Baby už dlhší čas riešime dilemu. Zvažujeme z mužom, že sa presťahuje z bytu do domu k svokrovcov. Predsa už nie sú najmladší a aj nám by to vyhovovalo lebo máme malé dieťa. Mali by sme spoločnú domácnosť no problém je v tom, že manžel má mladších súrodencov, ktorý majú tak isto malé deti a občas ich isto bude treba postražiť, alebo taká návšteva keď budú chcieť prísť k rodičom a aj my budeme mať nejakú návštevu...tak ako to riešiť? Ak bývate takto so svokrovcami niektorá zaujímalo by ma ako to riešite. Ja sama si to neviem predstaviť. Leží Vam takéto občasné návštevy hore krkom či je to ok? My máme také vlažné vztahy v rodině.
Dúfam, že toto je len ďalšia vymyslená téma na rozprúdenie konverzácie 😀
Vy sa k nim chcete nasáčkovať a "problém" je že má súrodencov ktorí chodia na návštevu do rodičovského domu?
Nie, nie a ešte raz nie. Ale niekto sa nepoučí z chýb iných, potrebuje si to vyskúšať na vlastnej koži...
Problém je, že manžel má súrodencov, ktorí tam chodia? Nie nie, problém ste vy dvaja, ktorí chcú ísť bývať k niekomu a vadí ti, že majiteľ nehnuteľnosti tam prijíma návštevy. A ešte tam ani nie si a už premýšľaš, že v cudzom si budeš prijímať návštevy a akože majitelia domu budú niekde zalezení, lebo ty tam máš návštevu. Nie nie nie.
My sme bývali necelé dva roky pri svokrovcoch kým sme postavili dom a keď mi prišla nejaká návšteva tak som sa cítila dosť trápne, keď sa museli držali "bokom" aby sme si posedeli. Pokiaľ nemáte aspoň nejakú izbu na posedenie okrem spoločnej obývačky tak by som to nechcela 😃
Precitaj si stare diskusie. Pristahujete sa, prerobite dom. Pridu surodenci na navstevu, zacnete si vadit ... Oni vas budu rusit navstevami, ich bude stvat, ze sa roztahujete v rodnom dome a nemozu tam chodit, kedy chcu ako kedysi.
No dieta si strazte sami, chodbe byvat sami a nemusis sa zamysat nad takymito vecami. Problem vyrieseny.
Prečítaj si diskusie na túto tému, je ich tu celá kopa. Potom sa nebudeš musieť pýtať. Alebo ti ušetrím čas: Nerobte to!
Ja som nepochopila na co by malo byt to vase stahovanie do domu svokrovcov vlastne dobre. Mate svoje byvanie, zite si po svojom a mate pokoj vy, svokrovci aj surodenci.
Nikdy.Nikdy ani k svokrovcom ani k rodičom.Nech by boli vzťahy akokoľvek super,bez ohľadu na to,či sú súrodenci,kamaráti,to je fuk.Ja mám napr.paradny vzťah s rodičmi.A to som k nim išla iba na 4mesiace po rozvode..nedalo sa to vydržať.Kazdej babe by som v dobrom poradila,ak je hocijaká iná možnosť aj za cenu dlhov a hypo/lebo to má dnes každý,využi ju a netlač sa k rodine svojej ani manželovej.Nikdy sa tam nebudeš cítiť ako doma.Este pochopím slobodne maminky alebo páry,čo majú svoje poschodie,svoj vchod a vysporiadané vlastníctvo..ale aj to nie je ideálne.Ja by som takto žila jedine v prípade totálnej núdze,straty zamestnania,zdravia,invalidity,vojny,opatrovanie inak aaaach boze.Prepac,idú mi zimomriavky.A to mám inak aj svokrovcov celkom fajn.Ale dokopy to je na zabitie.
Zvazujete s muzom?
A muzovi surodenci nezvazuju?
Svokrovci to sami navrhli a ponukli, alebo len vy zvazujete?
Dojimave, vam by vyhovovalo byvat so svokrovcami, lebo mate male dieta. Lenze ked su svokrovci starsi a vlastne by im bolo treba pomoct, nechapem ako maju pomoct oni vam s dietatom. Budu za nim vladat behat ked bude mat 2,5 roka?
Uz teraz si nevies predatavit ako by si znasala navstevy rodin surodencov tvojho muza, ale chces ist byvat k svokrovcom. Oni uz nebudu mat pravo chodit ich navstivit, ked tam budete?
Este dodas, ze mate vlazne vztahy v rodine ale chces ist do spolocneho byvania. Ja ked mam s niekym vlazne vztahy tak sa s nim vidim par krat do roka a poslem mu na Vianoce vseobecny vins a netrepem sa s nim byvat.
Ale inak chodte do toho, ked by vam to vyhovovalo lebo mate male dieta.
@alvaluka Ja osobne nerozumiem tomu, ze urobim si dieta, viem, že dieta su starosti okrem radosti, nebudem vsetko vypisovat kazda matka vie co dieta obnasa a potom zvazujem ze by som sa nastahovala k svokrovcom ze ved mi pomozu s dietatom .. ako naozaj tomu nerozumiem, mam 2 deti, ix krat som bola dni, dlhe tyzdne s nimi uplne sama, vstavala k novorodencovi este k tomu, ale toto by mi teda nenapadlo.
Este k autorke, daj si do google byvanie so svokrou, svokrovcami, pridaj sa do skupiny ktora tu je a skus otvorit trosku oci ci ti to vsetko co riesia tie zeny stoji za to aby ti niekto obiekol aebo posadil na WC dieta.
Vám preskočilo? Však máte svoje bývanie, tak si bývajte tam🤦♀️
30 rokov sme bývali s babkou, nikto jej postrazit vnúčatá nenosil, ani na prázdniny, i keď by s tým moji rodicia problém nemali. Chodili ku nám na návštevy tety, ujovia, moji bratranci, sesternice. Vždy bolo u nás veselo, hlavne v nedeľu, cez sviatky. Keď babka zomrela, časté navstevovanie sa prestalo a poviem ti, chýbalo to. Ale bolo to naozaj hlavne o tom, ze babku nijako jej ostatne deti nevyuzivali, nezneuzivali.
@misinka0611 ja viem pochopit, ze obcas clovek uvita pomoc, ale vidim to sama u nas, starki su vo veku od 55 - 61 a oni uz nestihaju za 2,5 rocnym dietatom. Tesia sa, zahraju sa s nou, ale je to nezmar na nich.
Mam taky pocit ze autorka dala ten bod ako podstatny tak ma to tak nejak dojalo, ze to je velmi logicke.
Osobne poznam kladne spoluzitie viacerych generacii iba na priklade mojich rodicov, ktori byvali s rodicmi mojej mamy a myslim si, ze to fungovalo hlavne kvoli tomu, ze moj oco je totalny salamista a jemu nevadi nic.
Baby nechcela som tu rozprúdiť takú vášnivú debatu. Ja nepotrebujem aby sa mi niekto staral o dieťa, skôr som myslela na priestor v záhrade a dome. Bývame v takej lokalite v BA, ktorá nieje vhodná pre malé deti ( blízko je Pentagon) ale podľa diskusie asi zvážime predaj bytu a skôr budeme hľadať niečo pokojnejšie.
Ahoj, no mne už ako problém príde tá spoločná domácnosť, dve ženy v jednej kuchyni, žiadne súkromie, výchova detí...ja by som nevedela bývať s nikým, aj keď máme v rodine dobré vzťahy, no každý má predsa iné návyky, predstavy, zvyky...toto nem dopadne dobre 😬
Mna by zaujimal nazor svokrovcov..lebo cele je to o vas zatial (vy zvazujete, vam by vyhovovalo)
Povinné čítanie - prečítaj si tu na koni minimálne 5 príbehov, ako dopadli ženy s matkami aj svokrami, pričom mali pred zostahovanim dobré vzťahy.
Hneď budeš vyliečená z nápadu
Uz taketo pripady tu boli. Spolocna domacnost = nebudet mat sukromie nikdy. No ked pridu druhe deti na prazdniny,budu brat tvojim hracky, pripadne ich znicia. Nebudes sa mat kam zamknut pred nimi Takych pripadov tu pisu na MK kazdu chvilu.
Bývala som, tak vyše dvoch rokov teraz sme sa konečne presťahovali do svojho domu a poviem ti nechcela by som to znovu zažiť. Jedna kuchyňa, spoločná obyvacka kúpeľňa no žiadne súkromie ... všetko vedeli, kde ideme, co kupujeme ... kedy malý cikal kedy kakal ... 😂 a hlavne je to o tých zvyklostiach ja som bola inak naučená žiť inak viest domácnosť ako moja svokra bolo ťažké sa prispôsobiť naozaj ... poviem ti odmakala som si to tam 😅 ale museli sme to tak riešiť, lebo sme vedeli, že je to dočasné, ale toľko som sa koli ním nahádala s manželom, uplakala som sa ... mám ich rada, ale jedna domácnosť s nimi.🙉 celé zle tak ti poviem 😅
Keby ste mali samostatne poschodie kuchyňu kúpeľnú ... všetko, tak by som o tom možno uvažovala, ale takto za mna nie.
autorka: určite by som do toho nešla. na 100% nie. a čo sa týka dieťaťa, veď ho môžete svokrovcom z času na čas na víkend odviezť a užijú si dvor a dom. prípadne tam pôjdete častejšie na návštevu. vo všetkom súhlasím s predchádzajúcimi príspevkami, nebude to robiť dobrotu.
V dome urobiť dva byty 😉
@eternity24 Keby si vytvoril v dome dva byty, tak by to ešte možno išlo, ale aj tak - bývanie so svokrovcami prináša aj výhody, aj nevýhody. Kto sa tým nevýhodam nedokáže prispôsobiť, tak má problém.
@mpg vsetko na svete ma svoje výhody a nevýhody, aj bývanie v byte, aj bývanie v dome, aj bývanie v dome so svokrovcom, pitie coly/nepitie coly atd. V prispôsobení sa máte pravdu.resp človek musi zvážiť co mu viac pasuje a sa ozrejme záleží aj od jeho povahy plus v tomto prípade aj od povahy svokrovcov.
aha, takže vy vlastne bažíte po záhrade. A to si si ako predstavovala, že prídeš k svokre a poviete jej, že tu nás máte, sťahujeme sa ku vám? A ako k tomu prídu ostatní súrodenci? Akože teraz mám dosť
@eternity24 a mladší súrodenci čo v takom prípade?
Neodporucam take byvanie! Poznam ludi,co mali z takehoto byvania psychicke problemy a to pred tym boli uplne normálni a zdravi ludia...mam zimomriavky z toho!!
určite by som nešla do toho, aby sme mali spoločné priestory, spoločnú kuchyňu, obývačku. Nasťahovala by som sa tam jedine vtedy, ak by sme mali samostatný vchod a oddelené byty. V tom prípade by vás navzájom ani návštevy nerušili.