Cez sviatky sa musím starať o svokru

19. dec 2023

Ja len taký povzdych. Po dvoch rokoch konečne môžme stráviť Vianoce ako rodina spolu ( po dva roky pred tým som bola v nemocnici tehotná) a nakoniec prd z toho. Príde sem svokra o ktorú sa treba postarať lebo je chorá. Som trocha nahnevaná lebo my sa tu už štvrtý týždeň dávame dokopy z choroby všetci, ja som sa vylízala zo zápalu pľúc, antibiotiká som len včera dobrala, deti ešte stále kašlú a teraz sem príde ona s covidom a staraj sa o mňa. Nehovoriac o tom, že si ten kovid privliekla sama lebo keď sme jej hovorili , že 70 ročná žena nemá čo strážiť susede choré vnúčence tak sme preháňali. Veď ona má dobrú imunitu a kovid sa teraz preceňuje🙄. Teraz sa tu s najväčšou pravdepodobnosťou všetci nakazíme ešte aj týmto a zbohom sviatky. Túto zimu ideme z choroby do choroby, staršie dieťa som v decembri aj zo škôlky odhlásila,len aby sme mali kľudné Vianoce ... A tá strata komfortu je tiež super. Nemám ju kde poriadne uložiť , čiže pôjde do spálne, manžel na gauč a ja môžem spať akurát pri deťoch na zemi .

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikavaneska
19. dec 2023

Určite by som ju ku sebe nebrala v žiadnom prípade. Chodievajte buď ty alebo muž za ňou s respiratorom a pomôžte jej uvarte upracte prineste lieky a hotovo ak bude zle do nemocnice. A skôr by som teda poslala muž je to jeho mama a ty si bola teraz chorá.. jednoznačne s respiratorom a len nevyhnutné pomôcť. Kokos ani by ma nenapadlo jej niečo také navrhnúť úplne vylúčené preboha je chorá nech je doma !

trema
19. dec 2023

Ku mne by teda neprišla.. čo na to tvoj muz?

pribinak
19. dec 2023

Nie, ona s covid idem k vám, keď ste ešte nedolieceni?
Slušne by som takúto návštevu odmietla

Veď buď trochu asertivna a povedz NIE

simsalabim
19. dec 2023

Hm tvoj manzel by mal svojej mame dat jasne najavo, ze chora sa ostane liecit doma a privitate ju po Vianocach vyliecenu.

0silvia0
19. dec 2023

A to kto vymyslel takuto koninu? Ved ludia s kovidom sa izoluju, nechodia na navstevy🙈

la_dolce_vita
19. dec 2023

S kovidom je nezodpovedne niekam ist. Ja ako chora by som sedela doma, ale ani taku navstevu by som netolerovala.

mamusa123456789
19. dec 2023

Ste sa zbláznili? Rodina nerodina chorá osoba ku nám nepachne

lenicka999
19. dec 2023

Ja by som je pripomenula čo povedala o tej imunite a že sa kovid preceňuje a pekne povedala že nech ostane doma. Jedlo jej prinesiete, ale pokiaľ jej test neukáže negativ nech nechodí. Sama si je na vine že to nachytala.

dankabetka
19. dec 2023

ahoj, fuuu nezavidim tuto situaciu, ale pri tejto kombinacii co je u Vas, by som sa snazila vysvetlit svokre, ze sa bojis o seba a aj o deti, ste po chorobe a nechcete sa zas nakazit... presne ako si to napisala sem.. ja viem povahy su rozne, a mozno sa urazi na smrt, ale bohuzial

mima172
19. dec 2023

Je jedno, či je to kovid, či čokoľvek iné ale ste doma po chorobe (po zapale pľúc sa budeš dávať dokopy dlho - vlastná skúsenosť) a deti ešte kašlú!!! Za žiadnych okolností ku vám nemôže prísť chorý človek na sviatky. Môže to zložiť teba i deti a to poriadne, ved po chorobe trvá, kým sa imunita troška pozviecha.

autor
19. dec 2023

@monsterablue no však rieši, ale iné riešenie ako zobrať ju k sebe nie je. A keďže manžel býva s nami tak musí prísť sem..

@veronikavaneska keď ona býva 200 km ďaleko, tam za ňou nemáme ako chodiť..
@pribinak

@simsalabim
@0silvia0 veď to nie je návšteva, o ňu sa treba postarať, má vysoké horúčky, a nie je schopná vstať z postele lebo má závraty. Ráno o štvrtej bola pri nej aj záchranka, ale nechali ju doma. Tak manžel musel ísť po ňu.

janinah
19. dec 2023

Svokra.mama hocikto nech ostane s covidom doma vo vlastnej posteli a jej deti sa dohodnú a na striedačku sa jej postarajú o jedlo aj lieky.Zjavne nemáte hosťovská izbu.kde by ste ju vedeli izolovať.Takze ty si chran svoje deti.Druha vec je že ak má covid teraz.tak v nedeľu na štedrý deň môže byť ok s negat.testom...ale aj nemusí.Riesila by som to podľa akt.situacie.

sense
19. dec 2023

Mal ísť manžel k nej. A ostať pri nej par dni. Do nedele je času dosť aby sa jej polepšilo. On je jedináčik?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
puertorico
19. dec 2023

nech tam len pekne tvoj muž ostane , aj keď budete bez neho na sviatky. ale radšej byť bez muža pár dní , ako byť potom zase mesiac doma na antibiotikách a dávať sa okopy

nikpa
19. dec 2023

Nehnevaj sa na mňa ale vy ste asi obidvaja s mužom trochu na hlavu padnuti. Tak máte doma 2 malé deti a vedome dovleciete domov chorú svokru s kovidom?? Co takto chrániť si vlastne deti, to vám nič nehovorí? Vianoce nevianoce, keď je jeho matka na tom tak, že potrebuje 24hod. starostlivosť, pobalila by som muža a nech ide k nej. Inak by som ju nechala doma a s respirátorom jej nosila len jedlo a nákupy.

trema
19. dec 2023

Aha, takze vlastne ona k vam nejde kvoli vianociam, ale kvoli tomu, ze sa o nu nema kto v chorobe postarat? To aby tam manzel ostal a nebral ju domov ku chorej zene a detom

majasimon
19. dec 2023

Určite nie svokra ku vám. Ty si po zápale pľúc, oslabená, potrebuješ ešte schytať covid? Ten covid môže mať pre Teba aké následky? Syn, teda Tvoj manžel nech sa ide o matku postarať podľa potreby s respirátom a Vy už sa zariadite podľa možnosti. Urobíte si také sviatky aké situácia dovolí. Ale chorá svokra ku vám určite nie!

0silvia0
19. dec 2023

Takze teraz je manzel na ceste k nej? A nemoze tam s nou zostat on?

zooeynka
19. dec 2023

Ak uz manzel isiel po nu, tak je dost neskoro plakat na soc.sieti. Trebalo riesit ked to bolo v stadiu riesenia. Teraz mozes zobrat seba a deti a ist sa ubytovat do hotela. Platit vyhradne mnazelovou kartou a najma mu prizvukovat ze chranis zdravie jehi deti, alebo on ich chce opat chore? Nabuduce si manzel 2x rozmysli vozit ju choru k vam. Este stale moze on zostat sa o nu starat u nej doma.

simca06022011
19. dec 2023

Prikláňam sa k názoru, že ku mne by svokra Ni nik chorý na covid. Alebo iné respi ochorenie neprišiel. Nech strávi sviatky pekne doma v posteli. Odniesli by sme jedlo, nákup. A max si volali, ako sa ma.
Nerozumiem prečo vôbec taky nápad prišiel. Dúfam, že má aspoň osve izbu q proste príde a bude tam v posteli a nebehat po byte/dome. V ton prípade rovnako, bola by tam na izolacke, hodím si respirátor, vyvetrať jej. Spracem. Jedlo/ pitie. A odchod.

Muž mal ostať pri nej ked tak... do nedele ďaleko..

la_dolce_vita
19. dec 2023

Neblazni, po zapale pluc dostat covid nie je sranda. Je to od nej sebecke..

michelle567
19. dec 2023

Áno manžel nech si vezme očr na mamu a zostane pri nej

babababka
19. dec 2023

To sa ona pochválila,že má kovid a treba sa o ňu postarať?

trgypadl
19. dec 2023

Ehm sviatky plne pokoja, lasky a porozumenia🙏myslím, ze aj pomoci rodine atd

janinah
19. dec 2023

Manžel je jedináčik? Obaja nemáte rozum.zvolili ste najhoršie riešenie.Muz nech sa vyberie opatrovať ju k nej domov.ale zrejme je už dotrepana u vás doma.Radsej byť bez striedavo muža ako dovliect domov deťom covid.200 km urobí za 3 hod aj menej.ja robím k vnúčatám 500 km za 5 hodín.To nie je o svokre.to je o starostlivosti o chorého infekčného človeka.jednoducho prvá zásada je izolovať ho.

melanta
19. dec 2023

@trgypadl pomoc rodine končí tam, kde začína ohrozenie môjho dieťaťa. A žena s kovidom a horúčkami je ohrozenie môjho dieťaťa ak je dieťa choré a má tým pádom oslabenú imunitu. Dotyčnej môže pomôcť niektoré z jej detí tým, že príde k nej a postará sa o ňu u nej doma. A nie dotiahnuť chorú osobu k deťom. A ešte k tomu na Vianoce, na ktoré sa deti zrejme tešia.

lenicka999
19. dec 2023

@melanta Presne tak, najprv chránim seba a až potom ostatných. Je to ako v lietadle, naprv nasadím masku sebe a až tak iným.

autor
19. dec 2023

@jj298 to je jedno, choré deti sú naprd v akomkoľvek veku...
@0silvia0 nemôže. Ona býva v zdieľanej domácnosti , má tam len jednu izbu .
@sense nie je jedináčik , ale sestra žije v zahraničí s rodinou a aktuálne sú na dovolenke v španielsku či kde .

Toto je proste tak naprd situácia. My vieme, že nie je rozumné ju dovliecť sem, ale samu ju nechať nemôžme keď je v takom stave, že k nej museli zavolať záchranku.

@babababka nie, ona nedala vedieť, že je chorá, volal pán čo s ňou býva v byte, že k nej musela prísť záchranka .