Chcú vaši manželia chodiť na výlety?

31. máj 2024

Chcu vasi manzelia chodit na vylety?vybavujete to vy alebo aj oni?moj manzel nerad chodi, nechce ist a so vsetkymi napadmi musim prist ja.nakoniec ide aj ked sa mu nechce.nakoniec sa mu tam aj paci.len ma mrzi, ze on s nicim nepride a kludne by presedel cely cas len doma.jeho brat je taky isty.nikde sa mu nechce ist.moj brat je zase iny. je o od nas o 10rokov starsi, ale velmi aktivny.stale niekde chodia.vacsinou s napadmi pride svagrina, ale on tiez.nechce sediet len doma...mojmu by to vobec nevadilo.staci mu tolko co ide do prace...zatial nemame nic rezervovane ani na leto. pridem s napadmi povie ze pozrieme to a zacnw hovorit o inom a oddialuje to.

unicornlady
31. máj 2024

Keď ste spolu randili, chodievali ste na výlety?
Alebo bol taký vždy a len si to ignorovala?

viestta
31. máj 2024

Nie kazdy je organizacny typ. Ty si si vybrala menej iniciativneho ale ochotneho sa zucastnit ked nieco zorganizujes. Tak sa zariad podla toho, zorganizuj a chodte, uzite si. Necakaj na zazrak, ale pracuj s tym co mas doma.

klarik707
31. máj 2024

pokial je to este tak, ze ked prides s nejakym napadom a on nie je proti a ide, tak je to este okej. ine by bolo, keby si behala len ty s detmi a on vysedaval doma. co sa tyka toho leta, tak mu daj nejake dva tri navrhy a vyberte nieco. neviem, ci prave toto dokazes zmenit na nom.

januska12323
31. máj 2024

To je povahová črta, taký bol aj pred svadbou a deťmi. Keď chceš niekam ísť tak to vybav sama a jemu len oznám.

jana_eyre_2
31. máj 2024

Ja mám muža podobne založeného ako som ja - furt musime niekam vypadnúť, naše deti sú po nás.. od malička sa cez víkend budia s tým kam pôjdeme? ako príklad dám jeho darček premna na 40te narodeniny - výlet do Prahy aj s deťmi naplánovali.. bolo to super.. plánujeme obaja a máme vymyslenú uz aj budúcoročnu dovolenku 😅
Človek to musí mať v povahe podľa mňa.. ale rozhodne sa dajú robiť kompromisy..

kleopatra114
31. máj 2024

Výlety , atrakcie , dovolenky plánujem ja a po schválení bookujem . Mna to bavi a vsetci sú spokojní .

louise
31. máj 2024

Sme aktívni obaja, vedieme k tomu aj deti a ako rodina trávime spolu veľa času. Už ako pár sme chodili všelikde. Jednodňové výlety, celodenné aktivity bežne navrhne a zariadi aj manžel. Dovolenky a viacdenné pobyty s výletmi plánujem väčšinou ja a spolu to preberáme, dopĺňame sa v nápadoch. Bežne si na sviatky nedávame veci, ale výlety, zážitky, to má pre nás väčší význam.

pinkgirl
31. máj 2024

Nuž nikam sa nikdy nedostaneš ak budeš čakať na iniciatívu od neho. Čím skôr to vezmeš pevne do svojich rúk, tým lepšie. On si zvykne, že už je to zariadené, naplánované a stačí sa mu "zúčastniť" výletu. Veď to nie je koniec sveta, že nie je akčný typ. Každý máte určite svoje slabšie aj lislnejšie stránky. A tou jeho slabšou sú výlety/aktivity. Nájdite si vzájomne vyváženie aktivít - občas dobre padne byť doma 😉.

tenerifka
31. máj 2024

Moj muz nedokaze naplanovat ani nasledujuci deñ, nieto este dovolenku. Nikdy nekupoval letenky, hotel ci nieco ine, vsetko rozhodujem, planujem a rezervujem ja. Ked zacnem v januari temu, kam pojdeme v maji/juni na rodinnu dovolenku (vzdy sa jedna o exotiku tyou Thajsko, Maldivy, Indonezia a to treba rezervovat s predstihom), tak je z toho nervozny, ze nevieme ako bude praca, ako bude situacia a podobne perly. On by najradsej, ak by som nieco rezervovala tyzdeñ dopredu za 10-nasobne ceny🤦‍♀️. Takze uz s nim nic nekonzultujem, vyberiem, objednam, zaplatim a on sa to dozvie, ked je cas. Minuly rok sme boli Singapur a Borneo, a pi.. val celu dovolenku, velke horko, vela hmyzu, velka vlhkost, vela chodenia..... Tento rok idem sama s dcerou, on tie daleke presuny uz nedava, ani akcnu dovolenku, maximalne sa vyvalit niekde v Dominikanskej na plazi a prelez 2 tyzdne

colsami
31. máj 2024

Chodime vela a aj muz chodi rad, ale ako sa tu hovori, nie kazdy je organizacny typ a tj on asi nikdy neriesil plan cesty, destinaciu, letenku ci hotel... Vzdy navrhnem, on schvali ked mu ukazem navrh, a ideme. Nie kazdy je organizacny typ, moj muz je velmi schopny vo vsetkom ale na toto mi sam povie "vies ze ja neviem tieto veci, ja to nebudem riesit".

luccija
31. máj 2024

Plánujem ja a chce chodiť len musím vymyslieť🙂
Tak tvoj brat je iný nemôžeš ich porovnávať.

luccija
31. máj 2024

@tenerifka po toľkých rokoch manželstva dobrý nápad nechať ho doma🙂

7miriam77
31. máj 2024

Môj partner je tiež taký, ale zasa ja som rada, lebo ja fakt rada organizujem a som rada, že ja rozhodujem...on je zasa rád, že sa s tým nemusí zaoberať. V tomto sa dopĺňame. Aj letné dovolenky vyberám ja, jeho postavím pred hotovú vec a on sa len teší 😀😀😀. Radosť na oboch stranách. ❤️😜

tenerifka
31. máj 2024

@luccija aj ja si myslim, po tom nestastnom vyraze v jednom narodnom parku, ako mu je horko a ako ho bolia nohy..... Stacilo

barbora0308
31. máj 2024

U nas je to presne opacne, i ked ja zboznujem chodit na vylety a dovolenky neznasam ich organizovat. U nas je to v plnej rezii manzela, kedze on okrem toho, ze je velky detailista, tak si takuto organizaciu aj naramne uziva 😁. Dovolenky nam planuje v excellovskych tabulkach 🫣 lepsie ako akakolvek cestovka. Mne to takto vyhovuje, jemu to takto vyhovuje, tak sme obaja spokojni.

gaia14
31. máj 2024

ani moj nic sam nenaplanuje, ani velmi nevymysli, ale ide rad a neblokuje mi planovanie. Dohodneme datum, ktory plati a potom uz sa nestara. Mne to tak nevadi, celkom rada planujem, maximalne s nim skonzultujem nieco co si myslim ze by nemusel byt uplne za. A rozhodne potom ale nefrfle kedze vie ze ani nepomohol prstom :D

pink_lady
31. máj 2024

moj navrhol mozno dokopy tak 5x za 8r, inak vzdy ja, ale tak ja som aj rada, ze je to po mojej rezii 😂 chodíme kazdý vikend niekde, prevazne teda jednodnovky, teraz sme na narodeniny boli na vikend v Prahe, inak s prespávaním chodime cez prazdniny /jarné, letné, zimné.../ Ja doma nedokážem obsedieť...

luccija
31. máj 2024

@tenerifka veď áno, keď sú deti malé okolo detí, potom zduta puberta ako sú za trest s rodičmi a potom príde posledný level ufrflany muž🙂len deti aspoň z toho vyrastu a potom rady sa tulaju a muž len horsie.Moja mama tiež po jednej dovolenke povedala nikdy viac.

marcellka32
31. máj 2024

Tak ja som ešte ďalší level...môj muž tiež nechce, a decká už veľké všetko ofrflu, asi idem sama

sense
31. máj 2024

Áno môj partner by chodil každé jedno voľno niekde... Nemá problém ani "zorganizovat" štýlom nrjkao bolo, nejako bude hlavne ze nie sme doma, len ešte si nezvykol stále že treba plánovať tak aby mal každý jeden článok vo výlete niečo čoho bavi. Predpuberta keby je to na nej nejdeme nikam ani letná dovolenka nemusí byť, ved na kúpalisku je za 10 min autobusom, ale keď niekam musí frfle len do momentu obuvania topánok,...a keď navrhnem a naplánujem ja, tak chlap nefrfle a aj organizácia je od odchodu po príchod naplánovaná, min s jednou dvoma alternatívami ak by pôvodný plán nevyšiel pre "dobro nás všetkých" 😂😂😂

tenerifka
31. máj 2024

@luccija no tak nie som sama, tiez som si odzila svoje s pubertou, a teraz je to uplne super, ja poznam uz dospele baby, co maju manzelov a deti, a na dovolenku chodia same s mamkou.

@marcellka32 moja tiez vsetko ofrflala, teraz ma 21 rokov, este studuje, a chce cestovat, pokial sa bude dat. Planovali sme tento rok Japonsko na 3 tyzdne, ale musime ist na dovcu v juli a to by sme v tom horku z toho nic nemali.
Inak uplne sama by sa mi asi nechcelo, predsalen, vselico sa moze stat, okrem toho mlada krv je vyborna v anglictine, stiahne appky na Uber niekde na konci sveta, nainstaluje exoticku sim-kartu🤣, v momente sa zorientuje hocikde v cudzom metre.... Mne to vsetko trva dlhsie😁

vilma7
31. máj 2024

Na jednorazové vylety chodíme často, áno rad chodí, ale to vlastne striedame iba bližšie okolie.
Na výlet cez víkend pomenej, keďže pracujem aj víkendy. Ale väčšinou navrhnem ja, kam a kde...dve možnosti a nech si vyberú s deťmi, mne je jedno kam sa ide.
Ale malé malé detí, často často s nimi podnikáte aj malé tury, alebo len do.lesa, do parku a atď.

kacena2022
31. máj 2024

U nás to je to isté čo píšeš.Ja som tá čo všetko vybavuje zajedna a dopodrobna naplánuje každý výlet.Uplne každý detail koľko bude vstupné kde budeme parkovať kam sa pôjdeme najesť sa atď.Manzela to nebaví.No na výlety väčšinou chodí s nami ak ideme niekam cez víkend.Dovolenku cez leto nemávame spolu.Najprv mám ja dva týždne,potom on.Aj tak je to málo vykryť si celé leto aby neboli deti samí doma.

janickacrazy
31. máj 2024

U nás tiež prevažne plánujem výlety ja, manžel na to nemá čas, veľa pracuje, mne to nevadí, ja som organizačný typ. Ide s nami v pohode, nemá s tým problém. Podľa mna veľa chlapov je takých, česť výnimkám.

marcellka32
31. máj 2024

@tenerifka ja nemám problém sama, tento rok som cestovala sama do USA kamoske, bola som aj sama po výletoch, ovládam aj, nj, nestratim sa ;)

ivanakal
31. máj 2024

U nás som ja taký rodinný vybavovač/organizátor 🙂 Ja povyberám nejaké ubytká, potom s mužom skonzultujem. Keď si nevie vybrať, zajednám čo si myslím že bude dobré. Co sa týka turistiky, výletov, rád chodí kade tade, ale nápady dávam väčšinou ja. Nevadí mi to, lebo aspon viem čo mám očakávať. 😀

4stanka4
31. máj 2024

U nás plánujem a organizujem ja, on sa len vyjadrí ci áno/nie. Letnú dovolenku vyberáme spolu.

nekonecna_katastrofa
31. máj 2024

Chodiť chce. Plánujem ja, platí on 😂 občas pofrfle, lebo stále dúfa, že budeme chodiť na 30km turistiku ako za slobodna, ale 2 neturistické deti treba zabaviť inak. Nakoniec mi vždy ďakuje, že som dobre vymyslela a naplánovala. Chodíme aj na jednodňové, aj na dlhšie. Mňa plánovanie baví, sledujem aj rôzne stránky a skupiny, takže väčšinou mám v talóne nejaké tipy, kam môžme ísť.

lucia13022023
31. máj 2024

Ja som ta iniciatívna, ale vždy sa o tom bavíme spolu, len teda ja dávam nápady a neskôr aj realizujem. Nejak extra mi to nevadí, nie každý je organizačný typ

vlucifuk
31. máj 2024

My spolu ako rodina chodíme len na jednodňové výlety a veľkonočné pobyty (max 3 dni). Tie vyberám a organizujem ja, muž ich odšoféruje. Na dovolenky chodím s deťmi sama, muž neznáša teplo, more, zimu, hory, lyže, plné mestá...Ak by som naňho zatlačila, asi by nakoniec išiel, ale pozerať sa na otrávený ksicht, tak to nie...Dva týždne v lete chodíme na povinnú jazdu k jeho mame. On ich trávi s mamou (vidia sa len raz v roku) a ja s chalanmi chodím kade - tade. Beriem to, ako to je, vedela som, do čoho idem. Keby ma muž prekvapil výletom či dovolenkou k moru z vlastnej iniciatívy, bála by som sa, že si chce niečo vážne vyžehliť, príp. umiera on alebo ja.