Ako by ste motivovali chlapa k tomu aby mal vyššie ciele? Zarobí 800,- hovorí, že on je s tým spokojný. Má to vôbec zmysel? Neviem sa zmieriť s tým, že sa vôbec nechce mať lepšie.
Má vlastný byt, ktorý nemusí splácať? Aj auto? Pre jedného človeka čo nemá poriadne žiadne výdavky a a býva u rodičov (kde platí minimum, ak vôbec niečo) je to zárobok malý ale stačí, pre dvoch, prip. rodinu je to žalostne málo.
Koľko zarobíš ty à aké sú tvoje ciele?
Napadlo ma ešte niečo. V niektorých diskusiách, kde sa rozoberajú peniaze, sa niektoré ženy pýtajú, že ako to robíte, že máte byty či domy a idete aj na dovolenku. Tak základ je nedať svoj život dokopy s chlapom, pre ktorého ako hlavu rodiny je spokojnosť zarobiť 800 eur a nemať žiadne iné ambície. Na druhej strane, ako píše @vmiri ak žije u rodičov alebo zdedil bývanie a neplánuje rodinu a rodinný život, tak je v poriadku, ak mu 800 stačí. Ale dobrú poznámku má aj @sense mám pocit, že niektoré ženy čakajú, že zarábať má iba chlap a ich jedinou ambíciou je mať muža, pri ktorom nemusia mať žiadne iné ciele.
Každý si musí byť vedomý toho, čo má pred sebou (rodinu, výdaje, hypotéku....) Ako ho chces motivovať? Ak to jemu stačí a on nevidí skutočnosť, čo chces riešiť ty? Keď to príde tebe malo, nuž buď sa zmieris, alebo začneš privyrábať ty. Nemyslím si, že zodpovedný chlap, ktorý vie, ako ľahko sa míňajú peniaze na základné veci pre život, potrebuje motiváciu. Skôr porozumenie, lebo (nepoznám vašu situáciu) možno sa mu momentálne nedá viac robiť, zarobiť, možno je to prechodné obdobie, kedy je rád, že vôbec nejakú prácu má. Poviem ti úprimne, že by som bola ja osobne rada (v niektoré mesiace nášho spoločného života,) keby môj chlap doniesol aspoň 800€ domov. Dnes je veľmi ťažká doba. Za každe euro som rada. Ak muž chodí do roboty, zarába, stará sa, potom asi je to o inom ako o motivácii ako zarobiť viac. Ak je to muž, s ktorým plánuješ budúcnosť a on nevidí reálne spoločne ciele Vášho života, na čo ho chces motivovať už teraz a vlastne prehovárať, že zarobí malo? Tebe to príde malo z toho, čo píšeš. Jemu to na život - jeho život stačí. V živote prídu chvíle kedy buď budeš rada aj za tých 800€ alebo on bude musieť pochopiť, že musí mať z čoho ťahať rodinu. Ak jemu samému 800€ pre život stačí, zamysli sa ty, či nie je chyba niekde inde ako v ňom. Tebe príde, že on sa nechce mať lepšie, ale to je pohľad z tvojej strany, jemu ako si sama napísala to stačí. Myslím si, že niekto iný je nespokojný a nie práve muž.
@melanta Základ je sama sa snažiť zarobiť viac a hľadať si seberovného. Lebo ak žena nemá ambície, zarobí minimálnu mzdu, pripadne sú jej celoživotné príjmy zložené z rodičovského príspevku a prídavkov na deti, nedivím sa chlapovi, že sa v práci nejde pretrhnúť.
U nás je totiž zaujímavý fenomén - ženy chcú deti a veľa detí, ale do práce nepôjdu ani za boha. A tak chytia akéhokoľvek chlapa, aj takého, čo o veľkú rodinu nemá záujem, nejako ho prehovoria a potom, keď im to nevychádza, kľudne ho pošlú robiť 12ky, týždňovky, mesačné turnusy a pod. A žena má kvôli deťom výhovorku a vždy je tá dobrá.
Ak je on je spokojny a ty si viac zamerana na karieru tak si ju vybuduj ty a budes v rodine ty ta co zaraba lepsie ....nikde uz dnes nie je pisane ze muz musi zarabat viac
V akej práci muži tak málo zarábajú?
ak ho chces motivovat, zacni zarabat viac ako on, resp.si priber este brigadu(len na nejaky cas) a normalne mu povedz, ze niekto to predsa musi urobit, ak nie on, tak ty. Vacsina chlapov toto kvoli jesitnosti neznesie a zacne sa viac snazit
Ak si vzdy bola materialne zalozena a vzdy si tuzila po nadstandarde, male si si vybrat takeho chlapa na zaciatku. Selektovny vyber na zaklade vyplaty.
Lebo toto mi pride take no. Len nech on zaraba aspon 2ku a ja bude doma s potencionalnymi detmi aspon 10 rokov a zivot gombicka.
Ocakavam,ze dodatocne dopises,ze zarabas ovela ovela viac ako on ,len aby si nevyzerala,ze ides po €. Ale v tomto pripade mi pride uplne divne davat sa dokopy s niekym kto nie je financne ambiciozny ako ty. Takyto vztah nema perspektivu.
Cize ak nie si sama uspesna v zarabani € tak by som netlacila na pílu, a snazila sa prijat ho taky aky je lebo sama si taka. Alebo sa s nim rozid a najdi takeho,ktory Ti splni to co chces. No moze sa stat ze za prachy si lasku nekupis a budu problemy inde.
Neocakavaj nic, co sama nie si ochotna spravit. Si mu prikladom, zarobis sama viac ako 800 eur? Ma(s) svoje byvanie,...? Lebo sediet doma, ci zarobit minimum a vykrikovat na druheho, aby viac zarobil, je mimo misu.
Neznasam ked zeny chcu zrazu pretvarat neambicioznych chlapov. Nemat pracovne ambicie je v poriadku, mat pracovne ambicie je v poriadku. Ale nie je v poriadku si najst muza s dobrym srdieckom inak zalozeneho a teraz ho dokopavat do vykonu a ambicii. To sa predsa neda, ten chlap sa ma od urciteho bodu pretvorit na inu osobnost podla manzelkinych poziadaviek? A co manzelka a jej ambicie? Ma ich tam kde ich ma mat?
@heleninamama absolútne súhlasím s tebou. Ja keď čítam rady typu pošli muža do zahraničia robiť, nech sa o vás postará, tak mi stúpa tlak. Postarať sa majú obaja. A keď žene nevyhovuje nastavenie muža, nech si nájde iného. Nie sa sťažovať, že chlap nemá ambície.
@melanta preto som tu otázku položila.... Keby som ja neviem manažér na vysokom poste, a zarobil 5 tis a stále splham ďalej, zvyknutá na vysoký štandard tak by som si nenasla chlapa kt ma diametrálne názor na život. Ale také niečo by nemalo ani príležitost sa rozvit do vzťahu.
Ale ak zarobím štandard, a nepotrpim si na x dovoleniek ročne, drahé autá a kabelky. A chlap zarobí menej ako ja s tým ze práca ho uspokojuje, nemá doma nervy a po práci nevylozi nohy na gauč a žena staraj sa. Tak by mi to nevadilo. Ved po materskej ženy, môže ísť na materskú muž.
Mam kamarátku jej muž zarába 3 menej ako ona, ale doma podrobí, uprace, navarí, s deťmi ma väčšiu trpezlivosť ako ona. Tak ona sa vrátila po materskej do prace a on zredukoval ešte pracovný úväzok a je takmer ako "chlap v domácnosti" a obaja spokojní robia prácu co ich bavi a o deti a domácnosť postarane
Veľa žien čaká ze chlap sa postará, chlap sa musí postarať, musí živiť rodinu a potom sú tu denne témy ze sa niečo po kašle vo vzťahu a žena nemá kam ísť, žena je závislá len na mužovi. Lebo veď ona mu obetovala roky a bola x rokov doma s detmi
Zaujímalo by ma milá autorka,koľko zarobis ty sama,ak dokážeš pindat nato,koľko zarobí muž.Ci sedkas doma na materskej/ rodičovskej?Ak nezarobis aspoň 1000 v čistom tak by si sa mala zamyslieť nad čím vlastne pindas
Nijak, motivaciou budu vydaje. 🙂
@ivangeline nooo heh presne, ako je to sice krute, no inym nic tak neotvori oci, ako ked do toho priamo vhupnu
Ambície nie vždy idú ruka v ruke s vyšším platom (sú povolania, ktoré jednoducho sú podhodnotené) a vyšší plat nie vždy ide ruka v ruke s tým mať sa lepšie... Takže ťažko sa ku tomu vyjadriť takto všeobecne.. Robí niečo čo ho napĺňa a platovo nepustia tabuľky alebo stagnuje z pohodlnosti? Stál by ti vyšší plat napríklad za to, že nikdy nebude doma - mali by ste sa vtedy lepšie? Ty čo robíš preto, aby si sa mala lepšie?
Skús napísať podrobnejšie.
Aké máte pravidelné mesačné výdavky.
V akom čase je v práci, kedy chodí domov, ako sa potom stará o domácnosť.
Koľko zarobíš ty, v akom čase si v práci, ako sa staráš o domácnosť.
Koľko máte detí, koľko ich plánujete, ako dlho ste spolu, ako dlho ste manželia.
@nyusika 800€ je na slovensku pre vacsinu rodin normalna vyplata ci pre muza alebo zenu. Vedia splatit hypo a este usettrit lebo ziju skromnejsie. aj na MK boli diskusie kde sa o tom diskutovalo a vela zien pisalo kolko zarabaju a horibilne vyplaty to neboli. Netvarme sa,ze slovensko ma nadstandardne zarabajuce obyvatelstvo. Taky prijem ma len malo rodin.
Autorka musela vediet uz ako mlada aky zivot chce zit. Aky zivotny standard tuzi mat. Ak je financne gramatna tak mala prepocitat svoje vydavky,vydavky muza a buducich deti + nejaky zazitok,wellnes ak po tom tuzi a vysla by jej suma, ktoru potrebuju zarobit spolocne.
Ak chce minut mesacne 500€ na handry tak jasne ze chlap s 800€ je pre nu nedostatocny. Ak nechce zit v chudobe tak pre to nieco urobi a samozrejme hlada v inych vodach.
@apolka77 tabulkové platy, uradnici, vodári, osetrovatelia, predavaci, robotnik vo vyrobe, pozri si profesiu ponuky je to skoro bezny plat, zaraba sa aj menej, takto sa zaraba bezne ..merkury market, tesco, dokonca aj na tri smeny takto zarabaju
Môj manžel zarába horko-ťažko 800 a z toho ešte musí odpočítať, lebo má bonusy na deti, takže zarobí tak 700€. Robí prácu snov a je spokojný. Áno, je to málo. Ale nemôžem od neho chcieť, aby si vzal ďalšiu prácu. Podľa mňa 800 v čistom je fajn zárobok. Keby mi to vadilo, hľadám spôsoby ako si privyrobiť. A úprimne, po 7rokoch doma na rodičovských, postačí mi aj tých 500mesačne v čistom a vyžijeme. Záleží len na komforte, na ktorí sme zvyknutí...
A čo povedal na otázku, že ako si predstavuje uživiť rodinu, ak žena bude na rodičovskej a na ňom bude stáť financovanie celej rodiny a bývania? Tak či onak, muža, ktorý je spokojný s príjmom 800 eur a nemá záujem mať sa lepšie by som ja nechcela. Lepšie odísť z kratšej cesty, kým nemáte deti a majetok. Partnera je potrebné si nájsť takého, s ktorým budete mať na podstatné životné záležitosti rovnaký názor.