Chlamýdie, genitalne bradavice, je za tým nevera?

modravlna
27. dec 2018

Zienky, zaujimal by ma vas nazor na tuto situaciu. 9 rokov som s mojim manzelom, teda manzelia sme kratsie, ale to je jedno... Ja som za poslednych 9 rokov nikdy nemala ziadneho ineho muža, nikdy som ho nepodviedla. Ale pred dvomi rokmi sa mi prejavili chlamýdie, uz vtedy som s nim hovorila, ze najpravdepodobnejsi je prenos pohlavnym stykom, a ze neviem odkial to mam, ked som 9 rokov mala iba jeho. Prisahal mi, ze ma nepodviedol. Takze ak by som ich mala od predchádzajúceho partnera 7 rokov by boli bezpriznakove. A teraz pocas tehotenstva sa mi vyhodili zase genitalne bradavice. A ja zase som na pochybach, odkiaľ ich mam? Manzel viditeľné bradavice nema. (odkedy sa mi vyhodili , sex sme nemali). Takze zasa, kedze sme 9 rokov spolu, tak by sa mi genitalne bradavice vyhodili az po 9 rokoch, ci sa spoliehat na inu cestu prenosu ako je sex? Netreba mi tu nadavat, ze som blba, len prosim vas nazor, keby ste boli v mojej situacii, ci by ste partnerovi doverovali. Aj ked nie sme dokonaly par, z nevery by som ho nepodozrievala, ale tieto zdravotne problemy, mi uz nedaju spavat a casto nad tym rozmyslam. Ďakujem za vas nazor.

laurita285
27. dec 2018

Hej, podvádza ťa. Sexualne prenosnú chorobu nedostaneš kýchnutím..

larisalarisa
27. dec 2018

Uf....brkni na gynekologické a oni ti povedia

modravlna
autor
27. dec 2018

@laurita285 ja viem, ze je mala pravdepodobnosť, ale prave tu ma MK som si precitala diskusie, kde spominala jedna mamicka, ze chlamýdie mala prvýkrát, a predtym este ziadny sex. Tak som zmetena z toho. Niektorí pisu, ze sa daju dostat aj na toalete No priznam sa, ze si uvedomujem, ze pravdepodobnosť je ovela vyssia, co sa tyka tej nevery. Ďakujem za tvoj nazor.

pribinak
27. dec 2018

Poradila by som sa s gynekológom.

Rozhodne by som nerobila závery a vazne rozhodnutia na základe toho co si prečítaš tu na koni

laurita285
27. dec 2018

@modravlna ano ale existuje aj pľúcna chlamýdia...

modravlna
autor
27. dec 2018

@larisalarisa
@pribinak je mi to take trápne sa bavit s gynekologom, s ktorym prave riesim aj tehotenstvo, teda priamo s nim riešiť manzelovu neveru. Ale mozno sa predsa spytam. Ale na nete som citala na podobnu otazku nazor odbornika, a ten sa vyjadril, ze pohlavne choroby mozu v nas driemat aj roky, kym sa prejavia. Ale teda neuviedol, kolko rokov,ci aj 7 rokov...

deti95060810
27. dec 2018

ja som čítala že chlamídie dostaneš aj bez sexu resp. nevery....a s bradavicami neviem...🙄
napíš do skupiny zdravotníci na Mk - možno sestričky budú vedieť

pribinak
27. dec 2018

@modravlna ale vsak rozmýšľaj trochu. Nemusis sa opýtať podvádza ma manžel? Sexuje s inou? Ved sa opytaj: ako som ich mohla dostať? Hygienu dodržiavam, mam 1 partnera. Nerozumiem tomu.
On pochopí kam mieris ;)

modravlna
autor
27. dec 2018

Ja viem, ale teda dostat toho doktora do situacie, ze mi musi povedať, najpravdepodobnejsia je manzelova nevera... Tehotnej žene... Ja viem aj sama, ze to je najpravdepodobnejsia cesta, len ma zaujimalo, ci tu nema niekto napriklad skusenost, ze chlamýdie mala napriklad len manzelka, ktora teda sama vedela, ze manzela nepodvadzala... Moj manzel išiel na kontrolny vyter tych chlamýdii az po dobrati liekov, a vyter bol v poriadku. Genitalne bradavice viditelne nema. Ani pri chlamýdiach nemal ziadne viditelne komplikacie. V oboch prípadoch sa priznaky prejavili na mne.

larisalarisa
27. dec 2018

@modravlna ja chápem.....nie je to ľahké

lucka12399
27. dec 2018

@modravlna Ja som citala ze chlamydie sa daju chytit aj inak .. nie len p. stykom 🙂

pininka
27. dec 2018

Ja som raz išla po jednej babe u gynekologicky a tá mala chlamidye a doktorka jej to jemne naznačovala že sa to dá preniesť iba sexom s nakazenou osobou, mladá nechápala a točila stále svoje,že ju určite nepodzavdza. Potom som sa na to pytala doktorky a vravela mi,že práve chlamýdie sa nedajú chytiť inak, genitálne bradavice a pod sa môžu chytiť aj na kúpalisku. Povedala že jedine kedy sa dajú chytiť chlamýdie mimo sexu je,že by sa niekto tam dolu utrela s uterákom ktorý použil niekto iný kto je nakazeny. Ale aj to je tak šanca jedna k miliónu. Držím palce, je to dosť nepríjemné.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bunka1
27. dec 2018

Podľa mňa si to mala v sebe. Tehotenstvo ti to iba rozbehlo. Tvoj muž môže mať lepšiu imunitu tak sa s tým telo vysporiadalo samo. A chlamidie dostaneš i na kúpalisku.

evitka83
27. dec 2018

@modravlna aj chlamydie, aj kondylomy dostanes aj na zenskom wecku alebo na plavarni. Kondylomy su tie bradavice, sposobuje ich jeden z typov HPV. A mozes to mat kludne v sebe aj 15 rokov, prejavi sa to pri znizenej imunite. Tot info od gynekologicky, nie z mojej hlavy

zuzanapjat
27. dec 2018

Obe pripady chlamydie i gen.bradavice (HPV) si mohla mat v sebe roky a prepukli u teba az ked bola v tele pre nich vhodna "pôda" . K tomu su ludia, ktori este nemali sex a napriek tomu chlamydie tohto typu v sebe maju. (aj genitalne bradavice, alebo iny HPV virus) Nie je pravda že sa prenašaju LEN pohlavnym stykom - iba je to najlahsie a najrychlejsie takto. Spomeň si sama, či si pred chodením s manželom nikdy nemala nejak= svrbenie, alebo zápaly močových ciest, alebo výtoky...... ak áno.... mohli to byť chlamýdie, ktoré potom na roky ostali ukryté v tele a čakali opäť na dobré podmienky.

modravlna
autor
27. dec 2018

Zienky, dakujem vam vsetkym, nebyt tychto chorôb, tak mi ani nanapadne, ze by ma manzel podvadzal. Zivim v sebe malicku nadej, ze mozno mi je predsalen verny, kedze mi prisahal pri tych chlamýdiach, ze on ma nepodviedol. Naozaj bol velmi presvedcivy. Povedal mi, ze mi moze prisahat aj na nasho syna. A teraz zase tie bradavice. Aj ked tie bradavice nemam este potvrdene gynekologom, idem na kontrolu po sviatkoch. Ale vidim na velkych pyskoch sa mi urobili take male 3 vyrastky (male bradavicky), tak predpokladam, ze to bude ono, lebo neviem co ine by to mohlo byt. Manželovi som povedala, ze to tam mam. Ale zatial som to s nim neriesila, ako som k tomu prisla. Nechcela som aby sme sa pohadali pocas Vianoc, hlavne kvoli synovi. Ale určite to s nim preberiem, ci mi ma k tomu co povedať.

anve
27. dec 2018

@modravlna tak napisem ti to takto...mala som partnera 9 rokov...a dostala som mykozy...a kadejake pliagy...vzdy bola vyhovorka...vyrivky a kadeco...liecila som sa...vsetko fajn par mes...a zase to iste...no a nakoniec som nahodou prisla na to,ze ma podvadza...rozisli sme sa a teraz mam partnera/snubenca/ a od kedy som s nim zahadne som nemala ziadne pohlavne choroby,ziadne mykozy ani nic podobne...cize asi tak.

modravlna
autor
27. dec 2018

@anve ved ano, urcite je velke riziko, ze ma podvadza, mne skor islo, o to co niekto mal s tym skusenost osobnu, ze bol presvedčený, ze neschytal chlamydie pohlavnym stykom, naprikald zena, ktorá nemala sex roky, alebo vôbec. Ale je mi jasne, ze nevera je v mojom pripade velmi pravdepodobna.

puklica13
27. dec 2018

@modravlna chlamydie dostan3s takmer vylucne iba pohlavnym stykom..reci o tom ze bazen ci sauna su blbost lebo chlamydia hynie takmer okazite pri styku s beznymi dezinfekcnymi prostriedkami ci na vzduchu a takisto pri teplote nad 50°C.
Maximalne teoreticky pri bezprostrednom,cize okamzitom pouziti uteraka,ktorym si nakazena osoba utierala genitalie...9 z 10 nakazenych nema vlastne ziadne priznaky,takze mozu byt presvedceni ze im nic nebolo ci nie je...
Genitalne bradavice je iny pripad..virus moze v tebe driemat bez priznavok roky,kym sa vplyvom stresu,hormonalnych zmien ci inych faktorov neprejavi..neda sa ho zbavit..je to podobne ako s virusom herpesu..

dankavass
27. dec 2018

Genitalne bradavice sa v tehotenstve objavili aj mne. V siedmom mesiaci. S manželom som vtedy bola tri a pol roka, hlavou mi behalo všeličo, ale lekárka ma upokojila, ako aj baby tu predo mnou, že ide o vírus HPV, ktorý sa prejaví pri oslabenej imunite alebo hormonálnej nerovnováhe a že ho má každý druhý človek, väčšinou bez príznakov. Zároveň však povedala, že v zdravom tele a monogamnom vzťahu sám odoznie do dvoch rokov, telo sa ho zbaví. Ja mám veľmi zlú imunitu, syn má už dva roky a vírus mám stále v tele, za manžela dám ruku do ohňa...
Čo sa týka chlamýdii, s tým neporadím, nemám skúsenosť, bola by som veľmi obozretná... Chce to úprimný rozhovor s mužom...

lenzas
27. dec 2018

@modravlna Neviem ako chlamidie, ale napriklad podobne ureaplazma moze byt roky bez priznakov. Poznam pripad, ked zena to mala viac ako 10 rokov a prejavilo sa to na muzovi, ked sa zacali snazit o dietatko.

veronika2016
27. dec 2018

@modravlna Ahoj, neviem ti sice z odborneho hladiska poradit ohladne toho co pises, ale chcela by som ta upokojit, ze mozno to moze byt len otazka momentalne znizenej imunity, a teda, ze si to uz v sebe mala predtym, a az teraz sa ti to prejavilo. Ja som sice pocas tehotenstva nemala prejavy pohlavne prenosnych chorob, ale mala som neustale zapaly, mikozy a podobne, pricom som s tym v zivote problem nemala, cize u mna urcite znizena imunita. A taktiez som bola stale prechladnuta, kasel, bolesti hrdla, a to som mala cely zivot dobru imunitu...

lubiss
27. dec 2018

nemusi ta podvádzat je to blbost..chlamydie chytis aj vo wellnese, saune, zo zle a nedostatocne vyprateho uteraka z wellness atd atd...hlavne v teple vode, sukromene wellnes su najvacsia pliaga ani nechcite vediet kolki tam spolu sulozia kadejake slempy....jasne ze po kazdom vyrivku nevypustia a nedezinfikuju....jeden urolog mi povedal ze v dnesnej dobe maju chlamydie aj deti!!!! a to prave z týchto kadejakych welnessov...moj partner chytil tiez bradavice- kondylomy a vtedy sme vkuse chodili do kadejakych aquaparkov a viriviek urolog sa ho hned pytal ci sa nebol kdesi kupat..skoro skolaboval jake mal nervy..uz ho nikde nedostanem ani heverom

mata.g
27. dec 2018

@lubiss fuuu to vážne? Brr

zuzanapjat
29. dec 2018

@puklica13 aj chlamydie mozu byt v tele aj 10 rokov neaktivne. A daju sa chytiť aj inak, ako pohlavným stykom. Najväčšia pliaga sú vírivky, ale aj dnešné aquaparky, kde je v bazénoch teplá voda ako šťanka.

puklica13
29. dec 2018

@zuzanapjat iste mozu..a sposobuju neplodnost.....ale sanca je ich chytis v teplej vode je nizsia ako ze ta do hlavy tragi meteorit..rovnako je vysoka pravdepodobnost ze v dlhodobom partnerstve ich ma iba jeden...ale kto koho nakazil...???

michaella94
29. dec 2018

Kondylomy som mala aj ja v case ked som este nemala ziadneho sexualneho partnera....a co sa chlamýdii tyka tie sa daju chytit aj inak ako sexom a velmi lahko...moja sestra ich dostala od svojho frajera a vtedy jej gyn vrala ze vsetci doma si mame davat pozor lebo ich mozme lahko od nej dostat ..takze ja si nemyslim ze v tom musi byt nevera...okrem toho napriklad ked ja som tehotna moj muz ma pravidelne dole problem..najcastejsie mykozu aj napriek tomu ze mne absolutne nic nie je

arcticcode
29. dec 2018

Co vam sviha? Moja sestra je panna a mala genitalny herpes. A preco? Lebo sla v obchodnom doma sa vystat na hajzel, kde predtym stala spoluobcanka a chytila klucku, ktoru chytila aj ona a uz mala zarobene. Genitalny herpes v 16. rokoch bez toho, aby dakedy sexovala. Tieto choroby sa prenasaju AJ pohlavnym stykom, nie vylucne. Co ty vies jaky dzigolo so syfilisom pred tebou stal na hajzli na SADke, ty chytis klucku, potom chytis kapitana ked stis do pisoara, ruky sice umyjes, ale kapitana sotva. A uz mas syfilis aj ked si verny jak svaty jozef