Chcem sa rozviesť ale nedokážem to

bonnie29
11. sep 2018

Musím to to seba dostať von a počuť nejaký nestranný názor. Žijem v nešťastnom manželstve, aspoň teda ja som nešťastná, smutná, nespokojna, zúfalá z mojej situácie. Sme spolu skoro 10 rokov, manželia len kratšie ale celé to beriem ako moju obrovskú životnú chybu. Už počas vzťahu som veľa krát rozmýšľala nad rozchodom, že to proste nie je ono. Počas príprav na svadbu keď on to mal na háku a len kritizoval som to chcela zrušiť celé a zacat odznova ale vždy to proste ostalo na tom istom, zobrali sme sa, mame dieťa. Po dlhom období jeho nevšímavosti (ani pusu mi nedal, zato sex chcel aby mal on dušu na mieste.. ja som to len pre trpela, žiadne milé slovo, nejake porozumenie, normálny rozhovor atd) , hádky, len výčitky, v ničom som mu nebola dobrá som ho priznám sa podviedla.. Nie raz.. Nemám výčitky ani nič.. Proste nejako už nič necítim... Napriek tomu všetkému ho nedokážem opustiť.. Už koľko krát som mala na jazyku, že už to nemá zmysel medzi nami, nech sa rozvedieme ale nedokážem to kvôli nášmu dieťaťu . Aj keď som nešťastná a rozmýšľam aké by to bolo byť sama a potom si niekoho nájsť už hádam toho pravého s kým by som bola šťastná neviem urobit ten prvý krok pre rozchod. Sama sebe nerozumiem. Nechcem aby bolo moje dieťa z rozvedenej rodiny ale zase nechcem sa trápiť pri mužovi, ktorého asi neľúbim a zbadať sa niekedy po ďalších 10 rokoch ako už stará so skoro
nulovou perspektívou do budúcnosti co sa lásky týka... Ach môj výkrik do tmy.. Sama si nerozumiem.

bleblu
11. sep 2018

@bonnie29 Kym si nebudes rozumiet a neusporiadas si rebricek hodnot, nikto ti neporadi. Sadni si a poriadne premyslaj, co ti zivot s nim dal a co vzal. Nemusis presne vediet, co dalej ale musis vidiet smer. Cesta sa ukaze i neskor. Kazdopadne jedine ty sa vies rozhodnut, toto za teba nik nevyriesi. Jedine by som povedala mozno daj na akysi siesty zmysel, ci instinkt. Otazka znie kvoli comu ho nedokazes opustit, ked to nie je laska? Kvoli financiam?

17juraj17
11. sep 2018

@bonnie29 A nevies vyslovit - Chcem sa rozviest... tak pri najbizsej hadke (Vycitkach) mu poloz jednoduchu otazku. OK. Podas o rozvod ty alebo ja ? Nasledne po kriku moze zacat diskusia ako z toho.

bonnie29
autor
11. sep 2018

@bleblu kvôli dieťaťu... Nechcem aby bol z rozvedenej rodiny.. Aby to na nom nenechalo nejakú traumu.. Keby sme bezdetní dávno nie sme spolu.. Hm.. Vzal mi veľa rokov a dal? Neviem

17juraj17
11. sep 2018

@bonnie29 Nefunkcna rodina je horsia ako rozvedena !

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bodka70
11. sep 2018

@bonnie29 , ja som opustila svojho partnera pred rokom a pol (s troma deťmi) presne pre tieto dôvody aké máš ty a ešte jeden navyše (alkoholizmus). Po 17 rokoch spolu. A nie , deti nemajú z toho traumu, tie mali zo žitia v tejto akože rodine a tie staršie si začali robiť čiarky do kalendára, keď som im oznámila termín, že kedy ideme preč. Ale ty sa zatiaľ potrebuješ skrývať za potreby svojho dieťaťa, máš strach. Byť sama (sebou), rozhodovať o svojom živote. Ten istý strach, ktorý ťa "prinútil! nezrušiť svatbu.

bleblu
11. sep 2018

@bonnie29 viem, ze vyrok: dieta z rozvedenej rodiny,na teba posobi negativne, ale vedz, ze to su len slova. Ide o to ake puto je medzi otcom a dietatom. To je dolezite. Vztah. Ak je "vlacny", urcite by som v takom vztahu neostavala, na uvazenue je, ked dieta otca zboznuje

deti95060810
11. sep 2018

skrývaš sa za dieťa.... nič viac, nič menej...😉

zun
11. sep 2018

@bonnie29 alebo ty jemu?

dominika6
11. sep 2018

@bonnie29 na tvojom mieste by som sa opýtala manžela,či ma ešte ľúbi a ak áno tak prečo..
ak nebude vedieť odpovedať,alebo bude zahovárať,tak môžeš začať diskusiu ty a to slovami:,,mrzí ma to,ale dlhšie pociťujem prázdno v našom vzťahu a nenaplnilo to ani dieťa..,,niesom šťastná chcela by som to riešiť..
a potom to už pôjde samé..

janinah
11. sep 2018

To si ozaj myslíš,že vaše dieťa necíti tú nelásku a ľahostajnosť medzi vami? Nebude síce z rozvrátenej rodiny,ale nebude potom samo spokojné vo svojom manželstve,neuvidí u vás pozitívny príklad šťastnej rodiny.Nevyhováraj sa na dieťa,ty sama si "pokakaná",lebo by si musela následne riešiť veľa vecí ,financie,bývanie,boj o dieťa,druhá možnosť je,že si totálne vyhorela a toto teda by bol fakt prúser.Tak sa rozhýb a bud sa rozved alebo sa znovu zaľúb do vlastného manžela,neuveríš,ale aj toto sa dá....len by si musela zabudnúť na ostatných milencov a to už by bolo pre teba dosť ťažké,že? za 10 rokov podviesť a nie raz,to už podvádzanie u teba je niečo ako životný štýl...☹

anve
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anve
11. sep 2018

@bonnie29 podla mna si uz stratila dost rokov v nestastnom vztahu...od zaciatku si si nebola ista a premyslala si nad rozchodom...iba sa trapis a natahujes to...a ani jeden nieste v tom vztahu spokojni..nelubite sa,netesite sa jeden na druheho,nerozpravate sa...proste nic co v normalnom fungujucom vztahu je na denno dennom poriadku...nestracaj viac cas a mozno si casom najdes priatela pri ktorom pochopis o com je vztah dvoch ludi a budes stastna... a syn bude spokojnejsi ,on tiez urcite citi,ze vztah rodicov nieje uplne nermalny...a ved predsa rozchodom on o otca nepride.

katkazocele
11. sep 2018

@bonnie29 ,,nedokážem to kvôli nášmu dieťaťu" ,, Nechcem aby bolo moje dieťa z rozvedenej rodiny" ,, ale zase nechcem sa trápiť pri mužovi, ktorého asi neľúbim a zbadať sa niekedy po ďalších 10 rokoch ako už stará so skoro nulovou perspektívou do budúcnosti co sa lásky týka"
Mám slzy v očiach keď toto čítam, to nie je nič zlé že chceš Lásku a cítiť ju od muža, o tom je šťastný život, chápem ťa a dúfam že dokážeš nabrať odvahu na ten správny krok= rozvod, lebo inak vážne budeš vyhorená matka, ktorá bude len prežívať a dieťa toto uvidí a aj oni bude smutné takže vlastne nič nezachrániš ak s ním ostaneš :(

katkazocele
11. sep 2018

@17juraj17 veď si sa bil do hrude že hlavne že ostanú spolu ! že žena dávať návrh na rozvod, ako je to možné že jej radíš pravý opak ako mne?

katkazocele
11. sep 2018

@deti95060810 to robí strane veľa žien, hlavne aby ,, udržali rodinu"

bodka13
11. sep 2018

@katkazocele čítala si jej úvodný príspevok celý?

- vyhorena matka, ktorá bolo neverná a neľutuje to

katkazocele
11. sep 2018

@bodka13 len letmo, zamerala som sa na problémy kde opisovala...

doty1
11. sep 2018

Moja rada je len - prestaň sa ľutovať a dramaticky opisovať kto čo komu vzal alebo nevzal. Chyť svoj život do vlastných rúk a začni žiť. S mužom, alebo bez muža. Nik to za teba neurobí. A neschovávaj svoju neschopnosť niečo urobiť s vlastným životom za dieťa. Tvoje dieťa možno nebude z rozvedenej rodiny, ale ten model ktorý mu ponúkaš teraz stojí za fajku dymu. Veľa šťastia.

vroni
11. sep 2018

@bonnie29, dospej a zacni pouzivat mozog!!!! Vydala si sa, nevies preco. Mas muza, nevies naco. Obcas si odskocis do inej postele, dovod ti tiez nie je jasny. No radost sveta s takouto zenou zit! A najviac ti trha zily, aby dieta nebolo z rozvedenej rodiny....

nerya
11. sep 2018

O dieťa sa neboj, ono to síce v aktuálnom čase vyzerá niekedy zle ale ono sa z toho pozviecha, nám to mama oznámila pri darčekoch na štedrý deň a sestra potom pár rokov nenávidela Vianoce...ale už je v pohode, bratranec tiež ťažšie niesol rozchod jeho rodičov ale teraz vychádza super s otcovou novou priateľkou... A aby nebolo z rozvedenej rodiny? Dnes už by som povedala že je skôr rarita ak dieťa nie je z rozvedenej rodiny :-/ To dieťa to vždy skôr či neskôr pochopí :-* držím palce nech sa rozhodneš ako chces, ale kvôli dieťaťu by som sa netrápila, ono sa potrápi nejaký čas, ale ty by si sa už asi navždy :-/

zenaajmama
11. sep 2018

Ja som sa rozišla s ex pre podobné dôvody.
Je to dobrý otec, má rád našu dcéru a aj ona jeho veľmi.Fungujeme na striedavej starostlivosti, takže sú spolu veľa.
Ja som sa vydala,narodila sa nám dcéra, máme šťastné manželstvo.
Ex má tiež vzťah, a môže sa venovať svojej práci.
Nemá zmysel zotrvávať v takomto vzťahu ak vieš že sa to nezmení k lepšiemu.

arasidka123
11. sep 2018

@bonnie29 ja som si tiež tri roky čo som bola podvadzana hovorila že kvôli deťom to nejak vydržím..ale nie...nakoniec bol rozvod lebo jednak deti boli nervózne a ja tiež zo všetkého...a teraz vidno na deťoch že už je dobre..nie sú v strese...

17juraj17
12. sep 2018

@katkazocele Draha. Tebe radit ? Nemyslim ze ti je rady .....

kvetinka75
12. sep 2018

a načo si sa vydávala a mala dieťa? Fakt nepochopím ženy, ktoré nie sú spokojné vo vzťahu a vydajú sa. Na čo čakajú? Že sa to samé vyrieši? Ty ho nemiluješ, podvádzaš. Vie o tom? Predpokladám, že nie. Tak mu to povedz a budeš mať po problémoch. Nechá on teba a nemusíš sa rozhodovať čo ďalej. Pre neho to asi tiež nie je výhra žiť so ženou ktorá ho neľúbi a podvádza ho. A to dieťa, keď zistí aký život žijete, možno bude mať z toho traumu a nie z rozvodu. Preboha čo máš 15 rokov?

moonlight1210
12. sep 2018

@bonnie29 navonok mozes hrat funkcnu rodinu. A nejaku dobu si dieta bude aj mysliet, ze zije v stastnej rodine s ockom a mamou. Kym bude male a nebudu u vas otvorene hadky a krik. To este dieta vies ako-tak oklamat.
Ako vacsie uz bude chapat, ze su u vas problemy, ze to nie je o laske a ze sa s muzom skor trpite, ako spoluzijete (alebo aspon jeden z vas tak zije). ale ostane v nom nauceny zvyk, ze zostat spolu za kazdu cenu je nutne.

A mozno ty tejto ideologii obetujes zivot a budes mat pocit, ze to malo zmysel kvoli dietatu.
Ale akonahle uvidis svoje dieta v nefunkcnom manzelstve ako odmieta cokolvek riesit a vrsi chybu za chybou, ale radsej v tom stave zotrva, akoby odislo, lebo tak sa to naucilo od vas (teba), tvoj pocit zmysluplnosti splasne ako bublina.

Tvoja obeta sa ukaze ako nezmysel a pohlad na pokazeny utrapeny zivot tvojho dietata v partnerstve to uz iba zavrsi.

Tak sa zamysli, co urobit chces. A ci dovody na ostanie u teba su skutocne tie spravne.
U teba sa mi zda, ze vsetko za posledne roky si podriadila tomu slovnemu spojeniu “zo zvyku”.
Aj sobas, aj manzelstvo, aj dieta. Pritom najrozumnejsie to bolo ukoncit uz par rokov dozadu, lebo vam to fungovalo iba striedavo oblacno, miestami slnecno.

bobana297
12. sep 2018

Aj moja kamaratka to trpela kvoli 2 detom takehoto bezcitaka. Ale nakoniec sa rozviedla, pretoze vedela ze to nema zmysel a zbytocne stracala cas, ktory mohla inak prezit. Stalo sa rozviedli sa. Nasla si partnera, s ktorym je naozaj stastna. Priatel je vsimavu vsade ich berie na vylety aj deti co predtym nikdy nezazila. A je tak stastna ze banuje ze uz to neurobila skor. Ked vies ze si nestastna tak nedumaj. To ze nechces aby bolo dieta z rozvedenej rodiny je len vyhovorka. Pretoze dnesna doba je taka, ze kazda druha rodina je rozvedena a ma viac deti. Uz to nie je ako kedysi. Teraz je to uz normalne. Preco sa dusit vo vztahu, ktory nema zmysel, ked zvysok zivota mozes.prezit krasne a s tym ze sa mozes nadychnut?

rybkoava
12. sep 2018

Som s rozvedenej rodiny a aké to ma nasledky ? Len to že som v živote opatrná a skor ako niečo urobím si to 3 krát rozmyslím. Ale je to aj dobré, pretože nič čo som v zivote urobila neľutujem. Moja ma sa rozviedla ked som mala 9, urobila najlepsie rozhodnutie v zivote. Pri nevlastnom ocovi som zabudla na peklo, ktoré nám robil zo zivota tatko alkoholik. V škole to nikto neriešil ani na zakladnej ani na strednej. A ako piseš roky pribúdajú a Ty ešte môžeš začať od nuly.

whistler
12. sep 2018

V živote raz príde čas, kedy budeš plakať nad tým, že si niekedy zo zbabelosti neurobila tie správne rozhodnutia. Tento vzťah si mala ukončiť pred svatbou. Možno mi teraz napíšeš že sa mi to ľahko hovorí, že to nie je len tak zrušiť svatbu. Ja som ju presne z týchto dôvodov ale zrušil. Nebolo to ľahké ale správne.

Teraz sa pre zmenu vyhováraš na dieťa. Vedz že je kopa rodín kde sa manželia rozviedli a napriek tomu sa stále starajú o svoje deti, aj keď životnáchpartnerov majú už iných. A deti to zvládli, pochopili ak im to obaja rozumne vysvetlili.

Poznám až príliš veľa ľudí, ktorí zo zbabelosti toto rozhodnutie nespravili. Teraz sú niektorí už starí a poviem ti že ľutujú že to rozhodnutie ešte zamladi nespravili. Aj v 30-tich, 40-tich rokoch je človek stále dosť mladý na to, aby začal znovu vzťah. A ak by aj nie, tak je to určite lepšie ako sa obzrieť za životom a povedať, že celý život človek v tom vzťahu trpel.

bonnie29
autor
12. sep 2018

@whistler vystihol si to úplne presne... Bola som vtedy zbabela a radšej si povedala, že keď už to toľko ťaháme, nech už je ako to očakáva okolie, rodina.. Ze predsa až také zlé to nie je.. Mnohé ženy by možno povedali, sak nebije ta nepije tak co riešiš..ale proste ako roky idú mňa to čím ďalej tým viac vnútorné ubíja takýto život a nechcem ako píšeš na staré kolená povedať, že som nie žila život ale iba nejak prežívala v nespokojnosti