ahojte baby.potrebujem poradit.chcem odíst o manžela aj s dvoma detmi 7a 9r.ale nie k mame lebo ta mby do mna chuckala jak moj:(muž a už niekolko krát som tam chcela byvat dočasne!ale nesuhlasila vraj prehánam ked mi muž nadava.....muž mi dá volovicu z domu ale ja by som chcela ist niekam do nejakeho centra a najst si prácu tam aby som začala novy život .mám toho už dost a chcem začat od nuly sama s detmi nemáte nejaka skusenosti alebo nepoznáte niekoho kto byva nejakom centre?pre matky s detmi dočasne ako to tam funguje?lebo cez prázdniny by som musela byt s detmi nechcem ich dat svokre tá je na synačikovej strane a zastáva si hodakujem za každy názor
hm a nebolo by lepsie sa najskor pokusit financne osamostnatit a potom odist do podnajmu? pripadne sa pokusit zaziadat o obecny byt ak je vo vasom meste moznost.
skus si obvolat centra v okoli alebo kludne aj v inom meste kde chces zacat novy zivot. ale i v tychto centrach sa plati najom pokial viem a tiez su urcene iba na prechodne obdobie (neviem presne kolko tam mozes ostat)
tiez si treba poriesit veci okolo deti, zverenie do tvojej starostlivosti, podanie na vyzivne a rozvodove papiere....
Každý samosprávny kraj ma zoznam krízových centier, dajú ti kontakty, ale rátaj s tym, ze si musíš za pobyt niečo platiť a stravu si zabezpečujes sama
Sociálny pracovníci ti pomôžu napísať návrh na predbezko s vyzivnym, je to dobre asi poriešiť cez prázdniny, aby decká od septembra nastúpili do Ms/ZŠ niekde blízko centra a ty si mohla ísť pracovať
@lenka110236 a nemoze Ta vyplatit z tej polky domu? A ty si mozes odlozit peniaze do banky a splacat z toho napr podnajom.
Pripadne si skus najst podnajom ci prenajom s podobnou mamickou.
Zelam Ti vela stastia
Centrá sú také preplnené, že je naozaj malá šanca nájsť miesto. Však ale vyskúšaj nejaké osloviť.