Tak som baby dumkala doma. Zažili ste niektorá za svoj život tak silnú chémiu až vás len pomyslenie na danú osobu vykoľajilo? Myslím tým aj tie situácie, že máte partnera, ste vydaté eventuelne ,ale je tu niekto ,kto vás priťahuje takou silou ,ktorú neviete ani popísať.
Nie. Mam muza ktoreho milujem a nad chemiou s niekym inym ani nepomyslim 🙂
Ano, dobře to poznám.S ex jsem se v té době rozvadela a potkala jsem mého terajsiho manžel.Bylo to neskutečně silné. Každý mě odrazal že napřed si mám dát do pořádku jeden vztah a pak rozmyšlet na druhý, ale bylo to silnější než já. Nakonec mě rozvedli a já už z druhým mužem čekala dcerku. (bylo to taky proto že nás rozvadeli dva roky-ex dělal naschvály když se dozvěděl že nekoho mám).Dneska už jsem s druhým mužem 5rok a chemie pořád funguje 🙂
Znama tak mala partnera a jeden vecer si zasli s kamoskou von. Zoznamila sa tam s jendym muzom a bolo to take zivelne ze na druhy den sa s priatelom rozisla a s tym novym sa zakratko vzali a maju uz dve deticky. Ked ich aj teraz stretam , vidim ako ich to k sebe velmi pritahuje. Mali zrejme stastie ze u nich to funguje nie len na sexualnej urovni ale aj celkovo. Ale na zaciatku ocividne pracovala chemia.
Zazila, ale nestastie sa mi to podarilo relativne rychlo potlacit a ukoncit. A dobre som urobila. Po case som to ohliadnuc naspat ohodnotila ako ze fuu, esteze mi nepreskocilo a nenasledovala som pudy.
Stalo sa to pritom v case ked sme doma s muzom nemali ziadne problemy ani nic. A cez to vsetko ma samu sokovalo ze je to mozne. Ale prave na takychto pripadoch vidno ze rozum predsa len na nieco bol cloveku dany 🙂
Ano, zazila som, a pritom som bola stastne vydata a manzela som lubila a lubim. Proste stacil pri zoznameni jeden pohlad a normalne som videla, ako sa zablyskalo ako pri burke, akoby ten blesk udrel do mna. Nastastie som sa spamatala skor ako by sa nieco mohlo zacat a s dotycnym sa snazime vyhybat ako sa len da.
ano
zazila, chvalabohu som to odignorovala, inak by som velmi zle dopadla...ale bol to riadny hardcore
Tiez sa mi to stalo....
myslím že ked si vydatá a ešte ak más rodinu...tak treba srať na chémiu ...
Lebo tá chémia ti nezaručí dobreho a milujúceho manžela ktorý sa o vás stará ...
Chémia s druhým mužom / či ženou v manželstve ti zaručí jedine problémi
áno, zažila, a prekvapivé pre mňa bolo zistenie, že tá chémia je ešte silnejšia po rokoch...
No ja raz. Fakt sa mi kolena podlomili, ale 2x sme boli na kave a uz nikdy sme sa nevideli. Uz je to tak 8 rokov. A uz sa vlastne ani nikdy nestretneme.
@mimi1237 zeby rozvod?
@maciatkolulu No,to myslis ak ta chemia nefunguje,ci?
To, Co sa tu popisuje, su zivocisne pudy, takmer neovladatelne. Nema to s otazkou stastneho partnerstva nic spolocne, Lebo stastie a harmonia nie su zalozene na pudoch, Ale rozume. Niekedy sa to dokaze riadne vymknut spod kontroly 🙂 Najvacsim stastim asi je, ak to funguje vzajome. U mna je to Ale skor vynimka, neviem preco 😀 Bud je to zivocisne a docasne alebo harmonicke, Ale nudne 😀
Uvzovala som nad tym preto, lebo som niekde citala clanok, ze clovek si podvedome vybera cloveka, s ktorym ta chemia funguje len tolko aby vydrzala ten euforicky stav zo zaciatku vztahu a mohol sa prelinut do dlhodobeho zvazku. Vraj to je tak kvoli zachovaniu ludstva.
Vysvetlim na sebe. My sa s muzom mame velmi radi, nehadame sa takmer vobec, lebo este nemame deti. Dostal ma na dobrotu. Je perfektny, snazi sa aby som bola ja stastna, spokojna a nic mi nechybalo. Ja robim vsetko tak, aby bol spokojny a tiez so mnou stastny. Je sikovny vo vsetkych smeroch a aj cielavedomy. Ale milovanie s nim tak neprezivam, ze sa ocitnem na inej strane. Nikdy to tak nebolo, no sex mame za kazdym skvely.
Pred nim som mala kratky vztah, so spoluziakom zo skoly. Cele 4 roky som ho prehliadala ,ale po skole sme sa zacali stretavat a rozumeli sme si, do dnes si rozumieme. Jednoduchy jeho dotyk mi vyvolal zimomriavky a on to mal tiez tak. Kazdy dotyk, kazdy bozk ci milovanie. Potom musel odist, tak sme to ukoncili a ked sa vratil uz som bola so svojim manzelom. Mozno aj bohu vdaka, lebo napriek tomu ze je to dobry chlapec v zivote sa hlada a ako keby bol bez ciela. Dodnes sme v kontakte ,no vsetko to potlacame, pretoze uz to na povrch nepatri. A to uz je 5 rokov po, stretneme sa raz za cas pretoze mame spolocnych priatelov. Samozrejme zdravy rozum mi hovori a ja viem co mam robit. Ale obcas mi je luto ,preco to nemam az tak silne so svojim muzom.
@vishka možno by bolo fajn utriediť si pojmy, lebo u mňa sa "chémia" nerovná iba sexuálnej príťažlivosti. Chápem to ako signál podvedomia, že mám pred sebou človeka, s ktorým nás čaká nejaký spoločný príbeh, nejaké lekcie ktoré sa máme spolu naučiť. Priťahuje nás to k sebe a už záleží na okolnostiach. Ak som šťastne vydatá, tak je to jednoducho skúška vôle a rozumu, ktorú buď zvládnem, alebo nezvládnem a ak som bez partnera, tak sa nechám prekvapiť, aký príbeh nás to čaká. Ja som sa takto nechala a sme dnes manželia a rodičia dvoch krásnych detí 🙂 A veru sme sa toho spoločne naučili celkom slušne.
@vishka na margo toho vzťahu so spolužiakom...vždy si pri takej príležitosti spomeniem na Haberov text "krátke lásky sú tie najdlhšie"...to je fakt krásne výstižné. Sú nepoškvrnené rutinou a stereotypom, bežnými starosťami, ostávajú v spomienkach navždy plné lásky a vášne a krásnych chvíľ, ale je fajn uvedomiť si, že po rokoch by sa tak isto zmenili, to čaro by vyprchalo a nastúpila by bežná realita 😉
@alaguema ty si to podľa mňa vystihla úplne presne a celkom s tebou súhlasím.. Ten Haberov text!
Tiež si myslím že tá takzvaná ' chémia ' je len také prvotné chvílkové poblúznenie..
A v každom vzťahu v ktorom časom vznikajú nejaké záväzky, či už spoločný dom,deti,rodina atď.vzniká rutina. Ale to je podľa mňa úplne normálne a nám ľuďom k životu určené... Potrebujeme mať istotu, zvyklosti a všetko to stereo..
Mám pocit že nám s manželom ta ' chémia ' funguje ale nie je to niečo čomu ja pripisujem až takú váhu, je to skôr bonus.
Myslím si že ' chémia' je zradná napr.vo vzťahoch.. Ženatý muž má pocit že funguje ' chémia ' s inou ženou a tak do toho ide..Samozrejme to dospeje k rozvodu,lebo so ženou už to nie je ono,lebo so ženou rieši stále len to a to.atď. Začne spolužitie s druhou ženou, riešiť bežné problémy, chod domácnosti, financie, deti a nakoniec zistí že v spoluziti už im to toľko neklape .. A chémia je fuč..zistí že s prvou ženou mu bolo lepšie.. Lebo XY..
To je môj názor.. Myslím že tá' chémia ' môže byť len taká prvotná poblaznenost a kto to rozpozná!? Kto zaručí že chémia niečo aj znamená, nejakú záruku dobrého vzťahu? Skôr by som povedala že je to ľudská slabosť.. Podľahnúť myšlienkam s iným mužom a zvádzať to na chémiu 😀
A keď sa vidíte z niekým sporadicky.. A máte pocit že vždy je medzi vami chémia.. Možno je to len nejaká túžba, niečo čo ste za slobodna nestihli,máte pocit že to tam stále je,že ste si to dlžný.. A nakoniec možno zistíte že to za to vôbec nestalo a tu chémiu ste si už len nejako zo zvyku pestovali...
Asi toľko môj názor 😉
Nie, nezažila, našťastie...asi som príliš pragmatická a rozumovo založená 😅