S manželom sme sa sobášili mladí a aby sme získali financie na bývanie, pracovali sme obaja v zahraničí. Teda na všetko sme si zarobili sami. Plánovali sme si kúpiť byt.Svokrovci sa však chcú odsťahovať do mesta a ponúkli nám, aby sme bývali v ich dome, ktorý je pomerne nový s tým, že vyplatíme manželových bratov a byt bude napísaný na môjho manžela. Hoci s manželom dobre vychádzame, nechcela by som riskovať, aby som vkladala peniaze a po nejakej nepredvídanej udalosti by som musela odísť bez peňazí alebo sa súdiť. Hoci by sa mi aj bývanie v rodinnom dome páčilo, som za, aby sme si kúpili byt v meste. Manžel je tiež toho názoru. A keby sme niekedy ušetrili, kúpili by sme dom v meste, ale to je nepravdepodobné. Som za mesto, lebo je tu viac pracovných príležitostí. Ako to slušne povedať svokrovcom, oni to brali ako hotovú vec
Preco by si mala investovat svoje zarobene peniaze a nebyt vlastnikom nicoho?ved to nedava ziadny zmysel...vobec by som o tom ani neuvazovala a vysvetlila svokrovcom ze to absolutne nemozes dopustit a nemozu to od teba ani len ocakavat.
@gabi1234
na tvojom mieste jednoznačne volím možnosť ísť do bytu do mesta, určite by som neriešila rodičovský dom + vyplácanie švagrov. to môže viesť k zbytočným sporom v rodine jednak - niekto sa môže cítiť ukrivdený, že vy dostanete dom, a oni málo peňazí ako "výplatné", a jednak by som poriadne zvážila či sa mi to oplatí - ako starý je dom, či netreba výrazné investície do prestavby... a podobne.
@gabi1234 Uplne normalne bez vycitiek im povedzte, ze ste sa rozhodli byvat v meste. Nemozu predsa ocakavat, ze v takej veci ako vlastne byvanie, budu rozhodovat za vas.