Ahojte ani neviem čo vlastne chcem len sa si vyrozprávať bude to dlhšie ale ak máte radi ako na partnera keď nechce ďalšie ako ho presvedčiť tak sem s mi
Vždy som chcela aspoň dve deti ( nechcela som iba jedno dieťa nechcem aby bolo jedináčik ).od malička som chcela aspoň 2 deti ( neviem prečo minimálne dve možno preto že mám ešte 3 súrodencov ).keď sme začali chodiť spartnerom ( teraz už snúbencom )tak vždy vravel a pisal že chce dve deti.
Už o prvé dieťa sme sa od začiatku snažili a po pol roku sa to podarilo .bola som tak veľmi šťastná aj keď som sa zároveň. bála že by som mohla potrati ( možno preto že moja matka vo viem minimálne 2 krát potratila tak som mala ešte vedsi strach ).ale podarilo sa všetko bolo super na bábätko sme sa spolu tešili ja som naďalej brigádovala (aj keď som bola veľmi obmedzená tím že v ťehu sa nemusím dvihat ťažké v obidvoch brigádach )ale zvládla som som to ja aj bábätko a
Lebo som otehotnela v lete pred poslednom rocnikom 3.na strednej .kedy som aj porodila a školu ukončila z malou v náručí .bola som tak šťastná a stále som .aj krátke po pôrode cca prvých 5mesiacou partner stala vravel že druhé dieťata že kedy si urobím ja som chce to tak cítila ešte počas tehotenstva. A potom partner zrazu ani teraz ďalšie dieťa nechce .
A mne to tak veľmi bolí lebo ja ďalšie dieťa veľmi chcem a čím skôr tým lepšie ( tím že môj cyklus neje dako pravidelné a je od 28/39 je to premna problem ( nie antikoncepcie na úpravu nemôžem nesmie užívať hormonálnu antikoncepciu kvôli tomu že som sa tehu liečila na štítnu žľazu a preto že som neurologická pacientka nechcem rozoberať ako )aj preto že matka mala niejaky ženské problémi a musela byť operovaný čo viem je to dedičnej ale viac neviem z matkou v kontakte niesom a tak veľmi sa bojím sa sa nám potom ďalšie dieťa nepodarí ale partner neviem či nechce alebo nevie pochopiť môj strach .
Ale áno moja túžba po ďalšom dieťati je veľká ( viac ju len prehlbuje to že veľa žien v mojom okoli či už vrodine alebo kamarátky majú mala dieťa. alebo čakajú ďalšie dieťa alebo
Prvé .nezávidím im ani nič podobné teším sa spolu snim ž
Oni sú šťastné.len ja sa cítim tak strašne hrozne .a ešte keď mám partner blbé pripomienky a nie si tehotná keď toľko ješ alebo keď mi je zle nesú tehotná alebo mi povie že mám veľké brucho či niesom tehotná pritom mám alebo najbližšie dni mám mať ms prípadne mám 2/3 dní po ms .a mňa to tak veľmi zranuj keď to povie premna je každý ms len "zranenie"keďže niesom tehotná a nie sex máme bez ochrany ale vždy vytiahne včas urobí sa mňa aj keď občas dúfam že daka " kvapka lásky sa podarilo a ja ostane tehotná.
@dory11 ak máš 22, neponahlaj sa. Kľudne aj o 10 rokov druhé dieťa.
Netlac na pilu … mas 1 a partnera … lepsia alternativa ako sama s 2 detmi. Mozno partner mysli aj na ekonomicku stranku atd … mas cas este aj na 10 deti
@dory11 rodila si ešte na strednej, čiže si nikdy poriadne nepracovala, nič nezarobila, bývate ako a kde? Do toho máš už v mladom veku zdravotné problémy, bolo by fajn začať uvažovať dospelejšie a zodpovednejšie. Ale je mi jasné, že moje slová u tohto typu žien nepadnú na úrodnú pôdu. Aspoň že tvoj chlap má rozum a nechce ešte ďalšie dieťa.
@dory11 Radsej popracuj na sebarozvoji a potom premyslaj o dalsom tehotenstve. Uz si niekedy pracovala?
Tiež mi napadlo, či ti utečie nejaký vlak?
V 18 rodit, slobodna matka, nepracovat,nechat sa zivit aspon 8 rokov. V 35 rozvedena s 3 detmi a holou ritou. Pekna perspektiva...
@dory11 to si naozaj rodila ešte ma strednej? Ved sa po prvom normálne zamestnaj, pracuj, plat odvody, zarabaj a šetri. Chlap ma asi triezvejši pohľad, nie je to ľahké, sám zarábať na troch ľudí a ty chceš zase ostať doma a on ma živiť štyroch ľudí? Ved keby si poriadne makala, mohla by si mať krásnu materskú, to je slušný príjem, oveľa lepšie ako rodicak. Tak sa zamestnaj, nech si polepsite, prispejes na domácnosť a na druhé dieťatko máš ešte kopu času. Človek nemôže mať hned všetko čo si vysniva, treba si vedieť aj odopierat, tvrdo makať a počkať
Trosku si.popracuj odloz peniazky odbremen partnera iste to uz dlho taha sam..si velmi mladucka nic ti neutecie.babetko mozes mat kludne aj po 30-ke s financnou rezervou pracovnymi navykmi imym rozumom a rozumnym odrastenym prvorodenym potomkom.. v neposlednom rade treba akceptovat aj nazor partnera..my sme dlho dalsie dieta neplanovali ani nechceli a potom sa to zrazu zlomilo a chceli sme ho obaja a o mesiac bude s nami.starsia dcera chodi uz do skoly mam 34 rokov a necitim sa.stara.baby v mojom okoli v podobnom veku zacinaju rozmyslat nad prvym babetkom
:D každý druhý deň ako cez kopirák. To ste sa vážne snažili o dieťa v 3.rocniku SS? Šibe Vám? Napísala by som ti aj horšie. Perspektíva do života čo sa týka zamestnania je vážne mizerná. Za nečudujem snúbencovi,že nechce druhé dieta. Potom aj tretie.nebodaj a ty doma 10 rokov. Začni najprv pracovať.
Akurát pozerám profil. Dieťa má o mesiac 3 roky,škôlka ,zAjednana? Môžeš ísť do práce.
@dory11 z toho, ako sa vyjadruješ mám pocit, že tvoj manžel má doma dve deti. Ukľudni sa, dospej, dozrej, zamestnaj sa a zarob nejaké peniaze, aby si do vzťahu priniesla aj niečo iné ako rozmnožovaciu funkciu. Potom snáď
Ja nikdy nepochopim tie zeny co sa riadia okolym. Ze tvoje kamosky a rodina kazdy mà teraz dalsie dieta tak Musis aj ty. ( vacsina mojich kamosiek malo deti po 30ke) ale skor treba mysliet na to ci mam manzela ci mam kde byvat ci mam svoje nieco ci budem v pohode vediet tie deti uzivit keby sa nieco stalo - rozchod ci smrt partnera.Nie len pozerat na druhych ze oni màju deti ako nejaku vec ci dobre vyzera. Ale aj na to pozeraj ci maju aj vsetko zazemie co k tomu treba. Mas ho aj ty? Si velmi mlada vacsina zien v tvojom veku riesi este skolu VS nie deti nie druhe ani prve. Vacsina ani vztah este nema . A ty sa tak ponahlas Akoby si mala 44 a posledne vajicka . Frajer by si mohol odpustit tie kecy ci si tehotna ked mas nafuknute brusko . Ale robi ti to naschval aby ta potrapil Lebo mu ides na nervy stym. Este je aj on Asi dost decko ked ti to nevie inak normalne povedat preco teraz nie je vhodna doba na dalsie dieta . Nic sa nestane ked budes najprv 2r pracovat a potom sa snazit o druhe.
Mna by zaujimalo ake to mas okolo seba okolie, ked mas 2r dieta (!!!) a takto prezivas ze okolie/kamaratky ma babatka :DDD okolie vzdy bude mat nejake babatko, to budes rodit kazdy rok? No nie... vyhovorky bokom, si mlada baba, dieta si mala PRILIS skoro, popracuj na sebe trochu, na skole, praci, venuj sa tomu dietatu co mas.. nic ti naozaj neujde. Popracuj na tvojom vztahu s "frajerom", co su to za narazky na tehotenstvo, ked dieta nechce... ucta nic? ake druhe dieta, s "frajerom", co takto popracovat na manzelstve, byvani, zlepseni vztahu atd
Najprv sa douc gramatiku a potom maj druhe dieta, otras po tebe citat.
@dory11 tak partnera motivuj ...a to tak ze si najdes pracu, popracujes na sebe a prispejes do rodinneho rozpoctu..budes mat narok na matersku a dalsie benefity...jemu sa mozno do toho nechce lebo je vsetko na nom..nikdy si nepracovala na TPP poriadne, si mladucka...naozaj sa zameraj na tieto veci a o 2-3 roky chod za nim znovu s touto tuzbou
Netlačila by som partnera do toho, máte zdravé dieťa, ste ešte naozaj mladí (v profile máš, že máš 22 rokov), užívajte si, času máte ešte dosť. A keď nemôžete tabletkovú hak, môžete si dať nehormonálne teliesko, používať kondómy, možností je v dnešnej dobe naozaj veľa.