Časté návštevy svokra

6. apr 2020

Ahojte baby... Chcem sa s vami poradiť v jednej veci.
Môj priateľ po dlhom čase obnovil vzťah s otcom. Bola to ťažká minulosť, nevideli sa asi 5 rokov. Ale pred časom obnovili kontakty a ja mám pocit, že tam trávi príliš veľa času. 😔 Chodí k nemu v podstate každé tri dni, aj teraz. Nakúpime mu, urobí nám obed, posedíme ... Aj také tri hodiny. Alebo proste len zavolá že máme prísť a tá moja trúba mu hneď sľúbi že dobre, prídeme. Doma sa v poslednom čase takmer nezdržiavame. Nakúpime mojej mame, jemu, ideme k nemu, k mojej mame. Akurát návštevy u našich som už obmedzila, je to 50 km len k nám a to je celkom veľa peňazí. Ďalšia vec, veľakrát nám aj cez víkend, alebo v týždni zavolá o 8 ráno. Iba tak, že čo robíme alebo či neprídeme na návštevu. Chodíme mu pomáhať okolo domu, s drevom a podobne. Už som z toho unavená až nervózna, doma mám taký bordel až no , nestíham nič ale hlavne že treba chodiť ku svokrovi. Lebo nás chce vidieť oboch 🙈 doma riadne nevarím, lebo povie Však navarte si tu, aby ste aspoň čosi zjedli. Ako keby sme doma mali nejaký chudobinec 🤦Hnevá ma to riadne… keď už náhodou nejdeme k nemu, tak na túru alebo k mojim rodičom pomáhať alebo doniesť nakup.(Naposledy sme spolu chystali drevo, síce aj pre nás domov…) To som ale obmedzila, ako som povedala. Naposledy sa už riešilo, že ostaneme u neho na Veľkú noc. Myslíte, že to preháňam?

pribinak
6. apr 2020

A keď sa rozprávaš s priateľom tak čo on?

chantalka86
6. apr 2020

Tiez by som bola z toho na nervy. Musite o tom pokecat s manzelom.

autor
6. apr 2020

@chantalka86
@pribinak
No naposledy sme sa pohádali, že už som z toho na nervy. Proste som mu povedala, že on nie je na to, aby vypĺňal voľný čas svokrovi len preto, lebo sa nudí. 😔 Tak bol smutný, že čo má robiť a nejako to skúsi, ale zbytočne. Dnes sme išli znovu k nemu, vraj sme tam boli naposledy v piatok 🙈 A bola zase hádka. Že celý víkend sme boli doma, tak čo. 🙄 pritom včera sme zabili deň na výlete. (Chodíme na túry mimo ľudí)

pribinak
6. apr 2020

Navrhni 1x týždenne a rovno mu povedz že chceš žiť s ním a nie s jeho otcom

autor
6. apr 2020

@pribinak navrhla som, zamietol mi to hneď ako som to vyslovila.

linalinabizu
6. apr 2020

Prepanaháňa, veď ho nechaj ísť samého a ty máš svätý pokoj a rob si doma

eliska13
6. apr 2020

Chapem aj teba aj svokra aj muza😀keď sa tebe nechce nech ide muž sám.Chapem aj svokra asi sa cíti sám a dobre mu to padne.Ked nemáte deti nezdá sa mi ísť tam raz za 3 dni na 3 hodiny veľa.Kazdy má svoj kúsok pravdy.Su rodiny pre ktoré to nie je velka frekvencia návštev a také kde sa vidia raz za 2 m.

autor
6. apr 2020

@linalinabizu to som skúsila párkrát, že som ostala doma ale potom výčitky čo si neprišla? A potom od môjho že čo proti nemu mám, prečo nechcem ísť....

zuzanka.zuzu
6. apr 2020

😀 toto bolo aj u nás, hneď som spravila poriadok. manžel chodí ku svokrovcom 1-2x do mesiaca (200km+200 späť) a ja domááá 🙂 ja chodím iba na vianoce (príp. ešte pri nejakej príležitosti). no a čo že počúvaš výčitky? tak očividne s tým nie si ani ty zmierená.... lebo keby si bola, tak jedným uchom dnu, druhým von. so mnou nepohne nik 🙂 takže najskôr uprac seba.

autor
6. apr 2020

@eliska13 áno, ja chápem aj svokra, aj môjho. Ja viem, že chcú dobehnúť zameškané a jemu je smutno, cíti sa sám, ale zase naozaj nie sme od toho aby sme mu vypĺňali čas. Už sa cítim ako stará babka a to máme po 20, že sa stále stretávame s takými staršími ľuďmi 🙈 v podstate ani náš intímny život nie je taký aký by mal byť...

zirafienka
6. apr 2020

že ty čo proti nemu máš? A čo on mal proti nemu 5 rokov?

autor
6. apr 2020

@zuzanka.zuzu nemám rada také výčitky, cítim sa zle potom, že som asi hrozný človek ktorý nevie prísť ani na návštevu 😂

autor
6. apr 2020

@zirafienka toto je veľmi priama otázka, nechcem na ňu odpovedať... Podstatné je to, že sa nevideli a neboli v kontakte

lentilkaxxx
6. apr 2020

Skús sa ho opýtať, ako budete tráviť Váš spoločný čas, keby toľko času, čo strávite u svokra, strávite aj u Tvojej rodiny. Aby sa zamyslel, že najskôr ste Vy dvaja, potom ostatná rodina (Tvoja aj jeho).

autor
6. apr 2020

@lentilkaxxx povie mi, že však aj k nám chodíme tak čo je za problém

777januska777
6. apr 2020

A ako často chodíte k vašim? Lebo aj to môže byť kameň úrazu.

janickacrazy
6. apr 2020

teraz je korona, máte sedieť doma na zadku, takže ani k vašim ani k svokrovi nemáte čo chodiť, máš hned výhovorku, povedz, že sa bojíš nákazy a basta

mala_hobitka
6. apr 2020

Ja by som nechodila tak casto. Proste raz za tyzden ci desat dni staci. A ze vycitaju? A co? Ak muz chce nech chodi ale ty mas aj svoj zivot. A povedz mu ze ty si tu pre neho roky bola, jeho otec nie a ze ked sa kvoli nemu odcudzite lebo nevie kde je miera tak ci bude spokojny.

linalinabizu
6. apr 2020

jooj, ale ved máš vlastnú domácnosť o ktorú sa je potrebné starať, mrzí ma že nemáš pochopenie na druhej strane, nemá ti prečo vyčítať, ja ku svokre tiež nechodím na zapískanie, dokonca ani k vlastnej mame nechodím jak sa jej zachce lebo sa nudí, nehovoriac o aktuálnej situácii.
verím že množstvo názorov a iných pohľadov ti pomôže vyriešiť tvoje trapenie

janetinka27
6. apr 2020

neboj sa,postupne sa to bude prirodzene obmedzovat,parkrat sa vyhovoris a casom budete chodit menej a menej az sa to dostane na prijatelnu uroven.hlavne sa pre to nehadajte,zbytocne si pokazite vztah.

lentilkaxxx
6. apr 2020

Ok, tak 1x k Tvojim rodičom a 1x k svokrovi. Rovnocenne.
Cez víkend pred 10.00 hod a po 19.00 hod. nastaviť tiché zvonenie. Máte právo po celom týždni sa venovať jeden druhému.
Tiež mám svokru, ktorá si myslí, že môže organizovať život všetkým, najlepšie aj americkému prezidentovi, takže už som vycvičená na kadejaké zákerné a zákulisné vydieranie.

lenvam
6. apr 2020

Úplne ťa chápem mám to tak so svokrou a to ma manžela a ďalšie deti ale iba ten môj je otrok a tiež som začala zanedbávať svoju domácnosť kým som nepovedala a dosť ak chces choď kľudne ber deti ale ja nejdem ja mám robotu nad hlavu u nás a keď sa ma opýtal že čo veď povysavane je,aj riady umyte tak som mu povedala že presne to čo nieje vidieť ako napr.v šatníkoch

0silvia0
6. apr 2020

Ale ved hadam teraz nechodite? 😳 Svokor ma 45 rokov, ked nie je v rizikovej skupine?

eliska13
6. apr 2020

Trocha aj prehanas nie?😂čo s tým má Váš intímny život, že idete raz za 3 dni pozrieť svokra?Ty si tu už písala aj predtým nie?toto nie je len záležitosť korony a toho, že mu zanesiete nakup už aj predtým Ti vadilo, že muž tam chodi.Ak tam máš ísť z donútenia tak to nechoď raz nech ide sám, raz spolu.To píšeš za seba, tvoj muž s ním asi chce tráviť čas, tak nech ide

autor
6. apr 2020

@777januska777 u našich sme minulý týždeň boli raz 🙂 v podstate ja to robím tak, že fajn, boli sme u vás, ideme aj k nám. Ale to už musím byť fakt nahnevaná 😅

@janickacrazy ja som mu to už povedala, veď svokor je aj riziková skupina ale ani jeden si to neuvedomuje.

@mala_hobitka ako ja viem že určite sa tu budú podaktoré smiať, ale fakt je to obmedzujúce. 😔

@linalinabizu no ako podľa mňa je prvoradé aby sme my dvaja vedeli spolu tráviť čas, aj keď nie je čo robiť. Ale môj keď nemá aktivity na celý deň, je horší ako decko...

@janetinka27 ďakujem 🙂 asi to urobím tak, že budem chodiť na striedačku. Raz pôjdem s ním, raz doma.

@lentilkaxxx ďakujeme, navrhnem to 🤗

@lenvam áno presne, tak už mám plné dva koše na prádlo 😂 a bordel ako v tanku o prachu nehovoriac.

@eliska13 no, bolo by lepšie keby prečítate viaceré moje komentáre a potom súdite. Nie je bohviečo po dvoch, troch dňoch na nohách myslieť aj na manželské povinnosti, teda aspoň ja nie keď som naozaj unavená . Nerozumiem prečo by som tu mala písať aj predtým? Asi si ma s niekým mýlite , pretože toto som tu neriešila ani raz.

@0silvia0 je v rizikovej skupine ale nedajú si povedať.

autor
6. apr 2020

Momentálne riešime kauza sviatky. Najradšej by som nikde nešla, ale ak ostaneme v našom okrese strávime tam celú veľkú noc. Moji rodičia žijú v inom okrese, ale u nás nevydrží 6 dní

autor
6. apr 2020

Alebo napríklad ideme od neho už domov a ani riadne neprídeme už zvoní mobil či sme došli a rozpráva sa ďalšiu pol hodinu 😅 podotýkam cesta trvá 5 minút

deti95060810
6. apr 2020

pošli tam len mm...ty si rob svoju robotu...

janinah
6. apr 2020

Je svokor v inom okrese?ak áno a pojdete tam,tak si chystaj mastnú sumu na pokutu...akože nemám slov trepať sa tam teraz...a potom po korone- tak si ich naučila /svokra aj vašich/ tak len tak ľahko to nestopneš....len tam budeš postupom času musieť ťahať jedno dve deti...alebo ostaneš s deťmi doma robotu svoju porobiť a partner bude chodiť k otcovi stále,lebo nik nemladne....zažila som,nezávidím ti...

zirafienka
6. apr 2020

a ty a manžel ste zamestnaní? Akú máte pracovnú dobu?

cacianka
6. apr 2020

Vy dvaja mate mat v 1.rade svoj život.
Mate pracu, domácnosť, volny cas. Az potom su rodičia.obcas. vy nemusite žiť ich život, sediet niekomu pri riti. Ak treba pomôcť so sezonnymi pracami, pomôcť v chorobe ok, aj byvat sa tam na par dni dá. Ale vy nie ste svokrovi kulturny program. Nech sa kontaktuje s rovesníkmi, seberovnymi.aj byť sám sa musi naucit.
Ak to nezvlada , nech ide do penzionu.
Je pekne venovat sa seniorom kym su medzi nami ale odtial potial.
Neprehanas.