Chcem sa s ním rozísť a on to nevie pochopiť

bambuliatenko
27. aug 2013

Ahojte bambulky. Mam problem s pratelom. Mame spolu pol rocnu dcerku, ktoru obaja velmi milujeme, no medzi nami je to katastrofa. Viem ze na vsetky probelmy su vzdy dvaja, lenze mam pocit ze riesit ich chem iba ja. sme spolu 4 roky, byvame u mojej mamky. ma pracu, ON ma pracu na ktoru stale nadava, kazd chvilu je doma, bud si vezme volno alebo ide na paragraf. Ked od neho nieco chcem, aby doma porobil, to je akoby som hrach o stenu hadzala. ziadna reakcia. ked sa doma nieco pokazi, musim to opravit ja alebo moja mamka. nepomahaju ani vykrazky, ze si na tieto prace najdem niekoho ineho 😉 ☹ stale sa hadame, mala potom place, ale kedze byvame v mojom byte, nemozem od neho odyst, a ked mu poviem nech si zbali kufre a vypadne tak sa zavre do izby alebo odyde za kamaratmi. no, a kamarati, koli tomu sa tiez hadame. ked jeho kamarati nieco potrebuju, ide sa aj posr.t len aby im hned v tej chvili mohol ist pomoct, aj volno si koli tomu zobere, ale nam za chvilku strecha padne na hlavu, to mu nevadi ☹ dalsia vec, ked mu vycitam ze vobec nieje cielavedomy, ze stale nadava ze musi zit so svokrou ale nerobi nic preto aby sme sa osamostatnili, zacne vykrikovat on mne, ze si mam najst brigadu ja. pri pol rocnej dcerke... vzdy ked mu nieco vravim o nejakych mojich znamych alebo kamaratkach, tak mi na kazdeho povie ze nieje normalny ( samozrejme on to povie vulgarne). pritom mam pocit ze iba on je ten nenormalny.
no, baby, prosim, potrebujem poradit. ako sa s nim rozit, aby to konecne pochopil, aby odysiel, aby mi dal pokoj???!!!! stale mu vravim nech si najde inu a odsatahuje sa k nej, nepomaha.... a bojim sa ho vystahovat. je celkom dost velky, a bojim sa aby nieco neurobil mne alebo aby mi nezobral malu ☹ prosiiim pomoc ja som uz uplne psychicky na dne, zdeptana, vrie to vo mne, ide ma rozdrapit od nervov....

maria1989
27. aug 2013

koľko máte rôčkov? podľa správania mi pripadá, že tvoj nie je veľmi zrelý ešte 😉

uhnakova
27. aug 2013

Mozno by stalo za vyskusanie vobec sa s nim nebavit, proste totalna ignoracia. Nevarit pre neho, neprat, nezehlit, ak spavate este v jednej posteli, vyhovor sa na malu, nastahuj ju do postele a on nech spi na gauci. Po par tyzdnoch ignoracie to snad pochopi a vypadne aj sam.

bambuliatenko
autor
27. aug 2013

@maria1989 no ma 26. ked sme spolu zacinali, bolo vsetko super, planovali sme rodinku, no mam teraz pocit ze chyta druhu pubertu. vcera mi dokonca povedal ze to ze mame dieta ho obmedzuje. ja som od neho mladsia, no jedine co potrebujem je usmev nasej dcerky a nehadajucu sa rodinu ☹

sissy27
27. aug 2013

@bambuliatenko on nie žeby to nevedel pochopiť, jemu sa nechce odísť z hotela... píšeš, že sa ho bojíš, takže odhadujem, že ťa v minulosti už fyzicky napadol alebo bol agresívny, že? no o dôvod viac sa ho zbaviť čím skôr... ste v byte tvojej mamy, tak nech mu ona povie, aby sa láskavo zbalil a odišiel, kľudne aj za asistencie polície... a máš len dve možnosti - alebo sa budeš báť a trpieť jeho správanie a nič neriešiť, alebo sa vo vlastnom záujme prekonáš a budeš konať... nech je pritom aj mama, v prípade, že by ťa napadol, bude mať ona dve ruky na to, aby zavolala políciu... a malú ti nevezme, to sa neboj, tá by mu bola na príťaž... samozrejme si podaj na súd o zverenie malej do svojej opatery, výživné a úpravu styku malej s otcom, vzhľadom k veku to nebude viac ako pár hodín do týždňa...

bambuliatenko
autor
27. aug 2013

@uhnakova aj to som uz skusala... ked sa mu v guliach zacalo hromadit vela rozumu, bol ako medik, tak som si vzdy povedala ze uz teraz sa zmeni, no stale je to to iste dokola ☹

bambuliatenko
autor
27. aug 2013

@sissy27 nie nikdy mi neublizil, to by som riesila uz davno. ked ja do toho nechcem tahat mamu, ani nikoho ineho, no asi budem muset ☹ dakujem

nivi
27. aug 2013

on ti aj nieco prispieva na byvanie, stravu, na malu?
ja by som mu normalne pobalila veci a papa. kludne si zavolaj aj niekoho z rodiny alebo kamaratov ak sa bojis. no a sup vybavit si potrebne veci ohladom malej ako tu uz baby spominali.
vela stastia 🙂

sissy27
27. aug 2013

@bambuliatenko tak potom z čoho pramení tvoj strach z toho, že ti niečo urobí? mi nehovor, že len z toho, že je veľký...
nechceš do toho ťahať mamu, ale veď ona nie je slepá a hluchá hádam, žijete v jednom byte, chceš povedať, že ona toto všetko nevníma? že má pocit, že žijete v romantickom vzťahu plnom lásky a porozumenia? mama je v tom zatiahnutá od začiatku...
nič v zlom, ale mne sa zdá, že ty sama nie si pevne rozhodnutá, čo ďalej, že stále čakáš, že sa on zázrakom zmení... a už keď povie, že ho vlastné dieťa obmedzuje, nie je o čom, už vtedy mal mať zbalené igelitky..

sisaha
27. aug 2013

@bambuliatenko byt je koho? mamin? Mozes to otocit, ze ona si nezela aby ste tam byvali a mate ist do podnajmu.. ked si najde podnajom, ty si to jednoducho rozmyslis a uz sa neodstahujes.. Dalsia moznost ist za jeho rodicmi a poziadat ich aby si ho vzali k sebe.. Jemu kazdy den omielat, ze spolu koncite... Nespavat s nim, neprat mu, nezehlit a jasne sa s nim bavit o rozchode..

martinkatinka
27. aug 2013

Takže v prvom rade si choď vybaviť papiere na výživné, potom zbaľ kufre, buď ich odnes jeho rodičom alebo nechaj pred dverami, vymeň zámku.Myslím, že potom to pochopí. Ak sa bojíš, pokojne zavolaj na asistenciu nejakého kamaráta, bratranca alebo teda rovno políciu. Ak nemá u vás trvalý pobyt, máš to ľahšie. Toto všetko až potom, čo mu to ešte raz a naposledy vysvetlíš.

choka
27. aug 2013

Má možnosť ísť za kamarátmi a ty mu v tom nebudeš brániť. Má jedinečnú možnosť a aj ty ho vysáčkovať. Žiadne emocie, kedy sa on pýtal na tvoje?Nepúštaj sa do neho, naozaj si zabezpeč brata ,kamaráta to je jedno.Ak má pocit, že mu malá prekáža, tak v poriadku nech ide do ...A neplač zvládneš to, bude to ťažké , ale zvládneš to...