Keď som prišla z pôrodnice prasklo to! Dal mi peniaze na účet a v zápätí vytiahol a prehral. Zneužil môj účet, dva roky má klamal. Moje prvé tehotenstvo bol horor. Žila som v klamstve. Stále niekam chodil a vysvetlenie??? Vždy len uveriteľná výhovorka!!!! Chcem sa rozviesť, máme hypotéku a ja sama neutiahnem náklady na dom cca 400€ z 200€materskej. No odísť z ,,domova" nechcem. Ale asi budem musieť ak to chcem skončiť?? Ďakujem za rady
@timea7 ďakujem chcem len viac názorov na vec. Rýchlo nás aj tak nerozvedu. Jedna dcéra má 17 mes. A druhá 2 mesiace. Ja mám kam ísť o to nejde, len mi je ľúto toho čo dom vybudovala a teraz mám kvôli nemu začať od nuly... gamblerstvo je diagnóza. Hovorila som o tom s psychiatrom aj o liečbe...
Radsej "prist" o domov rozvodom ako prist o dom plus dalsie dlhy na krku...zial smutne je ze mas dve male deti s nim hoci vies aky je,uz len kboli nim by eom sla do rozvodu...takze rada zrusit ojamzite BSM...nechat si zvetit deti do vylucnej starostlivosti a poziadat o vyzivne na deti aj teba a podat ziadost o rozvod....mas kam ist .... A radsej zacat teraz od nuly od znova ako o par rokov s exekuciami na krku
Nechapem ako ta v tomto zaujima dom. Budovala si nieco s gamblerom, to mas to iste, akoby si nic nebudovala. Zbav sa ho co najrychlejsie, zacinat od nuly nie je nic take strasne, ked ste zdrave, ... Bude len lepsie, drz sa
To by sa muz chcel najprv zacat liecit.a radim z vlastnej skusenosti ist od neho prec a naozaj sa rozviest co najskor.taky ludia si zoberu aj uver aby ho mohli prehrat aj tvoju matersku aj pridavky je im jedno ci budete mat co do ust.moja mamka ako dostala vyplatu celu ju tam hodila.ja ako decko ked som videla ze vyhrala hned som vyuzila prilezitost aby mi aspon rifle kupila ci topanky.televizor zakladala do zalozne.bez elektriny sme boli dlh na najomnom do skoly som nemala cestovne este ze som mala super triednu.takyto zivot chces dat svojim detom.ja urcite nie stacilo mat take detstvo a nie aby som ho pokazila este aj mojim detom.takze treba naozaj uvazovat a chciet pre tie deti viac.drzim palce.
@libus0406 ty si podla mna stale neuvedomuješ vaznost situácie. Trápi ta dom, ale aky zivot das sebe svojim detom to ta netrapi? Uz ked si mala to 1 dieta ti mala začať blikat kontrolka, ze tu niečo nie je v poriadku, peniaze snad mizli, divne sa choval, klamal a ty si nechaš spravit dalšie dieta...nerozum fakt.
Na tvojom mieste - zrušiť BSM, predat dom, vyplatit hypo resp. poradit sa s pravnikom alebo v banke čo sa da robit, ist byvat tam kde mas moznost, poziadat o rozvod, ked si na RD tak si oslobodena od poplatku tušim, jemu deti nikto nezverí a rozvedu vas predpokladam bez problémov, plus ziadat vyzivne na deti a seba nakolko si na RD....
Takze v takejto šlamastyke by ma fakt trapili firhánky na oknách domu čo som s láskou kupovala a nejake serepetičky. Hmotné veci su vzdy nahraditelne. Bud vobec rada, ze mas tu moznost začať od znova....kolko zien ani tuto možnost nema.
@libus0406 viem, že je gamblerstvo diagnoza, že sa lieči, ale tiež viem, že ti nikto na svete nedá záruku, že to do toho nepadne znova. Tých, ktorí to ustáli, je málo, veľmi málo. To chceš žiť celý život v obavách, či zase potajomky nezačal? Či nenabral pôžičky, kde si aj ty spoludlžníkom? Kedy ti na dvere bude klopať exekútor? Alebo ešte horšie dlžníci, ktorí sa vám budú vyhrážať od fyzického útoku po podpálenie domu, aby si vymohli svoje? Skutočne chceš toto zažívať vo vašom dome? Ty aj deti? Nikde nepíšeš, ako sa k tomu stavia tvoj muž. Má on vôbec záujem sa liečiť? Ja by som sa na tvojom mieste rozviedla tak či tak, jemu by som to vysvetlila, že to robím preto, aby som ochránila seba a naše deti. Lebo tvoja dôvera k nemu už nie je taká, ako bola, to musí chápať. Ak ho skutočne ľúbiš, ak veríš tomu, že po tých klamstvách , o ktorých si písala, je schopný sa ešte zmeniť (priznám sa ja tomu veľmi neverím), tak sa rozveďte, ale môžete zostať spolu žiť pod podmienkou, že sa pôjde liečiť a že ty budeš spravovať vaše financie. Ak sa ešte raz pošmykne, sťahuješ sa aj s deťmi, toto je prvá a posledná šanca, ktorú mu dávaš. Ešte by som sa poradila s právnikom, ako to bude s majetkom, ak by ste rozvedení žili spolu v dome. Inak ma veľmi zaráža, že si povýšila dom nad všetko ostatné. Nikde nepíšeš, ako sa správa k deťom, či sa dokáže o ne postarať, ako pomáha v domácnosti, ako trávite voľný čas, ak má koníčky....Dom je len skelet, oveľa podstatnejšie sú vzťahy v ňom. Veľmi dobre si premysli, čo urobíš, že sa muž, ktorý ťa počas celého manželstva klame, miesto toho, aby peniaze do rodiny prinášal (myslím okrem svojho platu vo forme napr. brigád), tak ich s ľahkým srdcom prehrá. Bez ohľadu na to, že má doma ženu na MD a dve maličké deti. Je to silnejšie ako on, som v úžase, že si s ním mala ďalšie dieťa a že ti je dom a to, čo si vybudovala prednejšie pred pokojným životom - tvojím a tvojich detí. 😒 😒 😒 😒 😒
@sardinka336 beres to dosť povrchne. V prvom rade vezmem domov deťom!!!! Veľa som sa tu narobila, vieš? Ďaľšie okolností ťa trápiť nemusia ako a prečo deti! Na to sa nepytam!!!
@timea7 ja v dome predsa nechcem.ostat sama? Veď deti sú pre mňa prvoradé. Ja som chcela vedieť či môžem snívať ostať v domove ktorý je domovom aj pre moje deti keď som na md. Lepšie bývať v dome akp niekde na paneláku. Samo sebou že sa planujem urobiť opatrenia vo vzťahu s manželom.
Povrchne by bolo zostat v takom manzelstve bola by to rovnako tvoja chyba ako aj muzova chyba a obom by vam to deti vycitali aky mali zivot.je vidiet ze si toto co chces dat detom nezazila na vlastnej detskej kozi.alebo ak aj zazila ale nepoucila si sa s toho a tak pokracujes v stafete.ja teda mam 4 deti ale nikdy by som dobrovolne v takom zivote a teda detom nepokracovala.a aj tak nebudes mat z coho platit hypo tak o dom tak ci tak pridete to je jasne o tom sa bavit ani nemusime ze.co najrychlejsie odist a ked mas kam co furt riesis.uz mas vediet odpoved.
@libus0406 veď som ti odpovedala v prvom príspevku. Keby si o rozvod podala aj zajtra, zrejme pár mesiacov ubehne, kým prebehne rozvodové konanie, s gamblerom ťa pravdepodobne rozvedú na prvý šup. Hľadaj zatiaľ prácu a ak budeš mať príjem, ktorým pokryješ potreby tvoje a tvojich detí, vrátane jasieľ a utiahneš hypo, tak v dome ostaň. Ak máš niekoho, kto sa ti v prípade ochorenia detí o ne postaral, aby si o tú prácu neprišla, dá sa to zvládnuť, no príjem by si musela mať dosť vysoký, lebo rátať s nejakým štedrým a pravidelným výživným od človeka, s ktorým máš deti, je asi len zbožným želaním. 😒 😒 😒 Neviem, koľko vám chýba do splatenia hypo, rátaj s tým, že vo vašom majetku má aj muž svoj podieľ...takže teoreticky by sa dalo, prakticky by som sa na dom vykašlala, nikde nie je napísané, že sa raz nedopracuješ k inému. Ja som tiež odchádzala z takmer nového domu, ktorý sme predali a šťastnejšieho človeka na svete nebolo. Po čase som mala iný, teraz zase iný, som vo veku, keď sa teším na byt, dom je pri malých deťoch fajn, o pár rokov odídu na internáty, budú mať svoj život, potom je to finančne aj údržbovo náročné, ale to je samozrejme vec názoru. Neupínaj sa na ten dom, ak to finančne nezvládneš, alebo len s odretými ušami, nekomplikuj si život. Vieš, kde všade ešte tvoj partner narobil dlhy o ktorých možno nevieš? Sústreď sa teraz na zúženie BSM, aby si z toho vyšla čo najlepšie. Píšeš, že vezmeš domov deťom, neskrývaj sa za deti, v ich veku im to je viac menej fuk. A domov nie je konkrétny dom, ani byt, ale prostredie, kde panuje pohoda a láska. Sú deti, ktoré s rodičmi pendlujú medzi dvomi krajinami z dôvodu pracovnej pozície rodičov a napriek tomu sú šťastné.
A ako samej pracujucej matke ti bude hadam aj lepsie v nejakom panelakovom dvojizbaku (cas je vzacny, naco si ho brat udrzbou nejakeho domu teraz). Dom este mozes mat neskor, ked sa to bude viac hodit
@libus0406 ja to beriem povrchne??? nedaj sa vysmiat...a ty to berieš ako? aky domov im berieš? Vieš čo je to vobec domov? Pre teba je to asi stavba z tehál s oknami. Pre mna je to miesto kde rodina zije ako rodina, kde deti maju k dispozicii pozornost oboch rodičov a citia sa bezpečne nech by to bola aj garsonka. S tatkom gemblerom to je fakt raj na zemi...hlavne ze deti budu mat dom...17 mesačnej a 2 mesačnej je to fakt uplne jedno kde byvaju, na nič si ešte nemohli zvyknut.
Zivot si si zariadila, tak ze sa mozeš prikryt len takou perinou na aku máš. Nemáš na platenie 400 eur poplatkov tak nemozeš mat dom ktorý taketo naklady vyzaduje. A chybu si urobila aj ty - neverím ze si nevidela ze to je bulo a ešte si si s ním narobila deti.
@bluka2 a z čoho prosím ta ona bude platit dom? Z materskej?
@libus0406 jednoznačne je chorý. Má dve tváre, k deťom sa chová veľmi pekne a pomáha mi, ale za dverami sa zmeni...keď som na to prišla slubil že s tým skončí, že aj práve chcel len sme stihli na to prísť...že ho to veľmi mrzí čo urobil...moja odpoveď: mrzí ťa že sme na to prišli. Jedine čo ho na tom mrzelo a druhé dieťa bola náhodou. Deti neľutujem!!!! Sú moje a v živote bude mať jedna druhú keď ja už nebudem...
Nie planéte návrh....okamžite návrh.
@sardinka336 vsak jedine, ked on bude suhlasit, ze sa odstahuje a podpise jej takych 500 stoviek vyzivneho na 2 deti a nu - ja by som ten dom nechcela
@sardinka336 dobre, nik nie je neomylný. Aj moja chyba že som mu vždy dala šancu. Teraz sa v tych srackach musím vymachat
Utekaj od neho. Poznam jedneho, co prehral pred 20 rokmi milion slovenskych korun, byt v centre Bratislavy a mamu dohnal do hrobu. Mal aj pistol pri hlave, co niekomu dlzil peniaze, no hruuza.
Ano je to diagnoza, bol urobeny vyskup, najdi si funkcne MRI u gambleroch.
Ak s nim chces zostat, tak jednoznacne BSM.
Na dom by som sa vykaslala, Teraz ide o teba a tvoje deti. Potrebujes sa jedneho dna zobudit do dna, kde ti budu hrubokrki vyhadzovat veci z domu, lebo tvoj muz ho prepisal na nejakeho mafiana? V tomto nie su ciste hry.
Tvoj muz sa musi ist liecit, otazkou je, ci mas chut byvat s niekym, kto sa bol liecit, stale ho sledovat, neverit mu a nakoniec mat z neho zdravotne a psychicke problemy.
A este, ked si ten dom chces nechat, tak nech je na teba aj legalne prepisany, popripade na vase deti, na to by sa mozno tvoj muz nechal nahovorit, ak bude mat svetlu chvilku.
Od takych malych deti sa tazko uteka do roboty, ale nejaka brigada, zakial ti mama postrazi deti, sa vzdy zide. Popripade mozes ty strazit doma deti. Alebo prenajat izbu. Aj za to budes mat peniaze.
@libus0406 akú radu očakávaš? Čo sa tu dá iné poradiť ako to ukončiť čo najrýchlejšie bez ohľadu na dom? Urobila si chybu, že si s takým človekom mala dieťa, že si s ním ostávala napriek tomu, že si zistila, čo je zač, neurob ďalšiu. Daj si zveriť dieťa do tvojej starostlivosti, hľadaj prácu, pre dieťa jasle, postav sa na vlastné nohy a neťahaj za sebou guľu v podobe partnera - gamblera.