Bývanie u rodičov a rozdelenie činnosti

20tanicka20t
23. okt 2015

Chcem sa spýtať takých ktorý bývate v spolocnej domácnosti..nie oddelene..ako fungujete??ako mate rozdelené činnosti..upratovanie a všetko ostatné..

loginexistuje
23. okt 2015

my nebyvame s rodicmi ale tak kazdy by si mal asi upratovat po sebe a svojich svojich detoch. detto im varit, prať... atd...
plus pomoct rodicom v zahrade a tak to je asi samozrejme ... ak je zena doma a ostatni su praci tak aj navarit by mohla a popratat tak aby ich pri prichode necakala hirosima

20tanicka20t
autor
23. okt 2015

U nás je to tak že sú na dôchodku..takže sú doma..

loginexistuje
23. okt 2015

@20tanicka20t no tak potom treba si po sebe a detoch upratovat priebezne predsa len starsi ludia su na to pomerne haklivy ...

ja.nu.la
23. okt 2015

Svagrina byva pri rodicoch, bola na materskej,rodicovske potom nezamestnana....jej rodicia obaja zamestnani. Cez tyzden robila vsetko, varila,prala, upratovala, starala sa o zahradu (kvety,kosenie travy) ,svokrovci cez vikend varili, umyvali riad,svokor o zahradku zeleninu.

xmamalea
23. okt 2015

My varíme oddelene ,máme svoje potraviny ,upratovanie máme rozdelené na polovicu ,všetci pracujeme,brat študuje tak doma moc nie sme,kto ma poobednu,umyje ráno riady,kto je po rannej,umyje večer ,🙂

sasa1310
24. okt 2015

@20tanicka20t no malo byt to byť podelené podľa rodiny aj upratovanie aj varenie + doslova mladí nech robia viac nakoľko im starší robia ešte službu, že ich u seba nechajú bývať. Ale realita je mnohokrát inšia bohužiaľ.
Poznám jednu rodinku, ktorá býva u rodiča. Ten rodič im robí zadarmo aupairku, kuchárku aj upratovačku. A ešte na celom sídlisku vyhlasujú ako sa oni o neho starajú. Mladá je celé doobeda vonku, príde domov niekto jej deti nakŕmi a potom uteká preč a rodič doma stráži deti. A takto to funguje. Načo by platili hypotéku, všakže.
Okupujú 90% bytu a ešte rodiča strčia do najmenšej izby. Bez chrbtovej kosti. Takéto osoby sa nedajú nijako inak nazvať ako priživníci. A všetci, ktorí majú niekoľko rokov narobia deti a nie sú schopní si zaobstarať vlastné bývanie. Nie sú schopní dať niečo vlastným deťom zo svojho. Iba priživníci.
Mám teraz na mysli rodiny, ktoré si nenadstavia vlastné nad rodičským alebo nemajú vlastnú časť na pozemku rodičov. Myslím tých, čo sa strčia ešte do bytu a vychovávajú vlastné deti vo svojej detskej izbičke.

emilia25
24. okt 2015

No u nás je to takto.bývame s babku v nssom dome.babka má do kuchyne za hrnce ani nepustí kedze cely zivot robila v kuchyni.tak ona vari ked som chcela aspoň kuchyňu umyt tak bola oduts ci ona nevie plsvscku umyt tak kuchyňu a vsetky veci kolo nej má na starosti mne povie zober deti hore aby malá klud uz má 72rokov.tak isto pranie.mi s mužom rano zsneseme jedneho do školy druhy do skolky a s 3 je babka.stravu teda obchody máme na starosti mi.máme veľký dom takže upratovanie vrchného poscho dia robim ja 3 izby wc chodby schody.bsbkynu izbu upracem ked je prec dole máme kuchyňu s obývackou a este jej izbu ale tam sa moc nechodí je to len prípravene ked už n ebude vladát po schodoch.ked je babka v meste tak si varím upracem ja.aj operiem ked je u svsgrinej pár dni.

iza29
24. okt 2015

Kedže naši ešte , pracujú a cez týždeň som doma len ja s malým, upratujem, varím a periem pre všetkých, nie len pre nás troch. Cez víkendy zase varí mamina a zvyšok robíme spoločne. Zatiaľ to funguje takto.