Ahojte.chcela by som dieťatko žijem sama mám prácu a auto. Som zabezpečena. Problém je v tom že môj partner je vysokoškolák má 22 rokov a žije s rodičmi. Ja mám 25 a už 6 rokov žijem úplne úplne samucka. Veľmi sa cítim osamotena a chýba mi nejaká rodina. Chcela by som si založiť vlastnú rodinu. No priateľ mi hovorí že nech počkám aspoň 3 roky nech dostuduje a možme si zakladat rodinu. No ja som na vážkach. Čakať 3 roky? To už budem mať 28 rokov a nemám istotu či priateľ somnou dovtedy bude. A či si to nerozmysli dovtedy že nechce rodinu a ja stratím 3 roky. Čo by ste robili?
Nikdy by som partnera nenútila do dieťaťa,ak by sa na to tiež necítil...
Myslis, ze zajtra stretnes chlapa, ktory si s tebou bude chciet pozajtra spravit dieta? Mozno budes hladat vhodneho partnera dlhsie, akoby si na tohto cakala aj 5 rokov
Keby som bola chalanom, ani náhodou by som v 22 rokoch neuvažovala nad potomkom. Dieťaťom si muža nepripútaš, na to zabudni. Ak máš teraz pochybnosti, či s tebou ešte o tri roky bude, tak sa do tehotenstva s ním ani nepúšťaj. Dieťa nie je bicykel, je to najvážnejšie rozhodnutie v živote. Radšej dieťa v 35 rokoch ako dnes, či v 28, ale s človekom, ktorý chce s tebou byť, vychovávať deti, zostarnúť, nie preto, že ho ty do dieťaťa dokopeš. Ešte že on rozmýšľa, keď ty nie
tak hlavne si myslím že záleží na vzťahu, najprv by mal byť ten a dieťa potom... z toho príspevku je to tak zvláštne pôsobiace - chceš rodinu, ALE tak nejak to znie že dieťa najviac a chlap? Nuž uvidí sa...
tvoj vek na dieťa je ok, u partnera myslím že nie a tiež je to ok, takže neviem - buď to ustojíte spolu, alebo choďte od seba.
Viete ja trochu ľutujem že mám mladsieho. Az teraz vidím aké je to ťažké že ja už chcem rodinu zazemie a on rieši že čo budú piť s chalanmi na inteaku. Proste teraz vidím tu priepast.. ten vekový rozdiel . Že stále v duši mi niečo kričí že chcem staršieho muža hoci by mal aj 40 ale chcel by rodinu a žili by sme ako dospelý ľudia a nie že ja sama a priateľ na intraku rieši kedy bude chodbovica..
Ale teraz čo rozidem sa a mám čakať kto vie ako dlho na toho "40" ročného ? A čo keď ani nebude dobrý ?. Mám neskurocnu dilemu.
v ktorom ročníku je priateľ? nemal by už byť v predposlednom ročníku?
To nie je o veku,ale o vyspelosti. Ja som sa s mojím manželom zoznámila práve keď oslavoval 18. narodeniny,ja som mala 24 rokov a on už vtedy vedel,že chce mať so mnou dieťa 🙂
A sme spolu už vyše 21 rokov...
@jaja20 ja viem ale tento môj je mentálne ešte inde. Ako láska tam je fakt spravil by pre mňa všetko ale vidím že ho neláka mať rodinu ešte ..
@deti95060810 mal ale jeden rok bol doma
Ja som sa vydavala ako 29 rocna a dieta som mala v 30, 32 a 37. Mala som mladsieho partnera a tiez studoval. Az ked zacal pracovat aj on, tak sme sa vzali a mali deti.
Mas este cas.
Podľa mňa je jeho argument prijateľný. Je to rozumný chalan. Dieťa chce, až keď sa o vás bude vedieť postarať. Samozrejme nemôžeš vedieť, či vám vydrží vzťah, ale teraz máš 25, budeš mat 28, to podľa mňa nie je veľa... Aspoň si budeš už istá, či je ten pravý. Ver mi, že mať dieťa je dosť náročné... A keď je to ešte aj bez partnera, tak ani nehovorím. Skus priateľa rešpektovať a nájdi si nejaký iný koníček...
Stálo by ti to za to,aby si potom s dieťaťom zostala sama? Skús si nájsť nejaký koníček / zábavku,ktorá ťa aspoň na čas odpúta od túžby mať dieťa. Nepíšeš,ako dlho ste spolu...
Ja som nikdy nemala tuzbu po detoch. Syna mam a lubim ho njaviac na svete ale jeden mi staci.. Takze tvoju tuzbu moc nechapem.. Ale priateľ ma pravdu. Je mladý a najprv nech skonci skolu a najde si pracu a potom uvidíte ci budete spolu byvat ci nie.. A ci vam vztah vobec vydrzi. Len aby si no neustvala..
bohužiaľ aj ked su to len 4 roky, tu vidno aky to je priepastny rozdiel. Ty si dospela žena ,vs. student... V kazdom priprade niekde tam vo vnútri musíš citit ci je to ten pravý, s ktorym chceš mat deti a stráviť zvysok života.
je fajn, že priateľ má rozum. už v takom mladom veku.
Ja si myslim ze keby bol vztah taky ako ma byt tak by si nemala dilemu. Podla mna zid z kratsej cesty... Moj nazor
autorka: ty chceš mať dve deti naraz.... vaše a tvojho partnera
Choďte od seba evidentne každý mate iné priority
V tomto prípade by som počkala. Jasné, záruky nie sú nikdy. Ale v 22 rozumiem, že je pre neho ešte skoro. Chce asi môcť viac ponúknuť a áno, asi sa aj zabaviť, čo je tiež fajn, lebo potom sa na to dobre spomína a čerpá sa z toho energia, keď noci sú babom prerušované .. ja som mala prvé v 28, bolo to fajn.
Nechcem podceňovať vás problém, ake ked budete mat o tri roky 28, nebudete neplodná 🤷🏻♀️ 28 nieje žiadny vek. Dieťa môžete mat aj 40tke. Ak cítite, ze vás partner je pre vás ten pravý, čakajte. Ak nie, hľadajte iného. No to moze trvať aj dlhsie sko si myslite. Správne poznamenali dámy predomnou. No samozrejme ak ste nespokojná vo vztahu, treba to riešiť a nie v nom zostávať lebo sa Vám nechce cakat 3 roky na dieťa 🤷🏻♀️ Ked máte pocit osamelosti, stretávanie sa s kamoškami, venujte sa športu, knihám. Verte a berte to tak, ze každé obdobie života ma svoje čaro. Teraz si môžete vychutnávať cas na knihu, poupratovany byt, môžete úst kam chcete a vrátiť sa domov kedy chcete. Užite si to. Aj mat dieťatko je krásne. No ine, uz predošlé možnosti nebudú, ale budu ine. Preto buďte spokojná a vychutnajte si to, co máte teraz, aby ste si mohli vychutnať to, co pride potom a nic nelutovat.
Vsak ma 22 rokov, studuje a byva doma. Uvedomujes si co od tohoto chlapca ocakavas? Ty si bola v jeho veku niekde inde... On je tiez niekde inde. Takisto nemusis stretnut muza co mu tikaju biologicke hodiny uz pozajtra.
Páči sa mi,ako sa Tvoj chlap stavia k tomu zodpovedne. Asi by sa cítil blbo, keby máte bábo a on neprispieva do kasy. Neboj, si ešte mladá, ešte máš času veľa. Držím palce!
Fuu, on studuje, ty by si bola na rodicaku. Kto by vas zivil? Ci chces tak velmi potomka, ze ho po pol roku strcis do jasli?
Chces mat dieta s niekym, s kym nevies ci budes o 3 roky? Chces dieta, lebo sa citis sama? Cele zle....uplne cele zle. Ty nemas ziadne priority? Ziadny rebricek hodnot? Ziadnu postupnost v zivote? Tebe nedoplo, ze mozno dieta pripravis o moznost vyrastat s otcom v plnohodnotnej rodine? Ty ho chces, lebo sa citis sama?? tak si kup psa. A este nieco...Tebe by sa dobre statnicovalo s rocnym uplakanym nespavym dietatom?
Dieta ma prist do hotoveho vztahu, nie ako naplast, zaplata na samotu, lebo sa citis sama a chces rodinu.
Dietatom sa zmeni tvoj zivot od zakladov, nic nebude ako predtym a nebudes mat prve mesiace na seba takmer ziaden cas.
Mam kamosku, ktora dala nedavno na fb prispevok, ci komentar, ze je stastna, ze sa dieta zadarilo, ale uvedomuje si (dieta ma rok), ako jej chyba stary zivot - nemoze ist, kam chce, kedy chce, doma je takmer stale nejaky neporiadok, takmer ziadne ticho, nemoze si uz len tak sadnut pred netflix a pozriet celu jednu seriu oblubeneho serialu a podobne… Si pripravena naozaj na zmenu, a ze sa budes venovat dietatu? Teda budete sa obaja a budes minimalne prve mesiace len sediet doma?
Lebo dieta neodlozis, ked ta bude hlava boliet alebo ti vsetko pojde uz na nervy. Na dieta musia byt pripraveni obaja vo vztahu. A je to hlavne obeta.
Fakt si to premysli, priatel ma pravdu.
Nie, nečakaj.On je ešte nepripravený.maloktory chlap v 25 r chce dieťa, rodinu...skôr by bolo pre teba lepšie, keby ste spolu žili necítila by si sa tak sama.Ale ste úplne niekde inde ty by si potrebovala chlapa po 30 tke s prácou a uz vyzretejsieho
Čakala. Na dieťa musia byť vždy dvaja. Čo bude to bude,v 28 ešte nie si stará na dieta