Pýtala som sa manžela či si "urobíme" druhé dieťa za nejakú dobu čo ja viem za dva tri roky,ale on mi povedal že už ďaľšie dieťa necche.Ako ho mám presvedčiť,strašne túžim po ďaľšom dieťati.
Dieťaťko chceš tak za dva tri roky, tak aj manžela sa pýtaj až potom, veľa vecí sa môže zmeniť a možno to bude ešte on, kto ťa bude prehovárať 🙂
tak u nás máme opačný problém. manžel chce, a ja nie.
@katuska268 ja som domojho mm vrtala cele 3mesiace stalo to za to????
mame krasneho synceka ale zo zaciatku ako sa narodil o neho nemal zaujme proste ho nechcel ale trvalo 2tt co sme prisli z porodnice a teraz mi iba hovori ze super ze sa dal nahovorit ze maly je uzasny i ked teraz ma mm riadne nervy na maleho idu mu zuby uz 2ma a to ma iba 5mesiacov a dalsie 4mu idu uz ich aj vidno takze dni su hrozne noci ako tak ale co som necala starsieho sice raz okupkal ked bol malinky ale inak mi nejak nepomahala ako hral sa sni prebalil a tak ale teraz pri malinkom normalne ked pocuje z detskej(spi pri starsom)ze maly mi uz hodinu nechce spat tak pride poprechadza sa snim poizbach a potom ho supne do kociara a ja sa zoobudim az rano vacsinou co malinky este pekne spinka a som sa bala ked tie prve tyzdne sa na neho ani nepozrela ni neusmial on povedal ze ked som ho chcela ja tak som mu povedala ze to zvladnem aj sama tak mi to nechal vyzrat ze ake to je byt na domacnost 3psov 2deti sama😀uz sa na tom len smejeme teraz
ale nasilu nieje nic dobre ja som si sice odplakala vela ale skus mu to davkovat po malych davkach😀
@katuska268 a povedal ti dovod preco nechce mat druhe dieta??????,
@katuska268 ked sme s manželom začali spolu žiť,mala som 19 rokov,aso sobášom takmer okamžite prišla aj túžba mať dieťatko,manžel chcel počkať aspon 5rokov čo sa mi zdalo hrozne dlho,ale sústredila som sa na prácu apo dvoch rokoch som to opäť skusíla mu to povedať,avtedy už tak púroti nebol 😀 čas robí svvoje,to čo sa mu teraz zdá ako trvalá situacia ,o rok o 2roky to tak byť nemusí.Tvoj synček je ešťe malý,možno preto si to tvvoj manžel nevvie predstaviť s 2deťmi,ale deti sa menia mesiac za mesiacom,auvidíš ,že 2ročné dieťa je už uplne iné ako ročné a aj tebe bude lepšie ak bude mať synček aspon 3roky ked sa dreuhé narodí.
@katuska268 vieš si predstaviť, že by to bolo opačne - že on strašne dieťa chce a ty nie (nech už by boli dôvody akékoľvek) a on by ťa prehováral a prosíkal tak často, ako ty jeho? čo by si spravila? porodila mu to druhé dieťa že na tu máš staraj sa, mňa sa to netýka, ty si chcela? alebo by si povedala rázne "nie" a hotovo, lebo si uvedomuješ aj ty svoj podiel na výchove a starostlivosti o druhé dieťa a skrátka sa na to necítiš? Ja som v tomto asi nejaká iná, ja by som proste nevedela od niekoho chcieť niečo také ako dieťa, keď on nechce... jedna vec je "vydupať" si dovolenku akú chcem ja, sú to dva týždne, ktoré sa nejako dajú aj pretrpieť, ale dieťa je rozhodnutie na celý život, tu by som žiadny nátlak nevyvíjala, ani neprehovárala...
ale sama píšeš, že chceš druhé až za 2-3 roky, tak dovtedy to nerieš, užívaj si to jedno, čo máte, užívaj si manžela a časom možno on sám zmení názor...
@sissy27 sissy hovoríš mi z duše. My ženy máme rôzne pocity, a hlavne život sa dokáže zmeniť v sekunde, preto ani autorka nevie či za dva dni neotehotneje, ale ani nevie čo za dva roky bude a či bude mať vôbec nato, aby vychovala jedno dieťa. Nátlak na muža, ako aj na ženu, veď to potom ani to bábo nie je z lásky. A hlavne dieťa je záväzok na celý život, nie je to hračka.
@maruska24 raz už som sa k podobnej téme vyjadrila tak ako teraz... a bola som dobre že nie ukameňovaná, že prečo by žena mala potlačiť svoje pocity kvôli mužovi, prečo nechcieť od muža, aby sa on obetoval a prispôsobil ženiným pocitom, že je to to isté... ale konečne niekto kto ma pochopil - presne to, že je to ďalší ľudský život, za ktorý by mali byť zodpovední obaja rodičia, mali by ho vychovávať s láskou a očakávať od kohokoľvek, že sa prispôsobí niečomu tak mimoriadnemu, sa proste nedá, ak to ten druhý tak necíti...
ON by aj chcel,ale boji sa aj o mna..ale on mi aj povedal ze ani po 3 rokoch nechce ziadne dieta..nech ubehne akykolvek cas,ja nanho netlacim,a ani ho neprosikam,ale to mi povedal ze uz viac necche druhe dieta ja som sa ho nato nepytala 😖
@katuska268 a ty si mala alebo máš nejaké zdravotné problémy v súvislosti s tehotenstvom / pôrodom? (keď píšeš, že sa bojí o teba) a za 3 roky sa naozaj môže všeličo zmeniť, aj uňho, aj u teba... 😉
@katuska268 bojí sa o teba? ...mala si komplikované tehotenstvo ,či pôrod?
@sissy27 mam zdravotne problemy,(som epileptik)mala som aj nejaké tri záchvaty pocas tehotnestva le bábo sa narodilo zdravé...
@sissy27 nechcem vyvolať dohady ani hádaku, no zaujímalo by ma ako by si sa ty osobne zachovala v tomto prípade? Ako by si to riešila? Zmierila by si sa s tým, že dieťa jednoducho nebude aj keď z tvojej strany by šlo s obrovsku túžbu po dieťati? Ako by si to "vysvetlovala" dieťaťu doma, ktoré si samo pýta súrodenca? Dokázala by si aj naďalej žiť s manželom bez problemov? Mysliš, že by si mu to nevyčítala, resp. že tvoj postoj by sa k nemu nezmenil?
@katuska268 tak to sa tvojmu mužovi naozaj nečudujem, že sa o teba bojí a nechce ďalšie dieťa, veď ťa obaja potrebujú v prvom rade zdravú...buď vďačná za jedno zdravé dieťa, ani to nie je každému dopriate, užívaj si a teš sa z toho... mám vo svojom okolí prípad, kde žena uprednostnila druhé dieťatko pred svojím zdravím a aj životom... 😢 naozaj to teraz nerieš, uvidíš o tie tri roky, možno sa aj u teba niečo zmení, a druhé dieťatko už ani pre teba nebude také dôležité 😉
@sissy27 ale ja nemam tak silnu epilepsiu aby som nemohla mat druhe dieta,a navyse tie tri zachvaty neboli tak silne a Martinkvi nivc nebolo,bolo som aj potom na sone,kolko mamiciek epilepticiek ma aj tri deti a zdrave,a ja nechcem aby moj syn bol jedinacik..potom som mu navrhla keby sa uz naozaj nedalo adopciu ale to nie je tak jednoduche
@sashabb nepriviedla by som vedome a plánovane dieťa tam, kde nie je na 100% chcené a ešte aj očakávať, že sa mužov postoj zmení, mi príde tak trošku drzé... že prvé dieťa chce súrodenca - no vieš, deti chcú aj psíka, koníka, sloníka a tiež im to nekupujeme len preto, že chcú (aspoň u nás to tak funguje)... a nie, nebudem mužovi vyčítať, že nechce ďalšie dieťa, pretože je to záväzok na celý život aj preňho, nielen premňa a to nie je vec, ktorú keď ma omrzí tak posuniem ďalej... iné by bolo nemať deti vôbec - tam by som zvažovala, či som s mužom na tej istej "vlne", či máme aspoň trochu rovnaké priority, ciele, túžby, ale tam by som možno zvažovala aj zmenu partnera... ale ak sa jedná o to, mať ďalšie dieťa - nedotlačím svojím rozhodnutím niekoho tam, kde byť nechce... ja stále tvrdím nerob druhým to, čo nechceš aby robili oni tebe - ja si neprajem, aby niekto rozhodoval za mňa, tlačil ma do niečoho, čo nechcem, nebudem to robiť nikomu ani ja, zvlášť, ak sa jedná o niečo také ako dieťa...
@katuska268 ja viem, že aj epileptičky môžu mať deti, ale chápem tvojho muža, bojí sa o teba, o vás všetkých, sama vieš, ako to je, pozerať sa na blízkeho človeka ako trpí a nemôcť mu pomôcť... toto on asi rieši v sebe... nechaj tomu len čas, naozaj tri roky sú dlhá doba, možno zmení svoj postoj on, možno ty a možno zasiahne nejaká vyššia moc a budete spokojní všetci 🙂 zatiaľ si nájdi nejakú aktivitku, aby si nemyslela stále len na toto a držím palčeky, aby všetko dopadlo najlepšie, ako môže byť...
u nas je to naopak ja nechcem, manzel s dcerkou ano 😉
@sissy27 ďakujem,snáď po nejakej dobe bude aj on túžiť po druhom dieťaťi 🙂
neviem reagovať,neviem si predstaviť,že muž či žena nechce diieťa,keď sú na to všetky podmienky a nemáte tých detí už niekoľko trebárs 5...na smrteľnej posteli nebudem si počítať pracovné úspechy ani domy či autá,aj na dovolenky zabudnem,budem si počítať svoje deti a vnúčatká, nech je ich čím viac,toľko,koľko zvládame s manželom poctivo a čestne vychovať....že pri tom sme občas unavení,že idú naše koníčky načas bokom,že nemáme na kožuchy a superautá? toto mi nevadí, s deťmi som bohatá a šťastná 😉
@sissy27 musim povedat, ze hovoris velmi rozumne a hlavne vyzreto 🙂
@sashabb skusim reagovat aj na teba, ak dovolis. Dolezite je, co je pre cloveka prioritou, ci je to manzelstvo, manzel, alebo na piedestal dava svoju tuzbu po dalsom dietati. Podla mna v zdravom manzelstve by to mal byt pre zenu manzel - muz. Niekedy mam pocit, ze niektorym zenam je muz dobry len na oplodnovanie a zarabanie penazi, ale to nie je spravne. A ak by nieco take malo rozbit manzelsto (ze napr. muz nechce ďalšie dieta), tak pochybujem, či ta žena ho aj skutočne milovala, pretoze laska je aj o rešpekte, ucte k druhemu...
@sashabb ved to predsa nie je otazka "ustupenia".. ide o ludsky zivot.. ako mozno ustupit vniecom tak dolezitom? Ked sa raz muz neciti na dalsie dieta (z akehokolvek dovodu) ako ho mozno do toho tlacit? Mne by teda nikdy nenapadlo, manzela do niecoho tak vazneho tisnut s odovodnenim, ze ak ma lubi, tak ustupi.. Ved dieta ma byt chcene, zelane, milovane oboma rodicmi a nie vedome dovedene do rodiny, kde ho jeden nechce.. Pre koho je to potom dobre?
@katuska268 Ako pozeram, tvoj Martinko ma necele 2 rocky. Vtedy, ked manzel spomenul 2. dieta, sla som do amoku a moja odpoved bola razne NIE... Chce to cas. Nenut ho, mna keby manzel nutil, asi by sme druhe nikdy nemali. Ked mala starsia 3 roky, zacala som o tom uvazovat sama, ze sa nema s kym hrat, stale chce len so mnou alebo manzelom... zo skolky nechcela ist... Myslim, ze aj tvoj potrebuje cas, aby sa "spamatal" z prveho babatka, usporiadal si svoj zivot (urcite je to ine, ako ked ste dieta nemali) a casom mozno sam s tym pride 🙂
@sashabb manžel by mal ustúpiť ak sa jedná o novú kuchynskú linku, 280. pár čiernych lodičiek, farbu a strih vlasov, miesto dovolenky, (ne)vymaľovanie obývačky, ale nie pokiaľ ide o život - jeho život a život dieťaťa... tu nie sú na mieste nejaké ústupky a citové vydieranie typu "ak ma ľúbiš, tak mi to dieťa spravíš", lebo to k ničomu dobrému nespeje... beztak je na svete dosť detí, ktoré vyrastajú v nekompletnej rodine práve preto, že boli jedným z rodičov nechcené...
@matozazzo nedá mi to ale musim ... čiže potom si začala uvažovať ty sama o druhom dieťati. A čo by si urobila ak by potom povedal tvoj manžel zrazu nie?
A k príspevkom vyššie - ja chápem, že dieťa nieje vec a že treba aby sa dohodli obaja na takomto kroku. Ale jednoducho z môjho pohladu to nieje take jednoznačne a jednoduche ako tvrdíte.
@katuska268 má v podstate ešte čas, malý je ešte maličký, za tie 2-3 roky sa môže všeličo zmeniť.
Ale trvám na tom, že pokiaľ žena dieťa chce a muž jej to odopiera, jednodicho nemôže to manželstvo fungovať tak ako dovtedy. Ono je trochu rozdiel, pokiaľ to dieťa nechce žena, nakoľko žena to dieťa vynosí, porodí, následne kojí a je na ňom viac "závislá" ako chlap. Čiže porovnávať to, mi nepríde správne.
A hovoriť "mňa by nenapadlo manžela do toho nutiť" ... neviem, podla mňa to dokáže povedať len žena, ktorá ďalšie deti nechce, lebo neviem si predstaviť aby žena ktorej tikajú biologické hodiny a dieťa veľmi chce sa len tak zmieryla s tým, že žiadne dieťa nebude 🤐
@katuska268 nijako ...teda nasilu určite nie ...treba tomu nechať voľný priebeh ,sem-tam spomenúť že aj synčekovi by bolo lepšie keby mal parťáka...a aj keď bude dospelý bude mu lepšie ak bude mať súrodenca ...časom aj drobec príde s tým,že chce bračeka alebo sestričku 😉
Manžel je jedináčik? má nejaký vážny dôvod prečo nechce viac detí?