ahojte,premýšľam nad rozvodom,ale ma brzdí jedna vec. s manželom sme brali hypotéku na byt.Je písaná na neho,všetko platí on. V prípade rozvodu je to ako?Mám právo ostať v tomto byte?Lebo nemám s deťmi kam ísť.Manžel má ešte jeden byt ,,v zálohe,,-rodičovský. Ako by to bolo so splácaním hypotéky?Lebo mám obavy,že kvôli nej budem musieť na rozvod zabudnúť ☹ Za každú radu,pomoc,názor som vopred povďačná.
polovica bytu je Tvoja a uveru tiez, samozrejme v pripade, ze ste kupovali byt pocas Vasho manzelstva.Viete, ze kolko este mate do konca zaplatit, to sa odpocita z polovice hodnoty bytu a to moze dostat ten, ktory odide z bytu.
@eleona zalezi aj na dohode s mm... ci bude robit problem alebo nie.. s mojim ex sme mali tiez kupeny byt na polovicku a tak isto sme mali spolu hypoteku... po rozchode... sme sa dohodli ze byt ostava mne... hypoteku sme prepisali len na mna.. byt sa prepisal tiez len na mna.. a dala som mu polovicku sumy ktoru sme v uvere splatili... nastastie sa s nim dalo rozumne dohodnut..
Eleona, daj to prepísať na seba, budeš platiť iba ty hypotéku a manžel nech sa odsťahuje do bytu po rodičoch. Ani jeden neostanete "na ulici".
a načo sa chceš rozvádzať ked zostanete v jednom byte???? Skús a uvidíš tu srandu, žiť s cudzím mužom pod jednou strechou, ktorý bude s tebou používať jednu toaletu ked sa vráti vypelešený z inej postele.
Ja chcem nove autoa nemam na jeho kupu peniaze. Preto som rozhodnuta, ze si ho nekupim a sucasne premyslam, ze ked si ho nekupim, budem chodit peso alebo jazdit autobusom... 😀 Stale vsak premyslam, ze najlepsie bude ak mi da peniaze na drevo manzel a ja potom od neho odidem aj s mojim novym autom 😀 Ved je predsa rovnopravnost a mozem ja za to, ze on s vysokku skolou zaraba viac ako ja s vyucnym listom?
@eleona Toto je dolezite " s manželom sme brali hypotéku na byt"
je jedno kto ju plati, polovica bytu aj polovica dlhu je tvoja (pokial teda nemate oddelene bsm, co pochybujem). Takze nie, neexistuje taka moznost, ze len on bude platit hypoteku a byt bude tvoj. EE, musite sa dohodnut, kto berie byt, prebera aj celu hypoteku.
ahoj ak mozem poradit mam ties podobny problem ..najlepsie bude ak sa priamo pojdes poradit do banky...kde ste brali hypoteku...drzim palce rozvod je tasky a este taksi ak nemas kam ist..M
Zdravíím, ak je ešte aktuálny problem skuste mi pisnúť do emailu bližšie info o hypoteke a poradim vám cez email.
@eleona podla toho na koho je byt pisany