Chcem svoj vchod - bývanie so svokrou

alofinka
30. júl 2018

Ideme sa sťahovať ku svokre do podkrovia, dole z chodby idú schody hore ku nám do podkrovia, hlavný vchod bude spoločný ale hore na konci schodiská to chcem zamurovat a dat tam dvere ale všetci sú proti mne aj môj chlap že sa to nedá a načo že oni mi tam chodiť nebudú ale ja tam ten druhy vchod chcem len neviem ako ich presvedčiť som zúfalá bojím sa ze mi tam hocikedy niekto vojde, alebo keď nebudem doma mám z toho depresie,alebo zavolať nejakú firmu co to pozrie a ukážu ako sa to dá ja už neviem čo robiť starí sa boja každej prerabky

dominika6
30. júl 2018

@alofinka dá sa to a videla som to X krát,ked mladí bývali so starými..zamurované a normálne vložené dvere..dokonca na zámok pre tie dôvody čo uvádzaš ty

lmml
30. júl 2018

Tak vysvetliť chlapovi že sa nesťahujete kým tam nebudú dvere! 😂 Ježiši predstava bývať zo svokrou je strašná..😂😂😂😂

alofinka
autor
30. júl 2018

A ako ich mam presvedčiť

gab
30. júl 2018

jasne, ze sa to da 🙂, vela rodin to ma tak a skus argumentovat, ze dvere chces kvôli bezpecnosti deti, aby nespadli dole schodmi, alebo aby same neodisli dolu,
a kludne by tam mohli ist aj klasicke aj supacie dvere a dat zamok

alofinka
autor
30. júl 2018

@gab je tam zabrana

gab
30. júl 2018

@alofinka hmmm... tak aby nebol prievan, ked budu dvere, nebude tak tahat zdola 😉

alofinka
autor
30. júl 2018

@gab že sa to nedá že to by trebalo prerobiť schodisko

fefe123
30. júl 2018

no hold je to ich dom, ako povedia, tak bude....musíš sa stým zmieriť... sú to manželovi rodičia, nemá problém s nimi nažívať, skôr by som ho asi prehovorila na spoločné nové bývanie vo svojom....

alofinka
autor
30. júl 2018

@alofinka už je hore všetko hotové za mesiac sa sťahujeme ja viem ze som to mala riešiť skôr ale čo teraz len sa koli tomu zereme

kvetinka75
30. júl 2018

a máš na to nejaký dôvod prečo sa znepokojuješ? Keďže ste to prerobili, predpokladám s tvojim súhlasom, že tam budete, čo sa stalo, že sa bojíš tohto? A keď aj budete mať vlastný vchod, predpokladám že asi budú mať kľúče a to ti tiež nezaručí, že sa tam hocikedy neobjavia. No áno. S takýmito vecami si mala rátať skôr, než ste sa pustili do prerábky.
A z akého dôvodu by ti tam vlastne mali chodiť. Veď tam máte len svoje veci nie? A to budete mať spodok spoločný - akože kuchyňu a hore máte iba izby?

dominika6
30. júl 2018

@alofinka je veľká rozdiel chcieť a môcť..
ak chlap doslova nechce,lebo lebo lebo,tak sa naser zavolaj murára aj dvoch - troch..a nech sa ti nezáväzne vyjadria..

jana_eyre
30. júl 2018

jasne ze sa to da, ale bolo by to dost prace, kedze zabrana na schody je len drevena a chcelo by to vsetko premurovat.. navyse uz to budete asi musiet aj nahlasit na stavebny urad.. najlahsie by bolo investovat do vlastneho byvania..

gab
30. júl 2018

@alofinka urcite by islo dat tam presklennu stenu, alebo nejaky sadrokarton, ak mas znameho murara, nejakeho sikovneho, isto by ti poradil,

lmml
30. júl 2018

Dvere na izby si dáte nie? Keď bude taký problém tak zamknete všetky izby a čau..😊 inak nechápem prečo to riešite mesiac pred koncom prerábky.😂 Obdivujem ľudí čo sa rozhodli bývať zo svokrou..😂 aj keby mali aké vzťahy dobré raz to padne.😂

klodyka76
30. júl 2018

Tak to vyskúšajte bez dverí a uvidíte...možno sú obavy zbytočné a svokra chodiť nebude....a ked chodiť bude a bude to otravné, tak máte argument na tie dvere 🙂

kvetinka75
30. júl 2018

inak aj voči svokre sa mi to zdá nefér. Hlavný vchod spoločný, vy ho asi budete používať a vrch si chceš zamurovať. Chápem na jednej strane, že chcete svoje súkromie ale raz keď si sa takto rozhodla, musíš rátať, že z času na čas sa tam asi ocitne.

alofinka
autor
30. júl 2018

@klodyka76 chceli aby som mala kuchyňu dole s nimi, to som odmietla pol roka sme sa nerozprávali a potom povolili a mame hore svoju vlastnú a teraz vchod najprv pred pol rokom povolil ale ze až keď sa do vynáša hore nábytok lebo by sme sa tam neobišli lebo by to bolo úzke ale potom sme sa dohodli ze mi tam nebudú chodiť a bol koniec teraz keď sa už nábytok nebude vynášať zase nechcú ja sa tam koli tomu neteším a bojím sa nemám chuť tam ist

zuzikak
30. júl 2018

Prepac neda mi napisat moj nazor. Si predstav situaciu, ze mas dom. Svoj dom. Prerobis vrch aby tam s partnerom mohlo byvat tvoje dieta, kedze zrejme na vlastne byvanie nemaju. A nejaka zenska ti tam ide davat dvere, nieco barikadovat alebo naopak zacne burat steny, pretoze jej to tak vyhovuje viac. Na tvojom dome ! Ak s tym svokrovci nesuhlasia, uplne im rozumiem. Chapem aj to, ze chces mat sukromie ale na druhej strane, ked sa tam uz stahujes, musis pocitat s urcitymi obmedzeniami a treba na ne vopred mysliet. Stale to nie je TVOJ dom.....Ak im to nevadilo, mas vyhrate ale robit akekolvek taketo velke prerabky bez ich suhlasi...- hm, zbytocne hadky v rodine.

charlie1980
30. júl 2018

Mne by sa to ani nahodou nepacilo, keby mi niekto chcel murovat v mojom dome 😅Ani syn a ani nevesta a ani vlastne deti. Aj tu kuchynu svoju si si vydupala, nebodaj ich este nechces nadobro oddelit vo vlastnom. Darmo mas depresie, so mnou by nepohlo ani stado volov. Mali ste ist do svojho s muzom a tam mozes robit co len chces a kolko chces. Chudaci svokrovci.

gertrudka222
30. júl 2018

Samozrejme, že sa to dá spraviť a trvaj si na tom lebo keď to nezavrieš, tak si môžeš byť viac než istá, že ti tam budú behať. Veď predsa vieme, aké vedia byť svokre zvedavé!!

0silvia0
30. júl 2018

@alofinka neboj pri tvojej raznosti ti tam radsej chodit nebudu... Nebudu predsa drazdit nevestu😰

marsic
30. júl 2018

Bývala som u mamy aj u svokry a najlepšie bývať sám. 🙂😉.Prajem pevné nervy

minttu
30. júl 2018

Preboha zeny, ja vas absolutne nechapem. Ako mozete byvat so svokrovcami? A preco vobec? Ved je to chore. Keby som necitala MK tak ani neviem, ze tolko ludi na Slovensku zije takymto cudnym sposobom.

charlie1980
30. júl 2018

Toto ani nemoze skoncit dobre😄 (spolunazivanie). Bolo by pre mna zbytocne robit take zasadne zmeny, keby som bola v pozicii svokry.

Co takto vziat si hypo ?

katka1416
30. júl 2018

@alofinka svokra ti tam bude chodit ci mas dvere alebo nemas, lebo je to svokra 😂 ja som zo svokrou vydrzala rok😂 a potom adios😂

katmi
30. júl 2018

@alofinka jasné že sú "proti tebe" však chceš robiť zásah v ICH DOMÁCNOSTI!

danyb
30. júl 2018

úplne ťa chápem, ja by som totiž takto bývať nemohla aj keby som so svokrou vychádzala akokoľvek dobre.. ale je na mieste otázka, prečo ste riešili bývanie takto a nie samostatne.. a kto investoval na tú prerábku? ak aj ty, tak si mala zabojovať o samostatný vchod, ak len oni, tak máš smolu, je to ich dom a ich peniaze.. ak si investovala aj ty, tak to budeš určite neskôr ľutovať, lebo nebudeš mať z toho nič.. a ak nie, tak by si mala byť rada, že ti pomohli zabezpečiť strechu nad hlavou a teba to nič nestálo, nezostáva ti nič iné, len sa zmieriť s tým, že tam dvere mať nebudeš, lebo zbytočné konflikty Vám môžu úplne narušiť vzťah.. držím palce aby si to vyriešila v prospech všetkých 🙂

katmi
30. júl 2018

@gertrudka222 to čo je za názor? 😀 si trošku aj ty musíš uvedomiť, že ona tam nieje doma a nikdy ani nebude.. takže čo povedia svokrovci to platí.. a nie to čo si povie ona a kedy si zmyslí.. to by museli mať sakra dobré vzťahy, ktoré by sa časom asi aj tak po*rali..väčšinou to tak je, keď nevesta lezie svokre do domu

matazirafa
30. júl 2018

@alofinka ešte tam ani nebývaš a uz dirigujes ako co bude v ich dome.. Tak si zabezpečte vlastné bývanie a daj si tam kľudne aj ostnatý drôt. Len aby ťa po roku nehnali odtiaľ ako psa, čo je pri tvojej prezentácií veľmi pravdepodobné.

kvetinka75
30. júl 2018

Keby som mala cely zivot byvat s dcerou viem ze hadkam by sme sa nevyhli. A duplom ked sa do domacnosti nastahuje uplne cudzi clovek so svpjimi zvykmi a maniermi zacina koniec dobrych vztahov. Preto by mali mladi byvat sami. Chapem ze kazdy si chce na svojom robit po svojom ale tu.ma kazdy iba cast takze to nie je mozne