Bývanie so svokrovcami - áno/nie

27. nov 2023

Ahojte tie, ktoré takto žijete (myslím rovnaký dom ale rozdielny vchod nie priamo bývanie v jednom byte s nimi) keby ste to mali rokmi zhodnotiť tak ste spokojné? My musíme urobiť rozhodnutie samozrejme z finančného hľadiska je pre nás výhodnejšie s nimi ostať ale ja neviem či to časom zvládnem z tých ostatných hľadísk ktoré takéto spolužitie prináša.

janka2927
27. nov 2023

Nieeee

januska12323
27. nov 2023

Ak naozaj nie ste nútení finančne tak to nerob.

pribinak
27. nov 2023

Nieeee. Ani za svet. Stále je to ich dom, ich hrad a pravidla.

Je tu milión diskusii na tento tému.

deti95060810
27. nov 2023

nie... vlastná skúsenosť.

jaond19
27. nov 2023

Jedine az by vam hrozilo byt na ulici. Inak NIE.

marsmykkok
27. nov 2023

Nie, môžu byť aj dobrý, chápajúci, pomáhajúci, ale aj tak proste vidia ti do hrnca čo kedy robíš, že ti plačú deti, že sa pohádaš s manželom. To je podľa mňa veľmi nepríjemné.

dorothee
27. nov 2023

nie,z vlastnej skusenosti a to sme mali dobre vztahy ale bolo to extremne narocne

scarletka34
27. nov 2023

Nieee vlastná skúsenosti. A to sme bývali na poschodí. Vlastná kuchyňa kúpeľka všetko aj tak uz nikdy viac....

mamutka
27. nov 2023

Týchto tém je tu už neuveriteľne veľa. Prečo asi?

autor
27. nov 2023

Ďakujem kočky aj som si myslela. My máme tiež dobré vzťahy a zatiaľ takto s nimi bývame krátko ale už nastali situácie keď ma išlo od zlosti rozdrapiť. Hypotéky sú síce drahé a byty ešte drahšie ale podvedome cítim že časom by to bolo peklo a že takto nechcem žiť.

gabika0825
27. nov 2023

Určite nie, ja som mala úžasných svokrovcov ale nebolo to dobre pre nás vzťah, bývalý si až moc zvykol tam bývať a keď sme mali dobrú príležitosť na presťahovanie tak to zamietol a chcel ostať doma pri rodičoch, tým sa začali vo vzťahu problémy lebo ja som to od začiatku brala ako prechodnu stanicu kým nedostaneme dobrú ponuku na dom, no jemu bolo prednejšie tie peniaze utratiť ako investovat do domu keď bola naozaj výhodná ponuka na ktorú sme nejaký ten čas čakali. Samozrejme hádky na dennej báze aj svokrovci mu dohovárali ale on nie a nie. Čiže určite by som zo z akéhokoľvek hľadiska nedala.

gabika0825
27. nov 2023

A to nehovorím ani o prípadoch kedy sú svokrovci nie moc priateľský, to už vôbec

egonsk
27. nov 2023

tato tema sa tu obtyzden opakuje ... ak si normalna baba, tak kludne byvaj, ma to svoje vyhody aj nevyhody, kazdopadne si mozte popritom nasetrit a potom ist do vysnivaneho.

autor
27. nov 2023

@egonsk neviem ako myslíš našetriť ale dneska 150tis.€ len tak nenašetríš inak ako hypo sa to nedá riešiť

zuzkacik4
27. nov 2023

Mame spolocny len dvor... nie, nie, nie a este raz nie.... vdaka Bohu uz odpocitavam kedy sa stahujeme do svojho 🙏

lneviemmeno
27. nov 2023

my sme tak boli u mojej mami len 3 mesiace a neskutocne nas to psychicky dalo dole, proste nie je to ono, ze mas vlastne... cim skor sme utekali a vidno ze sme stastnejsi

egonsk
27. nov 2023

ale cim viac budes mat pred hypotekou svojich penazi, tym lahsi bude rozbeh vo vlastnom. A ver mi, ze prve mesiace aj vo vlastnom urcite to nebude med lyzat.

saxana000
27. nov 2023

Nebyvala by som ani s rodicmi.nie to este u svokrovcov..v zaujme.zachovania dobrych vztahov a psychickej pohody tuto myslienku rychlo zavrhni..

autor
27. nov 2023

@saxana000 ano ja už v podstate za seba vnútorne viem že to tak nechcem len muž stále váha. Prečítam mu asi komentáre

salamistka
27. nov 2023

My bývame takto, zvlášť vchod, kuchyňa aj kúpeľňa, na poschodí, dvor a záhrada sú spoločné (tam boli hádky, nepopieram)...z môjho pohľadu - keď sa snažia obe strany, tak je spoločné bývanie fajn, nehovorím, že neboli vyhrotené situácie, ale keď je ochota, rešpekt a vzájomná úcta, tak to má pre obe strany výhody...dnes chce ale mať každý vlastné bývanie, zaťažiť rodinný rozpočet hypotékou do konca života a pritom by sa stačilo uskromniť...dnes ľudia chcú všetko, veľa a hneď...ja som komplikovaná povaha a plná emócií a v pohode bývame v dvojgeneračnom dome 22 rokov.

autor
27. nov 2023

@salamistka no u nás ale nie som ja tá, ktorá má problém rešpektovať súkromie. Tiež by som nad hypo neuvažovala keby si nemyslím, že ma to tu časom bude stáť psychické zdravie.

andykras
27. nov 2023

Nikdy viac rok stacil na cely zivot

lukasinko
27. nov 2023

Určite nie....

salamistka
27. nov 2023

Je to tvoj život a ty musíš vedieť, či by si to zvládla...ja som nevedela, do čoho idem, po svadbe som automaticky išla bývať s mojim mužom k nim a neriešila som, čo bude...najväčšie problémy zvyknú byť po narodení detí, starí rodičia radi rozdávajú rady a vedia všetko najlepšie...u nás bol problém v tom, že svokra mala pocit, že ju vynechávane z výchovy našej dcéry, lenže to by jej vadilo, aj keby sme bývali inde. Problémy totiž budú aj vtedy, keď sa odsťahujete ďaleko, lebo ak svokrovci budú mať chuť rýpať, tak to budú robiť aj na diaľku.

autor
27. nov 2023

@salamistka no to je určite tiež pravda ale aspoň ti nemôžu z ničoho nič vletieť do obývačky

salamistka
27. nov 2023

Ano, u nás bolo našťastie zaužívaným zvykom, že sme k sebe len tak nevpadli a súkromie sa nenarúšalo. Od mojich rodičov by som toto očakávať nemohla, ony by nepochopili, že chcem mať pokoj.

evaachesa
27. nov 2023

nie/nie

hanatom
27. nov 2023

Nikdy !!! Osobná skúsenosť

mamamoni
27. nov 2023

Moja prvá svokra bola veľmi múdra žena a ja som ju mala veľmi rada...aj ona mňa...a práve ona trvala na tom,že nikdy spolu bývať nebudeme,ja som vtedy bola mladá,neskúsena,aj by som súhlasila....ale ona nie...a zachovali sme si krásny vzťah s ňou aj po našom rozvode,až do jej smrti.....To prečo nechcela spoločné bývanie som pochopila keď som začala druhý vážny vzťah.Druhá svokra nesúhlasila s tým,aby jej syn (môj partner) odišiel od nej,takže sme sa nasťahovali do domu k nej......To bolo peklo pre mňa....narušilo a neskôr rozbilo to náš vzťah,aj celkové vzťahy s jeho rodinou,švagriné sa ma snažili organizovať,stratila som súkromie,pokoj.....Nikdy mojím deťom nedovolím takto bývať 😉

autor
27. nov 2023

@mamamoni presne toto je moj dovod ja nechcem aby doslo k zniceniu mojho a muzovho vztahu a ani aby sa nam s nimi znicil vztah pretoze ja mam svokru naozaj uprimne rada ona nie je zla zena je napomocna aj vsetko len az prilis a do vsetkeho potrebuje pchat nos a uz ma poslednu dobu naozaj serie:D