Ahojte 🙂 trocha nezvycajne forum toto asi bude ale potrebujem poradit. Ja mam 23 rokov, priatel 24 a sme spolu rok. Z jeho rodiny zatial poznam len jeho rodicov a ti ma pozvali na vikend s nimi na chatu (o dva tyzdne) kde bude vlastne cela jeho rodina cize aj bratia, ich manzelky, deti...Som velmi hanbliva tak je to dost stresujuca situacia ale potrebujem poradit co mam priniest ako darcek? chatu platili jeho rodicia tak viem ze by sa patrilo nieco priniest ale nejaka flasa vina mi pride malo ked tam bude tak vela ludi.
a co tak balik nejakych drobnosti, co pojedia dospeli ku kave, deti len tak.... napr. nejake sladke ( predavaju suche pecivo rozne druhy), slane (tiez rozne krekry, tycinky....). To neuskodi a potesi. Neviem, ci vino bude uplne ok ale ak povie priatel, ze ano a vypiju tak dones. Na ako dlho idete ? Mozno by som pripojila nejaky ten dzus ak piju.
aké veľké sú deti ...vezmi aj im nejaké drobnosti ..bublifuky, balony ...a pod.
Dospelým určite na večerné posedenie fľašu kvalitného vína ...a niečo na zahryznutie, či už napečieš ty, objednáš domáce alebo kúpiš - suché sladké, slané ..vždy poteší
Poradím ti, zabaľ si do batožiny ....Raid špirálu proti komárom - ak bude treba - večer na terase vyložíš ...a budeš hviezda
Vacsinou ked sa chodi na chaty kazdy riesi gulase/ kapustnice a veci na vecerne opekanie. Preto som si zvykla doma pripravit domace natierky a zabezpecit takto ranajky na ktore kazdy zabuda. Vzdy sa vsetko pojedlo a kazdemu chutilo. Darcek tolkym ludom asi neprinesies, vybav deti nejakymi bublifukmi, kazdemu napr po kinder vajicku, opytaj sa svokrovcov co mozete doniest ci napr to maso na gril alebo co, ak povedia nic kup taku klasiku ktora sa vzdy zide a poje cipsy, mineralky, malinovky, nejake vino, upec nejaky kolacik..
@lucka1255 Treba sa porozpravat s priatelovou mamou. Priatel ako chlap ti asi vela nepomoze. Nespoliehala by som sa na neho. Asi ti len povie ze netreba nic a potom sa mozes citit blbo ak kazdy nieco prinesie.
Je mozne, ze kazdy si riesi jedlo svojim vlastnym sposobom, ze vsetci si prinesu svoje jedlo a potom sa spolocne vari/opeka/griluje.. alebo rodicia zabezpecia aj stravu pre vsetkych a ostatni ludia prispievaju inak.
Tiez sa jej opytaj ako sa tam zabavaju, aky je harmonogram a budes mat lepsi obraz o celej akcii a lahsie sa ti budu kupovat darceky ak sa rozhodnes ich kupit.
Spýtaj sa jeho rodičov, čím môžeš prispieť, napríklad či netreba napiecť niečo sladké/slané 😊