Bývanie so svokrovcami na jednom dvore

16. apr 2023

Ahojte. Ako to máte keď bývate so svokrovcami na jednom dvore? Sú u vás často? Lutujete, alebo nie?

katarinka89
16. apr 2023

Nepredstavitelne- ci bývaš s nimi pod jednou strechou alebo na 1 dvore, je to ta istá katastrofa

syslik81
16. apr 2023

budes mat 24/7 cctv zadarmo.. bude vediet cokde kedy robis/ides.. rodinne navstevy budu automaticky u oboch .. svagrine svagrovia deti si budu poziciavat vase hracky a aj bravat ... nebudes si moct zasadit co chces .. porobit si ako chces ...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mareka49
16. apr 2023

Najlepsia rada do života co mi dala mama.
Mladí majú bývať sami.
Aspoň mne pomohla

cacianka
16. apr 2023

Nečítala si tu na MK dosť príspevkov o spolužití so svokrovcami ? Je fuk, či v dome či na dvore. Radšej vopred eliminovať, ako hasiť čo sa zahasit nedá

animus
16. apr 2023

Bývali sme u rodičov (v samostatnej bytovej jednotke), vydržali sme tak necelý rok a následne smer hypo a vlastné bývanie. S rodičmi mám veľmi dobré vzťahy a odchod bola jediná možnosť ako si ich zachovať.

koniarova
16. apr 2023

To sa naozaj pýtaš? Tresni si radšej lopatou 🤣🤣

mima1608
16. apr 2023

Tak ja som asi svetlá výnimka 😅 máme viac-generačný dom so svokrou (svokor zomrel) a švagrinou s mužom a ja teda nemám žiadny problém. Od začiatku svokra určila mantinely - vy dáte pokoj mne, ja dám vám. Niekedy sa síce stará do muža (do mňa nie), ale to robila aj keď sme žili inde. Ale teda do domácnosti mi nekecá, nechodí k nám sama od seba. Práve naopak, mám dojem, že mám z toho benefity, lebo koľkokrát mi domáce vajíčka podá, keď navarí viac tak nám zavolá, nech si prídeme vziať, keď urobí veľký nákup u mäsiara, tak dá aj nám a podobne ☺️

nepic
16. apr 2023

Tiež mám takú skúsenosť,bývali sme tak necelý rok a potom sme odišli do jednoizbového bytu aj s dieťaťom. A to nehovorím,že som mal zlých svokrovcov,teraz vychádzame myslím že veľmi pekne. Ale ani s vlastným otcom si neviem predstaviť spoločné bývanie.

ivik4
16. apr 2023

Strasne
Akoby si zena nebrala len muza ale aj jeho rodinu

koniarova
16. apr 2023

@mima1608 ty si svetlá výnimka. 👍👍Koľko už takto fungujete?

kacernakokse
16. apr 2023

Bývali takto moji rodičia, keď som bola menšia a dalo mi to jasnú predstavu o Tom, že takto nikdy žiť nebudem a nikdy nebudem bývať ani vedľa mojej ani vedľa mužovej rodiny.

mima1608
16. apr 2023

@koniarova teraz to budú 2 roky. Švagriná so švagrom sú tu už skoro 7 rokov a tiež nemajú s ňou problém. Predtým ako sme sem prišli, som sa so švagrinou bavila dosť o tom, ako fungujú, aby som vedela čo čakať. Ale zasa moja svokra je taká, že ona chce mať od každého pokoj. Môj muž, keď sa k nej naprace (čo robí dosť často) tak ho práveže vyháňa s tým, že ja k vám nechodím, tak ani ty nechoď ku mne 😅😅😅

koniarova
16. apr 2023

@mima1608 držím palce do budúcna. 👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
16. apr 2023

@mima1608 .....pridávam sa.Ja som tiež svetlá výnimka.Byvam so svokrou v jednom dome.A dobrovoľne.
A absolútne bez problémov fungujeme už roky.

danielahamar
16. apr 2023

najväcsia chyba v našom živote

tara42
16. apr 2023

Moja mamina tak bývala so svokrou 30 rokov, mali len spoločný dvor. Najhoršie rozhodnutie v ich živote. Neskôr to začal ľutovať aj ocino.

oli18
16. apr 2023

@mareka49 mm toto skonstatoval po 22 rocnom suziti so svokrou. Ja som to horsie znasala, on v pohode. Nase dcery odisli z domu este pred svatbou.

janinah
16. apr 2023

Napadlo niekomu,že aj pre tých svokrovcov to nemusí byť vyhra? Zvlášť ak si dáka nevesta veľmi zvykne im deti pričasto dávať na stráženie...chcú mať svoj kľud,ale neodmietne,ved vnúčatá ľúbia a pomôcť treba...alebo bude čakať podiel z úrody,ale na záhrade sa objaví len občas porobiť,lebo však má deti,nemá čas....
Je to o ľuďoch,normálni sú schopní existovať aj na jednom dvore.

lija22
16. apr 2023

dam skusenost svokrovcov z mojho pohladu. Ziju so svokrinou mamou. Dve samostatne jednotky, cca 30 rokov. Vsetci su z mojho pohladu vpohode, ale medzi sebou sa uz ani nezdravia. Velmi silna ponorka, nasledne uplne ochladenie vztahov az nenavist a teraz uz aj hadky o dom.

petamich
16. apr 2023

mam uzasnych svokrovcov a aj tak nie 🙂 to ale plati aj pre mojich rodicov

saxana000
16. apr 2023

Ani by som o tom neuvazovala.. mozno by bolo vyriesene strazenie deti pri naozaj dobrych vztahoch ale nestalo by mi to za to prist o sukromie..svokrovcov aj rodicov mam na 15 kilometrov a aj ked ich mam rada je to tak akurat..v nedelu na dve hodky na kolac a dovidenia.

som_realistka
16. apr 2023

@mima1608 máš rozumnú svokru

rik01lulaka
16. apr 2023

Za mňa v pohode, keď je ochota na obidvoch stranách...ale áno nie je to také ako keby sme bývali sami, ale ja som rada, že deti majú starkú o poschodie nižšie a trávia s ňou každý deň...takže je to o nastavených hraniciach a schopnosti tolerancie, samozrejme sem tam je stret a výmena názorov...

spadnutaslivka
16. apr 2023

@mima1608 máš potom úžasnú svokru, ktorá má povahu jednej z milióna. Väčšina starších ľudí má nutkanie do všetkého strkať nos a všetko vedieť najlepšie. A práve tam nastávajú strety, lebo nenechajú mladých robiť veci po svojom, hoci aj s chybami.
@mareka49 presne toto isté mi vravela mama.
autorka- pozri si MK, kde máš XY diskusií o všetkých možných pre a proti. Sami si vyberte, či vám to za to stojí.

danica2711
16. apr 2023

mám dobrých svokrovcov, ale takéto bývanie nikdy, nikdy, nikdy... ani s vlastnými rodičmi

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikolka1986
16. apr 2023

Treba premýšľať do budúcna, hocičo sa môže stať, ľudia umierajú aj mladí a potom čo? Dovlečieš iného chlapa do ich dvora? To je žiaľ krutá realita, musíš počítať s každou možnosťou, čo sa môže stať.

otazka1
16. apr 2023

Akože keby bol ten dvor rozdelený ostnatým plotom 7 m vysokým,tak je o v pohode 😃 svokrovcov nemám,s rodičmi mame vynikajúce vzťahy,ale iba preto že bývame prec 🙂 osobne si myslim,že to nie je dobrý napad 🙂