Babenky poradte mi byvame u svokrovcou 5 rokov sme hore nad nimi.Sme spokojny Mame velky priestor4 izby pluch velka kuchyna a velke wc.Vravia ze vrch je nas a mozeme si ho prerobit.Ja mam ale problem s tym ze sa to len vravi neni to nikde na papiery a okrem toho mame este 2 svagrine ktore budu chciet vyplatit.poradte co spravit odist alebo zostat vrazit peniaze do prestavby alebo si kupit vlastne?Dnes sme boli aj v banke na hypoteku sa spytat ale stale sme neni rozhodnuty a uz by sme chceli zit utulne a modernejsie.Mate s tymto nejake skusenosti?Co mi odporucate?
suhlasim s babami, aj ked treba podla mna zvazit aj ci taky obrovsky dom do buducna utiahnete a potrebujete... svokrovci sa pominu a musis ratat s tym, ze budes musiet prerobit potom aj spodok. aj to nejako vyuzit. budete do toho davat kopu penazi a ak by ste usudili ze to neutiahnete, tak to tazko predate, lebo take multigeneracne baraky dnes nikto nepotrebuje - mladi neostavaju doma ale idu do sveta a chcu byt samostatni. radsej by som sa osamostatnila a nasla si nieco len pre seba co ma do buducna nepripravi o vsetky prachy na udrzovanie zbytocne velkeho baraku. ine by bolo, ak by ste chceli neskor dolu podnikat alebo co....
ked mas daco svoje, na hypoteku, to predas ak treba a ides hocikam, aj s hypo, nie je problem, ale ak mas daco take velke po rodicoch, to sa asi dnes predava a udrzuje tazko....ale ak vam toto nerobi problem, tak potom urob kazdopadne ako baby pisu, necit sa pritom blbo, ze ti nestaci ich dobre slovo, predovsetkym samotni svokrovci mali navrhnut, aby sa to dalo na papier nech deti maju potom pokoj a nehadaju sa. to sa trochu cudujem, ze to sami neriesia, lebo je to bezne. co ja poznam, toto vacsina ludi poriesi dopredu, v pokoji, ti co to neurobia, sa potom nad hrobom dohaduju, takze ak s tym svokrovci neprisli sami doteraz, tak sa asi mas na co tesit, ked sa pominu...
@mamutka Tak toto iste si aj ja myslim stale rozmyslam na co mi bude taky obrovsky dom ked aj tak deti v dnesnej dobe nechcu byvat s rodicmi. Bude dobry len na platenie a prerabamie a potom by sme mali urcite problem utiahnut to.Babenky dakujem vam vase rady si cenim.Myslela som na to iste aj ked u nas je aj ten problem povedat im to ze nebudeme prerabat pokial to nebude napisane na nas zda sa mi to take ako keby chceme nieco ich len pre nas.Asi najlepsie bude ist do vlastneho aj ked s velkou hypotekou na krku ale budeme mat svoje.
@stanuska3105 to je tiez jedno z rieseni. Ale vychadzala som z toho, ze okrem toho, ze by ste tam chceli ostat, mate aj vyborny vztah s rodicmi. 😉
@sisaha To je pravda mam vyborny vztah zo svokrovcami dokonca lepsi ako manzel inak by som tu tak dlho nevydrzala.Je to tu vlastne byvanie zdarma ale kazdy chce mat raz svoje vlastne byvanie a spravene podla seba a bojim sa ze by sa mi do toho starali co kde kam a tak..Trosku sa mi aj zda ze moje deti si menej vazia lebo ich tu maju vlastne cely den.Velmi ste mi pomohli uz len nabrat odvahu a dat sa do toho.
@stanuska3105 no urcite to treba dat na papier. najlepsie nechat sa zapisat na katastri do LV ako polovicní vlastníci. Teda svokrovci jedna polovica a vy druha polovica. Az potom by som sa pustala do nejakej prerabky. Lebo presne ako hovoris..Vy prerobite, zvysite hodnotu a po smrti rodicov nastupia sestry a budu ziadat vyplatit z celej hodnoty nehnutelnosti..