Čakám dieťa, ale rodina nechce oslavu

27. aug 2021

Ahoj babule. S mužom čakáme bábätko, sme veľmi šťastní, po dieťatku sme túžili.
Chceme to oznámiť celej rodine, tak sme s mamou vymýšľali nejaké rodinné stretnutie, kde by sme im to oznámili. Bohužiaľ, jedna zo sesterníc nemôže mať dieťa, kvôli lekárskej chybe a vraj by to bolo vzhľadom k nej necitlivé. A ku mne to nie je necitlivé? Ja sa nemôžem tešiť s rodinou na svoje dieťa kvôli nej? Podľa babičky nemám robiť žiadnu oslavu. Ja oslavu chcem a je mi jedno, či tam prídu, či nie. Urobili by ste oslavu vo nie? To som fakt bezcitna že to chcem osláviť?

galioska
27. aug 2021

Urob oslavu kto chce príde kto nie nepríde, preboha veď to je tvoj život. Nedovol aby ti ho niekto riadil, ty sa nemusíš prispôsobovať nikomu a tak isto by mali chápať oni teba.

dennkka
27. aug 2021

Prvýkrát počujem, že niekto robí oslavu otehotnenia, mne to ani nenapadlo.

luci_ba
27. aug 2021

@dennkka tiež sa čudujem.

poopsie
27. aug 2021

V koľko si týždni? Zajtra a môžeš oslavovať a v pondelok môžeš plakať... Take veci sa neoslavuju...

ibrunova
27. aug 2021

Oslava, že si tehotná?

sense
27. aug 2021

Nie nerobila by som oslavu. A už vôbec nie štýlom kompletná rodina cez všetky tety, ujov, bratrancovi à sesternic... Veď spravte si posedenie keď tak tvoji rodičia, mužovi a tým to oznámenie.
A nikto ti nebráni sa tešiť na dieťa... Ale to neznamená ze teraz tu musia vsetcia okazalo gratulovať. A ver mi keby si na mieste sesternice by si zakladala tému že máš necitlivu sesternic kt chce oslavovať splodenie dieťaťa hoci vie ako teba boli že ty ho mat nemôžeš...

autor
27. aug 2021

@dennkka Nie je to oslava ako klasická oslava, skôr také posedenie, kde oznámime rodine túto novinku.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
27. aug 2021

@poopsie V 12tom týždni

autor
27. aug 2021

@viestta Ja som to chcela spojiť s príjemným posedením.

0silvia0
27. aug 2021

Toto je zalezitost najblizsej rodiny, nie sesternic a bratrancov. Ja osobne by som na ziadnom rodinnom posedeni tehotenstvo neoznamovala, vobec nie som takyto oznamovaci typ. Ale ked musis tak musis🤷‍♀️

kvetinka75
27. aug 2021

mne to príde prehnané oznamovať takto tehotenstvo. Viem že sa tešíte ale ostatní nemusia zdielať až také nadšenie ako vy. Niektoré už fakt neviem čo by ste vymysleli. Veď sa tešte, v tom Vám nikto nebráni ale čo ostatných do toho? Majú sa z toho akože zblázniť? Robievate takéto posedia aj bežne?

ibrunova
27. aug 2021

tak max by som si posedela s rodičmi doma, prípadne so súrodencami, pri káve, žiadne oslavy. A podľa toho, čo píšeš, to aj tak už všetci vedia, rodičia, babka, tak neviem teda.

poopsie
27. aug 2021

Potom budeš mať ešte kopec príležitosti na príjemné posedenie.... Fakt nechápem potrevu do toho zatiahnuť širokú rodinu, len mama otec, max surodenec, z jednej druhej strany... Ešte je stále skoro máš pred sebou 30 týždňov

julie19
27. aug 2021

no, oslava že som tehotná.. to počujem prvý krát.. viem že už sa u nás robieva dosť často taká tá "baby shower" pred pôrodom kde podostávaš pre malé darčeky a tam sa to vlastne tak celé komplet oslávi.. môžno by som to teraz len všetkým oznámila a nejakú tú párty spravila až tak pred pôrodom.. prípadne by som túto "oslavu" v 12tt zamaskovala za nejaký iný účel... meniny/narodeniny/výročie/niečo kde by ste mohli pozvať rodinu na kávičku a koláčik... príde mi to docela prehnané robiť takúto oznamovaciu párty, hlavne keď poznám veľa kočiek čo boli aj vo vyššom štádiu a niečo sa pokazilo... nie som poverčivá, ale čokoľvek by sa skomplikovalo (a to ti fakt neprajem a dúfam že celé tehotenstvo budete obaja zdraví) ale bude to vedieť celá rodina a celá rodina od tety aj bratranca koňa syna z druhého kolena to bude vedieť a riešiť a špárať sa v tom

liljana
27. aug 2021

Ist na oslavu narodenia, narodenin baba, v pohode. Ale oslavovat uz aj pocatie niekoho z rodiny? Nestaci to oznamit rodicom pri dobrej veceri, alebo proste zavolat? Ostatni sa to dozvedia tak cit tak. Je to na tebe, chces oslavu, urob si oslavu, pozvi, koho chces ...

acrobaleno
27. aug 2021

V prvom rade nechápem prečo by vás mali oslavovať, že si tehotná. Stačí to normálne oznámiť. A v druhom rade, sesternica má právo byť citlivá na túto tému, ale nemá právo obmedzovať druhých ľudí.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
27. aug 2021

načo oslavuješ niečo dopredu keď sni nevieš ako skončí tehu...
kolegyňa má svokru, ktorá potratila bábo na druhý deň po svadbe. Ocitla sa v nemocnici , prišla tam jej svokra a ešte jej aj povedala : " už máš tam dieťa"... dlhých 7 rokov "čakali" na ďalšie...

janinad
27. aug 2021

Urob ako ty chceš, je to tvoj život, nepýtaj sa na názory cudzích. Možno zváž názory svojich najbližších. Každý sme iný, každý máme na svet iný pohľad. Choď si svojou cestou. To ako sa tešíš z dieťatka je krásne. Držím palce nech všetko dobre dopadne.

nikiki29
27. aug 2021

Ak chceš oslavu počkaj na baby shower, dovtedy sa rodina s tehotenstvom zmieri alebo aj nezmieri a prídu možno v pohode 🤷🏻‍♀️ alebo si urob oslavu teraz, veď to je tvoj život. No keď už si to polke rodiny povedala, nevidím význam v “oznamovacej oslave”

mirro
27. aug 2021

Nie,žiadne posedenie na oznámenie tehotenstva by som nerobila. Tvoji najbližší to už vedia a ostatní sa dozvedia neskôr.

irusa
27. aug 2021

oslava , že si tehotná ???? to už sa môže sláviť aj prvá menštruácia....

hederamonstera
27. aug 2021

Usporiadaj si, ale sesternici by som to povedala nejako samostatne, alebo cez mobil (tel. hovor alebo sms). Mne by nebolo fakt prijemne na takej oslave a taky sok (lebo pre tych, co sa im dlho nedari a dokonca ani nemozu mat deti, to potrebuju spracovat osamote)

jana_vaj
27. aug 2021

Neviem ja by som takúto oslavu asi nerobila, možno jedine pred narodením tesne alebo tak, ale prečo takto dopredu? Načo?

bubinko1506
27. aug 2021

Nerobila by som ziadne posedenie. Rodicom to oznamte pri navsteve, ostatni sa to aj tak dozvedia. Moja svagrina oznamila tehotenstvo na rodinnej oslave. Vsetci o tom uz vedeli, len my s muzom nie. Prislo mi to ako naschval, kedze my sme uz vtedy riesili ivf. Jasne, tvarila som sa, aka som stastna a tesim sa, ale ked to nik nevidel, isla som sa vyrevat a muz mi priniesol dvojitu vodku na upokojenie. To len pohlad z druhej strany😉

andrea_prestastna
27. aug 2021

@dennkka presne, ja by som to nerobila kvoli skusenosti mojich ze v 18tt som musela porodit mrtve babatko,,,, naco sa ponahlat a oslavovat pocatie??? Tes sa s muzom doma

felycity
27. aug 2021

urob ako myslíš, chápem, že sa tešíte, ťažko radiť, lebo každá rodina funguje inak...ja som skôr za to, že by sa malo úspešne dobehnúť do cieľa až potom oslavovať, dôvod , ktorý si uviedla, že prečo nie, by som skôr riešila tieto veci so sesternicou nejakým rozhovorom, kde by cítila empatiu z tvojej strany, ona veľmi dobre vie, že za ty nemôžeš, ale emociam nie vždy rozkážeš, ale možno by bolo fajn jej dať pocítiť, že aj ty chápeš ju a rešpektuješ jej pocity, s ostatným sa musí vysporiadať sama.

marcellka32
27. aug 2021

To mi pripomína zraz Hujerovych 😁, teticky, ujovia, sesternice až zo 6 kolena,...keď už, tak sa stretnite len s rodičmi a oznámte im po nedeľnom obede príjemnú správu...ostatní sa to dozvedia

klip0
27. aug 2021

Podľa mňa to aj tak všetci už vedia keď to vedia aj rodičia aj babka atď. Ja si neviem predstaviť volať celú rodinu kvôli tomu že idem robiť ovácie že som tehotná.
Veď dotyčná ktorá nemôže mať deti aj tak vie,alebo sa čoskoro dozvie že vy budete rodičmi. Ale tak hádam nejdete žúrovať celá rodina zato že si v 12tt ? Iné to je po narodení osláviť keď tak.
Ale každý ma iné zvyky, tak ak robievate takéto v rodine tak je to iné, my keď ti tu píšeme že by sme to nerobili tak zato že nič také sa v našej rodine nerobieva a príde nám to zvláštne ale ak si ty naučená inak..