Ahojte maminky,
v poslednom case sa s manzelom casto hadame. Mne vadi, ze s nami travi malo casu on ten pocit nema. Chcela by som si preto precitat vase nazory, pripadne ako je to u vas doma. Manzel je pracocne dost vytazeny, v praci ma vela stresov, preto potrebuje chodit s kamaratmi von. Dohodli sme sa teda, ze bude chodit raz do tyzdna a vrati sa do pol noci. Ja to uplne chapem, lenze v poslednej dobe mal dost vela akcii-rozlucka so slobodou jeho kamarata pred 2 tyzdnami, minuly vikend odchadzal na jachtu kde bol pozvany klientmi-bol tam tyzden, o dva tyzdne dalsia rozlucka so slobodou cely vikend a o dva tyzdne nato dalsia jachta na tyzden. Pomedzi to este nocne akcie z prace- vracia sa rano-okolo 4-5.tej. - povedal, ze mam pravdu, ze to je extrem, ze sa bude snazit do 3.tej. No mne sa aj to zda vela.
Som naozaj zvlastna ked popri tychto vsetkych akciach co ma, chcem, aby nesiel von s kamaratmi a bol s nami? Ja uz naozaj neviem, tvrdi mi, ze jeho kolegovia chodia este viac...mne sa to nezda v pohode, dost tym trpim a trapim sa...a este som zabudla napisat, ze kazde rano chodi na hodinu behat a potom medituje. Takze si nemyslim, ze ho nejako obmedzujem...
Podla mna je to dost....Mne osobne by sa to nepacilo...Preco nechce relaxovat s Vami?To ze chodia kolegovia viac,by nemalo byt meritkom pre jeho nocne ulety 😉 vzdy bol taky?Alebo len teraz posledne mesiace?
urcite je to vela .. no pochybujem, ze si nejak vstupi do svedomia a ze sa Ti ho podari zmenit .. moj manzel, tiez dost sportuje .. ale je to max 5x do tyzdna tak na 2hod .. ked sa da tak ideme s nim..napr. tenis .. nocne akcie do 4-5 by som URCITE netolerovala .. dieta ho nepotrebuje? On potrebuje kamaratov? ..
hm, aj mne sa to zda vela, tiez sa mi natiska otazka, ci je to tak stale alebo poslednu dobu? a ci to bude stale v rovnakej intenzite alebo len teraz sa mu to tak nahrnulo?
@s.a.s.k.a. podla mna panovi manzelovi este nedocvaklo ze ma rodinu a zije si ako slobodny chlap 😖 vobec si nemyslim ze si narocna toto ja by som asi nezvladla tolerovat, skus sa s nim nejako porozpravat ved takto dcerka ani nebude vediet ze ma ocka 😒 drzim palce
a to stiha byt este aj pracovne zatazeny - to ho obdivujem 😀
@s.a.s.k.a. ahoj..vobec si neni divna..ja by takto zit nedokazala...preco nezobere aj vas na jachtu?napriklad.aj moj chlap je dost pracovne vytazeny kolkokrat taha 3 tyzdne v kuse bez dna volna...ale to neznamena ze ked pride domov ide santit s kamaratmi...praveze je somnou doma a po veceroch pozerame filmy popripade prechadzame..ani by ho nenapadlo ist este niekam zbrilat aj ked ho doma nedrzim.moc si mu upustila uzdu.toto je naozaj vela aj na kona.skus sa s nim porozpravat ze ti to vadi jednoducho a ze chces byt ako rodina nie len ty a dcerka.a ako spravny manzel a otec by to mal.pochopit ze ho rodinka potrebuje a ze su vzdy na 1 mieste.a nie kamosi a kolegovia.joj dufam ze sa napravi aby ste boli stastne obe drzkam palceky a posielam.vela vela sil ;)...
@s.a.s.k.a. otazka je, ako travi cas, ked je s vami. lebo ak by bol s vami aj 24 hodin v kuse a nevenoval sa, ale sedel za pc, cital knihy a neviem co este, tak je sice fajn, ze je doma ale uzitok z toho ziaden.
ak je doma malo, ale za to sa intenzivne venuje, tak je to o inom.
z toho, co si napisala, tazko posudit, ci sa vam venuje alebo nie. jedine, co som vycitala, ze je casto z domu.
to je aj moj manzel. rano ide do prace tak, ze detom povie akurat ahoj a vecer sa vracia, ked uz su v praci, k tomu ma hobby narocne na cas - hlavne v zime, a to je prec aj cez vikendy - nie vzdy cele, ale jeden den urcite. a aj teraz ide na tyzden prec sam.
ale ked je doma, tak sa detom venuje, hra sa s nimi. ked boli take malicke, ako tvoje, tak ich vzal pokocikovat. postrazil, ked som isla z domu ja.
dalsia vec - su tie akcie z prace povinne? aky dopad by malo, ak by sa nezucastnil?
kazdopadne, cas na rodinu by si najst mal 😉 nemusi to byt vela (casovo), ale kvalitne 🙂
ps: kamaratov potrebuje kazdy. aj zeny aj muzi, to by som tak cierno nevidela. ja mam tiez kamosky a stretavam sa s nimi - s detmi ci bez 😉
@s.a.s.k.a. tak toto je EXTREM, ja by som to netolerovala
my mame skoro 11-mesacne dieta, a moj priatel bol vonku s kamosmi za celu tu dobu asi 2-3x, aj to isiel vecer cca o 19 a vratil sa mozno o polnoci, najneskor o 1-2 rano
inak sa venuje nasmu synovi kazdy pracovny den, ked pride z prace, cez vikendy mi pomaha (dava jest, prebaluje, ide s nim von)
myslim, ze tvoj muz je velky sebec, ked on si potrebuje oddychnut a vsetko nechava na tebe, ved aj ty si urcite potrebujes oddychnut, ved ty si v praci 24-hodin denne, 7 dni v tyzdni
Manžel pracuje poobede, takže celé ráno je s nami + víkendy s výnimkou každej druhej nedele, kedy chodí hrávať biliard 🙂
@s.a.s.k.a. Je to vela veru..ved on sam z toho musi byt unaveny...poznam taketo typy muzov a ked maju pracovne akcie tak sa tazko utrhnu a utekaju domov...to iste tie jachty a ine vylety od partnerov, ked ma pracu a postavenie kde je to o kontaktoch tak si takmer ani nemoze dovolit...a potom chce este stretavat aj kamosov plus ma svoje zaujmy...ja by som mu povedala ze jeho pracu respektujes aj tie "povinnosti" okolo toho,ale kedze uz ma rodinu,mal by sem-tam nieco vypustit,vsak taketo tempo sam nemoze zvladat...co si budeme hovorit,na kazdej akcii je dostatok alkoholu a to je veru unavne...moj muz nema take povinnosti z prace,zato rad ide s kamosmi,to je cca raz max.dvakrat tyzdenne,niekedy aj dva tyzdne nic a tiez sem-tam nejaka rozlucka,vylet...ale to tak max rocne...niekedy pride aj o 3-4 rano...neznasam to,lebo ja nespim kym nie je doma...ale zas chapem ho a je pravda ze on je s nami max casu,ziadne len svoje zaujmy nema...dist sprwvi aj to okolie...ak ma tvoj manzel samych slobodnych kolegov a kamosov tak robi to co oni a drzi s nimi krok...keby mal viac takych co maju deti tak ani ti by nemali stale cas...
na rovinu si priznám, že ja by som toľko netolerovala.. brala by som do úvahy pracovné záležitosti, ale všetok ostatný čas by sa musel aktívne, podotýkam, že aktívne, venovať dieťaťu.. nie len hodiť jej hračku a "dávať na ňu pozor" kým spí..
závidím ti aké máš pevné nervy.. ja som priateľa odsťahovala z jeho rodného mesta a od jeho kamarátov, tu ešte nemá takú bandu ako mával tam.. keď sme na návšteve, tiež ho poriadne nevidím, lebo sa nevyhnutne musí s každým vidieť, ale to býva tak týždeň, max. dva, tak ho nechávam, nech sa utrhne, teda, nechávala som, teraz, keď sa nám narodí malý, už nebudú výjazdy do rána či sa mu to páči, alebo nie, bude mať povinnosti a na toto mám s ním šťastie, že uňho je dieťa na prvom mieste už teraz 🙂
prajem ti pevné nervy, snáď to spoločným dialógom vyriešite a dohodnete sa na nejakom kompromise výhodnom pre oboch 🙂
Je to hrozne urcite by som mu tie zutky zatrhla,nepoviem keby to bolo raz za mesiac ale neustale cosi tak to teda nie...Poznam tiez takyto podobny pripad,kde zena sa stara o dve deti,muz si chodi do roboty ako sa mu chce,doma povie,ze ide do roboty a pritom sa flaka kade tade a ked je doma a mohol by sa venovat rodine tak sedi za netom a na pokeci zhana baby na obcas.stretnutia a on si mysli,ze zena o nicom nevie ale prave na opak vie o vsetkom a pritom nezakroci......Je to hrozne byt v takejto situaaciiiiii....
@s.a.s.k.a. pockaj, spravne tomu rozumiem, ze okrem tych vyletikov na jachtu kazdu chvilu a nocne akcie v praci ma tvoj muz potrebu este vybehnut aj s kamosmi? Akoze pardon. Som dost tolerantna si myslim, ale toto uz je kapanek cez tolerovatelnu mieru. To uz je o uzurpacii si neviazaneho slobodneho zivota. To sa tvoj muz nemal ani zenit a zakladat si rodinu. Mohol bruslit kazdu noc do bezvedomia niekde po podnikoch, jachtach ci kluboch! K tomu pan este rano cvici a medituje cize nemyslim si, ze nema kedy vypnut a nabit sa energiou. Vies co, uprimne mu zavidim aj za svojho muza aj za seba! Luxus mat pre seba volne rano na vzpruhu tela i ducha a popri tom si este podchvilou zaskotacit spolocensky....tak tomu sa vravi zivot bezstarostneho pavuka! Fakt uprimne zavidim. Chlapec si zije nad pomery a to doslova! A co Ty? Mas priestor rovnaky popri detoch? Ci len cakas az sa tvoj majitel a pan vratia laskavo domov, dobity energiou a povenuje vam zo svojho nedostatkoveho casu aspon zlomok? 🙄
dakujem baby za nazory. cca. mesiac dozadu som zaviedla pravidlo, ze raz do tyzdna budem chodit von aj ja. to mu nevadi,vravi, ze s tym nema problem.
Vzdy to taikto nebolo, chodil s kamaratmi aj predtym, lenze nemal predtym tieto narocne aktivity...tuto pracu ma posledne tri roky, zacal ju robit po svadbe.
pokial je cez vikend doma, tak sa nam venuje-lenze teraz bol uz dva vikendy po sebe prec...a bude prec zas dalsie...z prace chodi okolo 19.tej. rano vstane okolo 7. potom ide na hodinu behat pride domov, medituje, ja urobim ranajky a potom ide do prace...skusala som sa s nim rozpravat nepomaha, skusali to aj moji rodicia-akurat sa s nimi zacal hadat...dokonca aj jeho mama mu dohovorala, no nic to nepomohlo. Vravi, ze vidim len to ked nie je doma a ked je tak to si nevazim...dal mi radu, ze si mam najst zivotnu filozofiu a ciele - lenze to je pre mna moja rodina...mne sa zda, ze mu zasibalo z tej meditacie, ze sa zameral prilis na seba...minule ked som mu navrhla, ze chcem byt chvilu sa ma a ze pojdem k rodicom na par dni tak mi povedal, ze ok, ale dieta si na noc bude bravat! Nasu osem mesacnu dceru!!!Takze nakoniec som nikam nesla, pretoze nebudem stresovat nase male dieta presuvanim sa hore dole.
keby nesiel na tie pracovne akcie tak mozno neurobi biznis...z ktoreho ma odmeny.
Ja chcem aby bol viac s nami, ja si nepotrebujem chodit uzivat, chcem travit cas hlavne s rodinou. Jasne, ze chcem mat kamosky a obcas s nimi niekam vybehnut na kavu, ale nechce sa mi tulat po nociach ako jemu.
ked pride rano, tak je samozrejme dost pod vplyvom alkoholu, takze ked soferujeme potom o 9.tej podla by na 100% nafukal...ked som sa mu snazila vysvetlit nech menej pije, tak povedal, ze alkohol zblizuje ludi a takto sa mu podari ovela skor nadviazat kontakty ako bez alkoholu...Pil vela aj doma, ale uz prestal, po tom ako som mu dohovorila...
zvazujem aj rozvod, ale beriem to ako posledne riesenie. Obavam sa, ze on sa nezmeni, ze sa budem musiet aj prisposobit tomuto zivotu tym padom budem nestastna...no nechcem dceru oberat o otca
@s.a.s.k.a. no manzel ma bohuzial evidentne ine priority...aj ja mam manzela ktory ma narocnu pracu a popritom aj vlastnu firmu...ale vobec neciti potrebu si od nas pravidelne oddychnut, skor ja ho este posielam a ak aj ma nejaku akciu (napr. dvojdnovy teambuilding) vacsinou sa z nej vrati aj skor...a to mi este kazdy den vybera malu a sam ma tiez posle si niekam vybehnut🙂predsa aj ty si clovek a tiez mas pravo si oddychnut, nie je to od neho fer
@s.a.s.k.a.
ja by som to urcite netolerovala... podla toho ako ho opisujes, neciti sa s tebou a s detmi dobre, radsej uprednostni vlastny zivot, jachty, kamaratov, ozran party... to ho naplna, vy ste sa len tak "pritrafili"...
Dolezite odporucanie: VELMI dobra antikoncepcia!!! To nie je clovek na rodicovstvo, manzelstvo, je to sebec.
A este mi povedal, ze on mi hovori uz len o tych akciach, ktore si vyberie, cize keby chcel chodit na vsetkytak by uz asi vobec nebol doma...
@s.a.s.k.a. ked tvrdi, ze stretka ma kvoli biznisu, v praci maka od 12 hodin denne,..aky ma vobec prijem? Kebyze donesie domov 3 litre, berem...
@s.a.s.k.a. u mňa ten alkohol úplne mení pohľad na vec.. ☹ mali sme v rodine dvoch alkoholikov a aj otec si dosť zvykol uhnúť predtým ako mu odhalili chorobu, odvtedy prestal úplne (pohár vína za dva dni nerátam).. takže u mňa by toto absolútne neprichádzalo do úvahy, brať mu ohľad na to, že pije, že potom šoféruje pod vplyvom alkoholu a pod. 😒 veď keby sa mu nebodaj dačo stalo, alebo obom, čo bude s malou?
alkohol je vec, ktorú by som absolútne netolerovala.. podľa mňa sa dá zabaviť aj bez neho, my sme s priateľom tiež na jednom víne za tri dni a žijeme a ani nás nenapadne, že chcieť viac (pritom alkohol doma máme, keby prišla návšteva).. tiež sa mi zdá, ako si sama napísala, že je dosť egoistický, že behá - ok, ale bez meditácie sa dá prežiť, malá dcérka ho určite nabije energiou lepšie aj keby s ňou mal byť len pár minút pred odchodom do práce..
každopádne určite by som to na tvojom mieste riešila, držím palce nech sa nejako dohodnete 🙂
@s.a.s.k.a. mne to vsetko pride ako jedna velka vyhovorka. pozna tvoje pocity, pravdepodobne tusi ze ma rodinu, a napriek tomu je inde. ziaden klient nie je tak dolezity, ako jeho dcera, ktora rastie kazdy den. mohol si zvolit inu pracu, alebo ostat v starej, aby mohol byt s vami. ziadne odmeny nevratia roky v praci a to ze nebude vidiet dieta.
je to o jeho prioritach, zaroven vidno ze na teba nepozera, nemusi meditovat a behat kazde rano, moze ist kazde druhe, byt s vami pri ranajkach a pod.a uz vobec nemusi byt s kamaratmi v tom jedinom volnom case. taktiez sa nemusi alkoholom zblizovat az do zabudnutia.
tazko sa tu radi, pretoze tvoj muz nechce nic menit, ma svoj zivot v ktorom mate len take vedlajsie miesto, akoby vas chodil len navstevovat
nepises kolko ma rokov ale mne skor pripada ze chlapec sa zmenou prace dostal do uplne inej sfery a je uplne na inej vlne ako ty - zrazu je to high flyer, ktory moze vsetko, chodi na jachtu na bohvieake akcie a chlapec proste zacal zit - mi to fakt pripada ako keby mal cerstvo okolo 30tky este nevybureny a teraz po prvy krat spoznal co je to zabavat sa na vysokej nohe -len daj pozor aby sa neodputal uplne lebosa mu bude zdat ze rodina ho brzdi v jeho rozvoji 😅 - ale to je len moj pocit
@s.a.s.k.a. Môjho partnera tiež viac nevidim ako vidím kvôli jeho práci, aj si hovorím, že som ako osamela matka, ale.... Ked je s nami, maximálne si s nami každú chvíľu užíva, ked sa mu dá, aj počas dňa príde na obed (lebo večer napr.cestuje na 4 dni preč), pomedzi rokovania ide s dcérou na plávanie, a to je napr.nieco, o com hovorí, že je to absolútny dobijak energie a keby mohol, tak na to plávanie s ňou chodí stále.... Nerozumiem, načo Tvoj muž medituje sám pre seba, nech si vezme Vašu dcérku na ruky, zabavi sa s ňou - to je určite lepší ventil na mozog a prilev pozitívnej energie na veeeelmi dlhu dobu. Ved nemôže byt nic krajšie, ako vlastne šťastné vysmiata dieťa v rukách rodiča, nie?
@s.a.s.k.a. hm....alkohol zblizuje...ehm...dobry argument. Vsak fajn, pan si neuvedomuje, ze alkohol zas nezblizuje natolko, aby pre neho jeho kamosi cokolvek spravili ak sa jemu nieco stane. Takyto zivotny styl totiz moze mat aj nasledky. Infarkt napriklad. A potom nebude jedineho tzv. "zblizeneho" z nejakej pracovnej akcie. Vsetci su nahraditelni cize zbytocne sa takto angazovat je na hlavu. Jednak si skodi peceni a celkovo organizmu prave tym alkoholom a za dalsie tahanie do rana tiez este nikomu na zdravi nepridalo. Skor naopak. Nedostatok spanku ziadna meditacia nekompenzuje. Suma sumarum - tvoj muz ma otrasny zivotny styl. Za dalsie, ehm...prosim Ta to co ma za klientelu a kde, ked ide v pracovnom zaujme na jachtu? Zapajam fantaziu ale nejak nefunguje. Viem len o Pociatkovi, ano ten chodil na jachticky...
Ty si mas najst zivotnu filozofiu...som sa pobavila. Ta jeho je aka? Zisk? Mamon? Pozitok?
Mne ten tvoj manzel pride veru dost divny. By som povedala, ze sa utrhol riadne z retaze a nevie coby roupama.
@s.a.s.k.a. noooo....mas moznost niekam odist ty? Na dve noci by stacilo, nechaj mu malu, myslim, ze pochopi o co ti ide :D a vyriesite to bez hadok.....
Nič v zlom, ale podľa toho jeho drístov čo ti povedal - tá filozofia a že na noc dieťa bude doma.... To je ako čo?????
Sebec na entu a ma ego ako nik. A zda sa mi to nejak divne, že z práce majú tolko akcie a to si vyberá len niektore. Ja by som tiež zvažovla rozvod a vedz, že dcerka by si vtedy viac užila otca ako teraz. Teraz Vás má doma tak si to bere tak, že ste doma a basta, ale ak by ste tam neboli vtedy by si ju užíval viac. A prečo nechodíš s malou spať k Vašim ked je on na jachte? Určite by ti to lepšie padlo byť s vašimi ako sama doma a trápiť sa. Drž sa 🙂
...svoju "zivotnu filozofiu a ciele " by mal v prvom rade prehodnotiť tvoj manžel, alebo zvážiť, či mu tie jeho terajšie stoja za rozpad rodiny...
Manzel ma 30, je z rozvedenej rodiny(jeho rodicia sa rozviedli ked mal 4 roky), mozno aj to je pricina, ze nevidel manzelsky zivot predtym...ale pred svadbou som naozaj mala pocit, ze je rodinne zalozeny a rodina je na prvom mieste.
Myslim si, ze sa zmenil az na novom poste - hlavne v poslednej dobe sa mu darilo dobre...a asi mu to stuplo do hlavy, inak si to neviem vysvetlit.
plat ma priemerny, odmeny dostava raz za stvrt roka pokial naplni stanoveny limit. sameho s malou ho nechcem nechavat, aby to neskor nebolo pouzite proti mne...
k nasim praveze chodim ked ide na dlhsie, ale na jednu noc sa mi nechce stale vsetko prensasat....
na plavanie sme aj my chodili a to musim uznat, ze vzdy ked mohol isiel, lenze zas potom to musel dobehnut v praci....
nemozem povedat, ze by sa nam vobec nevenoval, to nie...nechcem aby to tu vyzeralo, ze len on je ten zly.
@s.a.s.k.a. Velmi zvlastnu filozofiu ma ten Tvoj, nech mi prosim Ta vysvetli ako ide meditacia a opilecke party dokopy...lebo to som este nepocula, aby niekto sportoval, meditoval, staral sa o seba a popritom si uzival opilecke "orgie"...to proste dokopy nejde. Tvoj si uziva slobodny zivot a pritom ma super vyhovorky na vsetko...asi si mysli, ze si spadla z jahody. Urcite by som to netolerovala a tu jeho filozofiu by som mu otrieskala o hlavu. Ty brdo, normalne som sa nastvala... 😠 😠 😠
@s.a.s.k.a.
tak po prečítaní tohto sa ja sťahujem do úzadia a nenadávam ... toto je fakt otras, absolútne ti nezávidím ... ☹