Chcem odísť od priateľa aj s 9 mesačným synom

katka1513
19. dec 2013

Ahojte milé maminy. Mám problém.Nemám sa s ním komu zdôveriť tak píšem sem 🙂
S priateľom žijeme spolu 2 roky, máme spolu 9 mesačného syna a už ďalej nevládzem...Mám 24 a on 38.Problemy zacali uz v tehu,ale myslela som ze sa to zmeni ked bude maly na svete ale hop.. preratala som sa.Vobec sa v nicom nezhodneme len sa hadame a po hadke sa nerozprava somnou aj 2 tyzdne,aj ked spravi chybu on a vykrici mi strasne veci.ked sa zacneme konecne rozpravat tak chcem aby sme si to vysvetlili a ospravedlili sa jeden druhemu ale on to odmieta vobec sa somnou nechce rozpravat o problemoch uz niekolko krat povedal ze sa zbali alebo aby som ho zbalila ja 😨 nikdy sme k takemu stadiu zatial nedosli ale tento krat uz asi ktomu dojde.Nikdy nebol agresor (pochadza s takej rodiny-otec bije mamu,a brat svagrinu tiez) ani mi nenaznacil ze by chcel take nieco spravit ale minuly tyzden sme mali hadku na ulici a strasne ma zdrapil a mykal somnou,velmi som sa bala a on sa smial ze som vraj hysterka.a dnes v aute strasne na mna krical ze ma vyplieska v aute ked chcem.... velmi som sa bala,nikdy som nechcela aby to takto daleko zaslo pretoze som vyrastala s tyranom,cize viem ako sa "deti" citia ked take nieco vidia.Sice k tomu este nedoslo ale....Toto je jedna vec a dalsia ze strasne sa mu "paci" ked ma moze vytocit a potom v klude ide spat.Velmi casto spava na gauci v obyvacke,a ja sama v spalni.Ja ☹ som este mlada ma to aby som spavala sama v spalni... A v nicom nemam pravdu a strasne je na tom to ze este robi zle aj malemu na prieky,samozrejme ze on to nevidi ked mu nieco na to poviem tak uz je zle a on nemoze nic robit,ze m pomali zakazem vsetko ☹

Ani sa mi nechce vsetko sem pisat ☹ je toho vela...

Chcela by som od neho odist ale bojim sa toho ci to zvledneme...Zienky ktore mate podobny problem ak ste to spravili ako ste to zvladali ?

luba28
19. dec 2013

@katka1513 toto som zazila,moj ex sa velmi vytesoval,ked ja som bola nazlostena a do tvare sa mi smial,dcere tiez robil naprieky,asi sa zabaval na tom,....ale my sme okrem ineho mali aj ine problemy/gamblerstvo/,ale 7 rokov my trvalo,kym som sa ho zbavila a urobila koniec,...neboj zvladnes,len musis vediet,ze to naozaj chces,....aj zajtra by som sa zbalila a odisla ak mas kam,.....

katka1513
autor
19. dec 2013

A to este k tomu alkohol,tych "kamosov" co si sem vodil som zatrhla ci sa mu to paci alebo nie...
Ved to ze nemam kam ist ...

luba28
19. dec 2013

@katka1513 a tvoja rodina???

katka1513
autor
19. dec 2013

Zijeme v nemecku ,mama zije u priatela s ktorym nemam moc dobre vstahy a ma k tomu depresie.A otec je druhy krat zenaty a snou uz vobec nie.mam este 3 sestry a maju usporiadany zivot... ☹

ariadna22
19. dec 2013

@katka1513 odíť do krízového centra

katka1513
autor
19. dec 2013

@ariadna22 no tak to ma nenapadlo.

babatkoling
19. dec 2013

@katka1513 Ahoj, neviem ako funguje socialna politika v Nemecku, ale snad by maminu s malickym babom nenechali na ulici... My sme mali velmi zle obdobie s mojim drahym a viem, ze existuju krizove centra pre maminy s detmi (my sme v UK a ja nemam surodencov a uz ani mamu).
Skus help line (linku zachrany), alebo nieco podobne. Aj ked Ti daju len vlastnu izbicku, myslim, ze to stoji za to. Moj drahy toho navyvadzal dost, ked som cakala maleho aj potom, ale to co pises znie horsie... Drzim palceky!
P.S. Ak si vyrastala pri niekom, kto bol nasilny, mas tendenciu zlahcovat situaciu 'este to nie je take zle'. Necakaj prosim az sa nieco stane.

awalancha3
19. dec 2013

určite treba zacat niečo robit.... a nie od pondelka, nie od noveho roku, nie v lete... ale hned zajtra......., aj ked to bude len ujasnenie si, čo vsetko musis vybavit. Mas vyhodu v tom, ze zijes v Nemecku, je tam ina starostlivost o slobodne matky aj socialny system. Uz zajtra si vyhladaj organizacie na pomoc matkam v nudzi......... navstiv ich, oni ti poradia aj pravne veci, urcite maju gratis pravnika, ktory ti objasni na co mas narok, co mozes ziadať, aby si neprisla ani o jednu dávku pomoci. Casom ti pridelia maly socialny bytik a budes kludna. A ze urcite najdes ineho partnera, o tom nepochybujem. Dufam, len, ze si 2x, nie... 100x rozmyslis, či si snim urobis druhe dieta pokým nebudeš presvedcena, že on je ten pravý. a mimochodom, ak si chlap nevezme ženu za manzelku (výhovorky ma nezaujimaju), tak niečo z jeho strany škrípe už od začiatku.
A neriešim, či od neho odísť alebo nie... to je už jasné aj tebe, ide o to, ako to urobiť čo najjednoduchšie a bez komplikácií. Hlavne mu nič nehovor, len ticho konaj, chod po uradoch, vybavuj a potom ho potichucky opustíš.....

kiki68
19. dec 2013

v nemecku su centra pre matky v nudzi, socialna politika DE a AT je pomerne na urovni, ja na to v AT vidavam dokonca plagaty,takze by som skusila takto niekam zavolat a niecoho sa dopatrat, oni dalej pomozu. A otec maleho je slovak,hej? ako neni to nemec...lebo ked je slovak tak to oni poznaju moc dobre..slovaci su tu v AT chlapi povazovani za nasilnicke natury, zial to pocuvam zo vsetkych stran...este aj kamos tu v AT sa ma pytal,ked som raz dosla nastvana,ze som sa s mojim pohadala,ci ma moj chlap bije...kamos je nemec,takze to bral pomaly ako hotovu vec...
cize nemyslim,ze by v DE nieco taketo brali na lahku vahu, domace nasilie je vazny problem,casto sa to ututlava a zlahcuje,ale ked Ta partner zdrapi a myka s Tebou to nie je normalne, to uz je prejav nasilia..ako uz to presvihne tu hranicu...

kvietocek7
19. dec 2013

@katka1513 urcite netreba cakat kym jeho slova udru do skutocnosti, to nie. Urcite je nejaky sposob, mozno mas znamych ci aj menej znamych a mozu ti pomoct. Mozno s peniazmi na cestu na sk alebo na cas zostat u nich. Pripadne ako tu pisu ze su moznosti ktore dava soc stat. Netreba cakat kym ta ten clovek zmlati a budes neschopna sa starat o dietatko a potom sa to vsetko zacne riesit socialkou. To je uz skaredy pohlad do blizkej buducnosti. Ak sa k tebe takto sprava ako pises -ver,ze zmena len tak lahko u neho nepride. Je to len iluzia,ktorej sa musis jednoducho zbavit.
Drz sa, vela stastia!!! a na vsetko co sa ti nevidi, a ze nemas silu tak si len uvedom,ze to robis pre tvoje dieta
alebo zavolaj na nejaku anonymnu linku urcite ti budu vediet poradit co s tym....

minnie55
20. dec 2013

Máš to ťažké, hlavne keď nemáš kam odísť. Je reálne, aby si si našla prácu, dala drobca do jasličiek a našla si prenájom ? Možno sa pýtam hlúposť, ale možno by to išlo - neviem, aké sú v Nemecku platy a možnosti jasličiek. Ale s takým idiotom by som ja nevydržala. Obdivujem všetky ženy, ktoré dokážu s takýmto "niečim" vydržať. Ja by som sa zbláznila.
A podľa toho, čo píšeš, myslím, že si aj sama uvedomuješ, že nemá význam udržiavať takýto vzťah. Si mladá, nedovoľ, aby ti taký debil pokazil celý život.

katka1513
autor
20. dec 2013

@minnie55 Dakujem vam za rady a podporu,tak to mam vplane urobit,myslim ze by to mohlo ist.Myslim ze budem mat podporu zo strany sestier.Mam ich uzasne..Nesmiem to nechat zaist tak daleko ako moja mamka.ta sa nechala otlkat 18 rokov.Sice som vzdy tuzila aby nas chlapcek mal svojho tatina,pretoze mam nevlastne sestry a viem ako sa ku nim otec choval.to som nikdy nechcela dopustit,..ale ani nenecham myslim ze na par rokov si dam od chlapov pokoj...

minnie55
20. dec 2013

@katka1513 strašne ti držím palce a verím, že nájdeš muža, ktorý tebe aj tvojmu synčekovi poskytne lásku a hlavne pocit bezpečia. Myslím si, že všetko sa dá zvládnuť, ak urobíme všetko preto, aby sme to dosiahli a pokiaľ fakt máš sestry, ktoré ti pomôžu a o ktoré sa môžeš oprieť, tak odíď. Určite to zvládneš a ver mi, tvoj syn ti za to raz poďakuje.

didi19
20. dec 2013

Ja som mala -alebo lepšie povedané mám rovnaký problém-sprvu som sa hadala ale ked to prerástlo do násilia a vydela som že to nemá význam už som to vzdala,povedala som si že ked sa kôli nám nedokáže zmeniť tak potom to nemá význam.Už sa nehádam som smutná -znudená-bezduchá -ked sa chce hádať nenechám sa vyprovokovať-hrám hluchú na všetky jeho pripomienky.Potom pozerám do prázdna a on už nevie čo robiť.
Takto to ide niekolko dní -týždne ale to len pred ním k synovi som ako slniečko ked som s ním zasa prázdnota a tak sa ma pýta že čo mi je a ja na to že môj život je na figu.
Nemám kam ísť tak takto prežívam-ale ja som tá ktorá ide spať do obývačky a takto to ide niekolko rokov kým najdem niečo mojim finančným možnosťiam.
Ale pred mesiacom sa to zvrhlo už nepomohla ani ignorácia-vyťáča sa sám že vraj ho podvádzam a tiž ma zdrapil-strkal a nezabudol aj jednu ......... a potom chodil 3 týždne sa ospravedlňovať,takže to pomáha len niekolko rokov tak sa ponáhlaj a chod čím skôr preč.Takýto chlapi sa nikdy nezmenia.

cecil36
20. dec 2013

@katka1513 je to manipulator a tym padom aj agresor (agresia moze byt aj ina ako to, ze ti streli dve zaucha). Pomalicky si vybavuj veci na odchod.