Mile maminy, prosim vas o vas nazor...
lebo podla manzela som pomaly sialena a idem proti „vsetkemu“, lebo to co chcem vraj nieje normalne...a uz fakt nevladzem s nim doslova bojovat... ide o to, ze po svadbe sme sa prestahovali k jeho mame do BB...a kedze sme drobceka zacali cakat uz pred svadbou, tak som zacala chodit ku svojej Dr do o 130km vzdialeneho mesta – Cadce (kde mam samozrejme aj svoju rodinu)...
„problem“ je v tom, ze som sa rozhodla nemenit Dr, chodit ku nej az do sameho konca a samozrejme aj porodit v CA... ( co sa mu nepaci aj preto, ze by ostala jeho mama v byte sama keby odisiel so mnou ...-co je ona male decko? )
lebo: cim viac sa den porodu blizi, tym mam vacsi strach a tuzim po blizkosti svojej rodiny a hlavne podpory mojej maminy, nakolko je to moje prve babo a ja vazne niekedy ani netusim ako si s nim poradim...chcem byt v prostredi, ktore mi je zname a citim sa v nom v pohode a este po porode by som tam chcela ostat aspon mesiac, kym sa „zreparujem“...Mam predsa pravo na klud...
Navyse u nas je to prve vnucatko, tak by som chcela, aby moji rodicia boli pri nom ako prvi...A priznam sa, dokonca ma chyta panicky strach z predstavy, ze svokra moje male chyti na ruky a bude mat snahu vykonavat uplne od zaciatku svoje praktiky...-bohuzial jej vobec nedoverujem, nakolko nema akukolvek snahu so mnou komunikovat a ani sa ma zo slusnosti nespyta ako sa citim...pri nej mam pocit, ze som len akysi inkubator, ktory nosi pod srdcom-jej- dieta...
A dost ma mrzi, ze moj manzel to nevidi a nedokaze pochopit moje zmyslanie, moje potreby ... uz neviem ako mu mam vysvetlit to svoje rozhodnutie...a fakt, ze ja som jeho manzelka...a ze ho hlavne teraz potrebujem mat pri sebe ako muza, svojho manzela..a nie ako synacika jeho matky..
HUUU TO JE KOMPLIKOVANE ?A TAM CHCETE ZOSTAT BYVAT AJ V BUDUCNOSTI?SO SVOKROU?NO JA SOM BYVALA SOM SVOKROVCAMI 2 ROKY -STACILO.Inac.TO SI NEMUSIS NECHAT ABY PRAKTIZOVALA JEJ ZVYKY NA BABO -VED TO JE PREDSA TVO JE DIETA.JE NORMALNE ZE CHCES BYT S MATKOU NIC NA TOM NENI.TO ZE CHODIS DO cadce za gyneko,ogom to je trosku blbe ved to je predsa poriadne daleko od vas a napr v 9 mesiaci musis chodit do nemocky kde bues rodit alebo za gynosom kazdy tyzden nebude to daleko pre teba?budes mat planovany porod?ak nie tak moze sa stat ze porodis cestou z BB do CA....No ja by som to neriskovala ,tiez som si vybrala porodnicu ktora je cca 80km vzdialena od nas moj gyndos nesuhlasil ,ze vraj ak by nahle prisli bolesti tak by som mohla porodit aj na ceste .....a mal pravdu
najlepsie bolo keby ste o nej odstahovali .....ked sa budete haat bud kvoli babo kvoli neorozumeniema medzi tebou a svokrou ...to bue zle vplyvat na vas vztah
podľa mňa za to, že chceš ostať u lekárky ku ktorej máš dôveru, tak určite nie si nenormálna, akurát to máš trošku ďaleko...ja by som sa na ten posledný mesiac pred pôrodom asi presťahovala do CA, lebo by som sa bála, že keď to na mňa príde, tak porodím niekde v aute medzi jedným a druhým mestom...
nuž zobrala si si mamičkinho maznáčika, ja mám doma niečo podobné, ale našťastie nebývam so svokrou, tá žije od nás 240km ďaleko, každý deň telefonuje synáčikovi niekoľkokrát ....zvykla som si, ale žiť by som s ňou v jednom byte nedokázala ani náhodou
Ahoj. No mas poriadne zlozitu situaciu. Hlavu hore 🙂 Ja tiez byvam so svokrovcami a tiez sme mali so zaciatku nie velmi dobry vztah. Ked sa maly narodil, vsetko sa zmenilo. Mozno teraz vidis vsetko cierne koli hormonom ako ja. Ale ked je to u Vas az take zle, skus sa s manzelom porozpravat, ze posledny mesiac tehotenstva a prvy - druhy mesiac po narodeni by si chcela byt s Tvojou rodinou. Mne ked sa drobcek narodil, tak som velmi potrebovala podporu mojich blizkych a hlavne pomoc, kedze na mna dolahli poporodne depresie. Suhlasim s Evickou, ked planujes ostat v BB, tak chodit do Ca je nezmysel. Posledny mesiac chodis do poradne kazdy tyzden a kazdym dnom mozes porodit. Ja som tak chodila do Ba, co je od nas cca 60km a poviem Ti, nikdy viac. Bola som z tej cesty vycerpana, unavena a navyse som mala velky strach, ze ma to moze chytit niekde na polceste.
uff cestovať tak často z BB do Čadce? Moc by som neriskovala, často som tuto trasu absolvovala. Ako cestuješ vlakom, autom? Posledny mesiac by som sa prestahovala tam kde chceš rodiť. Manžel by mal držať s tebou. Svokrapredsa može byvať sama, či to jej stav nedovoluje?? Ja som tiež byvala u svokry a nikdy viac, dokonca sa absolutne nestretavame, unas to zhoršilo narodenie deti ešte viac ☹ Takže si nemyslim že u vas sa to zlepši.
Inak BB ako mesto milujem je nádherne a na Sasovej som bývala 😵
mimibb, no nemas to lahke, a tvojmu muzovi bude veelmi dlho trvat kym zisti ze vase babatko je na prvom mieste vo vsetkom vasom rozhodovani a samozrejme ze sa to zacina tehu a potom porodom..., povedz mu , aj si mozes vymysliet, ze dietako uz teraz preziva tvoje pocity a ze ak chce mat zdrave babo a vyrovnanu manzelku, tak musi pri tebe stat v tvojom rozhodnuti, pretoze je VELMI DOLEZITE, aby si priviedla babo k ludom ktorym doverujes a hlavne aby aj dr. bol taky ktoremu doverujes...., aby porod prebehol v radosti, a ak sa budes dopredu stresovat , nie je to dobre pre babatko....
len vydrz v tvojom rozhodnuti a nepolav.
a este mu vytkni, ze asi preto nechce ist s tebou, lebo tam by tam nemal svoje pohodlie, ako u svojej mamicky, lebo je doma. Vieme ze synacikovia su radi pri mamicke.
Ahoj ,pri prvej sme tiež nemali svoje a bývala som u svokry. Asi 2 týždne pred pôrodom som išla k mamine domov a ked sa narodila boli sme tam ešte 2-3 týždne .Svokra prišla na 1 týždeň ked sa malá narodila Potom išla mamina somnou na 1týždeň k svokrovcom. Mama a svokra sa porozprávali a bolo dobre. Bola som rada ,že svokra pochopila, že potrebujem svoju mamu. Manželovi bolo však jedno či je doma alebo u svokrovcov. Ten to bral tak ,že nikde niesme na veky a mal pravdu do 6 mesiacov sme boli na vlastnom. Akurát najhoršie bolo cestovanie 2x som bola u doktorky.
určite počúvaj svoje inštinkty - sú správne
ak si ty mohla vydržať pri svokre od svadby, tak by mal vydržať aj tm 2 mesiace v Čadci, presťahujte sa už teraz, aby si mala pohodový 9. mesiac a nestresovala sa cestovaním
určite budeš potrebovať pomoc po narodení dieťatka a mamina ti najlepšie pomôže - hlavne pri prvom
no a svokra: nezabúdaj, že ti vychovala manžela a myslíš si, že nesprávne ? 😉 😉
Podla mna nie je ziadnou vyhrou to, ze ste odisli byvat k svokre, najma ak nemate spolu extra vzah a nedoverujes jej......a ked sa tam vratis aj s babatkom, rychlo sa moze stat, ze ti ho zacne vychovavat a ked sa manzel postavi na jej stranu, bude to o to tazsie...
Podla mna je uplne ok, ked chces rodit a prve tyzdne stravit so svojou rodinou, maminou aj to, ze si si nezmenila DR...ale asi by bolo ozaj vhodne aspon ten posledny mesiac pred porodom odist do CA aby si nependlovala hore-dole.
to je ako z minuleho storocia.Tvoj drahy by si mal v prvom rade uvedomit ze je zenaty a ze ma stat po tvojom boku v dobrom i zlom.Ja si nedokazem predstavit aby bola po porode pri mne ina zena ako moja matka.Rodila som v inom state 400 km od mojej rodiny no vzala dovlenku,prisla a pomahala nielen fyzicky ale hlavne psychicky.V prvom rade je tvoje vysostne pravo zvolit si porodnicu a obzvlast rodit tam kde ludom doverujes a poznas ich.V tomto by som si stala za svojim a nepovolila.Celkovo porod je dost narocna a intimna udalost a nevidim dovod preco by si sa mala stresovat este aj miestom a personalom.Porod bude pre vas obrovksa udalost a tvoj drahy manzel by sa mal spamatat
urcite nie si nenormalna.... BUDETE DLHO BYVAT S SVOKROU? 😕 mne ta moja stasi na hodinu tyzdenne pri nedelnej navsteve a uz aj to ma vie vytocit do nepricetnosti (nastastie mm zdiela so mnou) urcite je normalne ked chces pre teba nieco nove a neiste obdobie stravit, tam kde sa citis najlepsie.. a mm nebude s tebou v tvojom rodicovskom dome? je nanic ked byvas tam kde sa necitis dobre....
ja som z bystrice,dokonca zo sasovej,tak ako ty.rodila som tu a bola som spokojna.mame velmi dobrych lekarov.sestry na novorodeneckom su truby,ale to sa da zvladnut.hlavne,ze lekari su dobri a vedia co robia 😉 ja by som na tvojom mieste nependlovala hore dole.ja by som sa bala.bud ostan tu rodit v bystrici a prejdi k nasim lekarom,alebo ostan v cadci.teraz si 26tt,este to zvladas. ale co budes robit ked ti to brusko uz riadne narastie.stale budes chodit vlakom hore dole?neriskovala by som.co ak ta to zdrapi niekde na polceste?nie kazda rodi na termin a nie kazda ma 20 hodinovy porod.koli babatku by som si na tvojom mieste s muzom sadala a porozpravala sa s nim o svojich pocitoch a bolo by.on ta isto lubi a chce aby si ty aj babo boli ok.iste,ze mysli aj na svoju mamu,kazdy dobry syn by mal na svoju mamu mysliet(iste aj ty budes o 20-30 rokov rada,ked bude matinko brat ohlad na teba ),no on si musi uvedomit,ze zaklada novu rodinu,ze jeho prioritami musite byt vy-ty a maly.a ked si to uvedomi,tak by sa mal porozpravat so svojou mamkou,lebo ci sa jej to paci alebo nie,o synovu lasku sa bude teraz cely zivot s tebou delit a mala by s tebou dobre vychadzat.vsak jej vnuca porodis.robis jej syna stastnym-ma ti byt za co vdacna 🙂 hlavne neber celu situaciu ako koniec sveta,babo citi ak sa maminka trapi.vsak ak budes rozhodnuta,ze chces byt c cadci a aj tam rodit a aspon na zaciatku tam s malym ostat,tak to holt bude musiet partner aj svokra respektovat.co zmozu? co ta priviazu k stolicke,len aby si v bystrici bola? 😀 neboj,to sa da do poriadku.hlavne koli tomu nestresuj a uzivaj si drobceka v brusku 😉
Zvláštne, akoby som počula samu seba pred 6 rokmi 😒 aj ja som mala pocit, že svokrovcov vôbec nezaujíma, ako sa cítim (bývali sme u nich), nikdy sa nič nepýtali, mala som rizikové, celých 9 mesiacov som ležala doma (u nich) alebo v nemocke občas, doktorku som si tiež nechala svoju, lenže u mňa to bolo len40km a čakala som na tie chvíle ako na spasenie, že som mohla vypadnúť, ísť domov...takže ak s tým nie je finančný problém - s dochádzaním a cítiš to tak, nič nemeň. Ja som tiež moje dieťa svokre nedávala, ani sa mi nemohli starať do nej, môj postoj bol jasný 😉 inak ja som ani nepotrebovala nikoho, teda okrem manžela. Ty sama najlepšie vycítiš, čo tvoje dieťatko potrebuje. Len škoda, že manžel nestojí pri tebe - to je asi najväčší problém. My sme sa sa odsťahovali, keď mala malá 2 mesiace a vzťahy so svokrovcami sa postupne veľmi upravili....držím palce - hlavne buď v pohode, lebo ja si dodnes vyčítam, že som cez tehotenstvo veľa plakala a malá je hrozne urevaná ☹ doteraz a možno je to z toho.
ja som cestovala na poradnu pri oboch tehu takmer 300 km 😀 da sa to aj za den na otocku, u nas je to uz bezne 😅 takze nenormalnejsia nemozes byt. Tiez som chcela rodit v rodnom meste, ale nakoniec som rodila tam kde byvame, aj to mam najblizsiu nemocnicu vyse 30 km 😝 Nemame tu rodicov ani mojich ani mm, tak sme sa dohodli ze sem pride moja mama na dva tyzdne po TP. Tvoja asi nemoze prist do BB, hm, tak potom by bolo najlepsie ist do CA uz par tyzdnov pred terminom. Ale predpokladam ze tvoj manzel ak pracuje, nemoze mat tolko dovolenky, ale nech si nejak zariadi volno ked sa drobec narodi - nech ste aj spolu ako rodina...je sice pravda ze mama vela pomoze, ale zit dalej budete spolu vy traja...a nech ste nou od zaciatku...nech to nie je tak, ze ty odcestujes, porodis a o mesiac dva "to" 🙂 donesies domov . nedajboze bude urevane ako nase a tvoj manzel sa zblazni 😅 nech si zvyka hned 😅
To, ze chces rodit v rodnom meste blizko svojej rodiny je normalne, podla mna. No tiez si myslim, ze si trochu komplikujes zivot, mozno rozhovor s manzelom by situaciu vyriesil a nemusela by si mat v sebe taketo dilemy. Je tazko produkovat mudre rady v takej situacii, najlepsie bude asi spravit tak ako to citis 😉
na jednej strane su tvoje pocity..to ze chces rodit doma v CA lebo tam mas rodinu, priatelov a vsetkych blizkych..lenze na druhej strane kebyze rodis v CA, co potom tvoj manzel? Bude tak dlho bez teba, lebo ty chces byt pri rodine cely ten cas?a potom ked bude babo tak ho ani vidat prvy mesiac nebude poriadne, lebo pravdepodobne pracuje a nebude sa mu dat byt hocikedy pri vas?Mne to pride ukrutne sebecke. Je to otec, ma pravo byt so svojim drobcom od zaciatku...
ja som mala podobnu situaciu. Prestahovala som sa k priatelovi 200km od domova a byvame v podnajme ( nastastie bez rodicov). Kedze priatela lubim, nemala som to srdce len tak si ist rodit domov do zvolena a nechat ho sameho. Takze som rodila tu v Ba a pri porode bol aj priatel, co bola uzasna psychicka podpora. Mamka mi prisla na tyzden pomoct s malym ked sa narodil a potom sme uz boli len my traja 🙂 maly bol strasne urevane dieta prve tri mesiace, musela som ho len a len hojdat, ruky som mala vytahane ako orangutan 😀 a zvladla som to v pohode sama a ked prisiel priatel z prace tak prevzal stafetu v hojdani 😀 rodicov som si videla potom o tri mesiace ked prisli na velkonocne sviatky..a to som velmi chcela ist domov..lenze nie vzdy vsetko je tak ako chceme no nie? 😀
ahoj @mimibb - presne si to vyjadrila, co je on male decko?? si mal rozmysliet, ci chce zit iba s mamou, alebo co, alebo je uz manzel, a buduci otec, a hladi v 1. rade na potreby SVOJEJ rodiny, ktoru si vybral!!! ak to nechape, tak neviem ... budes to mat tazke, lebo s takymito maminkynymi mazankami je tazko zit ...nechcem malovat certa na stenu, ale su len 3. moznosti: bud to pochopi on, alebo sa prisposobis ty, a budes drzat hubu a krok, alebo ... no neskor ... neviem, taketo manzelstva casto koncia aj rozchodom. vrelo ale dufam, ze to nebude tvoj pripad, a ze to vsetko dobre zvladnete, sak vies, koho si si brala, vela sil prajem!! 😎
Dievčence ti poradili všetko dobre.
A do buducnosti by som ti poradila zase ja to,že:
Treba si urýchlene nájsť svoje bývanie...len ty,muž a dieťatko....žiadna svokra,ktoru nemáš rada a žiadna tvoja rodina,ktoru (neviem-ASI) nemá rád tvoj muž.
Takže: KOMPROMIS
(on je upätý na svoju mamičku a ty zase na svoju+svoje mesto.)
@mimibb vobec nie si nenormalna 🙂 ja som bola v podobnej situacii, dochadzala som za svojou dr. 140 km do LM (kde som predtym byvala a su tam aj nasi) a aj som tam porodila a bola som u nasich asi 6 tyzdnov. Bolo to super, mama je predsa len mama, velmi mi to pomohlo, teda psychicky, starat o dieta som sa musela ja, samozrejme 😉 vedela som, ze keby sa mala narodila tu (v BS), tak by som o par dni ostala sama v totalnom zapadakove na konci dediny a ze by mi tu z toho sibalo. A ja som bola teda dost rozbita po CR, trochu som im vykrvacala, takze som nevladala prejst pomaly ani 20 metrov... Tvoj manzel by si mal uvedomit, ze TY a vase dieta ste teraz jeho prvorada rodina. S tym inak bojujem aj ja, tiez byvame u svokrovcov a obcas mi to pripada, ze jedina, kt. tu robi kompromisy, som ja 😠 prajem vela sil 😉 mysli hlavne na drobca, to ti da uplne iny rozmer zivota, uvidis 😵
@kdezee, uplne sa stotoznuje s tvojim nazorom 😉
nazor, ze manzel by si mal v prvom rade uvedomit ze je zenaty a ze ma stat po tvojom boku v dobrom i zlom mi pride trochu pritiahnuty za vlasy. to snad plati aj opacne. 😕 rozhodnutie o tom, ze @mimibb s manzelom budu byvat u svokry urobili spolocne, tak teraz musia spolocne celit dalsim rozhodnutiam... pre mna bol prvorady otec a vlastne my traja ako rodina. hold niekedy nemame na ruziach ustlane a treba sa tomu prisposobit... kolke z nas prezili tehu, porodili a vychovavali deti daleko od svojich rodin. 😉
@sampo , ved prave ze rodina su teraz ona+on+mimi, to si musia uvedomit obe strany.
to kde chces rodit nie je prvorady problem, aspon z tvojho opisu to citim - ono - kto rodi u svojho gynekologa? ved to je normalne, ze chodis k niekomu do poradne, ale on ta potom posle do porodnice a tam chodis mesiac pred porodom k dr. ktoreho si k porodu vyberies - zaplatis, alebo to nechas na nahodu, kto bude mat sluzbu - takze takto rodi vacsina zien - u cudieho dr., tym sa nestresuj, skor si popozeraj ake ma konkretna porodnica meno u rodiciek....
tvoj problem je prostredie - svokra.....na tv.mieste by som sa nastahovala aspon mesiac pred TP k mame a tym padom mozes rodit tam kde si chodila doteraz. Ja velmi dobre chapem co to je za pocit, ked ti ma novorodenca ochytavat svokra, ktora pekneho slova nema pre teba a pritom tvoja mamina by ti rada a dobre pomohla.
Bola velika chyba, ze si sa nastahovala ku svokre, toto bude tvoje trapenie este na dlho zda sa, ak ten tvoj nebude hladat vlastne byvanie, a to asi nebude, ked uz teraz narieka, ze matka bude sama doma.....co sa ty mas jej starat o servis a zabavu ked budes mat babatko a budes padat od unavy???
keby ste byvali sami, tak ako ideal by som videla rodit v mieste bydliska, priatel bude s tebou kazdy vecer a tvoja mamka by ti na par dni dosla pomoct.... ale po porode mat svokru za zadkom.....ked ma niekto dobru svokru, tak ok, ale ta tvoja, aspon pises, nic moc.
a vobec, preco sa ty tolko stresujes? ty nosis dieta...nech sa stresuje tvoj chlap a najde podnajom - ked robi, tak ked vedel urobit dieta, nech aj zaplati podnajom - tam budete pekne spolu, tvoja mama moze dojst pomoct, svokra na navstevu a kazdy bude spokojny. podnajom - 1i. v BB najdes za 200-250 eur? ak ten tvoj nezaraba dost na to aby to zaplatil, tak nemal vyrobit dieta, nech si teda tlcie hlavu o mur a teba necha urobit co sa porodu tyka ako ty chces.....
ak bude argumentovat tym, ze u mamy to mate zadara a ona aspon nie je sama, tak sorry, ale to nie je zadara ale za znicene nervy
ahoj nechce sa mi citat co ti tu napisali je toho dost 😀 takze ak budem niekoho opakovat sorry 😀 no ja si myslim ze v tomto by mal ozaj stat tvoj mm pri tebe podla mna si teraz prvorada ty a babo a viem ake to je ist rodit k niekomu koho nepoznas...ja mam vinikajuceho gynekologa ale bohuzial nerodi takze som chcela aby som bola aj tak v dobrych rukach a ani nie ja ako to babo takze ta uplne chapem a ja ked som porodila tiez chodila moja mama za mnou aj ked to ma svokra ovela blizsie ale proste mama je mama a svokra bude vzdy svokra(cest vinimkam)takze ta uplne chapem ..........takze vyskusaj na neho zek nechce tak nemusi ze tam pojdes bez neho a myslim si ze si to velice rychlo rozmysli......pretoze budes rodit ty a hlavne sa to to starat a v noci k nemu stavat ty a nie on takze v tomto by sa mal prisposobit tebe a nie ty jemu.........moj nazor vela stastia 😉
Píšeš o mojej svokre a o mojich pocitoch???? ☹ Nič na tom nie je nenormálne. Skús viac manželovi vysvetľovať svoje potreby, so svokrou nič nenarobíš, oni sú tie najmúdrejšie a my mladé dnešné mamičky h...o vieme 😠 Tiež stále potrebujem moju mamu a aj keď ona niekedy nemôže a ponúka sa svokra postrážiť malého, tak bohužiaľ, ani ja jej neverím, som pre ňu nikto a s malým by si ona robila, čo chce, bez ohľadu na to, čo by som chcela ja. Preč od svokry, "vliať" rozum mužovi (ak sa dá)
Ahoj,
ja mam cosi podobne - byvame uz 2 roky s mm 200km od mojej rodiny, 250 od jeho - takze problemy so svokrou nemam a popravde, som rada, ze sa do nas nikto "nemontuje" ani z mojej strany, hoci pomoc najblizsich mi zasa niekedy chyba. 😒 ja som rodila v meste, kde byvame, ale takmer hned po príchode z nemocky som sla k nasim. Na 4.den po porode ma prepustili a na 6. den sme uz s novorodeniatkom absolvovali 200km autom k nasim. Manzel je sam v byte, chodieva za nami takmer kazdy vikend. Prvy mesiac po porode som fakt ocenila, ze som bola s mamou, velmi mi pomohla a poradila. 3x som uz bola medzitym na nejake 2 tyzdne aj v nasom byte, alev podstate od porodu som stale viac u nasich. Az od noveho roka planujem ist uz natrvalo naspat. Maly bude mat 5 mesiacov. myslim si, ze 4-6 tyzdnov na zaciatku aj stacia na pobyt u mamy, na regeneraciu a zabehanie sa do noveho rytmu.
Ahoj
ja síce nebývam so svokrovcami ale tiež to nemáme s nimi zrovna rúžove. Ja osobne by som rodila v mieste kde momentálne bývaš a na prve týždne by som si pozvala maminu k sebe domov. Nech aj manžel pochopí aké to je bývať so svokrou. Podla mňa nie je veľmi dobre dieťatko po určitej dobe preniesť do iného prostredia. Môže si na nové miesto ťažšie zvykať, byť uplakaný a nervózny.
upne moj pripad,sice ja uz babo mam ale nic sa nezmenilo,ked idem domov tak to je predtym hodinova hadka a potom este 2 dnove ocuvanie
myslim ze si urobila obrovsku chybu ked si odisla byvat ku svokre ja by som na tvojom mieste asi prehovorila manzela aby ste radsej odisli do tvojeho rodneho mesta alebo nieke blizsie ku tvojej rodine nie jeho ked nemas s nimi dobry vztah tak to bude cim dalej tym horsie mozes tomu verit ze LEPSIE nebude len horsie a dieta to este podla mna skomplikuje sprav nieco aby on od tial odisiel lebo toto nedopadne dobre take nieco obdobne som prezila na vlastnej kozi dodnes to lutujem ze som nedokazala mojho manzela odputat od jeho rodiny teraz trpim nielen ja ale aj deti 😒 ☹ ☹ ☹
ja som jedna z tych, ktora si tym /byvanim u svokry/ presla a v podstate este furt prechadzam a do marca /tak dlho ocakavaneho a modleneho/ to inak ani nebude 😠 takze viem o com hovoris, a viem ake to je byt tehotna u svokry, porodit a doniest malu dcerku ku svokre a nechat si radit, pocuvat, mat nervy zo vsetkeho len kvoli svokre a byt aj tak tou, ktora je neustupciva a zla, niekedy ako ten inkubator...nehovorim, ze je moja svokra neviem aka zla a urcite bude super babka ale to az tu byvat nebudeme, pretoze ona ma nervy pravidelne zo mna a ja z nej...zo zaciatku som bola maximalne slusna a ventilovala sa mimo nej o nicom nevedela ale teraz si dupnem nohou ci sa jej to paci alebo nie ale som dospela a mna nikto dirigovat a sekirovat nebude 😠 preto ak mate moznost radim ti odstahujte sa hoci do podnajmu, my sme tak najprv neurobili pretoze sme sa zlanarili myslienkou, ze usetrime budu peniazky na vsetko co treba ved muz je jedinacik /nastastie stoji pri mne a riesi furt ked treba to co treba u svojej mamy pretoze len on jej moze povedat vsetko tak ako je ja som tam predsa len nevesta a nie je to moje.../ potom muz nemal robotu rok kedze ju stratil v case krizy, teraz ma super robotu aj plat je slusny /vyklopkat/ no z inych dovodov skor ako v marci aprili si dovolit kupit byt nemozeme ale ak by som si este raz musela tym vsetkym prejst tak volim podnajom pred byvanim u svokry, podla mna sa taka este nenarodila, ktora by skor ci neskor nezasahovala v znacnej miere mladym do zivota, samozrejme su take super tolerantne a nestarajuce sa svokry do vsetkeho ale tych je tak malo, ze ich treba hladat 😀
nie nie si nenormalna a plne suhlasim s tebou, ale asi by som to urobila tak, ze sa mesiac pred terminom nastahujem k nasim a tam si v klude odrodim, s malickym by som tam bola ten mesiac a potom by som sla domov a manzel samozrejme ak moze tak nech je cim viac s vami, pretoze su to predsa len prve chvile a navyse aj ti bude vela treba pomahat...a mama je furt mama nie je co riesit! 😉
to ja som tá nenormálna, pretože si u svokrovcov robíme podkrovie 🙄 .....huráááááá, už sa neviéém dočkááť 🙄 ..toľko radosti naraz 😔
a určite by som už nejaký čas pred termínom išla k rodičom, pretože to máš naozaj dosť ďaleko.
Ahoj mimi....no ja si myslim, ze tvoj manzel by mal stat v takychto chvilach pri tebe za kazdu cenu...najdôlezitejsie je aby si sa ty citila dobre a hlavne bezpecne a prezivala chvile tehotenstva a hlavne pôrod a cas po pôrode s ludmi ktorým verís a ktorí sú ti najblizsí...skus manzelovi vysvetlit, ze je to pre teba naozaj nove a tazke obdobie a potrebujes okrem neho aj podporu svojej rodiny...a ked svokra bude chciet moze predsa prist vnuca navstivit, nie?