Chlad po svadbe

karolina15
3. jan 2013

Chcela by som pocut Vas nazor.
Som cerstvo vydata (od leta) a zacinam mat pocit ze nas vztah s manzelom ochladol. Respektive skor ze z manzelovej strany ochladol.
Ked sme este neboli svoji tak ma stale pusinkoval, hladkal...bolo to take spontane ked som umyvala riad tak prisiel a zo zadu ma silno objal, pobozkal na krk...proste stale sa tulil. Teraz mi sice da pusu ale akurat tak ked pridem domov z prace a na dobru noc.
Aby som mu nekrivdila: doma mi pomaha zo vsetkym. Vari, upratuje ked treba. Predal byt aby sme si mohli kupit moj vysneni domcek a planujeme aj babatko.
Len sa zacinam bat ze ked je to uz teraz takto ako to bude za 5-10 rokov? Mne to velmi chyba uz teraz.
Mate niektora podobnu skusenost?

ninusiak86
3. jan 2013

bohužiaľ, máme....a je to bez pusy pri príchode z práce u nás... 😨

karolina15
autor
3. jan 2013

@ninusiak86 a co s tym mienis robit? lebo u nas je to inak vsetko strasne fajn,..rozumieme si..smejeme sa len akosi ta vasen tam uz nie je...

stastnevydatam
3. jan 2013

@karolina15 ahojky, ako by si opisovala nasu situaciu..brali sme sa v r. 2009 a odvtedy to je tiez take, pre mna ine.. ked sme spolu chodili, stale ma len objimal, pusinkoval, hladkal, uplne ze chlap snov..
velakrat sme sa o tom bavili, uvedomuje si, ze je to ine.. uz mame aj dve deticky, pre ktore je ten naj tatko, ale ako moj partmer - vztah ochladol..absolutne sa nehadame, vieme sa spolu nasmiat, ale mne to obcas pride velmi luto,chyba mi objatie, len tak z lasky.. pride mi to take, ze uz som si ho vzala, nemusi sa snazit.. nemyslis?
a pritom sa to hovori, ze zeny sa po svadbe zmenia... 🙂)

kacenka277
3. jan 2013

@karolina15 ahoj no my sme s manzelom mali pred nedávnom podobný problém...porozpravali sme sa o tom uvedomili si to a vsetko sa to vrátilo do normálu 🙂 len mu povedz co ti chyba, mozno si to ani sám neuvedomil 🙂

karolina15
autor
3. jan 2013

@stastnevydatam presne mi hovoris z duse...takze to nijako neriesis?
Lebo ja som sa s nim aj rozpravala ze mam pocit ze uz to nie je take...ale on ze ma neskutocne miluje a ze sa bude snazit ale nejako sa nic nezmenilo...strasne ma to trapi lebo ja som taky mojkaci typ...

kobrtko
3. jan 2013

No, vitaj v realite... veď máloktorý párik sa pusinkuje od rána do večera, veď treba aj riešiť život a ten nie je len o objatiach. Môj chlap mi tiež niekedy pripadá ako citovo chladný, ale lásku prejavuje inak- prácou (čo je určite lepšie ako sladkými rečičkami). Je z paneláku, teraz bývame v RD a on porobí všetko okolo domu. A to si ja vážim viac ako keby mi mal neustále vykladať o nekonečnosti jeho lásky a pritom ani prstom nepohnúť. Musím mu ja vravieť, že som rada, že ho mám, a pod., potom sa aj on trochu prejaví, ale každý je iný, nebu´d z toho smutná.

acrobaleno
3. jan 2013

To je normálne, už je po svadbe, nemá sa prečo snažiť. No aby sme mu nekrivdili, ono zvykne bývať problém oboch strán. Zbytočne hľadáš čo nie je a robíš si starosti.

voskovaeva
3. jan 2013

@karolina15 no to ja musim povedat ze u nas je to uplne opacne 😉 cim dlhsie jsme spolu tim je to mezi nami krajsie 🙂 len to sa asi vypracovalo časom .Dvolezite je si umet povykladat tiez som musela niekolkokrat pripominat a podobne byt ta akcnejsia ja ale teraz sa vyplatilo 🙂 🙂 🙂 Kup listlky zajdete do kina nebo nekde kde to oblubuje zvoj partner kde sa citi dobre a mozno ho opet nastartuješ.drzim palečky

stastnevydatam
3. jan 2013

@karolina15 no ti poviem, ja by som to riesila stale 🙂
este ked sme mali prve mimi, par mesiacov po porode mi to doslo strasne luto, neviem ci to bolo poporodne sialenstvo, len vtedy som spravila z toho cirkus.. jasne, sluby, kvetinka, o den ten isty stav.. odvtedy sa nad tym nechcem tak rozculit, opakujem mu to snad kazdy den, aj novorocny prihovor som o tom mala 🙂) vcera zmena 🙂) jedna pusa navyse 🙂)

karolina15
autor
3. jan 2013

@kobrtko vies ale ja by som z toho smutna nebola keby som vedela ze taky chladny je..ale bol iny a nemyslim ze sme spolu tak dlho aby to uz mohlo ochladnut...
Presne ako hovoris som to aj pisala ze mi vo vsetkom pomaha, ze mame pekny vztah...
Lenze ked sa pzriet na mojich rodicov ktory su manzelia 40 rokov tak tam vidim viac vasne ako u nas...proste mi to chyba..
Riesit zivot nejako extra nemusime nakolko mame celkom slusny prijem, domcek kupeny a chceli by sme babtko takze nejake problemy kvoli ktorym by sme sa mali trapit nie su...

stastnevydatam
3. jan 2013

@voskovaeva tak to je super, ze si to uvedomil.. ja som mala jeden mesiac, ze som ho stale mojkala, nunukala 🙂 a nepreskocilo to na neho 🙂 🙂

karolina15
autor
3. jan 2013

@voskovaeva tak to ti zavidim a z celeho srdca prajem aby ste to mali take pekne stale.
Praveze to kina chodime aj na veceru z casu na cas...ako hovorim vztah mame uplne v poriadku..nic nam nechyba...preto nechapem co sa stalo...
Mna uz to nebavi stale ja mojkat ja...odstrcit ma neodstrci ale z jeho starany je maximum romantiky ze ma chyti za ruku ked pozerame telku..
Problem je aj v tom ze som strasne hrda a taketo podlizovanie z mojej strany sa mi nepaci

babatkonr
3. jan 2013

@karolina15 u nas je to podobne. Ziadne tulenie, pusinky a ta neha... Okrem toho cakame babo a vlastne hned po svadbe kvoli problemom sme dostali od gyn. zakaz tutu mutu.... Takze o to horsie. Inak sa stara, pomaha okolo domu, vela pracuje aby boli peniazky, vracia sa unaveny... Nema chut sa ani rozpravat, kedze keca cely den v praci.... No tiez neviem co s tym. Snad ked sa vrati vsetko do starych kolaji, ked bude po porode a budeme sa moct aj milovat, da sa to do poriadku.
Ale keby ste niektora mali tip, co s tym, budem rada.

zuzulica
3. jan 2013

My síce nemáme po svadbe, ale sme spolu už dlhšie,takže už tam nie je až také "iskrenie" .Keď sa zrovna nejde mojkať on, tak prídem ja za ním 😉 na čo čakať a rozmýšlať prečo sa nepríde mojkať,inokedy je to zase naopak.(Inak môj zo začiatku nebol zvyknutý mojkať sa a rozprávať sa, ale časom sa naučil 😀 ) Možno má starosti v práci,alebo iný stres, teraz už má väčšiu zodpovednosť ako ženáč 🙂

karolina15
autor
3. jan 2013

@stastnevydatam presne aj u nas...tiez som to par dni pred sviatkami uz nevydrzala a vybuchla som...a rovanko ako u vas sluby ale zmena ziadna

karolina15
autor
3. jan 2013

@zuzulica ako som uz pisala ziadny stres nemame a ani on praci...nic ine ako predtym...praveze vsetko nam skvele vychadza...
Ani ja som to chvilu nevnimala ako problem...ved co ved pritulim sa ja...ale po par mesiacoch som si uvedomila ze sa tulim iba ja...ze vsetka iniciativa ide len odomna...aj v sexe je to tak...viem ze to pritahujem ale keby nezacnem ja a cakam na neho tak mame sex mozno 2x do mesiaca...
Z toho sa citim na nic akoby som sa musela prosit vlastnemu chlapovi...

zuzulica
3. jan 2013

@karolina15
Som neprešítala všetky správy, tak som písala trocha od veci, sorry 😖
A sex je v poho, s tým nemá problém? My máme skôr s tým 😢

karolina15
autor
3. jan 2013

@zuzulica so sexom ziadny problem...evidentne ho velmi pritahujem..co je vidiet volnym okom len co sa to dotknem 🙂
preto nerozumiem o co ide..predtym same vyznania kvety , vasen...viem ze ma lubi a aj ja jeho ale bojim sa ze s dietatkom to bude este horsie..uz teraz mam z toho depky a neviem si predstavit ze budem tehotna a hormony mi budu skakat a budem potrebovat aby ma vybozkaval a objal a on nic...

bets
3. jan 2013

@karolina15 tak sa pritul ty prva, zacni ho objimat prva, urcite ti to rad opatuje...
ja nie som tulkaci typ a zrovna moj manzel je. tolko sa tulkal ku mne, az ma to naucil a keby to zrazu nebolo uz by mi to chybalo 🙂 a aj tym, ze sa o tom rozpravame som pochopila ake je to pre neho dolezite a on pochopil co pre mna. a nase deti su tak, ze syn po mne a dcera po manzelovi, takze si vieme vzajomne vysvetlit, co ktore dieta potrebuje...ja som ten co potrebuje rozhovor a pozornost, manzel tulkanie... potreby prejavov lasky su rozne. treba pochopit, co ktory partner potrebuje a to ide len vzajomnou komunikaciou...

zuzulica
3. jan 2013

@karolina15
My to mojkanie ok, ale sex, to je o inom. Už ani neviem prečo sme prestali,ale asi 3 roky nič, až keď sme chceli bábo, tak som ho donútila, to sa nám podarilo za dva mesiace. Potom sme nemohli a teraz zase nechce, lebo sa bojí malého, je mu blbé, pchať sa mu tam 🙂 Ale inak super chlap, tak si človek akosi zvykne 😒

maruska261
3. jan 2013

no dievcata my sme sa tiez v lete s manzelom brali a co sa tyka dotykov a laskania stazovat sa nemozem ale skor su tot ake sexualne laskania ak viete co tym myslim 😀 ale ze by mi nejak casto hovoril ze ma lubi to uz nie :( ale vraj sa nic nezmenilo....akurat sa snazime teraz o druhe babatko tak sa snazi zo vsetkych sil,upratuje,vari,venuje sa nasej dcerke a ked si spomenie aj na manzelku som spokojna :D vztah je najma o komunikacii tak sa skus s manzelom porozpravat ale nie vycitat to chlapi radi nemaju vsak? :D drzim palce

karolina15
autor
3. jan 2013

@bets vies lenze on bol tulkaci este viac nez ja...takze pochybujem ze je to o tom ze sa to musi naucit...ked to vedel pred pol rokom preco to nevie teraz...
Samozrejme ze sa tulim prva..nic ine mi neostava ale ako som uz pisala obcas sa citim ponizene ze sa akoby musim doprosovat chlapovi...
Naozaj nechcem tu povedat ze je zly manzel...vo vsetkom je skvely...len mi chyba vasen z jeho strany...akoby mi tym naznacil..no uz som dostal co som chcel, mam ta rad ale snazit sa uz nemusim...
Ale mne tak velmi chybaju jeho pevne objatia..ked ma objime teraz tak je to akoby ma objimal sestru...ziadne emocie

karolina15
autor
3. jan 2013

@zuzulica takze si si zvykla?
Inak ty mas aspon dovod preco...mas nadej ze sa to zmeni ked sa vam narodi babatko..

karolina15
autor
3. jan 2013

@maruska261 skusala som to uz vselijako...aj porozpravat...aj vycitat aj vsetko...vzdy to skonci o tom ze on nechce aby som bola smutna, ze ma neskutocne miluje ze sa teda bude snazit viac mi davat na javo lasku a vzdy je to o tom istom...
Ako su tam nejake tie objatia a bozky ..ale vsetko mi to pride bez emocii...
Inak je naozaj uzasny...rano odchadza do prace tak mi necha pripravenu salku s kavou..ked ma volno tak ja nemusim ani prstom pohnut...navari, uprace, operie...mojim rodicom pomaha

maruska261
3. jan 2013

@karolina15 vies niekedy starosltivost takto ako pises nieje vo vztahu vsetko,ale verim ze je to len nejake obdobie...aj moj manzel povie ze cez zimu sa neciti vo svojej kozi 😉

dai
3. jan 2013

@karolina15 hm... to je divne co pises. skus to este raz nacat - nechapem ked tvrdi ze ho velmi pritahujes ze ta neoslovi - teda ja som vydata 7 rokov, spolu sme 13ty rok ale teda odhanat ho musim kazdy den☹ mne to pride az neuveritelne zeby nejakt chlap nechcel sex...

my sa inak tiez uz tolko netulkame na verejnosti ako prve roky, skor sa len drzime za ruky a tak... ale doma je stale velmi mojkaci... byt tebou skusila by som sa s nim este raz porozpravat - ked bude dobra atmosfera , s vinkom v ruke nech sa mu viac rozviaze jszyk, nenechala by som sa odbit tym ze ma syale velmi miluje - lebo keby ro stale bolo rovnake tak preco sa zrazu uplne inak sprava?
my sme inak tuto jntimitu a navrat k nej riesili hlavne po nasom prvom babu - vtedy nam pomohla domov upratovacka a spolocne hodiny tanca... ale toto sme si samozrejme spolocne dohodli potom ako sme si priznali ze mame problem.

karolina15
autor
3. jan 2013

@maruska261 ani nevies ako velmi by som si priala aby si mala pravdu 🙂 dakujem

karolina15
autor
3. jan 2013

@dai s inimnostami az taky problem nie je...sice mame sex trochu menej casto..ale tak raz do tyzdna je...aj ked 80% musim zacat ja ale nebrani sa ani sekundu...ono je to mozno aj v tom ze ma fyzicky narocnu pracu...
Skor mi ide o vasen vo vztahu...o to ze ked ta objime tak citis ze ta potrebuje...
Mozno sa bojim aj pre to ze sa rozviedol s manzelkou preto ze ho podvadzala...a to boli spolu len nejake 4 roky...ja som ho stretla 8 rokov po rozvode a nechapala som ako nejaka zena mohla podvadzat take skveleho muza...zacinam sa vsak bat ze k tomu mozno bola dotacena prace jeho chladom...

zuzulica
3. jan 2013

@karolina15 Jaj moja, to pochybujem, že sa to zmení, ale snáď po pôrode ho sem tam donútim 😉 , inak chcem aby bol pri porode, tak dúfam, že z toho nebude mať traumu, lebo aj teraz keď mi bývalo zle tak bol z toho tak nešťastný, povedal, že keby vedel, že mi bude tak , tak ani deti nechce 🙂 (on to moc prežíva)

karolina15
autor
3. jan 2013

@dai to ze to pritahujem ani tvrdit nemusi...staci ze mu dam pusu a uz je v pozore...takze to vidim aj sama