Chcem odísť

karabashka
8. dec 2013

Ahojte. Chcem sa podeliť o môj problém, lebo nemám komu inému. Som s partnerom 4 a pol roka, z toho pol roka sme manželia...Doteraz to bolo celkom fajn, len také bežné hádky, taký normál..Ale asi tak 2 mesiace dozadu sa hrozne zmenil..A to sme už od rok dozadu premýslali o babatku že teraz vysadim Hak, par mesiacov pockame, a po novom roku zacneme skusat..ale čo sa teraz deje? kks za vsetko možem len ja, chodí vsade a pozera ci niekde nieje nieco že by mi vykríkal ze neupratujem a podobne.Pritom sa starám o všetko, este aj ked príde z roboty tak ma jedlo prichystane na stole.A sex, tak to už vobec nie, už aj ked sa len k nemu pritulim cez den alebo tak tak že co od neho chcem, je unavený, v strese a pod..pritom vsetko je rovnaké ako predtým.JA som síce nezamestnaná ale mam brigadu cez net, takže dost pri tom sedím,ale mam za to peniaze, ale vzdy stiham, uvarit, oprat, upratat. tak ja neviem.Nemyslim si ze by niekoho mal, pretoze okrem roboty nikam nechodí. ALe stále vravi ze nic nerobim a to hovorí aj ked sme u niekoho na navsteve. Takto ma stale zhadzuje ked cosi poviem tak povie a dost! a musim byt ticho a ja som z toho uz na prasky...Bývam u neho v dome - bývame sami. Moji rodicia bývaju 100 km od nas ale vo velkom dome sami. Možem sa tam vrátit...len ja neviem ci by som prezila tie pohlady vsetkých a tu hanbu...A ci to mam vlastne urobit, ci ma len take obdobie a potom bude fajn..alebo co mam robit...Teraz sa par dni uz vobec nebavime...

juliana77
8. dec 2013

@karabashka Nerozumiem, hanba je ked sa vrátiš k rodičom?

iveta71
8. dec 2013

@karabashka
Skús zistiť, či nie je v strese zo zamestnania, Môže byť, že má toho veľa a keď príde domov a ty tam sedíš, že ho možno hnevá, že ty máš kľud a on nie. Alebo sa ho rovno opýtaj, čo rýpe - dôvod musí byť, tak nech sa vymáčkne.

lubka1983
8. dec 2013

@karabashka mozno by si to mala urobit,zbalit sa a ist uvidis ci to pomoze,deti este nemate,mas to o to lahsie

stanulienkat
8. dec 2013

Aka hanba,preboha. Sme v 21 storoci. To kvoli niekomu si aby sa nesmial si pokazis zivot? Toto je podla mna iba zaciatok psychickeho tyrania. Vacsinou to zacina po svadbe. Urcite teraz neplanuj babo. Uvidis ako sa to vyvinie a ked to bude rovnake,alebo horsie,tak PREČ od neho.

kiki68
8. dec 2013

ak si daj od neho pauzu,napis mu liebesbrief a vysvetli mu,ze to nicnerobenie bolo tak vycerpavajuce,ze si musis dat pauzu od vsetkeho,hlavne od neho...nech sa chlapec popasuje s domacnostou,ked si mysli,ze je to take lahucke...
Moj mal tiez taketo reci,ked som nemala zamestnanie, potom ho to preslo, teraz je rad,ked sa vidime...dokonca behom par mesiacov zvazujem najat pani na uklid...v minule so mnou isiel na hut, ha...radsej sa odtial odlifroval, akonahle priesil pri pec skoro nam slecinku oslahlo jak v solarku 😀

sopkape
8. dec 2013

@karabashka nebude fajn, odid kym mozes a ta ,,bokovka,. moze byt aj v praci, moj sa tiez tak zmenil ked mu prisla do cesty butlava vrba, takze hanba nebude neboj, o to lepsie ze budes tak daleko pripadne sa bran, ved nech uprace aj on ci mu ruky neurobili .o to viac ked pride navsteva, nedovol mu sliapat po tebe..

zahradka76
8. dec 2013

Ja nevidim v odstahovani k rodicom riesenie. V prvom rade by bolo pre obe strany rozumne prelomit to mlcanie a porozpravat sa ako dospeli ludia. O tom, ako momentalne fungujete, ake mate predstavy, ako by to malo fungovat a aku ma Vase manzelstvo perspektivu.

domin85
8. dec 2013

@karabashka A rozpravali ste sa o tom? Nema on v praci nejak sters alebo tlak? Uvedomuje si vobec co vsetko doma robis?Nejaky cas dozadu sme tiez mali troska problem, a ked som priatelovi vysvetlila co sa deje, ukazalo sa, ze ani netusil, co vsetko vlastne stiham a nestiham 🙂 Vykecali sme, dohodli sa co a ako a klapeme dalej. Skus sa s nim posadit, vykecat si, co teba trapi, co jeho, mozno ma vel aprace, mozno sa teraz zlakol zopovednosti z dietata a rodiny, mozno ma strach ktory sam nevie urcit a nehce ho priznat. A az ked zlyha snaha vykomunikovat si veci, uvazuj o navrate k rodicom, zial, kde nefunguje komunikacia, nefunguje skoro nic ☹
Kazdopadne drzim palceky aby sa vsetko doriesilo k tvojej spokojnosti 😉

kiki68
8. dec 2013

chlapi si malokedy uvedomuju co doma robime... 😉 moj nabral dojem,ze kupelna je stale bez naznaku vodneho kamena na sklach sprchacu ci bateriach automaticka vec...kde to nabral netusim,ale v minule som ho zoznamila s celou radou znacky tatrachema 😀 zoznamenie bolo sokujuce...najma ta zaverecna poznamka,ze sa to tak smrdi kyselinami,ze sa divi,ze nas to este zeny nerozpustilo... 😀

sopkape
8. dec 2013

ako dievcata ved on ju ponizuje ako nic nerobi pred znamimi, ja ked som bola akokolvek nahnevana, nikdy som na muza nevyletela pred znamimi, ved ked hlada co jej ma vykricat, tak aka komunikacia? Naco? Aby zabila dalsie roky, kym nestrati svoje sebavefomie? TMyslim si ze mu to povedala ale dotycny si masiruje svoje ego na nej

mimka11111
9. dec 2013

@karabashka nebude to tou prácou? myslím tým ale tú tvoju prácu.......možno len chce viac peniažkov do domácnosti a vidí, že ty sa len "hráš" s nejakými netovými klikačkami, tak ho to možno štve......možno by bol radšej,keby si si našla normálnu prácu....nemohlo by to byť aj tým? neviem, je to len moja teoria, možno je to všetko úplne ináč 😕

mima4
9. dec 2013

@kiki68 Neuvedomuju si to preto, ze doma nemaju seberovnu partnerku - zenu, ale sluzku, ktora po nich riesi veci a upratuje sama celu SPOLOCNU domacnost, nie zeninu domacnost 😉
Je to chyba zien, a potom sa len cuduju a cuduju 😉

jankatrnka1
9. dec 2013

aj ja si myslim zeby ste dieta teraz nemali riesit lebo to nic nevyriesi...a rozhovor s nim by som neodkladala, ked v klude- v klude, ked nahlas tak nahlas ale tichom sa nic nevyriesi, uz len to ze ta zhadzuje pred inymi ludmi nevesti nic dobre, drzim palce nech to vyjde tak aby tebe bolo lepsie, a co sa tyka hamby? kazde halo trva tri dni a na kazdeho sa mozes aj tak vy... zle si nic neurobila takze coho sa bat a rodicia sa ta isto zastanu

kiki68
9. dec 2013

@mima4 myslim,ze je to chyba matiek,ze ich uz tak vychovavaju,ze nevedia vlastne nic robit okolo domacnosti, v podstate sa na to naucia,bavila som sa o tom so svokrou a jej to bolo strasne luto, ze ich ako nevychovala k praci,ale tak robila co vedela, myslela ze je to tak spravne. Inak moj mi v minule isiel teda pomahat,isiel pozametat kuchynu s metlou...keby to vidite...to by som musela natocit na video,lebo mne mikalo celou tvarou,co som sa tvarila,ze ano zlatko si sikovny,ale inak by som sa valala od smiechu 😉

victory1
9. dec 2013

@karabashka A zas ti kopec zien radi, ako mas byt empaticka, ze chudak moze mat problemy v praci, moze mat pocit, ze ty doma nic nerobis, ze ta zivi...kks, ktora z nas, ked ma problemy v praci sa vyrsuje takymto sposobom doma na chlapovi?! Zijete spolu, tak teda aj spolu komunikujte! Vztah ma byt rovnocenny a nie, ze ty upraces, navaris a strcis chlapovi jedlo pod nos a on ma este sproste reci...
Ziadna zena nie je povinna sa o chlapa - partnera sa starat. Staraju sa matky, nie partnerky...
Takze by som ho postavila pred hotovu vec, ci to, co hovori o tebe, si skutocne aj mysli, alebo tym zastiera nejaky svoj komplex...A podla toho, co ti povie, mozes riesit..len nie takym sposobom, ze sa tvoje behanie okolo jeho zadku zdvojnasobi..
No a navrat k rodicom..to fakt nie je hamba..po prve, nemusi byt trvaly , zalezi od tvojho chlapa, a po druhe, kazde cudo trva tri dni, aj keby vasi byvali v tej najmensej dedinke na Slovenku...

mima4
9. dec 2013

@kiki68 suhlasim v tom stebou, ale ja napr. vnimam problem aj v nasom zenskom mysleni, bezne tu na konovi "pomohol mi s domacnostou, detmi,..". Pomoct moze len clovek, ktory v danej domacnosti nezije a ktoreho tie deti nie su 😉 Resp. ak si ludia delia prace v domacnosti, napr. manzel umyva kupelku, ja podlahy v byte...tak on mi nepomaha s kupoelkou ale kebyze niečo spravi s podlahami, tak to berem, ze mi pomaha 😉
Inak, moj nazor: kde sa prace delia a ludia vzajomne si sluzia, su obaja podstatne viac empatickejsi, citlivejsi, aj muzi 🙂

lulubka14
9. dec 2013

ziaden normalny chlap preboha nemôže ženu buzerovať za to či je poupratované alebo navarené, mne to muž nevyčíta ani po diesiatich rokoch a jednom decku a práci....je normálne že je doma prevádzkový neporiadok a že nemá na stole večeru ked príde domov....potom si takeho nezasluzis a je super ze si to uvedomujes este kym nemate deti, prosim ta pobal sa a odít, a aj ak má on nejake problémy bud so sebou alebo v práci ho neospravedlnuje ako sa správa a má to s tebou diskutovať a riesiť, ak spolu bývate tak sa máte ľúbiť a nie takto žiť....

kakaovyrez
9. dec 2013

Porozpravaj sa s nim co najskôr, ale myslim si, ze najlepsie urobis, ak zbalis kufre co najskôr, kym nemate deti. Nevidim dovod, aby bol takyto, aby ta zhadzoval pred druhymi ludmi a hladal naschvál chyby, aby ti ich mohol vytykat. Hanba nehanba, ludia sa samozrejme nad tym zamyslia, ale hned ako sa otocia, zabudnu. Prehrmi to. A mozno ked odides, zamysli sa nad tym on sam a pokusi sa ziskat ta spät. Ale ak ostanes a on sa nezmeni, budete mat deti, bude to len horsie a horsie. Potom ozaj nebudes stihat upratovat a mat vsetko tip-top, tak to ti potom bude robit peklo stale.

ivett1
9. dec 2013

@karabashka hm, skús ten rozhovor aj keby ste sa mali poriadne pohádať ... ke´d budete ticho, len sa to v tebe bude kopiť a kopiť a potom vybuchneš a už bude neskoro ... len mu pekne všetko vykrič, čo máš na srdci a uvidíš, či to tak vníma aj on...chlapi sú divné svorenia... ty to vidíš ako že ťa ponižuje pred ostatnými (aj ja to ako žena tak vnímam) a on to vidí ako že ťa len upozorňuje na chyby (aký je on frajer, že všetko vie...) ... no, a potom môžeš pekne krásne odísť aj domov k vašim ... nemusíš im zrovna vešať na nos, že "nadobro odchádzaš" (môže sa stať, že si k sebe cestu nájdete...)... len im povedz, že ste sa pohádali a chceš si od neho oddýchnuť ...
PS: ...chápem ťa, ale je to aj na tebe ... u nás by sa už dávno pri takom "správaní " otriasli steny ... samozrejme pri "konštruktívnej debate"😉

kykka
9. dec 2013

@karabashka Waw, tak to je trosku chore z jeho strany. Akokeby ti zavidel, ze ty si zijes pokojne a bez stresov, zatial co on sa trapi v robote. Aj keby to tak bolo, ze ty zneuzivas system a oblubujes domace pohodlie a niekedy ani neupratujes, tak on nema to pravo ta ponizovat pred druhymi ludmi. Ak mu to skutocne vadi, da sa to riesit z jeho strany aaj normalnym sposobom, nie deptanim. Takze mal by ti to povedat na rovinu a do oci...

digysa
9. dec 2013

@karabashka hanba? Ked takto premyslas, tak si pomysli na tu hanbu, ked prides domov, ako rozvedena slobodna mamicka! To este len bude 😅 Zatial ziadna hanba nie je. Nevysiel ti vztah, vycuvaj ked mas vztah bez zavazkov, potom to uz bude ovela tazsie.

minnie2013
9. dec 2013

Ja som bola vzdy toho nazoru, ze ak jedneho z partnerov napadne rozchod, tak je to len zaciatok konca. No uz je len na tebe ako dlho to bude trvat, kym sa rozidete. Dobre je, ze si celu situaciu uvedomujes a snazis sa na to pozerat realisticky a nie zaslepene. Ako ja si neviem predstavit, ze by sa moj partner dnes uz manzel 2,5 roka takto ku mne spraval. Myslim, ze to by sme dnes na 100% neboli manzelia!!! Jednoducho zena porebuje citit, ze je milovana a urcite to co sa deje vo vasom vztahu nie je normalne. Myslim, ze ovela menej bude trapne pre okolie, ked sa vratis ku rodicom, ako ked sa budes po roku rozvadzat!!!!!!!!!!! Drzim prsty, aby si bola silna a mala odvahu zmenit svoj zivot a nie jeho, lebo jeho nezmeniiiis!!!!! papa

karabashka
autor
10. dec 2013

Dakujem všetkým za príspevky, ale už je to vyriešené..nakoniec som mu to vsetko povedala a vyšlo najavo ze niektoré veci si ani neuvedomoval, veľmi sa mi ospravedlnil a vlastne vsetko sa vyriešilo...bola som vtedy na tom dost psychicky zle, preto som sem napísala príspevok, ani nie preto ze potrebujem radu, ale jednoducho som potrebovala niekomu to povedat, a nechcela som zatazovat a robit starosti rodine. Ale dakujem ze ste mi boli ochotné poradit. Cením si to, ale vlastne túto debatu uzatváram..Vymazat sa nedá - aspon ja som na to neprisla ze ako..tak prosím nemusite uz prispievat. Prajem vám pekný den

zena_1
10. dec 2013

neries ci je fustrovany z roboty.. ja som takto dopadla tiez vzdy som brala ohlad na svojho muza, ktory sa rok po svadbe prejavil ako despoticky psychotiran. Vzdy som robila len aby bolo dobre. Myslim ze si za to mozem sama, naucila som si ho tak ze bolo vzdy postarane, uvarene, napecene, vsetko som vybavila co bolo treba. teraz ked nie je po jeho krici na mna.. Keby sme nemali deti, ujdem. Tie co radia aby si odisla, mozno maju pravdu ale nie je to lahke, aj ked mas ka. Zatial ste sami, vsimaj si jeho spravanie, muz sa nikdy nezmeni kvoli zene, a zavisi len na jeho spravani. V manzelstve su urcite hranice, i ked pridu hadky, treba pozerat na to ako sa on sprava. Cudujem sa ze si tak rychlo ubrala, a odpustila, este ta asi dost nepourazal.. ale to pride, ked si to dovoli raz.. nebude sa ovladat inokedy. Odist z kradsej cesty je jednoduchsi, hlavne kym nie su deti

maca_p
10. dec 2013

@karabashka nehnevaj sa, zda sa mi, ze ste to az prirychlo vyriesili...
chlapi maju tendenciu padat do starych kolaji. oni sa velmi rychlo otrasu. do 2 max. 3 tyzdnov sa jeho neduhy objavia nanovo 😉 . pretonehovor, ze ste to uz vyriesili. podla mna sa ten termin nazyva: zalepil som jej usta medom... 😝

drzim palce.

laila22
10. dec 2013

@maca_p vyriesene za dva dni a vsetko je v najlepsom poradecku, lebo sa ospravedlnil a prisľúbil...🙂

@karabashka drzím palce, daj vediet po mesiaci ako pokracujete. pekný dník

bibabib
10. dec 2013

@karabashka drzim palce aby vam to naozaj vyslo, ale z mojej skusenosti sa to vsetko zopakuje.

Nechcem zakladat novu temu, ale riesim nieco podobne. Som s muzom 7 rokov, z toho sme 3 roky manzelmi. Mame ale 2r dieta. MOj muz robi nieco podobne s tym rozdielom, ze to robi cez usmev. Vacsina z toho co spravim nie je dost dobra, ked nieco poviem, tak ma bud nepocuva alebo zmeni hned temu. Nemozem sa s nim takmer o nicom rozpravat. Pocas MD som nepocuvala nic ine ako to, ze nic nerobim a ze z coho uz len mozem byt unavena. POkial ide o cinnosti v domacnosti, tak vsetky po mne kontroluje a upozorní na nedostatky. Uz aj jeho pribuzni sa ma pytali ako s nim mozem vydrzat.

Zmena nastala po svadbe, byvali sme spolu aj predtym. DOvtedy bol v pohode. Navyse taketo spravanie nie je neustale, ale raz za mesiac mame taky tyzden. POtom je na mna mily. Mam pocit, ze si ma nevazi. SNazila som sa mu niekolkokrat povedat ako sa citim, ale vzdy ma zrusil s tym, ze mam skreslene vnimanie a on nerobi nic zle.

Najviac mi vadi, ze pred malym sa ku mne sprava rovnako. Strasne nechcem aby zo syna vyrastol rovnaky typ chlapa. Moj muz je zakomplexovany, sebavedomie na nule, ja som zase presny opak, sebestacna a samostatna zena ( je za tym niekolko rokov terapie u psychologa), v tazkych casom nevyplakavam, ale hladam riesenia a viem, ze ho to v podvedomi stve, hoci si to plne neuvedomuje. Lenze taka som bola vzdy a nejak mu to nevadilo. Momentalne by som ho naradsej nakopala do zadku, ale to riesenie nie je. Odchod si neviem predstavit, lebo som sa nevydavala aby som to pri prvom probleme zabalila, ale nejak to riesenie neviem najst.

red_rose
10. dec 2013

@bibabib mne to pripadá ako kríza...nič závažné, chce to len trošku vytrhnúť zo stereotypu a skúsiť niečo, čo vás spojí. Zrejme ste obaja zo seba unavení, neutále ten istý kolotoč a to všetko robí potom taký zahmlený pohľad akoby ste sa sebe zunovali...podľa mňa (je to len z tvojho pohľadu, ktovie ako to vidí tvoj muž) treba dieťatko dať starým rodičom a vyraziť s manželom na nejaký super víkend, kde nebudete mať ani jeden nejaké povinnosti s domácimi prácami a budete tam iba jeden pre druhého...prídete na iné myšlienky a zresetujete hlavy....hm.....a potom keď už hlavy nebudú také horúce, potom sa o tom vklude porozprávať, čo komu prekáža ..., rozdeliť si domáce práce (nie je pravidlom aby ich robili iba ženy) a možno ak sa dá, skúsiť ukončiť MD (nepostrehla som, či ste ju už ukončili). Vrátiť sa do práce, medzi kolektív, samozrejme ak je kam dať dieťatko...všetko potom nabehne ako má....až potom sa rozhodnúť, či to ukončiť, alebo váš vzťah je taký pevný ako má byť🙂))

red_rose
10. dec 2013

@karabashka a už ste sa o tom porozprávali? čo komu vadí a tak? Ak nie, tak to urobte čo najskôr a ak hej, aká reakcia nastala? Kríza je bežná vec, stáva sa, len ak sú obaja prístupní ju riešiť, vtedy to pôjde...

red_rose
10. dec 2013

Inak keď môj muž sa porozhliada po byte, že je neporiadok a má k tomu pripomienku, prinesiem mu vysávač, handru a poviem: drahý tvoja sedavá robota si vyžaduje aj fyzický pohyb, nech sa ti páči, môžeš začať a ja po celom dni (som na MD) behaní za malou, večnom upratovaní (ktoré samozrejme nikdy za mnou nevidno), varení atď si idem konečne oddýchnuť ku telke🙂))....na to nemá čo povedať, iba to urobiť a neni ani hádka, naopak, keď sa do práce zažerie, tak priložím aj ja ruku k dielu aby sa necítil, že pracuje sám a je to...u nás sa domáce práce delia trojmo...ja, manžel a 13ročný syn (samozrejme pri ňom treba obe oči prižmúriť🙂))