Chcem žiť slobodne, aj keď možno nič nenašetrím

2. jún 2024

Ahojte! Čo myslíte?Nehovorím , že som ušetrila viac ako som mohla. To by som teraz mala pokoj na duši 😅, žiaľ cestu mi skryzila závislosť a dosť som investovala do nej. Ruka v ruke to šlo dolu so sebavedomím, zlými vzťahmi, strateným časom atď. Teraz mám pred tridsiatkou, ale nemám z toho života nič a nemám vlastne nič. Za posledné obdobie som niečo našetrila, ale nikam som nechodila, nič takmer nekupovala, žila v spolubývaní, proste žila v rozpore, ale žila. Potom som začala pomáhať finančne jednej osobe. Nie veľa, ale predsa. A este asi bude potrebovať nejakú pomoc, aj to neviem, či ma len nežne užíva, ale tak zmierila som sa i s tým. Lepšie ako dávať na závislosť. Ale teraz si hovorím, že kedy začnem žiť ako chcem ja? A to ešte prísť na to, čo vlastne chcem. Chcem už bývať sama, hoc je to drahé a chcem začať chodiť i do prírody a na vylety
Žit jednoducho slobodne aj keď možno nič nenasetrim. Doteraz sa človek snažil žiť ako tak zodpovedne, ale nič z toho života potom nie je.

klip0
2. jún 2024

Čo ?

majka36912
2. jún 2024

Autorka, ohladom coho si vlastne vytvorila tuto diskusiu? Z celkoveho konceptu prispevku mi to nie je jasne.

syslik81
2. jún 2024

fiannciu niekoho cudzieho namiesto toho aby si sama zacala zit? kedy zacnes?-vtedy ked to budes chciet sama.. namiesto pchania penazi do cloveka zacni ich vrazat do seba- hobby,sklenie,cestovanie.. 30 nieje vela zivot nekonci

viestta
2. jún 2024

Ak povazujes za zodpovedne zitie vrazanie penazi do niekoho, kto ta mozno zneuziva nie je zodpovedny pristup. Je uplne jedno ci pchas peniaze do hazardu alebo nejakeho zmrda.
A kedy zacat zit? Teraz, hned. O siestej vecer uz bude neskoro

rozculena
2. jún 2024

WTF?

vanilkovazmrzka
2. jún 2024

Nezne ta uziva? To je mile.

januska12323
2. jún 2024

Pomáhaj finančne sama sebe a rob čo chceš, nemáš za čo.

cimage
2. jún 2024

Ved zit mozes aj hned. Ist do prirody stoji 0€, napr cvicenie doma 0€, bicyklovanie dajme tomu 100€ jednorazovy vydavok za bike z druhej ruky. Nemusis uzracat 1000ky eur aby si mala pocit, ze zijes.

som_realistka
3. jún 2024

Prestaň pchať peniaze do vyzirky a tieto investuj do seba. Kúp si bike, dobre tenisky a to je na začiatok to co potrebuješ pre získanie enforfinov. Nájdi si prácu co ta bude napĺňať a si zase o krok ďalej.

som_realistka
3. jún 2024

A ešte. Si mladá bez záväzkov, patrí ti svet. Len si ho treba vedieť vziať a užiť.

autor
3. jún 2024

@som_realistka Ďakujem za povzbudenie 🙂 takto z rána, super 🙂. Presne to!Vziať si svoju slobodu, keď už ju konečne mám. Toto sa potrebujem naučiť, nie všetci okolo, ale ja. Ďakujem, dám si tú poslednú vetu na nástenku :D .