Ani neviem ako začať.S manželom sme spolu 12 rokov manželia ale sme spolu 17 rokov .Od začiatku vzťahu to nebol pre mňa idealny partner .Ale milovala som ho .Vzali sme sa a vtedy začali problémy.Hadali sme sa obaja sme dosť výbušní vždy to ale skončilo udobrenim .Keď sa narodili deti bola to úplná katastrofa.On chodíl do práce a ja ? Klasika domácnosť deti navariť atď.Ked prišiel domov trocha sa im povenoval ale zvyčajne to všetko bolo aj tak na mne.Koli tomu vznikali hádky ,neskutočne hádky .Chcela som aby viac pomáhal ale on že chodí do práce ...Ja som doma.Ok .Zvládla som to .No čím ďalej tym viac mi nie len to chýbalo že mi nepomáhal ale aj dotyky ,objatie pusinky atď .Proste prejav lásky.Ked som sa s ním.o Tom bavila a nie raz ,odpoveď bola čo sme pubertiaci ,on to nepotrebuje atď...Naša manželstvo nikdy nebolo dokonale Večne hádky ,stuchanie do seba kde boli už svedkami aj deti ma dohanalo k slzám .Ale stále som ho milovala a on stále sa zmení ,už to neurobí atď.Lenze nikdy to neprestalo.Teraz ma odsudite ale po čase som zmenila prácu a tam niekoho spoznala.Ano začala som byť k manželovi chladná.Odmietala som ho a donocca som mu povedala ,že ho už neľúbim.Mozno som čakala že sa zmení že o.mna začne bojovať no nie ,On sa zmenil,bol milý,zrazu mu nič na mne nevadilo ,ale nepomáhal neurobil nič aby sa to zmenilo.Tak som teraz v takej situácii ako ďalej .Chcem odísť ale tie roky spolužitia mi to nedovolia.Som úplne zúfalá z tej situacii.Vobec neviem ako ďalej .Začať si novy vzťah alebo ostať v starom ktorý mi nedáva nič ..ostať.nedá.ukondlhoročmanželstvo alebo ostať v manželstve kde už nie je zrejmé záchrany
12 ani 17 rokov nie je 30 (a aj po 30 rokoch spoločného života sa ľudia rozvádzajú), ak chceš, tak to dáš. vlastne už teraz to robíš, žiješ sama + stres. potom to bude aspoň bez stresu.
No tazko povedat, či tam nesklzne aj nový vzťah. Treba zhodnotiť, ako zlý je manzel, či jeho pozitíva neprevysuju jeho negatíva.
@tris2018 ani jedno, ani druhé. Vzťah s manželom ukonči, nenapĺňa ťa, lepšie to nebude. Nevyhováraj sa na spoločné roky. A do nového vzťahu by som teraz nešla, je to síce lákavé, ale ty teraz ten vzťah vidíš ináč, ako keby si žila nejakú dobu sama, bola vyrovnaná sama so sebou a presne vedela, čo od života a od partnera chceš.
Moj nazor je, ze si nevyberaj medzi manzelom alebo druhym potencionalnym muzom. Nikdy to nevesti nic dobre, moze sa stat, ze skoncis bez oboch a budes sa lutovat a zhodnotis to ako chybu. Ak mas v manzelstve problemy, ries problemy vo vztahu. Ak uz citis, ze sa manzelstvo rozpadlo a chces sa rozviest, tak OK. Rozved sa. Ale kvoli problemom v manzelstve, nie kvoli inemu muzovi. Neskac zo vztahu do vztahu. Vyries si manzelstvo, vyrovnaj sa s rozvodom a bud chvilu sama a az potom chod do vztahu s inym.
poradna. psycholog. kludne chod sama
Najhoršie, ked je človek zakvaseny v praci od 18-65, ten isty byt, nefunkčny vzťah- ma svoje "istoty" nevie sa odpútať.Nič mu to nedava, ale dlhe roky su istota, pre niekoho praca. Žiadna zmena.Pre mňa je normalne sa odsťahovať do ineho štatu, iný musí roky riešiť a pripravovať všetky možne scenare, sporenie, poistenie, pripoistenie k poisteniu a nakoniec ostane doma, lebo 30 rokov bol v tej prači, to je istota, tak kdeže by sa štveral
Tak ked sa nevieš odpútať, ostaň s mužom, milencovi daj kopačky, možno v 60ke sa odhodláš k zmene.Ja poznam pani čo v 70ke !! Ušla od manžela..
moja teta ( otcova sesta) sa s manzelom rozviedla po 25 rokoch manzelstva a 4 detoch..ich najmladsie dieta malo vtedy 8 rokov..takisto koli inemu muzovi ktoreho spoznala v kupeloch.uz je tomu 10 rokov a teta je stastna a stale tvrdi ze je to bolo najlepsie rozhdonutie v jej zivote..aj vyzera ovela lepsie, dovtedy bola len taka zakriknuta seda mys teraz je z nej kočka ktora ma iskru a to oslavovala teraz 60 tku..vyzera tak na 45..s tym dotycnym pánom su stale spolu..uzivaju si chodia na vylety dovolenky, do restauracii divadla a podobne..jej exmanzel ju nikdy nezobral ani len do cukrarne..takze asi tak..rob co citis ze je spravne..a neboj sa zmeny
Hlavu hore, nazbieraj odvahu a zmen svoj zivot k lepsiemu...
Nikdy nie je neskoro zacat.
My to za Teba nespravime, musis si utriedit myslienky a spravit vo svojom zivote poriadok.
Vsetko zle je na nieco dobre...jedna etapa tvojho zivota moze skoncit a druha nova - lepsia zacat, ale musis to chciet hlavne len ty sama !!!
Sprav si ZA / PROTI...a uvidis co ma vacsi zmysel pre Teba 🙂
Vela stastia 🙂
Hlavne nechod od neho kvoli tomu druhemu. Ale kvoli sebe. Chces takto zit aj dalsie roky? Robi ta to stastnou? Ak nie tak odid. Nemali by sme byt vo vztahoch, ktore nam viacej beru jak davaju.
@tris2018 ahoj, prosím ťa ako si dopadla? zaujimalo by ma to...