Ahojte chcem odist od muza aj s dietatom ale bojim sa ze bude vystrajat ja neviem co mam robit na koho sa obratit ani nic som zufala uz dakujem za rady kto by mi v tejto situacii mohol pomoct trebars po telefone alebo tak aby som nemusela odist z bytu
Ked bude manzel v praci, dohodni sa s rodinou, nech teba a dieta pridu vystahovat. Vezmi, co uvidis v byte a hlavne daj ziadost na rozvod. V pripade ohrozovania hned volaj policiu.
Zavolaj sem, majú aj telefonickú poradňu
Ak máš kam ísť, tak najjednoduchšie je jednoducho zdrhnut keď bude v pravi, nech tá vaši či brat prídu zobrať
Povie si svoje veci, doklady, detské veci, zvyšok bytu odfot. V ten deň si podaj návrh na zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti
Čo sa týka komunikácie tak s muzom komunikuj len písomne, nie ústne, teda len sms, mail, sociálne siete. Máš dôkaz čo povedal a čo si povedala Ty
ak ta fyzicky napadol volaj policiu .. ak sa bojis toho,ze bude vystrajat len preto,ze odides -ale inak ta nebije netyra tak ti byt len tak nedaju-to musis odist niekam k rodine a pri rozvode delit majetky
Hlavne hned zajtra podaj BSV. bezpodielove vlastnictvo, aby ti nenarobil dlhy..
Príprava: ak je násilný zavolaj si na linku pre týrané ženy, naozaj ti budú vedieť poradiť, majú skúsenosti s magormi
Povedz o svojom trápení rodičom, kamoske. Skús ich požiadať o dočasne ubytovanie, ak to nieje možné odvolaj azylové domy
Zhromaždi si všetky svoje doklady, cennosti, peniaze a odnes na bezpečne miesto
Ak mas možnosť postupne a nenapadne si odnes svoje veci z domu aspoň časť
Vybav si úradne záležitosti, predbežne zverenie dietata do osobnej starostlivosti, rozdelenie BSM, žiadosť o rozvod
Ked nikto nebude doma a budeš pripravená odíď. Mužovi nechaj list
Vystrájať bude, ale každého jedného to časom prestane bavit
Dakujem vam vsetkym velmi pekne, my spolocny majetok nadobudnuty nemame tam nemam co riesit, nebije ma ale uz naposledy pri hadke k tomu takmer doslo a nechcem to nechat zajst dalej je to dokola ten isty kolotoc. Velmi pri nom niekedy trpim ale viem ze on by nechcel aby sme od neho odisli. Odist nenapadne a nekontaktovat sa asi nemozem kedze mame dieta a on si bude narokovat sa s nim stretnut ale mam aj strach aby ho neuniesol alebo teda mozno prehanam ale uz naozaj neviem co od neho cakat.
Ale tie najdolezitejsie veci, ako rodny list tvoj a dietata, sobasny list, vyucny list, maturitne vysv., pracovne zmluvy, zmluvy s tel.operatorom, s bankou a podobne zbal a ukryj si ich u rodiny alebo kamaratky. Aj peniaze a zakladne veci pre seba a dieta. Pomalu sa pripravuj na rychly odchod az nebude doma.
Z akeho mesta si?
Vyhrazanie je tiez trestne. Len by to chcelo nahrat si ho.
Hlavne ci mas rodinu, ktora ti pomize s ubytovanim a ochrani ta.
Ale pripravuj si tie doklady, peniaze a zakladne veci.
Nie ste sama aj ja chcem odísť len neviem kde a ako začať
treba podat o neodkladnu starostlivost o dieta,neviem presne ako sa to vola,da sa to myslim na urade prace soc. veci a rodiny a o styk s maloletym dietatom (to ti tam poradia ako to urobit),predbezne mu urcia stretavanie s dietatom (treba tam popisat,ze je agresivny,pike a bojis sa ho aj mu dat dieta-to ide tusim na sud a o tom rozhoduju rychlo)
@miskamaryam je to tazke vsetky tieto veci vybavit potajomky bojim sa co by nastalo keby to zistil
@pipistrel13 dakujem zistim si ako postupovat
Veľa šťastia
Urobiť si od neho dieťa ste sa nebála? 🤦♀️
@morgane1975 zdrzim sa odpovede
Odid, nemusis nic podavat dopredu, staci ked poriesis prve dni po odstahovani. Vsetko pobal a ked budes v bezpeci odstahovana, napis, ze si od neho odisla a ze mu v styku s dietatom nebranis. To, ze v styku s dietatom nebranis je dolezite. Nedaj na sebe znat, ze ti to vadi, inak bude naschval ziadat dieta co najviac - aby ti ublizil. Dohodni si stretnutie za ucasti svedkov, dieta s nim nenechavaj same, nikdy neprejavuj svoje pocity a nic s nim neries, nehadaj sa, neplac, nepros, neusmievaj sa, tvar sa vzdy neutralne, aj ked to je tazke. Nereaguj na urazky a nedaj sa nikdy vtiahnut do hadky. Ked budes v bezpeci - pories bezodkladne opatrenie a vyzivne - to ti poradia aj na UPSVaR alebo v ktoromkolvek centre pre tyrane zeny. Drzim ti palce.
@dadis dakujem velmi pekne. Udrzat kamennu tvar bude to najtazsie mam pocit ze napriek vsetkemu ho mam rada (viem som naivka) ale takto to dalej nejde musim sa pohnut dopredu
@morgane1975 spravny agresor zacne niekedy stupnovat svoju agresiu az po narodeni dietata, a nie vserky zeny cakaju roky, kym maju dieta. Holt, nemyslim si, ze tvoj komentar je nejako prospesny v jej momentalnej situacii ked uz dieta ma
Dodam este ze neviem ako je to potom so stretavanim. Ako casto mu musim ukazat dieta ked odidem a tak dalej... je to babatko cize nemoze s nim byt sam