Ahojte, vedeli by ste mi poradiť?
Čakáme babenko, no manžel stále tvrdí, že sa nechce radovať, tak preto to nepreživa asi ako ja... V rodine sme mali bohužiaľ smutnú udalosť, že umrleo babenko...
Ano,aj ja som z toho smutná, ale čo sa má stať sa stane :/ len toto je naše prvé, nemá záujem o kúpu žiadne výbavy, všetko som si zohnala sama, už len kočík treba, ale ten má čas. Zostala som doma na pn, kvôli vysokému tlaku, ale už premýšľam, ze sa vrátim naspäť do práce, nakoľko máme aj hypo a tých 400e pokryje len splátku... Prestal mi dávať peniaze, posledné mesiace odchádzajú peniaze z jeho účtu na neviem aké výdavky, nakoľko mi nechce povedať ani ukázať...
Co mam ďalej robiť? Som z toho na prášky...
Jedine východisko mam, že počkám do pôrodu, vezmem aj maličké a odídem do zahraničia ku mame..
Pardon, že sa takto vylieva, ale ešte som nepýtala radu tu na MK :/
Ďakujem
@katka3342 dieta bez suhlasu otca nemozes len tak prestahovat do ineho statu.
Skus si s nim pokecat, ako si to predstavuje do buducna a podla toho sa zariad.
Chlapi nezvyknu prezivat kupovanie vybavicky pre deti..ale tie financie mate zvlastne. Ak by si odisla este tehotna a porodila v zahranici -babo by získalo obcianstvo krajiny v ktorej sa narodi. (ale bolo by to drake) nemozes bez jeho suhlasu odniest dieta do ineho statu ale tehotna mozes ist kam chces...Je mozne zeby peniaze posielal nejakym zenam? Mozno mas tlak aj z neho vysoky..neviem ti poradit skus ho pritlacit nech ti ukaze vypis z uctu.A porad sa s mamou.
@katka3342
Komunikujte spolu...planujte....zratajte si kolko zarobite....a miniete.
A ty platis hypoteku ?
Musite byt k sebe uprimni....musis vediet kam idu peniaze....inak sa narusi dovera medzi vami.
@veronikaszabova tak do porodu sa moze prestahovat kam chce a prihlasi dieta na svoju adresu... on sa otcom este ani nestal.
@katka3342 - mna zaraza, ze plati veci pomimo, zatajuje vydavky, netesi sa s dietata, to zavana bokovkou... Je smutne, ze ti kazi radost s tehotenstva, ze ta nepodpori, pritom ho mas rizikove kvoli tlaku. Zvaz si to realisticky pre a proti, hlavne ci ho milujes, ci s nim stale chces stravit buducnost. Lebo lahsie by si to vyriesila teraz, ako ked sa babo narodi.
Ako by si písala o otcovi mojej dcére a môjho ex...
Mne tiež nezraza že sa nezaujíma, ved to viac chlapov vôbec nerieši... Ale to ze pomimo mina peniaze. Keď da ho opytas co povie?
@simca06022011 že poplatil veci a o ostatné sa nemám starať... Nie som ani disponent na účte, aj keď sme to dávali a včera v banke mi povedala, že sme zaškrkli len dispo na uvere...
Áno, hypo platím ja, on inkaso a úver...
Zaráža ma všetko, už žiadna komunikácia, nič, dôvera už vôbec nie...
Koľko je báb, čo si s tým prešli a ja asi nebudem jediná, ale len ďalšia..
Netesi sa, to vidno, bol na jednej poradni somnou, teda keď nepočítam, že ma doviezol na vyšetrenie, či sme v tom...
Už nechcem, všetko je prednejsie, ako dokončiť dom, len jeho humno, motorky, autá...
Ja som len cislo v dome, ktoré sa stará...
@katka3342 musis najst asi len cestu, ako sa s nim porozpravat. najlepsie ho poznas, premysli si to, najdi vhodnu chvilu. skus rozpravat k veci a bez vycitiek, tak skor prakticky a co najpokojnejsie.
to ze sa netesi, moze mat rozne dovody, mozno sa naozaj nechce dopredu tesit, mozno oto preziva po svojom, boji sa sklamania. vo vztahu je dolezita komunikacia, problemy su v kazdom vztahu, ale treba ich vyriesit a ked zlyha komunikacia, tak sa riesia tazko :/
@katka3342 Tie vyšetrenia a poradne nerieš. Ani môj so mnou nechodil, ani sa netešil, skôr mi hovoril aká som guľa 😀 Ale s deťmi (s väčším) sa hrá stále - syn (3r.) je jeho miláčik, vkuse sa šalia. Na menšie deti a ani na tehotenstvo nemal nervy = teda neprežíval to tak ako ja, nerozplýval sa, nechodil na poradne, ale čo som potrebovala to mi pomohol (odviezol ma atď.) - a to je dôležité, že ti pomáha, že ťa odvezie keď potrebuješ.
Pri prvom pôrode so mnou šiel do pôrodnice, bol pri pôrode - lebo som ho presvedčila,, pri druhom nebol - a bolo to oveľa lepšie :D (liezol mi tam len na nervy, nesústredila som sa plne na pôrod). Takže netlač ho do vecí, ktoré nechce - je to zbytočné.
Tie peniaze ale môžu byť problémom. My to máme tak, že manžel všetko platí, zarába, ja mám materskú (neskôr rodičák), a z toho kupujem oblečenie - mne a deťom, čo sa mi zvýši /stále okolo 200E/ dám do rodinného účtu na jedlo atď. Ale mám prehľad čo sa kupovalo - máme spoločný rodinný účet, kam on stále po výplate pošle peniaze a tie idú na inkasa, jedlo, iné potreby.
@katka3342 Za chvilu ides na MD a RD a bude to ako funguovat? Toto je jeden z dovodov preco nie som za spolocne ucty, disponenta doplne, to je 10minut v banke. Ako ti nedava peniaze? Nemas ani kartu k uctu?
Ja by som veru "nemas sa starat" riesila a starala sa. Jedna vec je povinnost, a ze neriese tehotenstvo. Ale financie mate spolocne, ty tiez mas pravo vediet na co mina. Zase v tvojom stave sa nad tym rozculovat nepomoze,a el ako si ty urobis nejaku rezervu z coho? A nejde len o financie, ty si frustrovana z jeho nezaujmu, ako dlho ste spolu? AKo spolu travite cas atd?
Ostatne velmi prezivas, moj chlap nebol v poradni nikdy, na velkom sone bol a nic z toho nebolo 🙂 Cele dni bol mimo dom a aj ked sa mala narodila nechodil so mnou po lekaroch a neviem kde. Na co aj... eskorty k lekarom su skor take usmevne.
@katka3342 chlap prežíva inak tehotenstvo manželky ako samotná manželka je to pochopiteľné a keď sa stala v rodine tragédia že zomrelo bábätko možno ma ozaj strach a potrebuje iba čas no trošku som sa pozastavila nad tým účtom ako to že sa nemáš starať ?? jednoznačne by ste financie mali riešiť spoločne a nie že on ti nepovie kde peniaze odchádzajú ...ja osobne by som trvala na tom že chcem vidieť kde míňa vaše spoločne peniaze...a ako píšu baby treba to riešiť teraz pred pôrodom keď príde bábo budeš mat dosť okolo bábätka a nie ešte sa rozčuľovať pre chlapa
Viac by ma trapilo to, ze kam odchadzaju tie peniaze..a nie to, ze sa netesi z tehotenstva. bacha, minule sme boli opravovat PC vo forme ktora je virtualna zoznamka a tam si chlapici platia za chatovanie a nemale sumy to taha z uctov...a samozrejme kazdy chlap mal doma manzelku s ktorou to neklape...takze aj tu to bude toto. A dievcata za PC ich zdieraju jedna radost
To, ze sa netesi a nechodi na poradne by ma trapilo urcite menej ako to, ze povie na nezname vydavky “ostatne sa nestaraj”.
len na margo vybavy a podobne... ak sa nemylim cakas babatko april/maj? To je este strasne zavcasu, ja mu rozumiem... nehovorim, ze mas cakat do 8m ale ja som tusim zacala kupovat koncom januara ked som cakala prve tak ako Ty... a Ty pises ze uz aj postielka namontovana? pre neho to este nie je realne... ano su chlapi, co sa vytesuju nad ultrazvukom, ale je ich nemalo, pre ktorych to este nie je realita. Predpokladam ze aj ty si este len teraz niekedy zacala citit pohyby, on este asi nie... Ty ho nosis uz par mesiacov, citis zmeny, on mozno vidi niektore ale nie je to realne... mozno ked zacne drobcek poriadne kopat a mozno az ked sa narodi... povedala by som ze existuje nejaky zdravy stred... niekde medzi vami. Ty si sla prirychlo a jemu to trva... k tomu zvysku sa radsej vyjadrovat nebudem... ale tam by som sa bala viac.
@lenkakravcova za ten spoločný účet nie je, on bude mat svoje a basta...
Takze ďalej nepohnem asi už zostáva len ísť od seba a bude pokoj. Nemal záujem doteraz, bude mať potom? Už ho poznám a pochybujem, že sa zmení... @simca06022011 kartu mam ku účtu, ale čo z toho keď z nej nič nevytiahnem??? Ani nemám prehlad, keďže bankomat neukazuje transakcie iba zostatok...
Dnešné jeho slová boli, že není soplavy chlapec, aby sa ho takéto veci ktosi stále pýtal a už mi musí j*báť z tých peňazí... Nehrabe mi, ale chcem žiť normálne ale tu sa to nedá... Takže čím skôr to skončiť bude asi najlepšie
@katka3342 a preco si z nej nic nevytiahnes? ved neminie ani prd ked tam peniaze nebudu.. a ty sa mu tiez nemusis spovedat kde minas ;)
A v kolkom si mesiaci ? lebo ak nie si v 6-7-8 tak tiez nevidim dovod na skladanie postielky a skreckovanie veci.
@katka3342 prepac... neviem odkedy si PN, ale max 3-4 mesiace? a uz mas vsetko kupene okrem kocika? este ani netusis ake velke babatko bude... ale to je jedno, mam pocit, ze si to obhajujes sama pred sebou... vies, ja tiez nemozem vsetko naraz kupit, ale ci kupujes 1-4m alebo 6-9m vyjde to casovo rozlozene rovnako a mozes aj odkladat peniaze na vybavu... ale to je jedno. Snazila som sa Ti vysvetlit nieco ine...
P.S. Pokial chces ist do zahranicia, tak chod este pred porodom...
Prepac,ale babo asi nebolo planovane? Minimalne z jeho strany. Ja len ziram,co ti tu vsetky pisu,ze chlap to tak nepreziva. No ked 3/4 zien zostane zbuchnutych,tak ano,chlap to nepreziva. My sme chceli,planovali,chlap sa tesil,rozpraval sa s babatkom v bruchu,nakupoval. Nechapem,kde tych chlapov beriete. Nehovorim,ze ma vyskakovat od radosti,ale ved sa jedna o jeho potomka,nejaka emocia tam ma byt. Z takychto vztahov-nevztahov, chudata deti.
Ohľadom rozchodu by si nemala robiť unáhlené rozhodnutia pod vplyvom tehotenských hormonov. Skus tomu dat cas, rozprávať sa s ním, viac ho dat do deja (ked bude babo kopať)... Viem, ze je to náročné byť v case tehotenstva sama bez opory svojho muža... Ale sama to budes mat tiež náročné.... Neurob unahlene rozhodnutia.... Drzim palce
@hettinka lebo by som to nemala ani keď by som Prišla z pôrodnice...
@stanulienkat bolo plánované, boli sme pri tom obaja a robili sme preto všetko, aby sme mali...
Presne tak, ja brat čakal, skákal do výšky keď zistil ze sa podarilo, a prečo by nemohol tento môj?!
Nemusí každý deň, ale občas mi bolo asi vhodné nie???
Ak chces ísť k mame do zahraničia, tak tvoj čas je rozhodne pred pôrodom, nie po
To ze nepreziva tehu ako ty je bezne, chlapi sa nevedia do toho tak vcitit, skor by ma stvali tie peniaze. Ja som toto nezazila a dufam sa toho ani nedockam. U nas sice drzi kasu moj muz ale nikdy nemal problem dat mi peniaze ani ukazat na co idu a pod. Nie si aspon disponent na ucte?