Chcem zaplatiť dovolenku

17. mar 2024

Dobré ráno,s priateľom sme sa momentálne bavili o dovolenke na tento rok,priateľ robí v zahraničí,minulý rok sme boli na týždeň a všetko platil on a aj keď on chcela ale bolo mi to blbé,momentálne študujem a sústredím sa na školu čiže nejaké brigády veľmi neprichádzajú do úvahy,ale zase chce tento rok zaplatiť dovolenku ,ale ja na ňu bohužiaľ nemám a aj by som išla ale je mi to strašne blbé aby niekto za mňa platil také sumy,máte to niekto podobne ?

zmrzlinka2021
17. mar 2024

Aby niekto za teba platil? On nie je iba niekto. Je to tvoj budúci manžel, človek s ktorým sa ľúbite a doplňate. Ty nepracujes, je logické, že to platí on.

januska12323
17. mar 2024

Tak choďte na niečo lacnejšie, na dovolenku netreba tisíce.

lenuska9999
17. mar 2024

Bude to tak aj v živote, keď budeš napr doma na rodičovskej atd, tiež bude väčšinu veci ťahať on . Keby zas on prišiel o prácu a ty by si zarábala , je normálne , že by si chvíľu ťahala zasa ty. Podľa mňa je to normálna vec

janinah
17. mar 2024

Rozmýšľaš správne,stále to nie je manžel.Na dovolenku si máš prispet sama,zarobiť alebo požičať od rodičov.Dovolenka nie je životná nutnosť a môže byť aj ozaj lacná.
Tie co píšu,ze je to u frajerov v pohode...boli by ste tak v pohode,keby váš syn platil dovolenky frajerke?

zmrzlinka2021
17. mar 2024

@janinah nesúhlasím. Väčšinou to pokračuje aj v manželstve, že muž to vyžaduje, lebo žena si ho tak naucila

tundra
17. mar 2024

"Ked davaju ber,ked biju,tak utekaj"
Keby som bol na mieste priatela,urobil by som to iste.Urcite robi od rana do vecera a s kym, by si mal uzit dovolenku,ak nie s Tebou.Neries to,pekne mu podakuj a snaz sa mu to oplatit inac.

jimi1985
17. mar 2024

Nevidim na tom nic zle. Pokial ho nevyuzivas neustale a nevyzadujes,aby ti daval peniaze a podobne,tak preco by vam nemohol dopriat dovolenku. S kym tam ma ist,ak nie s priatelkou?

katkami123
17. mar 2024

@janinah
Bola by som s tým v pohode, keby môj syn platil frajerke dovolenky, lebo sú to jeho peniaze, nie moje, je dospelý, samostatný a ja mu už nemám čo rozkazovať. Určite lepšie minuté peniaze na dovolenku s priateľkou ako utrácajú iní chlapi do automatov, na alkohol, drogy, na prostitútky v bordeli, na cigarety, na ožran párty na chatách….takze radšej nech vedie slušný život s priateľkou ako robiť somariny ako väčšina mladých mužov bez frajerky.

stanulienkat
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 je to priateľ. Ja neviem prečo ju stále vydávaš?😁 Takýchto priateľov môže mať ešte 10 ďalších. Prečo by mal všetko sponzorovať? Nech si dievca zarobi, alebo pozicia od rodicov. On k tomu ako príde, že jej všetko platí? Potom ona zostane na piatich reťazových materských a celý život zas on bude makať jak koník v troch robotách.

anketkarka
17. mar 2024

@tundra okrem toho oplatiť ináč, s Tebou úplne súhlasím. Vzťah nie je o oplácaní. Nie je to výmenný obchod, že ja Tebe a čakám že potom niečo Ty mne. Človek to má robiť, lebo mu na tom druhom záleží, nie z vďačnosti.
@autorka stačí ak bude z Teba cítiť vďačnosť, lásku a to že Ti na ňom záleží tiež.

janinah
17. mar 2024

@katkami123 prečo hneď alkohol a drogy? Véd si moze šetriť a nie míňať na frajerky...Samozrejme nemyslím bežné výdavky na večere ci dáke výlety,ale platiť dievcinam dovolenky mi príde už cez...
Ani ja nebudem syna v tomto obmedzovať,ale svoj názor mu poviem.

anketkarka
17. mar 2024

@stanulienkat ale ona nemá šancu si teraz zarobiť. On chce ísť na dovolenku a to má podľa Teba ísť bez nej? Keď chce tráviť čas s ňou a on s peniazmi nemá problém, tak prečo by nedoprial priateľke dovolenku? Ona to od neho nežiadala. Sám to chce urobiť. Jeho peniaze, jeho rozhodnutie. A keď jej urobí v budúcnosti 5 detí na reťazovú materskú a bude makať ako koník, tak tiež jeho život, jeho rozhodnutie. Sama si tie deti asi ona nestrčí do brucha.

jaaankaaaa
17. mar 2024

Pozri, ja keď dnes pracujem a môj priateľ by nemal príjem, kľudne by som zaplatila celú dovolenku sama, lebo by mi to stálo za ten zážitok a s niekým iným by som ísť nechcela 😂 ved raz budeš robiť a potom budeš platiť aj ty🙂 neviem ale ja keď niekoho ľúbim tak nie som žgrlavá, veď to je predsa ten človek s ktorým si chcem užiť život, inak neviem na čo by mi tie peniaze boli ...😂 Samozrejme, na takú dovolenku, akú si môžeme dovoliť ale to snáď priateľ vie rozhodnúť na čo má 😉

janinah
17. mar 2024

@zmrzlinka2021 je lepšie toto? Dráhy,zaplať mi ( manzelke) dovolenku,ved si mi ju platil aj pred svadbou,okrem toho zaplat bývanie,domácnosť,všetko,ved ja čakám nase dieťa a budem doma sedieť na pn ( hoc nie je zdr,)dovod),potom budem doma na RD aj keby peňazí nedochádzalo,ved ty si nájdeš ďalšiu robotu,potom asi tiež budem doma s deťmi,ved ich treba do školu vodiť a na krúžky...
Malo je takých žien?

stanulienkat
17. mar 2024

@anketkarka má šancu si zarobiť brigádou, alebo požičať si od rodičov. A keď nie, no tak nech to príjme ako dar. Mne by sa napríklad nepáčilo keby môj syn sponzoroval 10 svojich frajeriek (samozrejme postupne😁).
Keď je tu téma, že žena ma zaplatiť dovolenku chlapovi, tak to sa tu zhrknu zeny a hejtujú. Mne sa páči,že to dievča má chrbtovú kosť a je jej to trápne, aby ju stále niekto sponzoroval. Pretože niektoré ženy nemajú hanby.

nops
17. mar 2024

Ak mladý muž to navrhol a chce to tak,nechaj ho.Si študentka,preboha..keď tu baby píšu,že zaplať si sama,z čoho asi tak?Minule tu bola téma,že chlap chcel ist s priateľkou študentkou(brigádovala) do Dubaja za 2700€,ale chcel aby si platila sama.A každá jedna ho tu zvozila,že ako to môže od nej žiadať a ona nech sa s ním rozíde.Zo študentských brigád sme si vedeli zaplatiť akurát tak veci do školy a nejaké tenisky.Kludne nech ti ju zaplatí a ty sa necit blbo.Ja som ako mladá hlúpa zaplatila za seba a on to potom čakal vždy a všade.Nakoniec som platila nájom,energie,potraviny,handry a on si vyplatku pekne odkladal.Sprosto som sa naučila.Neurob to aj ty.Ked chce a nevyčíta,nech zaplatí.Moj manžel platil všetko od začiatku chodenia.Aj teraz keď sú deti väčšie položky a dovolenky zatiahne on.Ved ako inak chces fungovať v prípade ochorenia,materskej-ak s ním zostanes.

luccija
17. mar 2024

Keby nemal nezaplatí a išli by ste vlakom do Žiliny na jednodňový výlet.Zaplatis, keď budeš pracovať.Kazdy to ma inak

katkami123
17. mar 2024

@janinah
Ja nepoznám ani jedného z môjho okolia, ktorý by si šetril, pokým nenašiel priateľku, ani jeden nemyslel na budúcnosť. Všetci žili pre prítomný moment - diskotéky, drinky, opiáše, chatovačky,… takze ak má slušné dievča, ktoré ho bude haltovať v blbostiach, raz ročne tých pár stovák asi každá rozumná matka oželie.

A ty mu nemáš právo v tomto hovoriť svoje názory, pokým sa ťa vyslovene neopýta a nepožiada o radu. Ešte raz, je to dospelý človek a jeho peniaze.

jaaankaaaa
17. mar 2024

Toto mi inak tiež príde zaujímavé, že rodič by sa mal vyjadrovať k tomu, na čo míňa peniaze jeho dospelé dieťa 😀 akože iné by bolo, ak by ich míňal na hazard, to by som mu dohovorila, ale čo ma je do toho, že chce ísť syn s frajerkou na dovo😀

tilly
17. mar 2024

Ja na tom nevidím nič zlé ani divné. Možno som stará škola, ale ja som teda nikdy nič ako študentka neplatila, ani keď som pracovala. Nákupy domov, keď sme spolu žili, som robila ja, ale keď pozval na dovolenku/večeru/kina, platil vždy chlap

katkami123
17. mar 2024

@jaaankaaaa
To sú tie matky generálky, ktoré majú pocit, že môžu stále všetkým okolo rozkazovať a akosi si nevšimli, že všetci okolo sú už dávno dospelí samostatní jedinci, nie večne malé deti, ktoré vidis ony a majú pocit, že ich musia riadiť. To take svokry sú potom ako za trest, všade majú nos strčený.

jaaankaaaa
17. mar 2024

@katkami123 no asi tak, fakt mi to u niektorých ľudí príde, ako keby tie deti boli ich doživotný majetok 😂 ako fakt nepoviem, keď vidím, že si moje dieťa ničí život alkoholom, cigaretami atď, ale aby mi vadilo toto 😆 ani by ma nenapadlo sa ho opýtať, že či jeho priateľka študentka mu na to prispeje haha😆

sovica
17. mar 2024

@autorka, vôbec Ti to nemusí byť blbé a nemusíš sa za to trápiť. Priateľ pracuje v zahraničí a zrejme zarába dobre, keď Ti navrhne dovolenku aj to, že ju zaplatí a od Teba nič nechce. Znamená to, že Ťa má rád, váži si Ťa, chce Ti urobiť radosť a hlavne si tú dovolenku chce užiť s Tebou. Je mu úplne jasné, že ako študentka na to nemáš peniaze. Buď rada, že nie je lakomec a vie oceniť Tvoju spoločnosť a dopriať Ti. Ak je teraz taký, váž si to, bude taký neskôr aj v manželstve a nebude Ťa "vydeľovať".
Kočky, ktoré píšu, že si máš zarobiť, požičať si peniaze atď. sú podľa mňa úplne mimo. Však ak chce on ísť na dovolenku s Tebou, na miesto, ktoré vyberie a Ty na to nemáš, tak buď nepôjdeš (ja osobne by som si na dovolenku peniaze nepožičiavala - radšej by som ju oželela) alebo Ti ju, samozrejme, zaplatí. Ak by nechcel, ani Ti to nenavrhne. On chce❤

candii
17. mar 2024

Pozri. Keď on je s tým v pohode. Vysvetlila by som mu svoju finančnú situáciu, že proste na to nemám a nemusíme ísť. Ak by trval .. je to jeho rozhodnutie.

betulinka1
17. mar 2024

Konecne po dlhom case normalny chlap. Si študentka, vie, ze si nevies zarobit a chce ta potesit. Chce aby ste si spolu oddýchli aj on vela pracuje aj ty si potrebujes oddychnut. Je uplne krasne, ze chce ist na dovolenku s tebou a stebou si ju užiť. Vobec sa s tym netrap, vaz si to. Vies kolko chlapov povie, ok ty na to nemas a idem teda s kamosmi, co si to zaplatia. 🤷‍♀️ takto to podla mna nie je ok a nie je ok si pytat ani od rodicov. Cize za mna super chlap, stara sa o teba a s tym suvisi aj to, ze ty študuješ a on pracuje, plne si je toho vedomi. Nechaj sa rozmaznávať, je to velmi pekne.

katkami123
17. mar 2024

@janinah
Tak taký typ žien veru, nepoznám. Žeby zeny doma len tak sedeli a všetko im padalo samé k nohám od manžela. Ak poznám zeny v domácnostiach, starajú sa o ZŤP deti a vtedy by asi každá chcela radšej zdravé dieťa a chodiť do roboty. Toto je možno ešte z čias socializmu, ale teraz, mladí ľudia poväčšine s hypotekou alebo v podnajmoch, si s deťmi nemôžu dovoliť taký luxus, žeby bol iba 1 príjem.

janinah
17. mar 2024

@katkami123 stačí čítať mk

katkami123
17. mar 2024

@jaaankaaaa
Tiež to považujem za choré, ale to je taká kasta ľudí, dirigujú cely život všetkých naokolo, že si ani neuvedomujú, že už dávno prekročili hranice.

viera27
17. mar 2024

No vsak normalne mu to povedz tak ako tu. Momentalne nemam peniaze. A uvidis. Ak bude aj tak chciet ist a pozvat ta,tak fajn,uzi si. Ak nie,tak tiez fajn a v pohode. Nechapem. Ine by bolo,keby si si dovolenku pytala,alebo trvala na nej.

stanulienkat
17. mar 2024

@katkami123  pises-ani jeden nemyslel na budúcnosť. Všetci žili pre prítomný moment - diskotéky, drinky, opiáše, chatovačky,… 

No vidis, ja poznam zas opak. Henten opis su nezodpovedne socky.