Bývanie v partnerovom dome spolu so svokrovcami

14. júl 2022

ahojte, tie co zijete s partnerom v jeho dome/byte spolocne so svokrovcami v dvoch bytovych samostatnych jednotkach s tym ze dom je cely jeho ako to zvladate?
hlavne s tymi svokrovcami? dakujem za napisanie skusenosti, rady.

melanta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
14. júl 2022

Pozri podobné diskusie pod tvojou otázkou. Tieto diskusie sú tu pravidelne aj viac krát týždenne, nájdeš ich tu stovky. A drvivá ale ozaj drvivá väčšina skúsenosti sú tie zlé. Ja zbožňujem mojich rodičov, ale nebývala by som v jednom dvore ani s nimi, nieto so svokrovcami.

buberova
14. júl 2022

Tak týchto tém je tu viac ako veľa.. skús si pozrieť nejaké

zuzkaa1991
14. júl 2022

My sme tak zili 4roky 2 roky som pracovala takze ja som chodila domov okolo 22hod vecer skoro kazdy den takze som sa s nimi len pozdravila 🤣potom som bola cele.dni sama.doma kedze vsetci domov chodili okolo 5 6vecer bola som tehotna a po pôrode potom sme sa presťahovali do svojho ;) a po 4r. Je tak dobre ze sme sami nemam problém so svokrou vychádzam s nou super len kazda z nas ma iny system domácnosti 😁 ...... ale oni nemaju rozdieleny dom na viac..... ale ked je rozdelený dom na viac jednotky kuchyna kúpeľňa viac vchod samostatny nevidim problem ak nie je dajaka harpia 🤣😁

akrobrab
14. júl 2022

V nasom pripade je to velmi dobre, ale velmi zalezi od vas a od svokrovcov.

My to berieme tak, ze byvame v byte, nie v dome - svokrovci vela pestuju, na zahrade su skoro stale, my k pestovaniu vztah nemame, na zahrade nie sme skoro vobec, cize byvanie vnimam vylozene ako klasicky byt. A tak to akceptuju aj svokrovci.
Pre nas je tiez dolezite sukromie - ked nieco potrebuju, vzdy zaklopu, nikdy nam nechodia len tak do bytu a pod.

Kym sme boli bezdetni, v podstate sme sa so svokrovcami len pozdravili na zahrade a starali sa nam o psika, ked sme boli prec.

Teraz mame 1,5r synceka a sme spolu v kontakte kazdy den - a ten vztah, ktory on ma so starkymi/svokrovcami je na nezaplatenie. Ale zas je to o tom, ze ho svokrovci zboznuju a uplne akceptuju nas sposob vychovy, cize nikde na seba "nenarazame".

Je to velmi individualne, ale moze to perfektne fungovat. Vsetci clenovia domacnosti vsak musia byt rovnako nastaveni a najdolezitejsi prvok je Tvoj partner/manzel - ak ste vy dvaja 100%tne na rovnakej vlne, co sa takehoto byvania tyka, tak preco nie.

A dolezite je podla mna aj to, preco takto byvate. U nas to nie je o tom, ze musime, pretoze nemame inu moznost, my sme v tom dome ostali, pretoze sme chceli. Kupili sme byt, keby bolo treba, vieme si riesit aj samostatne byvanie, ale zatial nam to takto vyhovuje.

kristinaa300
14. júl 2022

Ja bývam tiež u svokrovcov ale keby som mala na výber tak radšej sami.Po finančnej stránke je to fajn,ale inak utrpenie.

dada0902
14. júl 2022

,, Odporúčam" není nič lepšie ako bývať zo svokrovcami 😄😄😄😄😄😄

77daniela77
14. júl 2022

Byvala som so svokrovcami v dome,dva byty,samostatne vchody.....mne to nevyhovovalo,zalezi od ludi.Najviac mi vadilo ze ked som bola v praci hrabala sa mi vo veciach,zobrala co potrebovala,nevratila,prisla k nam kedy chcela.....mali sme spolocne kurenie,im bolo horuco,nam zima.....nikdy viac.....

ljzozv
14. júl 2022

Byvala som... Nikdy viac... A to svokra nebola vyslovene zlá... Ale až moc nápomocná a nie každý to ma rád... Ja osobne si rada robím veci po svojom a nepotrebujem mať ku všetkému niekoho za zadkom... Časom sa to absolútne pokazilo. Ale podľa bývalej svokry som len ja na vine 🤷‍♀️

rikarika
14. júl 2022

MK je super v tom, ze na niektore temy sa vsetky diskutujce viac-menej vzacne zhodnu a napriek tomu sa tu tie otazky objavuju zas a znova. Toto je jedna z tych tem. Sto krat tu bolo popisane nie nie nie ....o par dni tu bude ta tema aj tak zase.

kristinaa300
14. júl 2022

@rikarika keď vám to vadí nečítajte, nekomentuje.To je dnešná doba každý vie kritizovať ale pomôcť nikto,hlavná vec že vám je super.Nech si píšu jednu otázku aj stokrát keď neviete pomôcť radšej buďte ticho a nie hneď Kritika

zmrzlinka2021
14. júl 2022

Pokial je mozne, tak hladajte si s priatelom vlastne byvanie.
Lebo realne on bude "doma" a ty u jeho rodicoch (nie svokrovcov, kedze oni nemaju ziadnu nevestu), de facto u cudzich ludoch.

Urcite nech ta nenapadne priviest do takeho prostredia dieta.

autor
14. júl 2022

@zmrzlinka2021 partner o tom nechce ani pocut, dost si zaklada na tom svojom dome a to sme dokonca teraz bez kontaktu lebo som mu povedala že neprichadza do uvahy aby som tam ja išla, kedze to nie je absolutne niečo po čom tužim a radšej teda zostanem sama u seba. nijako sa k tomu nevyjadruje a už sme tyzden spolu nekomunikovali...

euie
14. júl 2022

Autorka, toto je uplne legitimny dovod na rozchod.

zmrzlinka2021
14. júl 2022

Prosim ta, nepodlahni mu.
To je to najhorsie, co mozes spravit - zo strachu, ze ho stratis, nastahovat sa k jeho rodicom. To nebude tvoj dom, tvoj domov, tvoja domacnost. Budes tam zit s cudzimi ludmi a budes musiet ich tam pocuvat a pritakavat, lebo budes v podstate "na navsteve" a ked sa vzpriecis, ukazu ti dvere. A najhorsie by bolo, kebyze este mas aj deti, tak budes s detmi pochodovat do predrazeneho prenajmu, ak vam niekto prenajme byt a mozno bez priatela.

Tvoj priatel ak by ta lubil, hlada riesenie pre vas oboch a berie do uvahu aj to, co chces ty. On si zaklada na SVOJOM dome, lenze ty budes zit v CUDZOM dome.

danulicek
14. júl 2022

Chcela som napísať skôr, ale povedala som si, že nevidím do toho, písať ti nebudem. Ale po tvojej poslednej odpovedi, že partner nechce inú moznost a nekomunikujete - dievca, utekaj 🙏 čokoľvek, len sa nenechaj zblbnut a presvedčiť, ake to bude u vas iné, krásne, s rodičmi sa isto dohodnete, nebudete stále spolu, nebudú sa do vas miešať… prosim, prečítaj si akúkoľvek z diskusii na tuto tému a ak nepomôže to, tak už nic iné. Sú prípady, kde to funguje, ale tie pary sú naozaj pármi. Nie žena s chlapom, ktorý nemá prestrihnutu pupočnú snuru.

autor
14. júl 2022

@euie on stále tak hovori a tvári sa, že ja si to ešte rozmyslím a pôjdem tam nakoniec, ale ja s tým absolútne nechcem ani začať, že by som tam išla ☹ ani to skúsiť, že na pár týždňov aby sme videli či nám to spoločne ide a ak by nešlo tak by bolo teda definitívne rozhodnuté. lenže môj problém je, že ja to nechcem, okrem toho sa mi nechce ani zoznamovať s jeho rodičmi...
som z toho sklamaná.

autor
14. júl 2022

@danulicek on stále o jeho mamičke rozpráva, až mi to je niekedy nepríjemné... aj ja mám svoju mamu rada, ale spomínam mu ju čo najmenej a len tak neutrálne ale on ju stále ľutuje ako sa mala ona chúďatko zle, ,ako jej on čo všetko kúpil, aby si užila aspoň trocha, kávovar nový mamičke, aby sa mohla kávou rozmaznávať, toto mi presne takto povedal, na dovolenke mamičke kávu kúpil, pýtala som sa ho, či sa mu páči bodkovaný vzor na oblečení, nie, to sa mu nepáči, ale jeho mamičke sa to páči...

mne aj ona príde tak trocha sebecká, lebo vlastne ona dovolila, že budú spolu bývať, kúpili si úplne nový dom, ten je celý jeho ale on si ich tam nasťahoval, a oni do toho bez výhrady išli. asi mamičke neprišlo, že ak by si aj niekoho našiel, tak to bude mať asi veľmi ťažké...

kristinaa300
14. júl 2022

Autorka rozumiem ti presne,môj manžel presne to isté,a spravilo som to čo chcel a teraz trpím a nie je tomu ani 2 roky.Urcite do toho nechoď lebo moc šťastná nebudes

rikarika
14. júl 2022

@kristinaa300 troska mimo komentar, nic som nekritizovala, presne naopak, chvalila som zhodu na stale rovnaku otazku. Nevadi.

katecameron
15. júl 2022

Nie a ešte raz nie

janasim
15. júl 2022

no to vobec toto....my mame to iste ,partner si kupil dom,nastahoval tam rodicov ,potom si nasiel mna a teraz je peklo,nechcu z tadial ist ,ale ja mam nastastie byt

autor
15. júl 2022

@janasim a on to nechce nejako inak vyriešiť, dom predať alebo tak?
alebo ako to riešite? chodievaš tam často? a bývajú úplne spolu alebo to majú oddelené?

lesana25
15. júl 2022

To je ten nezamestnaný geroj z Brezna kde sa máš presťahovať za ním, lebo si podľa neho aj tak nikoho lepšieho nenájdeš? A ty si ho stále neposlala do riti?
Nuž, kto chce kam..

mimi1237
15. júl 2022

V prvom rade si nájdi normálneho chlapa ked už tak, nie mamičkara čo vidí len mamku a nejaký dom,potom nebudeš riešiť takéto veci.

janasim
15. júl 2022

Predať to nechce ,nechal ich tam lebo samozrejme nemôže vyhodiť vlastných rodičov a bývame u mňa na byte..