Neviem ,ale taha ma to na juh Slovenska.Napriklad Nitra,Dudince,Krupina,Nove Zamky.Niekde je je teplejsie pocasie a lacnejsie kupit byt alebo dom.
Ja som sa z Popradu presťahovala k Dunajskej Strede 😀 v lete tu idem zhorieť 😁😁😁
Ja z LV a byt bez klímy je smrť 🤣🤣
Kupovala som dom kvoli pocasiu, bezpecnosti a pohode…. jedine, co mi vadi je, ze v praci 80% casu nerozumiem, nakolko neviem po madarsky. Kedze je to len na chvilu, tak ma to netrapi. Ako Letne sidlo pre nas super pocasie, pohoda, bezpecnost, relax proste Juh.
ja som z NR, lacno tu nie je
Ja bývam medzi Dudincami-Krupinou. A áno, je tu veľmi teplo a dlho...viem to porovnať, lebo som zo ZA. A ceny ako kde. Niekde na lazoch, menších dedinách sú staršie domy lacnejšie, Krupina, Dudince -byty, domy od 100tis. vyššie...Ale zasa možnosti je menej ako vo väčších mestách.
@savoya my sme tak spravili zo severu a veru to teplo je na nezaplatenie 😄 využiješ bazén od mája do septembra. Ceny nehnuteľností sú o dosť lacnejšie aj pozemky oproti BA kde sme predtym zili. Neľutujem, ale nechali sme si nehnuteľnost aj na severe zas v zime kvôli lyžovaniu cyklotrasam je to super tiez
@savoya ja žijem celý život v Nitre, teraz v okrese Nitra. Je tu super, predsa len krajské mesto. Som spokojná. Ceny nehnuteľností sú ale vysoké. Na starobu, keď sa dožijem, tak skôr by som chcela ísť žiť do Banskej Bystrice alebo do okolia. Čo sa týka Dudiniec, chodievame tam na wellness pobyty a teda pre mladých ľudí, hm, neviem. Čo sa týka uplatnenia v práci, tak to skôr nájdeš v Nitre, sama mám kolegov z Levíc, Nových Zámkov, ktorí dochádzajú. Ešte z týchto miest si pozri Vráble, to je mestečko blízko Nitry aj blízko Zlatých Moraviec. Teda relatívne blízko.
Ja byvam na zapade Slovenska v Trencine.A na Juhu Slovenska ma to laka.Bola som v Dudinciach asi tri krat a super.Velmi sa mi tam pacilo.
@savoya áno, v Dudinciach je pekne, najmä tá centrálna časť, len teda chceš tam aj pracovať? Lebo s tým uplatnením by tam mohol byť problém. Síce keby si uplatnením zameraná na cestovný ruch, tak ok. Alebo keby ti nevadilo dochádzať za prácou do väčšieho mesta.
Ja som z nz a bola som v trencine a tiez som si hovorila ze by sa mi tam dobre zilo 😀 ak milujes horucavy, tak ano, ja tu idem v lete umrieť
@savoya Teplejšie je na juhu a aj mne to vyhovuje, ale ceny bytov a domov sú približne rovnaké ako v Trenčíne.
no neviem.Ja som síce zo Zm a to moc za juh teda nepovažujem skôr západ.Madari sú na juhu Levice,Nové Zámky atd ale Nitra sa mi moc nezdá že by bola až taký juh.A čo sa týka teploty, ja by som ani nepovedala že je u nás nejak extra teplo .Mám sesternicu z Trenčína a rozdiel je tak 1 až 2 stupne ani to niekedy nie a to je podla mňa nič.Ale na tých spomínanych echt madaroch ako tak pozerám, tak áno je teplejšie.Ale ja by som na madare nikdy nešla a kvôli počasiu už absolútne nie🙂
@savoya ja som priamo z NZ, v lete je tu masakralne teplo, mne vyhovuju teploty tak do 30stupnov takze niekedy je to pre mna fakt na umretie😄 inak po madarsky neviem. Narodila som sa tu a nikdy som nemala problem dohovorit sa, v okruhu mojich znamych ani nikto po madarsky nerozprava, mam pocit ze skor starsi ludia. Inak mne sa tu zije dobre😊 Kusok do Bratislavy, Budapesti aj Viedne. NZ je celkom vyznamny zeleznicny uzol takze aj dobre spojenia vlakov aj EC vlakov.
Ja na juh Európy.
Dudince su skarede mesto, skapal tam pes a tie kupele jak z hororu. Ja žijem a podnikam dlho v DS a je to na nezaplatenie. Mam svoj klud, na sever by ma nedostali ani párom volov a mam pocit ze cim dalej od Bratislavy a celkovo Slovenska tym lepsie. Madari su super narod rozumiem si s nimi ovela viac ako so zakomplexovanymi a zavistlivymi Slovákmi. Hory mi vobec nechybaju, ani medvede v nich ani Rómovia z osad a taka ta všeobecná zaostalost alebo bratislavska spupnost nevynimajuc. Som zvedava ako to tu bude o par rokov ale ja som velmi spokojná a veľmi rada za správne rozhodnutie zit tu. Je tu az tak starostvetsky dobre, ludia si pomáhajú a su oveľa sudrznejsi. A to, že je tu teplo, je len príjemný bonus. Ja tu hnusnu anglickú zimu v Bratislave doslova neznasam, tu sa znasa oveľa lepšie 😎
@barborachors A môžem sa opýtať, vieš po maďarsky?
@h2 nepotrebuje vedieť po maďarsky. Ja som skoro celý život bývala v Nitre, pohybujem sa po južnom SK a neviem maďarsky. Je tu aj dosť prac. príležitostí - autorka.
@savoya to že si niekde bola na pár dní a páčilo sa ti, neznamená že sa tam dobre býva alebo že sa ti bude dobre bývať. Prácu si už hľadáš v tejto oblasti, aby si mala prehľad ako si na tom po tejto stránke?
@ibatanecnica Ja pracujem v Šamoríne už 14 rokov, tu sa to ešte dá. O Nitre ani nehovoriac, to nie je "maďarské" mesto. Ale v DS mám skúsenosť, že tam si skoro ako v Maďarsku. Dokonca s lekárkou na vyšetrení som sa mala problém dohovoriť!
@h2 to fakt, tam mi roky býval bratranec a nesťažoval sa.
@savoya ...som od NZ a teplo tu máme veru riadne.Ale ja to mám rada,slnko,teplo