ahojte mamicky,v prvom rade napisem,ze na koniku som zaregistrovana uz 4 roky,ale mam tu vela znamych a nechcem vyjst s kozou na trh 😕 chcela by som pocut nezavisli nazor,radu,cokolvek..viem,ze sa najdu aj mamicky,ktore budu mat stiplave komentare,ja to risknem.. moj problem sa moze zdat niekomu banalny,riesenie jednoduche..kde zacat. s manzelom tvorime par uz takmer 9 rokov,z toho rok a pol sme manzelia,mame krasneho,zdraveho synceka a velku krizu vo vstahu..nevieme si k sebe najst cestu a ja tusim,ze velky podiel viny mam na tom ja.som vybusna povaha,poslednu dobu sa citim nestastna a mam pocit,ze nic v mojom zivote nejde ako ma.manzel bol vzdy kludnej povahy,ak mu poviem,co ma urobit,pomoct.. vzdy to urobi,ak treba navari,uprace,postara sa o syna,miluje ho. a ja to casto pokazim tym,ze si na tom najdem nieco nedokonale,co by som urobila lepsie.. mam pocit,ze to robim preto,lebo mi chybaju od manzela prejavy lasky,len tak..bezdovodne povedane..lubim ta iba preto,ze si...ked vidim niejaky stastny zamilovany par,zavidim im a pytam sa sama seba,ci to este zazijem..rozpravali sme sa o tom,par dni je to v poriadku a potom sa to vrati do starych kolaji. prosim vas o radu,ako rozduchat ohen v nasom vstahu a hlavne, AKO ZMIERNIT SVOJU VYBUSNU POVAHU. skusala som rozne veci,nikdy mi to dlho nevydrzi,chcela som zajst za psychologom,ale nezijem na Slovensku.dakujem
🙂 mile.. ked mne taketo moje predsavzatia vydrzia strasne kratko a potom pride tazky den,ked sa nemam cas ani najest a prvy kto si to vyzerie je moj manzel.. len uz mi je jasne,ze to musim riesit,doteraz tie moje vybuchy toleroval,vedeli sme sa porozpravat,ale uz to zacina byt riadne nahnute...
@risinka niekedy keď som veľmi vytočená.... a uvedomím si, že manžel za to nemôže a chcem len, aby si to vyžral (nebýva to často, že najprv rozmýšľam a potom hovorím - ale aj také situácie sa nájdu), tak poviem: aj by som niečo povedala, ale potom by ma to mrzelo.... tak radšej budem ticho.... výbuchy bývali častejšie... ale keď som to začala takto riešiť.... nie vždy to je takto s nadhľadom, ale podarí sa..... tak dajako sa veru zredukovali... myslím, že treba začať od seba a keď človek chce.....
Ty kokso ako keby si o mne pisala...nuz a poradit neviem..mam ten isty problem. .a rada si precitam nazory inych
no co Ti mam napisat - ak nestaci, aby si si uvedomila, aky poklad mas pri sebe, tak uz neviem...
kazde rano, ked vstavas, mysli na to, ze aj manzel vstava preto, aby Vam bolo dobre ! aby si nemusela stresovat kvoli peniazom, kvoli tazkej praci, do ktorej musis cestovat aj niekolko km.. alebo sa musi stat nieco zle, aby si si uvedomila, ako Ti bolo dobre?
velke stastie, ze Ti pomoze vo vsetkom, co povies, v tomto smere ja mozem hucat 3 dni a ta murovana stena v obyvacke urobi viac, ako mm
a hlavne prave stastie musis najst najprv sama v sebe, potom dokazes tvorit par s kymkolvek, do koho sa zamilujes, pokial mas zmysel a ciel zivota!! a ked vies co je spravne a robis to!!
si zamilovana?
drzim palce, zivot je o malickostiach, aj o pocitani do 20 alebo aj do 100
ja to riesim modlitbou
@risinka ...tak si na to jedlo daj pozor, lebo Ti klesne cukor a to je na hádku ten najlepší spúšťač. Ja som nervózna ako pes keď som hladná resp. keď celý deň nejem a potom už ani nie som hladná už mám len nervy. Môj muž detto. Takže prvá vec pravidelne 5x denne niečo zjedz, budeš kľudnejšia. 😉
@risinka skús si uvedomiť,že tak ako každý človek ,tak ako každé manželstvo je iné,čo sa ti páči na inom manželstve môže byť pekné ale čo skrýva za stenami bytu sa ti zas páčiť nemusí.Mne tiež velmi chýbali také spontánne prejavy lásky ,že zabudal na moje narodeniny a meniny sa mi zdalo hrozné .Môj manžel ma ale dokáže tak podržat ako málokto ak mám nejaký problém.stojí primne naozaj v dobrom aj v zlom,Nemôže byť každý muž rodený romantik aj keby somto velmi chcela ,zmôjho muža takeho neurobím 😅 Skús ho brat takého aký je,nestavaj si vzdušné zámky ,lebo ťa urobia nešťastnou.
@risinka som už vydatá 14 rokov, mám rovnakého manžela, ale už je to omnoho lepšie ako to bolo, sme sa pohádali, teda ja som sa hádala, aby som bola presnejšia, ale teraz už je to ok, aj večer keď zaspávame sa už držíme za ruky, ale aj tak mu občas pripomeniem, že sem tam niečo ako ľúbim ťa, je v poriadku. Vieš, chlapi majú názor, že keď sú starostliví o nás a naše seti, tak tým dávajú najavo aj to že nás majú radi. Viem že je to tak, ale chce to čas, a tá výbušnosť? Nejako to u mňa prešlo samo, je to možno aj tým že syn je už tretiak a je to iné ako keď bol mimi, a ja chodím do práce a nejako aj jemu sa občas žiada ma objať. Ale ak je muž fajn, tak to stojí o to bojovať, aj za cenu občasných výbuchov. 🙂
@tykat s tym jedlom to mas pravdu,
@risinka moj drahy zacal jedavat dvakrat denne rano a vecer no a vcera do toho dostal este asi aj kramy pred druhym jedlom - pred vecerou ma mal pockat 15 min co jednoducho odmietol takze ma dovytacal na tristo straaasne som si musela zakusat do jazyka aby som nevybuchla pocitala som do 20 nepomohlo dosla som do bytu princ si lezkal v postielke a aby som sebe usetrila nervy a hadku medzi nami nastartovana som za hodinu oparala navarila upratala cely byt po sprche lahla k nemu dostala pusinku s ospravedlnenim ze bol nervozny a spokojne sme spinkali takze ked sa inak nevies ovladat tak len pocitat a upratovat upratovat upratovaaaaaaaat 😀 😉
@aadulik2110 aj odo mna mojemu viac chuti... 🙂 🙂
@risinka @risinka kedze sama vies, kde je chyba, radit ti vlastne ani netreba 🙂 ked sa zmenit naozaj chces, zmenis sa, len to chce pevnu volu a odhodlanie...nauc sa ovladat, urcite veci predychat a ked ta chyta hysteria, tak radsej chod do inej miestnosti a tam porozmyslaj a predychaj 😉
mas dobreho muza, ktory ta miluje, inac by sa nestaral o rodinu, nepomahal ti, tak preco tak silno lipnes na potrebe pocut "milujem ta"? ved on ti to dokazuje cinmi a to je podstatnejsie ako neviem ake pekne slova...muzi vacsinou na tieto verbalne prejavy zabudaju, nie su to taki romantici, ako zenske a hlavne, taketo prejavy lasky su skor bezne pocas cerstvej zamilovanosti, vtedy sa vsetci len muckaju, su do seba zaveseni a predbiehaju sa, kto povie viackrat tomu druhemu "milujem ta" 😅 nezavid tym zamilovanym parom, lebo oni su na zaciatku cesty a tam, kde si ty sa mozno vobec nedostanu...ty si ovela dalej a mas ovela viac ako oni...
ta zamilovanost nie je v ziadnom pare vecna...ludia sa spoznaju zo vsetkych stran, poznaju aj svoje chyby, byvaju spolu niekolko rokov, staraju sa o seba navzajom, maju spolu deti, jednoducho vsetko spolu zdielaju, hladaju komromisy, toloeruju svoje nedostatky, atd. a to je podla mna laska...tvoj muz ta miluje, aj napriek tvojej vybusnej povahe, tak skus aj ty jeho milovat, aj napriek tomu, ze nie je romantik...mozno ma hlavu plnu prace a starosti, ako co najlepsie zabezpecit rodinu, tak sa ho sem-tam pokus vytrhnut z reality a preto zabuda na prejavy lasky...ked chces ozivit vasen, bud jednoducho aktivna ty...vybav nejaky pekny wellness vikend pre dvoch, alebo aspon na jeden vecer vybav pre drobca dozor a chodte do kina, na veceru, alebo si aspon kup nejake pekne handricky a predved sa milemu ako ta kocka spred 9 rokov, uvidis, ze sa chyti 😉
@risinka Ahoj, ako keby som to ja napísala, som presne na tom tak ako ty. Problém je, že som okrem matky aj žena a môj muž je mäkká a milá povaha, keď mám zlú náladu tak radšej mlčí a spraví čo od neho chcem, keď mu vyčítam že sa so mnou nerozpráva, tak namiesto slov o nás a ako som sa mala a pod. mi rozpráva o aute a podobných blbostiach už mám chuť mu povedať, že tiež milujem naše auto tak ako on 😀. Ak má niekto zaručenú radu ako vrátiť do manželstva po 15 rokoch nehu a primeť manžela k nežnostiam ako keď sme boli zaľúbení, tak sem s tou radou 😀 . Všetkým v podobnej situácii držím palce.
@risinka pomoze sebareflexia (toto su iba moje haluze, nemam objektivny dovod by nastvana) a prijatie faktu, ze nikdy to nebude take ako pred tymi 9 rokmi ... dlhodoby vztah je o niecom inom ... obcas to mozno bude znovu take iskriace, mozno aj este krajsie nez vtedy, ale to su len kratke epizody, zvysok je v idealnom pripade take tiche pokojne stastie 😉 Takze nic nasilu nerozduchavaj, ale mozte si pripravit nejake fajne spolocne aktivity, ci uz s detmi alebo bez, nieco co by vas vymanilo z kazdodennosti
@risinka
@aadulik2110 kočky, ja toto poznám veľmi dobre, ale bohužiaľ z druhej strany a poviem vám rovno, že je to strašne nepríjemné, keď niekto na vás vybuchuje a vy ani neviete prečo resp. kedy to zas príde a budete zas ten zlý. Takže buďte radi, že ste na strane akej ste a nemusíte to zažívať od partnera. Možno vás to aj nakopne k zmene, keď si skúsite predstaviť, ako bezmocne sa druhá strana pri tom cíti. Neocenená, všetko dobré čo spravili je akoby zmazané a vyzdvihujú sa len nedostatky.
dievcata,je to vsetko strasne komplikovane.vzdy som bola vybusny typ,ale nie ako teraz. a ja tusim,ze to ma nieco spolocne s tym ako sa citim.zijeme daleko od rodiny,nemame tu vybudovane pevne priatelstva,len takych znamych.chyba mi slnko,leto,malickosti zo slovenska.veci ktore si ludia doma ani neuvedomuju,len tak si zajst za mamou na kavu,alebo ju poprosit,aby mi postrazila syna.prosim manzela,aby sme sa vratili domov,ale je racionalny typ ( co je spravne) a viem ze by nam doma bolo po financnej stranke tazko,v dobrych chvilkach sa vela rozpravame,vravim mu uplne vsetko a on to chape,aj to,ze sa citim zakomplexovana a skareda ako nikdy 😝 😀 vsetko je ok a potom pride den .... a je po vsetkom..citim,ze to ide riadne dolu vodou,o intimnom zivote ani nehovorim ☹
@zivika každý človek je iný ale pochybujem, že chlap by sa sám od seba začal so ženou rozprávať o problémoch a určite to nerieši s chlapmi pri pive alebo na nete, takže mi z toho vychádza len jedno zase je to všetko na žene, udržiavať rodinné teplo atď. ako v praveku 😀 na chlapovi je len uloviť 😀
@monikahan77 u mňa je napríklad nálada pod psa hlavne preto, že môj muž niekedy okolo mňa chodí ako keby som ani neexistovala 😖 , keď som teraz na MD tak to vnímam dosť intenzívne, určite keď pôjdem do roboty tak to bude zase Ok 🙂
@risinka, neblbni. Tvoj muz sa do teba zamiloval aj s tvojou vybusnou povahou, ktovie, ci by mu vyhovovalo nevybusne maciatko 😉 Problem nie je (zrejme) v tvojom muzovi a ani v tebe samotnej, ale v zmene tvojho socialneho statusu. Pozornost, ktoru si pred tym venovala rodine, priatelom, znamym a pripadne praci mas teraz pevne zaostrenu na muza a syna (co je pochopitelne) a tak aj spatne (minimalne od muza) vyzadujes ovela viac pozornosti ako doteraz. Lenze on ma pracu, v nej kolegov a znamych, jeho socialny status sa nezmenil alebo len minimalne a netusi, co po nom chces. Iste, je fajn naucit sa obcas si zahryznut do jazyka a nevybuchovat hned ako sopka, ale podla mna by si si mala najst aj nejake kontakty, ktore ti pomozu prestat sa koncentrovat LEN na manzela (tym nemam na mysli, ze ho mas zacat ignorovat) a mat aj svojich vlastnych znamych (neviem, ako stare mate dieta, ci zacat vyhladat ihriskove mamicky, ci zacat chodit na nejaku aktivitu, poobzerat sa po nejakej cinnosti - podla toho, v akej si situacii). Je to podla mna jednoduchsie a zmysluplnejsie, nez sa pokusat o zmenu vlastnej osobnosti. Nie kazda zena vie (a chce) byt pokojna a mierna a nie kazdy muz by taku chcel. Tvoj muz evidentne ziadnu pokojnu a miernu nechcel...
@nancy1974 určite to bude lepšie, keď budeš v práci, ja tiež mám niekedy pocit ignorácie, ale potom sa ráno zobudím, idem do práce a hneď to prejde, vyvetrám hlavu. Je to aj o sebavedomí, keď sa necítim pekná alebo mám blbý deň, vtedy mávam viac také pocity.
@monikahan77 presne to isté som zažívala na prvej materskej, môj muž je proste pštros, radšej strčí hlavu do piesku alebo vankúša 😀 vždy lepšie ako do krčmy 😀
@risinka ahoj.... ja tak dlho s manželom netvorím pár 2+3 roky, ale tiež sme taká "dvojka" ja výbušná... vždy niečo kritizujem, manžel kľudnej povahy, ktorý pomôže ak môže.... tiež som sa snažila "zlepšiť sa", ale mi to veľa krát nevydržalo a s niečím som vyletela.... poradiť ti určite neporadím.... ale ja som začala praktizovať to, že sama od seba mu poviem, že ho ľúbim, že sa teším,že je... a pod. tiež mi povie niečo podobné, občas mu pripomeniem, že by som rada počula tieto slová z jeho úst .... nielen ako odpoveď, ale aj keď mi to povie sám od seba.... keď niečo robím snažím sa to robiť s láskou.... - aj obyčajnú papu do práce - dnes som sa pýtala manžela, či si spraví desiatu do práce, keď je v kuchyni - a jeho odpoveď - keď od teba mi to viac chutí.... (možno to bolo vypočítavé, aby si nemusel robiť desiatu, ale neriešila som to)