Baby zlozita a jeenoducha situacia zaroven.. Sestra ma 6/5 rocnu dcerku ktora je generalom. Bolo to zlate dieta dokym nebola doma dva mesiace pre zapal pluc kazdy to ospravedlnoval preto lebo ze sa uz doma velmi nudila co je samozrejme blbost. Kazdu nwdelu sa stretavamae u rodicov a hadame sa len lebo mala jenurazliva leniva nevie coje sranda trochu donej clovek rypne a uz bud ticho uz som velka!! a bla bla. Alebo dedko nemaluje obrazok podla nej napr listy chce aby boli ruzove on povie nie ved su zelene a uz bud ticho prestan. Otec jej nepovie nix sedi na mobile a sestra iba Lola slusne toje vsetko. Dostala po zadku asi 3x v zivote od segry aj to potajme muz to nesmie vediet.. Ja normalne nemam chut chodit do mamy koli nej lebo hned kazdemu diriguje vsade len ona na kazde upozornennie automaticky povie nie. To, ze do sestry hodi vec alebo ju udrie normalka . Segre dohovaramae ja aj mama ze o rok dva co bude?! A jej odpoved ja viem no zmena ziadna Je normalne ze pomaly zacinam
Neterku nemat rada?? Znici kazdu navstevu zazili ste podobne?
@vikisukik nuz ano dohovaralamsom ze Lola pocuvaj nebud taka mamka sa stráia s ockom v ribite zarabaju peniazky a ty donej hadzes veci? Vies kolko deti nema mamu napr? A ona si ako keby amutne uvedomi , a o pol hodinu to isteee
Tak tam proste nechoď. Načo je dobré také navštevovanie a rodinkovanie, keď aj tak celý čas vládne napätá atmosféra a hádate sa? 🤷♀️
@vikisukik presne je jedinacka
Ja by som v ramci jednej navstevy to dieta uplne ignorovala a bolo by asi dobre, keby ste ju vsetci, okrem rodicov, ignorovali. Mozno by potom trochu zmenila svoje chovanie.
@dzulik_ ale co ja teraz s aim mam vyhybat a nechodit k mame xy nedeli?? To tiez nieje riesenie
Hmmmmm. Asi to vyznie hrubo ale-rozmaznane dieta co moze vsetko…. Jej mama si este bude sypat popol na hlavu ale bude neskoro ☹
Nie nadarmo sa hovori-ohybaj ma mamko…
Ked to robi moj 3-rocny….. ale ani to by nebolo samozrejme ospravedlnenim.
Mam tiez 6,5 ročnu ale toto teda ozaj skor prirovnavam k mojmu mensiemu synovi… co este nevie usudit co ano a co uz nie.
@dskjhfdlkdjhl zaujimavy pohlad vyskusam v praxi
tak po tej pol hodine to vyskusaj znova. ona sa mozno len sama nudi, tak robi vsetko mozne, aby uputala na seba pozornost.
Vyskusaj, podla mna zaberie, kde nie su divaci, nezvykne byt ani divadlo a jej ide prave o to divadlo.
Preco vy sa normalne voci tomu neohradite? Preco dedo nepovie dost, takto sa so mnou rozpravat nebudes? Nezelam si, aby si sa tu takto spravala? Doma si rob co chces, skac rodicom po hlave krd to dovolia, ale tu si na navsteva, platia pravidla nasej domacnosti.
Rypat do nej nemusite, male deti este nerozumeju, ze to je len sranda pre vas dospelych, a ani sa jej necudujem, ze si to nenecha a je potom voci vam zla, ako vy jej, tak ona vam.
@vikisukik ano vela puta na seba pozornosti toje pravda prekrikuje sa najhorsie je, ze je to moje krsna aj ja mam za nu ako keby zodpovednost mam pravo jej dohovorit. Nemozem sa divat nato ako sestru udrie napr a uz ked ma nastve poviem jej toto si rob doma nie u babky ju bit nebudes a uz potom aj segra je ofucana
@maranta_leuconeura povie dost z ysi hlas a uz je sestra oduta.. raz ju aj zbalila a odisli skor domov lebo sa hanbila..
@vikisukik ano. To je najviac pravdepodobne. No ja uz si vravim niekedy ze v dnesnej dobe decka sikanuju svojich rodicov a okolie. 😂
Ona sa minimalne na tej navsteve nudi. Ale aby mudrovala ze ruzove listy. Ako ano fantazia je rozna tak poviem-ak ty chces nakresli ruzove listy. Ja ich ale nakreslim zelene.
Nemozu skakat podla jej fantazie. Podla jej priani.
Este mi napadlo…. Chodi do skoly…. Tam sa ako sprava? Predpokladam ze tam musi pocuvat ona. Nie ucitelka ju.
To je taky vek a chyba je, ze jej robia animatora. Kreslit si uz ma sama. No a to odvravanie, papulovanie je v 5-6r dost bezne. No a rypat do dietata akoze zo srandy nie je na mieste. Takze chybu robia vsetci.
@maranta_leuconeura to nebolo rpynutienislo oto, ze mi rozpravala ako musi ist do skoly robit skolkarom program a musim a musim a ja jej, ze este niesu zdrava nic nezmeskas ved nedavno si ty bola skolkarka a ona hned prestan ja som uz ale velka bud ticho koniec denaty
@maranta_leuconeura inac to mi nenapadlo poviem jej to ze tu su ine pravidla a nie skakat po hlave
@maryetta jasne ze pocuva ja stale vravim za zaclonou kazdy mudry je vyborna ziacka chvalia ju mala aj konflikty kde jje popisali saty a tahali za vlasy vraj nezacala ona . Na ihrisku som bola svedkom ako ona mevrati bitku to povedat nemozem priste je krotka
To dieta nema hranice. Netreba ho ani bit ani kricat, stacilo by nastavit hranice. Sama je zmatena, nevie co si moze dovolit a potom si dovoluje prilis, lebo vidi, ze nieto toho, aby to zastavil.
Za mna nevie sa spravat u babky a dedka, nebude tam chodit. Ale na to ste zjavne v rodine vsetci makki a po💩 z jedneho 6 rocneho decka. Good luck do dalsich rokov.
Nuž tvoja sestra by mala začať vychovávať, čím skôr, ideálne hneď. Lebo toto sa mi zdá ako voľna výchova, no nie na každé dieťa je toto vhodne aplikovať a najmä v takomto veku. Otec malej nereaguje vôbec na tieto jej výlevy? To akože ona tam začne byt agresívna a otec nič? Sedí na mobile… perfektne. Jej matka jej potichu povie že má byt slušná . Ale toto nie je výchova. To dieťa evidentne nevie čo je slusnost. Lebo ju to nikto nenaucil… týmto stylom výchovy to nebude iné… treba sestre dohovoriť, to iste primárne jej muzovi-otcovi malej. Mala potrebuje aj mužský vzor, nie že on sa do výchovy nepripája a všetko nehava na matke. Čiže najprv by som ako rodina dohovorila sestre že mala by si doma pohovoriť s otcom malej a dohodnut sa na výchove. Tam treba mat výchovnú metódu spoločnú, nie že jeden bude vychovávať tak a druhý vôbec. To decko je potom zmätene.
Je to dieťa takže áno aj takéto prejavy sú normálne, proste skúša ako ďaleko môže zájsť. Jej rodičia jej majú nastaviť hranice aby vedela čo si môže dovoliť a čo už nie (každý tie hranice máme inde). S tým ako ju vychovávajú vy spraviť nič nemôžte.To že ju nebijú po zadku je úplne normálne, z týchto vecí čo si opísala nevidím jediný dôvod aby malá dostala.
Môžte sa iba ohradiť voči tomu ako sa správa k vám, hovorí hnusné veci pri kreslení (prestať si sňou kresliť a vysvetliť jej prečo).
Rýpať do nej? Tak to nerob keď vieš že pre malú to sranda nie je.
To že hádže veci do mami, si sňou musí vyriešiť tiež ona. Ak dieťa vidí že mama je stým ok tak je úplne logické že to robí ďalej. Keby hodí niečo po vás tak je na mieste zasiahnuť a rázne jej vysvetliť nech to viac nerobí.
@maranta_leuconeura ano mama mi povedala ze ona sestre povedala raz a viac nebude.. a sestra jej minule povedala , cosom ti v aute vravela? Ze mas byt slusna to uz po pol hodine ale neplatilo
@gabika0825 nie ked je zle zakrici a pokruti s hlavou hra sa na mobile zaujima ho biznis. A jeho mater ju rozmaznava ze mi zle z toho zle mi z toho. Smutno aky clovek z nej rastie
@maranta_leuconeura Presne alebo si drza mebudes mat vykresy a farbick ale u sestry take neexistuje stale m podmienky este raz a to a gurt raz a este raz a nic neurobi
U vás sa asi stretli 2 názorové školy, stará kde bolo normálne dieťa ponižovat a posmievat sa mu však sranda (ale keď dieťa pohotovo reagovalo a povedalo niečo vtipné a trochu urážlivé bolo onalepkovane ako drzé) a nová kde je dieťa boh, smie všetko, celý svet sa točí okolo neho, ostatní sa prispôsobte (zdravý rozum ide bokom).
Možno si aj neter idealizujes - nezmenila sa mávnutím čarovného prútika počas 2 mesiacov, vždy bola takáto. Čo je "roztomilé" u batoľata väčšinou nevnímame ako roztomilé u predškolaka, preto treba deti vychovávať od malička a nie sa smiať na tom ako sa rozkošne hádže o zem či si utiera špinavé ručičky do záclony (to sú len príklady, nevravím že sa to dialo u vás).
Nechápem hádku okolo ružových listov. Prečo by mal dedko maľovať obrázok podľa nej? Chceš ružové listy, ôk zlatko maľuj si ich sama 😊 Že sa malá urazí, dobre tak sa aj odrazí. Nevšimajte si ju. Tým že jej venujete pozornosť podporujete negatívne správanie.
Tak keď ho zaujíma biznis, tak naco si robil dieťa 🤷🏼♀️ mne toto hlava neberie, urobim si dieťa a vychovávať sa mi nechce. No presne si viem predstaviť ako to u nich funguje… a úplne ti verím že ste z toho na prášky aj ostatný členovia z rodiny. Ja by som sestre skúsila aj dohovoriť že ak sa bude mala takto správať tak jej narovinu pohroziť že asi nebudete chodiť na navstevy. Inak neviem ako to zmeniť
@gabika0825 toje tiez dobry napad asi budem musiet zakrocit ja mam male babo a ked jej poviemw netrieskaj dvermi lebo sa laka tak raz posluchne a raz narocky treskne
@tamitamitami ano hodila do nej vec a sestra: vidis ma dnes paycho den a to bolo vsetko
@gabika0825 aj ja sa pytam preto ku maju iba jednu
Psycho*
ked to malej skusis ty teda nejak vysvetlit? lebo zjavne dohovaranie sestre moc vyznam nema. to mi pride ten, ze nech si mala robi, co chce, ona bude asi jedinacik, ze?