Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na vaše názory ohľadom bývania so svokrou, bývame spolu so snúbencom 2 mesiace a jeho mama chce ísť bývať k nám do bytu.
Nikdy 🙈
Nikdy ! Nerob to ... A prečo vlastne chce ísť bývať k Vám ?
prečo chce ísť bývať k vám?
@nikoll_ nesúhlasila by som
určite nie, prečo k vám chce ísť? Nemá vlastné bývanie? To už nebudeš mať súkromie nikdy
Nie. Vy sa tiež učíte bývať.. Tiež je to pre vás nové, žiť spolu.. Ale nie kvôli tomu.. Ak príde, skončila si.. Časom všetko čo urobíš, nebude dobre, či už upratovanie, varenie.. Aj vešanie prádla 😃 a to nehovorím o súkromí.. Z kupelky len tak vyjst polonihs, nahá.. Nehrozi a to je x situácii kt ma napádajú.
Ak dočasne, že sa niečo stalo.. Možno.. Ale žiť spolu traja, nikdy!
@nikoll_ tiez nikdy. Byvali sme tam 5m v dome,kym sme prerobili byt ale necitila som sa tam doma,mala som pocit ze by stale sledovala kto prisiel,ako casto,kolko sa zdrzala navsteva a tak. Som rada ze byvame sami a nechodi na navstevy ani. Nemame si co povedat.neviem si predstavit ani spolocne byvanie v dvojgeneracnom dome,ktory maju.
Nie. Aj keby bola svokra moja najlepšia kamarátka, tak nie. Už len kvôli sexu. Musieť byť potichu, nemôcť robiť to kedykoľvek a kdekoľvek, nemôcť ísť potom hoľa do kúpeľne. Mám po 40 a mať súkromie v tomto je pre mňa dosť dôležité.
@sasa1310 preber sa. Ja mám svokru, ktorá ani muche neublíži,no žiť s ňou pod jednou strechou by som nedala. Sme nastavené úplne na inej vlne. Proste rozdiel generácie nepustí. Každý sme boli vychovaný inak v inej dobe. Mladí budú mať čo robiť sami so sebou, keď im po čase praskne sklíčko v ružových okuliaroch...
Otazka je skora taka, ci potrebuje ist byvat k vam alebo len chce. Ak len chce, tak by som na to nepristupila. Podla mna potrebujete byvat sami a svokra by vam cele fungovanie podla mna isto len skomplikovala
@elizabet173 možno rovnaký dôvod ako mladí, ktorí idu bývať k rodičom. Tu ide o princíp. Rodičov sa nik nepýta či chcú, aby mladí išli bývať k nim. Klasika na MK. Koľkokrát sa tu radilo, však odíď od chlapa k rodičom a pod. Však choďte bývať k rodičom zatiaľ a pod. A keď je to naopak, tak konec sveta….za žiadnych okolnosti nie. A dôvody sú v tomto prípade irelevantné. Tiež môže mať svokra dôvod poriadny bývať u nich a aj nemusí. Ale mňa osobne pobavili tie komentáre tu. Obzvlášť od osôb, ktorým bola svokra dobrá na to, aby mohli u hej bývať.
@nikoll_ V žiadnom prípade nie,ak si chceš zachovať duševnú pohodu a radosť zo života 😊
@nikoll_ ja mam asi najlepšie vztahy so svokrou mozem jej zavolat aj o polnoci ak mi je(moja rodina sa vykaslala na nás) takze jedine kto mi pomaha s malou poprípade ked potrebujem odbehnut je svokra byvala som u nich 2r (8m s malou) vychádzali sme ok pomahala taky typ ze sa nestará ale akurát včera som sa zamyslela ze nedokazala by som zit tam kedze kazdy z nas ma iný nazor a ziadne sukromie za 4r som si zvykla na"samotu"muz robi od rana do vecera takze cela domacnost dieta je na mne nikto ma nesleduje co robim ako v domácnosti ci mam popratane alebo nie 🤣🤣(ale zas ona je typ ze nic nepovie a spravi) ale urcite mladi by mali zit sami vela veci sa naucia co urcite potrebuje manželstvo ;)
Napíšem to, čo by som písala opačnej strane, teda ze by ste chceli ísť bývať vy k svokre.
Ak v nejakom ťažkom období, pripadne dočasne z hocijakých dôvodov (strata zamestnania, strata nájmu, zdravotné ťažkosti) tak áno, na určitý čas. Ale natrvalo nie.
rieisla by som to podla dovodu a podla trvania doby co bude s vami
@nikoll_ Aké sú dôvody?
Ak je staršia, horší zdravotný stav, potrebuje pomoc, je vdova a cíti sa sama zle, prišla o prácu, zlá finančná situácia, tak samozrejme, že s tým treba súhlasiť. Byt je čí?
Pokiaľ treba zachraňovať mladých, tak nikto nie je proti, aby sa nasáčkovali často aj s dieťaťom k rodičom. No keď rodič potrebuje pomoc - akúkoľvek, tak už nie. Aj vy všetky, ktoré tú píšete nie, nikdy budete raz svokry. Nechcela by som zažiť situáciu,že sa mi dieťa otočí chrbtom.
@nikoll_ môžeš nám napísať ten dôvod prečo chce ísť bývať ku vám?
@elizabet173 Ono je to tak,že my sme s priateľom spolu už 2 a pol roka, keď sme boli spolu 3 mesiace ho otec vyhodil z ich bytu, pretože jeho otec je alkoholik, a ja som ho nemohla nechať na ulici, a moji rodičia dovolili aby býval u nás, aj keď sme boli spolu krátko a nevedeli sme či nám to vydrží aj keď tie začiatky toho zvyknutia na seba boli ťažké, no a v tom byte kde sme teraz je to vlastne byt môjho oca bývali sme v tom byte keď som bola malá,a potom sme sa presťahovali do domu. Rodičia mi povedali,že keď doštudujem môžme ísť bývať do toho nášho bytu, no a priateľova mama začala na mňa tlačiť kedy tam ideme bývať a ja som jej povedala,že až od ďalšieho roka, ona začala že ona nevydrží. Pretože ona si bola na 100 percent istá,že pôjde bývať s nami, pretože ona už nechce byť so svojim mužom, pretože stále pije, zakazuje jej veci, vymkne ju keď ide domov z práce, lenže ona už mala veľakrát možnosť odísť od neho aj mala reči,že odíde a nič z toho. A pred par mesiacmi nastal ten čas že sme šli bývať do bytu s priateľom skôr ako sme mali, kvôli mojej práci lebo to mam bližšie ako z dediny dochádzať, no a odkedy sme v byte sa stále jeho mama vypytuje kedy môže prísť a dnes ráno mi napísala správu,že ona už nechce žiť, že jej mame pomôcť . A môjmu priateľovi napísala správu,že dnes večer bude u nás, a keď sa dostane do bytu berie veci a ide k nám, pritom ju nikto nevolal, a ja ju proste nechcem v tom byte, nie je najhoršia svokra, mam s nou dobrý vzťah ale stačí mi keď k nej chodíme na návštevu a nie aby som ju mala 24/7 v byte. A hlavne ju nechcem kvôli tomu lebo na to som sa najviac tešila ze budeme v byte konečne sami spolu ale nie, chce tam ísť bývať svokra a tlačí na to strašne ako keby to bola samozrejmosť,že ju zoberiem do bytu.. nechcem prísť o súkromie, mám rada svoj kluď a s priateľom pracujeme tak ze nám vyjde v jednom týždni stále len jeden deň spoločného voľna kedy môžme niečo robiť..spolu.. a nechcem sa obmedzovať v byte je to 3 izbový byt, ona potrebuje spať pri zapnutej telke celú noc lebo inak nezaspí, aj vravela že ona sa nebude do nás starať, že ona bude v práci a cez voľno bude chodiť s kamarátkami na kávu na ktorú nemohla chodiť počas toho ako bývala s mužom. Lenže stále ked sme k nej išli na návštevu sa s nou priateľ hádal stále na niečom inom, takže si to viem predstaviť aké by to bolo v tom byte, nie len že by som si nemohla robiť to čo ja chcem čo mam rada ale ešte by som počúvala každý večer hádku ich dvoch.
Nikdy by som to nedovolila!