vezmem si to k srdcu a dám mu čas, nech sa k tej téme vráti sám, keď uzná za vhodne.

mariejenka
2. jan 2022

Ak by si ta nechcel vziať ani po pôrode, povedz mu ze "o.k ale dieťa bude mat moje priezvisko" ,cize po matke.

pribinak
2. jan 2022

@mariejenka pouzivat dieťa ako prostriedok na vydieranie …. za mna debilna rada
Toto majú mat vydiskutovane a aj urobene predtým ako sa rozhodnú mat dieťa

luccija
2. jan 2022

@mariejenka a čo tým vyhra?meno sa tak či tak dáva v porodnici...

mamamasama
2. jan 2022

Nejdem citat, co ti radia ine, ale tak napriklad ja a moj muz sme od prveho rande vedeli, ze sme pre seba stvoreni. Zasnubili sme sa po 4 mesiacoch, po pol roku sme sa zacali snazit o male. Do roka sme boli svoji. Na co cakat, ked ste rozhodnuti, ze spolu chcete zostarnut? Podla mna by si ho pokojne troska mohla postrcit. ;)

casavina
2. jan 2022

No keby si čakala 10 rokov ako ja asi by si sa zbláznila 😂 na všetko musia byť dvaja, to je jediná rovnica spolužitia partnerstva, manželstva nazvi to ako chceš.. tlačíš ho do niečoho čo možno ani nechce... Aby ti neušiel ☝️

lesana25
2. jan 2022

A načo by si ťa bral, keď full servis má, sex tiež, dieťa si s ním ochotná mať aj bez svadby, ten prsteň ti dal aby si s prepáčením už zavrela hubu.
To je tvoj prvý po dlhej dobe že sa na neho tak upínaš?

janetinka27
2. jan 2022

neda sa spoliehat na to,ze niekomu to vyslo hned. moja sesternica nebola ziadna mlada zaba,mala za sebou vztahy a vedela ako to chodi a otehotnela s novym frajerom hned pri zoznameni. zostali spolu a maju dve deti. ina (40-rocna) si nasla chlapa, zasnubili sa po 3 mesiacoch vztahu a hned otehotela, po porode sa rozisli.
ide skor o to,ze si sla do velkeho rizika,ked si sla do snazenia s muzom,ktory ti nedal ziadnu zaruku.ludia su na zaciatku zalaskovani,vtedy slova ani sluby nemaju velku vahu,vtedy ti chlap nemoze nic slubit. co keby si otehotnela hned v prvom cykle snazenia? vtedy ti termin svadby nechybal?🙂
zena,tlacis na neho,mozno si nieco povedala,z coho pochopil,ze chces prsten a aby bol pokoj,tak ti ho dal. jun aj september su tu za chvilu,cas strasne leti. je dolezite,aby ste si v prvom rade vybudovali pevny vztah,aby ste sa utvrdili,ze chcete byt naozaj spolu,ze si vyhovujete,mozete sa na seba spolahnut a zvladnete aj prekazky.ty spoznavaj jeho uprimne,co naozaj chce,aky naozaj je. mas 35 a nie 45, tak chod na ustotu a nie pre istotu.

mpg
2. jan 2022

Keď sa len teraz v decembri zasnúbili, je to dosť skoro už plánovať svadbu. Ja by som počkala ako to bude pokračovať, či sa podarí otehotnieť, lebo keď sa to nedarí, naštrbí to aj vzťah, kde predtým bolo všetko v poriadku. Aj na vyšetrenia ísť, aby ste si boli istejší. Prvý rok známosti to ešte všetkým klape a potom postupne sa všeličo odhalí, skomplikuje.

ivik111
2. jan 2022

Spomaľ dievča, spomaľ....