Chlap hráva denne dve hodiny hry na počítači

alzbeta369
14. apr 2021

Čo si myslíte je vela alebo malo ked hra chlap hry na pc denne cca 2 hodiny??
Dlho som sa s nim hadala o tom... keď som sa na to vykaslala nas vztah je o dost lepsi ked mu nevycitam atd, viacej pomaha sam od seba je ukazkovy atd... dlhsie to trva takto. Ale mne to aj tak niekde vnutei vadi ze pride z roboty povtiera sa tvari sa že co chcem pomoct a potom tam ide na dve hodiny hrat v hlavnom časw od 19 do 21 - 22 a potom ako čo.... možme ist spat. Ja si takto zivot moc nepredstavujem :( dnes som ostala akasi smutna ked som videla ako sa zas podriaďuje a chce mi pomoct a uz som videla na ociach ze ide drtit tak mi to prišlo luto som mu to povedala slušne jemne, na urovni. A on sa nasral tak ako kedysi a isiel hrat. Tak ako to co je za dobu toto ze dnesni tridsiatnici drtia hry??????????? Ako čo mam robit co by ste robili ... da sa to odburat na par tyzdnov ale zas pride den kedy to cloveka poriadne sere..

petamich
14. apr 2021

treba sa v prvom rade zamysliet, co je alternativny program, lebo nevravim, ze kazdy den ale niekolkokrat do tyzdna sa zahra aj moj manzel a nevidim na tom nic zleho, ked ja si citam knihu alebo pozeram nejaky zensky serial - pre mna je toto oddych, pre neho je nejaka hra na PC, ak by to bolo na ukor toho, ze sme mali niekam ist alebo nieco robit tak nepoviem ale co sa v tieto dni a za takehoto pocasia da robit? zahrat si nejaku spolocensku hru, pozriet si nejaky film spolu? co by si si predstavovala, ze by ste robili namiesto toho, tym treba zacat 🙂 ak to robi aj pocas "normalneho zivota" a naiesto vyletu, bicyklov, sportu, prechadzky, piva s kamosmi sa hra tak to treba riesit a poveda si co je okej a co okej nie je ale kym to nerobi na ukor nejakej inej aktivity, tak "sediet na gauci" a kukat do telky...v com je rozdiel?

anne_mary2
14. apr 2021

@alzbeta369 ahoj, chapem ze ti to vadi. aj mne by asi.. ale teda za mna je jedno ci niekto cuci 2 hod do mobilu a je na fb alebo hra hry / alebo hocico...
zalezi co v tom case robis ty - ci sedis v obyvacke sama a cakas kym dojde, alebo si robis nieco svoje.. resp ako inak travite cas ,19-21 ked nie su hry 🙂)
najlepsie je niekam vypadnut prejst sa / na pivo / ba bajk ( uz snad budeme mat kam... ). Nech sa hra ked je sam doma ak ti to vadi, aj ked ak travite aj cas spolu/ aj sa pohra, tak nech, robi to vela chlapov..kazdy relaxuje inak.. ked niemto vezme do ruky mobil a je nam cele vecery, je to este horsie podla mna, a to robi dnes x ludi a nevadi im to 🙂)

zafir
14. apr 2021

@alzbeta369 osobne poznám muža, ktorému ,,vďaka,, hraniu hier na pc a mobile skončilo manželstvo. Hral doma po práci...

deti95060810
14. apr 2021

aj môj mm sa hráva . Nie možno každý deň, ale dosť často. Mne to nevadí, však ak to má ako relax tak prečo nie...

janai1
14. apr 2021

Môj sa tiež hráva, pre neho je to odreagovanie od prace... Pravidelne hráva v utorok o 19h online hru, do toho bežne cez týždeň iné hry... Ale v živote by mi nenapadlo mu to vyčítať 🤔 ved on keď sa hrá, ja si robím tiež svoje čo baví mňa
Nájdi si svoje hobby a nečakaj, že chlap bude len okolo teba skákať nonstop... Podľa toho čo píšeš zbytok dňa sa ti venuje a pomáha ti, tak prečo mu nenecháš čas aj pre seba?

dadus841
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hederamonstera
14. apr 2021

Moj hrava pravidelne-denne od nejakej 7-8 do noci hry....vobec mi to nevadi. Lebo co treba vyriesit/urobit, urobi. Tak preco by som mu mala kazit jeho konicek?

jazula
14. apr 2021

Moj pozerava YouTube...väčšinou dokumenty/technické, ale efekt na spoločný čas rovnaký... Ja si vtedy púšťam nejaký svoj seriál čo ho nebaví, alebo čítam. Keď mame chuť na spoločný program, urobíme si ho. Keď mi niekedy vadí, že sa odseparoval, navrhnem napríklad spoločenskú hru...

durianka1973
14. apr 2021

Tak, ked sa pyta, s cim moze pomoct, tak ho zaukolujte od tej 19-21.00. Pomoct pripravit veceru, pomoct ulozit deti - urcite sa toho vela najde. Moze tam byt pokojne aj uloha - dat si s Vami vino a taku hodinku stravit s Vami cas. Nie je to sice uplne spontanne 🙂 , ale mozno casom by sa to stalo spontanne. A potom od tej 21.00, ked pomoze, pripadne s Vami pobudne, nech si hra hodku-dve.

tehulka2011
14. apr 2021

Problem je to podľa mna hlavne vtedy ak sú deti

zuvelyn
14. apr 2021

Môj sa zatvorí do pivnice a "majstruje" (potrebuje nieco odpilit ,hlada pilku, najde nejaké srobiky, ide ich pretredit, objavi stary kábel tak sa s nim začne hrať,potom ho napadne ze mal opraviť spínač na kosacke atd atd o 1 v noci ho ťahám spať. Na druhý deň zase, lebo tu dosku neodpilil 😅) ale mne to nevadí. Ja som rada sama a keď chceme nieco robiť aktovne spolu tak to robíme. Napr Tv sme naposledy pozerali spolu asi pred troma rokmi, pre mna to nie je trávenie času, ale straya času. Ja mi tiež koľkokrát poviem ze si chcem čítať, alebo cvičiť. Po celom dni so synom mi padne ticho vhod 😁 a on tiez má celý deň dosť, rano do práce, po práci berie syna kym ja pracujem, keď o siedmej maly zaspí tiez chce oddýchnuť po svojom a ma na to nárok. Víkendy travime aktívnejšie spolu.

pininka1
14. apr 2021

Normalne zasnem ako sa to tu berie ako konicek. Mlade pary a vecer travi kazdy sam, lebo on ma konicek hrat sa. No kebyze som chcela byt kazdy vecer sama tak to som nemusela mat ziaden vztah. Chapem a bez problemov akceptujem konicek cez den typu sport, priroda a pod. ale vecer, v case ked napr sa deti idu kupat, uspavat a pod on ma hrat hodiny na pc?? Uzasny priklad pre deti, to fakt. Moj muz ma kopec konickov, vratane toho ze je lyziarsky instruktor, ale vzdy sme sa vedeli dohodnut aby to bolo ok v ramci rodiny, urcite nie vecer co vecer pri pc. Necudujem sa ti autorka, mne by to bolo velmi luto a zvlast ze spolu zrejme nieste 20 rokov aky kazdy travil vecer po svojom a sam. Smutne....

anne_mary2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wetsel
14. apr 2021

Môj sa tiež hráva niekedy, nie každý deň sem tam, od šiestej do nejakej ôsmej. A niekedy mi to aj dobre padne, že ja aspoň si prečítam knihu alebo niečo a potom si spolu sadneme pustíme film alebo niečo pozrieme spolu.

gazpalm
14. apr 2021

@alzbeta369 tak podla.mna 2 hodiny su ok...ked nemame nic na plane a vsetko mam porobene,kukam net na mobile, alebo citam knihy a casopisy,moj muz bud zahra playko so synom ,alebo si pusta platne...teda ,ked je vonku takto o nicom...inak chodime opekat,brqvame psov na prechadzky,korcule.,bycikle,hoverboardy atd atd

zuvelyn
14. apr 2021

@anne_mary2 Ak môj by dal v pohode 🤣 len ked sa uz v noci zobudím na wc tak ho odtiaľ vytiahnem, predsa len vstava do roboty o 6, nech aspon trochu pospí 🙂

evamea
14. apr 2021

Môj hráva na notebooku až vtedy, keď malý už spí. Nevadí mi to, Xbox mám voľný. 😁
U nás doma to ale funguje tak, že to nemôže zasahovať do času, kedy je malý hore, vtedy sa venujeme sebe všetci navzájom a večer je na našej dohode. Buď máme hráčsky, alebo romantický, filmový, knižný, etc.. No proste taký, aký chceme a aký nám vyhovuje.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavkadud
14. apr 2021

tak myslim, ze ona ma tiez narok na nejaky volny cas pre seba. aspon sa snazi ti najprv nieco pomoct a potom si k tomu sadnut. kolko je takych co im to je jedno a zaujimaju sa len o pocitac a podobne. skus mu mozno ty sama skor navrhnut ci si spolu nejdete pozriet nejaky film alebo na vecernu prechadzku alebo nieco. mozno keby ma k tomu nejaku alternativu tak hrat nejde ale tiez potrebuje vypnut a ked je toto jeho sposob tak na tom nevidim nic zle. pripadne sa dohodnite, ze niektore dni proste hrat nebude a budete mat radsej nejaky spolocny program a bude mat dni kedy si proste moze zahrat a nic mu na to nepovies. niektori chodia na ryby, na golf, do krcmy na pivo, proste kazdy chlap ma nieco, nemozes od neho cakat ze pojde nonstop bez toho aby si oddychol

podmostom
14. apr 2021

@alzbeta369 tak mne by to tiež vadilo. Načo je taký vzťah kde si každý robí program každý deň sam? Predpokladám že okolo pol 6 príde domov, nachystate večeru, najete sa a potom bum, ide sa hrajkat, potom hygiena a môžete ísť pomaly aj spať. Inak ja kebyže môjho nechám, hral by sa aj celé hodiny, aj domácnosť by na mňa nechal, ale načo by mi taký chlap bol? Ako ak ho to baví OK, ale aspoň každý druhý deň by som ja osobne čakala od partnera trosku viac. Je to hlúpy zlozvyk, ja by som trvala na tom, aby trávil viac času so mnou. Veď už to nie sú deti, ale muži.

simca666
14. apr 2021

@alzbeta369 aj moj chlap hrava a to mame 2male deti. Keby ho nestopnem, tak tam vie byt aj cely den. Ked mu to vytknem, tiez sa naserie, ale ja viem byt nasrata dlhsie a viac😀🙈 ako nevadi mi to, pokial tam fakt nesedi pol dna alebo to nerobi na ukor deti..ako napr dnes..som nachcipana ako pes uz asi tyzden, dnes ma to skolilo, tak mu vravim ze si idem lahnut, nech sa postara o deti..a mily panko prosim pekne cely cas za pc a deti po mne skacu na posteli, nemala som silu ani vstat a ist ho zdrbat. Ale si to vyzere, ked mi bude lepsie, nech si nemysli😠😀

dominika_sk
14. apr 2021

Ženy ženy... vela robi, zle je. Malo robi tiež je zle, sedi doma nič nerobi uplne zle, hra hru zase zle. Čo by ste od tych mužov vlastne chceli🤷🏼‍♀️

vilma7
14. apr 2021

Môj sa našťastie nehráva. Momentálne máme malé deti, takže by ani nemal šancu sa niekde pred nimi zavrieť.
Možno začne hrať keď deti povyrastú a budú sa venovať viac kamarátom ako nám, ale dúfam že k tomu nepríde.
Keď bol slobodný, mal niečo na tablete čo hrával, ale sám videl že je to len požierač času.
Ak by to bolo raz-2x týždenne, ok nech vypne. Ale on je podľa mňa už dosť závislí, lebo cely jeho popracovný program je smerovaný k počítaču... pomôžem a padám.
Máte deti?

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
14. apr 2021

vsetky sa tu tvarime ako je to strasna katastrofa ale zatial som nedostala odpoved na otazku, co by mal byt alternativny program - lebo "odut sa", ze sa hra na pocitaci a ako alternativu ponukat telku, no neviem, v poriadku pozerat jeden vecer spolocne serial, ktory nas bavi by asi mohla byt alternativa ale inak oboje nie je uplne zmysluplny program, takze za mna ak sa hra na pocitaci a povie "nejdem s tebou na bicykli, radsej sa zahram", tak toto problem je a treba to riesit ale ak sa radsej zahra ako skysne pred netflixom alebo nad mobilom, za mna tam nie je absolutne ziadny rozdiel

andy1789
14. apr 2021

@alzbeta369 viem si to predstaviť. Môj 47 ročný otec hrá hry aj pól dňa, takže u tridsiatníka mi to príde normálne, ale samozrejme vo vzťahu to nie je vždy dobré

podmostom
14. apr 2021

@petamich napríklad mne by stačilo ak by si so mnou pozrel tu telku ako alternatívu v pohode. Napríklad nejaký seriál, tulit sa pri tom, dať si vínko, podebatovat potom. Pre mňa oveľa lepšie ako ze on kuká na PC a ja sa sama Kukám telku, čítam.. Ako občas v poho, ale nie každý deň. To by ma strašne ubijalo . a ešte k tej telke. Ak to obaja pozerajú spolu, môžu sa aj neskôr o tom baviť, môže to byť jedna so spoločných tém, veci zo seriálov môžu prenášať a predebatovavat v rámci svojho života, môžu si spolu vybavovať rôzne vtipné scénky napríklad a aj po čase sa na nich baviť. Pre mňa to teda nie je až tak úplne pasívna zábava.

petamich
14. apr 2021

@podmostom jasne, treba zdravy balans najst ale napr. zoberme si opacny extrem, ze by partner mal predstavu, ze kazdy vecer budeme pozerat serial, pit vinko a tulit sa 🙂 to by sa zasa mne nepacilo, lebo by som chcela mat cas na knihu, vanu, stupidny babsky film :D cize treba najst rovnovahu vo vsetkom, preto je otazka co su tie alternativy travenia casu, my napr. mame serial, hrame sami dvaja 1-2x do tyzdna spolocenske hry taky program za korony a potom su vecery, kedy sa hra a mne to nevadi, lebo obzvlast teraz, rok dvaja na home office po pravde nechce sa mi uplne tulit kazdy vecer 😂
kazdopadne suhlasim s tebou, ze 7x do tyzdna sa hrat by sa mi tiez nepacilo

podmostom
14. apr 2021

@petamich tak u vás to vyzerá v porovnaní s autorkou celkom pestré. Jasne, aj oddýchnuť si treba jeden od druhého. Naozaj takú vyváženosť dáku nájsť. Keď prídu deti, teda zdá sa mi ze nemá autorka deti, tak toho času bude menej. Ak si teraz nevie panko nájsť čas na svoju partnerku, čo bude robiť potom. Ze to tých chlapov inak baví niektorých tie PC hry sa hrať donekonečna.

marseillefan
14. apr 2021

Len dve hodiny? Amatér... ja aj 8 hodín potiahnem ak chytím slinu 🙂