Dievčatá ,potrebujem radu .Chlap,extrémne závislý na ľuďoch.Kade chodí ,obchod,pumpa,servis,banka,čistiaren,kaviareň ,ulica proste kde ho napadne sa hocikomu prihovára ,zoznamuje s cudzími ľudmi/väčšinou muži sú to ale aj staršie ženy dve spoznal nad 65 rokov/ akoby boli starí kamaráti .Z desiatich minút je zrazu polhodina-hodina čo sa zakeca ,zašuchce.Je to niekedy vrcholne trápne pretože niekomu je to až nepríjemne /napr.introvertom /Vymiena si hneď telefónne čísla a už má další nový kontakt .Cez deň má aj 50 hovorov/aj v práci / kde s kým /najmä takými s ktorými má spoločne hobby/.Ako telefónna ústredňa.Ked niekam ide akoby ho každý poznal ,už z diaľky po ňom kričia alebo on po nich .Ziadne súkromie keď s niekym ide ,je to veľmi nepríjemne keď zrazu sa ocitnú tu další ,,znamy.,,.Najradsej sa pohybuje kde sú masy ľudí a poriadne ,tam sa cíti najlepšie .Ludia väčšinou bočia od veľkých masoviek,on najradšej cez tu najväčšiu masovku ľudí ide ,čo najbližšie k ľuďom .A už sa prihovára kde komu ,okukava všetko od ľudí po zvieratá,veci .Ked aj je v spoločnosti nestačí ,prihovára sa aj tak ďalším .Chapem ,že extrovert má rad ľudí ale toto prihováranie a hľadanie si po ulici nových kamosov je trochu cez čiaru .Podotykam je už v stredných rokoch ,robil to vždy ,no začalo sa to stupňovať .Neni dňa kedy by to nerobil.Nehovoriac tie hovory aké su otravne .Bez ľudí akoby upadal do depky.Aký máte na to názor ?
tak to je mega vypeckovany etrovert taky ludia su vzacni. no zavislost to je ale neskodna....asi mate len odlisne povahy. co s tym je asi na tebe ale asi vies ze zmenit cloveka v takychto rysoch sa neda.
Asi mu to zavidiš ,čo?
@dollyzv Nie nechce .On to tak chce aby stále zvonil mobil ,ináč vola on .Nehovoriac ,že čas venuje iným smerom ,akoby mal .
Mala som podobný typ kamošky, aj keď nie až taký extrém. Ale tiež mala potrebu každému sa kdekade prihovárať, vypytovať sa, zoznamovať, proste byť až príliš kamarátska vždy a všade ku každému. Zo začiatku to prišlo každému milé, no čím ďalej ju človek spoznával, začínali si z nej ľudia robiť srandu, az to nakoniec poväčšine vypálilo, že liezla každému na nervy. Neviem ako dopadla, už sa nebavíme..ja som sa za ňu často cítila až trápne
@savoya Závidieť a čo ?Neviem ,ci by sa ti to páčilo keby viac času venoval zoznamovaniu ľudí a hovorom ako Tebe .
Asi to nie je zavislost, skor povaha. Mam takych dvoch ludi v relativne blizkej rodine. Nastastie, nebyvame spolu - nedokazala by som zit dlhodobo s takym clovekom. Par dni sa s nimi vydrzat da, je s nimi sranda, vedia pokecat o hocicom.. ale ak s nimi uz dlhsie travim cas, idu mi na nervy tie telefonaty, pretoze nonstop im zvoni telefon (samozrejme, obaja pri tom rozpravaju extremne nahlas, preroze si uzivaju, ze ich pocuje aj siroke okolie) a ak sme spolu von, ide mi na nervy neustale sa prihovaranie kazdemu..
Takyto clovek sa nezmeni. Potrebuje pozornost. Ak s takym byvas, tak bud to budes tolerovat alebo po case ti to bude tak liezt na nervy, ze to nedas.
@kristiii Presne aj tu som bola svedkom pár krát ,že človek nekomunikativny mu to dal patrične najavo .Ten sa otriasol a isiel skúšať šťastie ďalej ..
@diewcatqoo Aj on si dá najradšej mobil na hlasity odposluch keď niekde je aby aj ti cudzí mohli komunikovať napríklad so mnou ,ci s inými ..Rozpráva tiež veľmi nahlas .Ako je ticho okolo neho ,zostane smutný ,akoby uzkosti ,hneď to na ňom vidno a musí ist volať .No najradšej má keď mu veľa ľudí vola .Ma strašne veľa čísiel v mobile a množstvo kontaktov ktoré si opatruje ,deň co deň .Teraz už je vo svojom živle keď je väčší pohyb ľudí vonku
A vzdy bol taky? Mne to zavana poruchou osobnosti ...historion alebo nieco podobne
Píšeš stredný vek- predstavujem si tak niečo pred 50. A tato prehnaná túžba po pozornosti ako kriza stredného veku umocnená. Ty ak si jeho partnerka- z toho príbehu tak cítim a vek tipujem 30 ? A dieta... neviem či je to závislosť - skús sa tu v tých psycholog poradni poradiť aby si to vedela identifikovať pochopiť a možno trochu do akcept roviny nasmerovať. Ale je to extrem v tom máš pravdu. Držím ti palce, nech sa to zlepší.
@bosorka2302 presne,a j mne to napadlo.
mne to tiez uplne OK nepride a moze trpiet psychickym ochorenim. tazko povedat, ci to tak je. len z opisu to nie je jednoduche zistit.
Pises "Ako je ticho okolo neho ,zostane smutný ,akoby uzkosti ,hneď to na ňom vidno a musí ist volať" - povaha je jedna vec, ale toto sa mi normalne nezda...
Ja mam takeho kolegu 😀 presne akoby som o nom citala. Rano medzi 8-9 obvola vsetkych kamosov, ktorych meno je prave v kalendari, pokeca s nimi, kazdemu hovori to iste 😂 ked mal coronu, tak cela firma musela vediet aky mal priebeh a potom aj kazdy clovek co mu zavolal. Ked sa mu nieco stane, tak rano to povie pred 3 ludmi v kancli, potom pred dalsimi co vojdu a takto pocas dna niektoru jeho historku pocujem aj 15x. Ide so zenou a s detmi na dovolenku a musi tam byt minimalne dalsich 20 ludi lebo inak by sa nudil. Extremny extrovert.
Nie je to normálne! Treba vyhľadať min psychológa
Muzov dedo vraj bol tak 'ukecany', ludia v dedine sa mu vyhybali oblukom.
Syn to po nom asi podedil, ma 4 a ja som zrela na lieky😔 rozprava vkuse, bez zmyslu casto - hlavne aby rozpraval
@bosorka2302 Áno vždy bol takýto ,už cca 10 rokov.No ono sa to posledné 2-3 roky extrémne vystupňovalo .Pozrela som historiansku poruchu a dosť toho sedí .
@danim Je dávno po 50-tke .
Je to divne, ale histrionska porucha to podľa mňa nie je. Ak ti to ide na nervy, tak sa s ním rozid. Ak sa oň nechce zmeniť, ty ho nezmeníš.
@daisylucky Nechce sa meniť ,že on je taký človek,že to je úplne normálne a buď to budem akceptovať alebo ....bojím sa lebo sa to riadne zhoršuje vekom ,čo bude neskôr .To už bude asi aj na ulici spať ,pri ľuďoch
No tak potom od neho len odísť.
extremne spolocensky clovek byva aj v manii pri bipolarnej poruche...
ale ked to je len o tom, tak to ono nebude, kazdopadne to nie je normalne ani v poriadku urcite......!! psycholog / psychiater
Taky ludia aj podvádzajú a klamú.
@anne_mary2 Tak on to robi každý deň odkedy ho poznám ,no vekom je to ešte horšie .Okrem toho ale ma take ,že extrémne nakupuje niekedy ./5 kusov nohavíc a rovnake/Doma ich nevylozi ,ukladá si tašku vedľa tašky s vecami a nechce dať do skrine.Zhromazduje veci .V dome,aute všade.Okrem toho je nespoľahlivý -nedochvilny .
@sslobodnamama777 Zatiaľ som nemala dojem,žeby podvádzal ,no je nespoľahlivý .Aj do roboty a všade chodí neskoro lebo musí vybaviť tie svoje ,,známosti ,,pred robotou.Ked sa mu niekto chce dovolať je stále obsadeny .Este sa chváli ,že mal napríklad 50 hovorov dnes.Velmi ťažké lebo on nepripusti ,že má problém .Vinu hádže vždy na iných ľudí .
@sslobodnamama777 Idem si od Vás prečítať správu a zmazaná ☹
@halabolka A tá žena ako na to reaguje ?Lebo ono to človeka doslova obere o energiu keď všade v pätách sú mu ľudia .Nehovoriac keď sa ide na obed ,večeru tak ho všade mam dojem poznajú a keď nie znamosti tak aspoň čašníci a už si prisadnu a žiadne súkromie vo dvojici nehrozí .Nepoviem raz za čas ,no toto je takto pravidelne.
Fuha..tak neporadil ale toto je riadny extrém 😳 ono by možno na Tom nebolo nič zle že sa snaží byť extra priateľský k ľuďom(dnes sa to už málokedy vidí) ale tiež by mi vadilo keby partnerovi nonstop drncal telefón..aspoň tie telefonáty nevie trochu obmedziť? Aspoň doma?