Chce DNA testy. Ako by ste reagovali?

23. mar 2023

Dobry den,
zacnem od zaciatku, spoznala som muza(cudzinec), bola to obojstranna laska z obidvoch stran.
Po pol roku som otehotnela. Bolo to take planovane neplanovane.
Zacali sme spolu byvat, som par tyzdnov pred porodom, vsetku vybavicku sme kupovali spolocne, a dnes som mu povedala zeby sme teda mohli ist na matriku, podpisat papier o otcovstve.
A vypadlo z neho ze nejde nikam, ze chce dna testy. Najprv som si myslela ze si robi srandu, nakolko som na nom nikdy nepoznala aby pochyboval o dietati ze je jeho. Tesi(l) sa ako maly chlapec. Vzdy mi bozkaval brucho, hladkal…-atd.
Ale on to myslel vazne, ja som sa rozplakala, a som sa ho opytala, ze zijem s nim a pochybuje a ci som nejaka k…? A ze on si je na 99% ze je otcom, ale potrebuje mat dokaz, lebo keby to spravil a dieta nie je jeho uz by sa to horsie vracalo spat. A ze to je otazka len jedneho dna. A ze ma miluje ale ze ho mam pochopit.
Povedala som mu, ze ziadne dna testy nebudu, ze to dieta bude len moje, a moze odist odkial prisiel.
Samozrejme dieta je jeho. Odkedy mi to povedal, len placem.
Momentalne som u rodicov, chcem si od neho vziat vsetky veci, a nikdy ho uz nevidiet. Zhnusil sa mi, ponizil ma.

Ako by ste reagovali vy? Co by ste robili v mojej situacii?
Suhlasili by ste s testom?

reanda
23. mar 2023

zrejme by som reagovala rovnako, ako ty

deti95060810
23. mar 2023

ja by som ten test dala spraviť, ešte by som mu výsledok aj otrieskala o hlavu...ale ďálej by som som pokračovala ako ty... samozrejme priezvisko moje by som dala , a ani o krstnom mene by som sa s ním nebavila...

ildiko36
23. mar 2023

Už aj keby chcel ísť na matriku nepôjdem, a nenapisala by som ho do rodneho listu, tym padom nebude mať žiadne prava čo sa týka dieťaťa a hlavne keď je cudzinec..Ked bude chcieť musí sam zaplatiť testy a to cez sud.Priezvisko bude mať dieťa po tebe..Ked si na materskej od centra právnej pomoci mas zadarmo právnika..

haley7897
23. mar 2023

Veď v poriadku. Nebude na rodnom liste, nebude mať práva. A ver, že žiadna suma na alimentoch sa nevyrovná pokoju ktorý ti to prinesie. Samozrejme priezvisko bude mať dieťa tiež tvoje. Oooh, kiež by som vedela vrátiť čas 10 rokov dozadu, keby nemala dcéra ex v rl ušetrilo by nám to kopu problémov...

sense
23. mar 2023

Nahnevalo, zranilo, sklamalo b/y ma to rovnako...ale na testy vy som isla ale ... vztahom by to velmi otriaslo. Dieta by malo moje priezvisko a velmi by som zvazila ci ho na ren rodny list chcem

stanulienkat
23. mar 2023

Dala by som si spravit test. Na zaciatku bol chtic, poblaznenie-nie laska. Dieta planovane- neplanovane.. Skor myslim, ze neplanovane. Tak sa necuduj, ze sa mu nechce. Vhupnete cez dieta do vazneho zavazku. On si chcel len uzivat. Ale v tom pripade sa mal chranit. Hlavne po takom kratkom vztahu.

gladys_07
23. mar 2023

Sla by som na test (platil by ho on), zapisala ho ako otca ale priezvisko by dieta malo moje. A uz sa s nim bavila len o vyske vyzivneho a navstevnych hodinach babatka, oficialne.

V podstate ti povedal ze ti neveri ze si ho nepodviedla. Tam by som ja uz ziaden vztah nechcela. Velmi kratucko ste boli spolu na babatko…

Cudzinec - odkial?

kris_tin257
23. mar 2023

Dala by som urobiť test nevidím v tom problém žiaden, na jednej strane ho chápem rozmýšľa racionálne nie emotívne

rony2255
23. mar 2023

Cítila by som sa ponížená, zranená, oklamaná. Na test by som nešla, nebavila by som sa s ním už ani o matrike, ani o mene dieťaťa. Malo by moje priezvisko. Ako písala baba vyššie, žiadne alimenty nenahradia ten pokoj...

mima1608
23. mar 2023

Na test by som šla už len skrz toho, aby som dokázala, že ja som neklamala. Ale vzťah by som ukončila, ak by chcel byť v rodnom liste, tak ok, ale jeho priezvisko by som dieťaťu nedala a cez súd poriešila styk + alimenty. Nič iné si taký chlap nezaslúži.

autor
23. mar 2023

@gladys_07 zalezi na tom odkial je? Nemecko

miadi
23. mar 2023

No dieta za to nemoze akeho otca si mu vybrala- nevybrala.. ako partner by u mna skoncil Ved tvrdi ze dieta si Mozno s inym zbuchla. Ale otec moze byt ok . Tvoje dieta mà pravo na vyzivne. To ze ty chces mat svoj klud u rodicov v detskej izbe a nemat nic s otcom dietata je sice pekne ale sebecke. Dieta mà pravo poznat otca aj pravo na vyzivne. Hoci tebe sa tym moze zneprijemnit zivot . Bolo by pre teba fajn mat dieta len pre seba a nikdy uz toho blbca nevidiet. Lenze to by bolo detinske urazene ego. Ty by si mala robit to co je najlepsie pre dieta nie co je naj pre teba. Takze sla by som po porode na DNA testy a vyziadala sudom vyzivne.

sonnenshein
23. mar 2023

Navrhla by som to skor ako on. Pretoze ak raz muz suhlasne vyhlasi, ze dieta je jeho, uz sa to neda vziat spat, a podla mna je len a len fer mu poskytnut takuto istotu, ze si 100% transparetna. Nevidim na tom absolutne nic zle.

chillibubble
23. mar 2023

podla mna zalezi odkial je a tiez zalezi na tom, ze celkovo je cudzinec. neviem kde zijete teraz ale moze byt raz velky problem ak by ste chceli zit kazdy vo vlastnom state.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miadi
23. mar 2023

@zoro9836 u mna by pre zranene ego dieta neprislo o otca. Ale on by prisiel o mna. Lebo su spolu ziju spolu a on neveri ze dieta je na 100% jeho . Takze prenho je klamarka podvodnicka Neviem co. Takato hlboka nedovera by ukoncila moju lasku. Nedrzala by som to proti nemu v buducnosti s dietatom by mal normalne kontakt. Ziadne vycitky nic len oficialne jednanie v zaujme dietata.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chillibubble
23. mar 2023

@sonnenshein skor ako on? ze mne toto nenapadlo mojmu muzovi navrhnut. ze mu dam istotu, ze dieta je jeho 😀 asi by dostal infarkt, ze co mu tym naznacujem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
23. mar 2023

@zoro9836 poviem ti to takto. Nie je normalne pytat test DNA od zeny ktoru milujes ktoru poznas . Tymto cinom on pripravil dieta o spolocnu domacnost. Mozno mà paranoju Alebo si mysli ze poštar je atraktivny nech je to ako chce on tvrdi ze je sanca ze ona mala sex s inym muzom pocas ich vztahu. Nedoveruje jej. Dvaja ludia nemozu nasilu spolu existovat stastne len Preto ze spolu nahodou planovane maju dieta. Ked tam nie je vzajomna ucta a dovera. Dieta nie je zazracne lepidlo ktore tieto veci nahradi. Tak zial nebude vyrastat v stastnej rodine mama a otec ale bude mat stastnych rodicov osve.

abbey1
23. mar 2023

Na testy by som neišla, ako otca dieťaťa by som ho nezapísala. Zbytočne si zaťažovať život s takým človekom.
Ale prepáč, plánovane neplánovane po pol roku otehotnieť s človekom, ktorý nie je môj manžel, poznáme sa krátko,...nebolo vôbec zodpovedné a teraz to vidíš. Veľmi by som si rozmyslela, či chcem takého človeka v živote mňa a môjho dieťaťa.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
23. mar 2023

@sonnenshein TY by si navrhla mužovi testy DNA??? Aj keby ich on nežiadal? Ja keby som bola chlap a žena by mi toto navrhla, tak prvé, čo by mi napadlo, je, že bola aj s iným/inými. Prečo by to ináč navrhovala?

miadi
23. mar 2023

Autorka ked mu aj odpustis das urobit dna 🧬 test a ostanes s nim. Kde mas istotu ze ti toto nebude robit ? Z nicoho nic tvrdit ze si nie je isty tvojou vernostou. Su tu dve moznosti bud si rozhodnozka polygamna alebo on je paranoidny ziarlivec. Nech je to ako chce stastnu buducnost pre vas ako par nevidim. Zial.

miadi
23. mar 2023

@zoro9836 ty si uplne mimo.