Chcem sa odsťahovať od rodičov

vikttoria2711
15. jan 2023

No tak teda dobrý večer, nemam veľmi dobry vzťah s rodicmi a tak mam na plane sa odsťahovať. Nepotrebujem tu recicky mamiciek typu si mlada, mama je men jedna atd... vsetci to vieme:D nie som plnoletá ale mama mi stale berie telefon, chodi do izby bez zaklopania, prave vtedy ked sa ucim bucha trieska ako o zivot nemozem sa sústrediť, pomáham jej hráva hry na telefone a dosť vrieska nechcem tu byt uz mavam problemy so sebeposkodzovanim a hlavna pricina je ona... neviem co robiť prosim niekto nieco... chcela som sa s nou rozprávať ale po tyzdni to bolo rovnake... a mam viac ako 16

vikttoria2711
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
15. jan 2023

@vikttoria2711 v 16tich sa odsťahovať len tak nemôžeš, to ti je asi jasne

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@pribinak vsak to mi je jasne ale tak k niekomu ci uz kamaratka aspon na nejaku tu chvíľu lebo toto uz je neunosne

jaskolka
15. jan 2023

A kam sa chceš sťahovať? Ako budeš to potom financovať? Do 18 rokov stále je mama za teba zodpovedná, to nie je, že sa zbalis a bez jej vedomia dakde proste odídeš. Aj keby si šla ku kamarátke, ona musí vedieť, kde si.
Ak chceš ísť a máš možnosť na interat, aj to musí ona ti schváliť. A hlavne je tam otázka kto ti bude ten internát, či podnájom platiť. Predpokladám, že ešte nezarabas tal, aby si si to mohla dovoliť,kedze stále chodíš do školy a zrejme nemáš 18.

pribinak
15. jan 2023

@vikttoria2711 kde je otec?

janinah
15. jan 2023

U kamarátky ta bude živiť kto?

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@jaskolka na financovanie mám peniaze, vzdy som peniaze mala otec mi po smrti zveril moju vkladnu knihu kde mi len on setril peniaze, sám on lebo matka to neschvalovala, nasla si iného a oni obaja stale rypu a stale je on na jej strane

korylan
15. jan 2023

@vikttoria2711 môžeš ísť do 18-tky do detského domova a potom do podnájmu. Môžeš ísť na vzdialenejšie školu s nutnosťou ubytovania na internáte.

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@korylan som a škole, kazde ráno vstavam o 4 aby som stihla na vlak a po skole naspat, mama mi vraj platit internat nebude a ani to neschvalila

1andrea111
15. jan 2023

@vikttoria2711 a mama by súhlasila s Tvojim bývaním u kamošky? Prípadne niekto z rodiny nie je, kde by si mohla bývať?

syslik81
15. jan 2023

a kamoska o tom vie? a hlavne jej rodicia? stale je za teba mama zodpovedna a silne pochybujem ze ta pusti... starych rodicov nemas? tetu ujo co by ti pomohli? ak mas peniaze kup si sluchatka alebo stuple do usi .nauc sa vychdzat s mamou lebo v zivote budes stretavat aj ludi co ta budu stvat a bude s nimi musiet vychadzat-tak to ber ako skusku do zivota .. v 16 sme kazda bola mudra ale az vekom ti dojde ako sa mylis a tvoje rozhodnuie je prehnane

slovenka753
15. jan 2023

Nevymyslaj. Si mladá, nevieš koľko reálne stojí si u financovať život (kým nežije sama to fakt nevieš). Máš pocit ze cely svet je proti tebe, patrí to k tomu veku. Hlavne všetko prezivas intenzívnejšie ako reálne je. Nádych vydych a zmeň si profilovú fotku. K tvojmu veku to naozaj nepatrí.

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@slovenka753 waau:D toto tu nikto nepotreboval asi nemas deti ked to takto pises, nevies ani len makke f o mojom zivote, napisala som tu so zamerom nejakeho dobreho slova alebo vety od ludi ktori mozno nieco taketo zazili skus si prezit nieco taketo co sa u mna doma deje a tak tu napis nieco v zmysle tejto tvojej odpovede.

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@1andrea111 urcite ano, uz ma vraj nechce ani vidieť lebo som jej nebola schopna odpovedať na otázku čo budeme dnes jesť:D

bessie12
15. jan 2023

@vikttoria2711 vydrz do 18tky a potom sa odstahuj. Do 18 r. su rodicia za teba zodpovedni.

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@bessie12 dúfam ze to nejak dam:D

pribinak
15. jan 2023

@vikttoria2711 nemôžeš ísť napr k babke ?

bessie12
15. jan 2023

@vikttoria2711 Chapem, ze to mas asi tazke, ale vydrz. Mas 17, ze ? To je len rok. Urcite to das.

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@pribinak blízko pri mame, stale by niečo chcela, babke vyvolavala co robim kde idem atd, babka a dedo su pohodari nechaju sa ma ucit chodit von max do 11 a tak je to fajn ale stale by sa jej tam mama chodila sťažovať...

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@bessie12 🫶

slovenka753
15. jan 2023

@vikttoria2711 no problém ktorý posisuje je ze chodí to tvojej izby (vo svojom byte/dome), berie ti telefón (ktorý predpokladám platí ona) a trieska keď sa učíš (co ťažko bude iné aj inde). To ze vieska byva málokedy problém len na jednej strane. Ja som odišla z domu počas 4 ročníka gympla a mala som to horšie ako popisujes ty. Každopádne teraz sa odsťahovať prosto ani len právne nemôžeš, keďže výsledkom by mohlo byt to ze skončíš v resocializacnom zariadení. Inak ako si predstavuješ fungovanie? Lebo ak budeš u niekoho bývať 100e mesačne nebude stačiť? S čoho to plánuješ financovať?

cacianka
15. jan 2023

@vikttoria2711 pre teba je dobré slovo, iba keď tu budú odpovede čo chces počuť/čítať ? Iba tie čo ti pritakaju , že tvoja mama je krava sprostá, hnusná osoba, tyranka mladých dievčat, a ty si úbohé dievčatko, hotová sirota Podhradská.
Takmer všetky sme si prešli ťažkým obdobím puberty a postpuberty, kde sa nám zdalo že všetci sú proti nám a iba my sme tie najmúdrejšie, najlepšie, najštýlovejšie, úplne super tuper cool babenky, lebo sa stajlujeme, líčime lepšie ako naše staré matky, aj cecky vieme vytasit lepšie, krajšie a viac ako hociktorá baba. Ale to je iba ego vplyvom puberty, kedy sa mladí búria proti všem a proti všetkému.
Pochopíš až keď budeš staršia a zrelšia.
A keď sa ti nepáčia odpovede zrelých žien , tak potom prečo sa pýtaš tu a nie niekde na stránke pre -nasťrocnych. ? Tam by ti pritakali

cacianka
15. jan 2023

@slovenka753 z vkladnej knižky od otca, len dokedy zásoby vydržia

bessie12
15. jan 2023

@cacianka to je pravda. Keď si spomeniem na svoju pubertu 🙈😁 tak až ma striasa 😅

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@cacianka myslim ze do mojej 30-tky urcite🙂

janinah
15. jan 2023

Peniaze od ocka si stráž a nepremarni ich na somariny.

slovenka753
15. jan 2023

@cacianka no ved práve. Pochybujem ze tam tam ma tazke 10000. Otázne je ci vôbec ma prístup k tým peniazom ako neplnoleta. Predpokladám ze skôr nie.

vikttoria2711
autor
15. jan 2023

@slovenka753 určite mam, kedze mi ich zveril otec a mama ruku k dielu ani neprilozila

mariska1989
15. jan 2023

U nás bol prvoradý najstarší brat a najmladší brat mne bolo veľa zakazovane .v živote kedy si môžeš užívať mladosť ti je zakázaná zábava atď. Nebola som žiadne kurvisko atď , ráno vstávať do školy po škole pomáhať na dvore,hospodárstvo , učiť sa , učiť sa na školu na skúšky na autoškolu . Bol to vek kedy mi veľa veci vadilo ale hubu som si otvoriť nemohla . Ty to máš o dosť horšie podľa toho čo píšeš moji boli len prísni a zakazovali . Nič iné len vydržať

slovenka753
15. jan 2023

@vikttoria2711 majetok neplnoletých spravuje zákonný zástupca reps iny urceny zástupca. Takže pochybujem. Každopádne ak tam máš väčší obnos odlož si to ako zálohu na hypotéku, budú to lepšie investované peniaze.