Často sa vadíme

6. apr 2023

S manželom. On pracuje dosť 12ky a doma mi nepomôže nič . Bývame v byte.. ja som na MD a mám pocit že už to nezvládam . Príde domov , ja vjem že je unavený ale aby som ja ešte aj vtedy malého zabávala keď je on doma..naozaj mi začína prepínať.
Iba čo on že má veľa roboty mi povie ale ja tu niesom 🥺bojím sa že chcem žiť bez neho. Ale na to som slabá povaha .
Je mi to tak ľúto všetko čo sa deje.
Netešim sa ani plakať nechcem , je mi asi všetko jedno

autor
6. apr 2023

Mať peniaze som asi sama. Načo mi je chlap?

syslik81
6. apr 2023

tak mu navrhni ze sa uskromnite aby nemusel brat 12tky a a bol viac s vami .. alebo ak mate moznost dat dieta k starkym na chvilu a ist s muzom na veceru mat cas pre seba .. najst spolocnu rec .. on sa ukludni a aj ty

mikadooo
6. apr 2023

Koľko budeš ešte na materskej? Mne to príde kombinácia - blbý prístup chlapa + vyhorenie. Prístup chlapa totálne divný. Každopádne, je možné, že sa to zlepší, keď sa vrátiš do práce a nebude to stále len syn-domácnosť-domácnosť-syn... A možno aj tie peniaze zrazu budú a začne sa to celé nejak kryštalizovať.

lenuska9999
6. apr 2023

Takže ty čakáš od manžela, že po 12tke v práci príde domov a bude sa ešte hrať s dieťaťom? Predstav si, že by to bolo opačne. Že by bol manžel na materskej a ty by si robila 12tky a chcel by po tebe aby si po šichte v práci sa išla hrať s detmi, lebo on bol cely čas doma a nevladze... nehovorím, že muž nemá pomáhať. Ale on tiež nie je stroj preboha. S detmi sa môže pohrať cez víkend keď je na to čas a je doma. Alebo cez svoje iné volne dni . Cez týždeň môžeš požiadať o pomoc babky atď.

nnnuuunnn
6. apr 2023

Pôjdeš do práce, zoberieš si hypotéku, kúpiš si svoje bývanie, budeš sama. Dieťa môžete mať na striedačku. Oddýchneš si a nemusíš po chlapovi ešte upratovat. A dieťa si podelíte fifty fifty.

nikdenikto
6. apr 2023

Venuje sa dieťaťu v dni, keď má voľno? Keďže robí 12ky tak je to asi krátky dlhý týždeň, prípadne viacsmenka s voľnom, celý týždeň v kuse zrejme nerobí. Presne si predstav, že by to bolo opačne....bola by som na teba zvedavá ako sa po 12h v robote, ešte keď vstávaš napríklad o 5 ráno, večer prídeš o 18-19hod ako sa ešte zabávaš s dieťatkom. Ja tiež nevravím že muž doma nemá pomáhať ale zase je iné keď že žena na materskej a rozdiel keď už nastúpi do práce, vtedy je tá pomoc naozaj nevyhnutná.

mimi_tami
6. apr 2023

Kolko rokov má synček? Je náročné dieťa? Stretávas sa aj s inými mamičkami a ich deťmi počas dňa? Prekáža ti, že sa muž počas týždňa nepohrá s malým, alebo skôr, že neprejavuje dostatok empatie voči tebe, nezaujímajú ho tvoje pocity a potreby?
Máš nejaké koníčky a čas pre seba?

Myslím, že veľakrát nás, mamy, nevyčerpáva samotná starostlivosť o detičky a domácnosť, ale to, že sa cítime osamelo vo vtzahu- netrávime plnohodnotne čas s partnerom, keď sme spolu, viazne komunikácia alebo je obmedzená len na praktické veci ohľadne deti a domácnosti, máme emočný deficit, cítime sa nepochopené a nedocenené a to nás oberá o energiu. To spôsobuje, že sme nepríjemné, čím vzniká začarovaný kruh, z ktorého nevieme von.

Alfa a omega- komunikácia, konštruktívna, bez výčitiek. Ideálne v pokoji, nie až vtedy, keď si už unavená a zo všetkého na nervy (vlastná skúsenosť 😉 )
Tvoje a jeho predstavy a snaha nájsť kompromis prijateľný pre oboch.

Držím palce 😉

maxalla
7. apr 2023

V dni, ked robi dvanastky, sa mu ani necudujem, ze je utahany a nema energiu starat sa potom este o dieta. Asi by som to po nom ani nechcela. Mozno som sa skor snazila poziadat v taketo dni o pomoc inu rodinu, alebo sa dohodnut s nejakymi kamaratkami / mamickami, ze si budete vypomahat. V zaujme zachovania vlastneho psychickeho zdravia 🙂 Na druhu stranu, aspon niektore z dní, ked bude mat volno, by sa mohol o dieta starat on. Tak, aby si aj ty mala aspon raz za cas den volna (bez starosti o domacnost, o dieta, cas na vlastny zivot, vlastne konicky) a taktiez, aby aj on mal aspon raz za cas taky den, kedy by mohol vypnut aj od prace, aj od starostlivosti o dieta. Nech sa mate obaja na co tesit. Tiez by vam asi nezaskodilo dat dieta aspon na jeden den v mesiaci k babke a urobit si spolocny program, stravit spolu plnohodnotny cas, nie ako rodicia, ale ako partneri, bez mimina.

autor
7. apr 2023

@nikdenikto robí každý deň dlho

autor
7. apr 2023

@lenuska9999 robila som 12ky a ešte som aj varila doma lebo nemal kto atď takže ..je to o niečom inom

autor
7. apr 2023

@syslik81 nedá sa starký nevládzu ani moji ani jeho rodičia. Aj keď ma voľno tak on proste ani mi nepomôže nič doma ..nič len sedí . No dobre..handry na opratie vie dať do koša aj riad na dres

autor
7. apr 2023

A potom je tu ďalšia vec . Keď môže ísť za nami domov ide za kamarátmi radšej do krčmy takže. . ja neviem čo bude ďalej ale nezáleží mu na mne . Je mu jedno ako sa cítim či vládzem..či som chorá a nepotrebujem pomôcť..to je on , pracuje a ja som doma ..beriem to od neho ako nie priamo vyčítanie ale cítim sa na nič . Aj keď materskú mám vyššiu aj tak sa minie , všetko je drahé . Ďalej kde pôjdem do práce aj to ma desí ,nemám sa kam vrátiť. V čase pandemie som robila

lenuska9999
7. apr 2023

Tak to si nespomenula, že nepomáha ani keď ma voľno a chodí radšej do krčmy. Tak asi by som sa pomaly obzerala po tom, ako si v budúcnosti zariadiť život bez neho. Môžeš si robiť externe nejakú školu keď si teraz na materskej alebo nejaký kurz. Proste využiť ten čas na to, aby si získala kvalifikáciu na lepšiu prácu po materskej. Aby si sa dokázala postarať sama o seba a dieťa